• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

kılar bu arada mamayı kestik 1 aydır sadece emziriyorum :nazar: :21:

doğumun 2. ayında adet oldum 12 gün sonra çok az 1 gün süren kanamam oldu bu tür düzensizliklr normal biiliyorum....

inanırmısınız bi yandan size yzıyorum bi yandan can kucağımda uyuyorrrr... sırtım belim çok ağrıyor bu nedenle...

can anne baba dışında yabancılamayı başladı sizdede oldu mu böyle bişi?:97:

kızlar i sorum daha olacak ben hala oğlumukimseye bırakamıyorum annemler dahil bırakıp hiç bir yere gidemyorum içim acıyo işe başlayanlar nasıl bıraktıı acaba allah sabır versin çok zor ya bende başlıcaktım ama vazgeçtim çok küçük bırakamam 6 ay ücretsiz iznimi alıcam 9 aylık olunca başlıcam işe kıyamıyorum oğluma sanki kimse ona benden iyi bakamaz altını değşştiremez kucağında tutamaz bi garip oldum normal değil ama annelik heralde eşim sinemaya gideim diyo yok bırakamam diyorum al dvd evde izleyelim diyorum :) nolucam ben böyle...

kızlar i sorum daha olacak ben hala oğlumukimseye bırakamıyorum annemler dahil bırakıp hiç bir yere gidemyorum içim acıyo işe başlayanlar nasıl bıraktıı acaba allah sabır versin çok zor ya bende başlıcaktım ama vazgeçtim çok küçük bırakamam 6 ay ücretsiz iznimi alıcam 9 aylık olunca başlıcam işe kıyamıyorum oğluma sanki kimse ona benden iyi bakamaz altını değşştiremez kucağında tutamaz bi garip oldum normal değil ama annelik heralde eşim sinemaya gideim diyo yok bırakamam diyorum al dvd evde izleyelim diyorum :) nolucam ben böyle...
biraz zor oluyo ama bırakıosun ıste gercı ben yarım gun calıom ama arada burnuma kokuyor valla..

canım dün sağdığım sütler yine duruyodu.ben gidince uyumuş.9.30 gibi geldim ve yine eşim verememiş.bn emzirdim,arada da kaşıkla verdim.maksat kaşığa alışsın.aventin biberonu var ama olmazsa senin dediğini alırım.

ben 8 de gıdıyorum oglen 12.30 gelıyorum ben yokken bır kez ıcıo bıberondan bazen50cc bazen 8*0-90 arası canı nasıl ısterse,acıkmıyorsa hemen ondan ıcmemıstır annesi..

slmm
kızlar ne oldu biliyor musunuz,gece 3 te kalktım sütümü sağdım.bi ara bebişimi emzirdim ve yattım.veeeeeeee gözümü açtığımda saat 7.47....ilk ders bitmiş,2.derse girmek üzereler ve ben uykuda kalmışım...hemen müd.yard.aradım,idare et dedim.üstümü 2 saniyede giydim,saçımı taramadan,yüzümü yıkamadan hatta çorap giymeden kendimi attım dışarı.80-90 km hız yaparak 5'okula vardım ve derse yetiştim.umarım müdür öğrenmemiştir.hiç iyi olmadı bu ya ilk haftada ..

canım süt buzdolabında 24 saat bekleyebılıyor onun ıcın bı gun onceden sagsan dahacok uyursun:)ılk gunler canım cıkıodu sut sagacam dıe..tecrübeyle sabıttır cunku ben okulda sagdıgım sutu ertesı gun kv ıcırıo..okulda sagıyorum dolaba koyuyorum eve gelıncede dolapta duruo..gorumcem ebe ozel olarak doktorlara sordurdu...ıcın rahat olsun yanı..
ya su sabah kalkma ısı benıde mahvedıo oyle sor uyanıyorumki...:50:

ben de oda sıcaklığında 16 saat dolapta 1 hafta buzlukta 3 ay kalabilir diye biliyodum :37:

slm anneler...

valla bende bırakamıyorum, kımseye bebegımı.. hatta dun komşu kadın kucagına sevmeye aldıgında bile dayanamadım... aç emzıreyım aldım elınden..

denız eger dolgun düştuyse yerıne anestezı yapmadan yenıden dolduruyorlar.. anestezıye gerek olmuyor.. eger çuruk varsa, sınıre gelmişsse o zaman anestezı yapıyorlar.. ve başıt işlemler için sprey şeklınde uyuşturcular var.. benım dolgum düştugunde hıç şey yapmadan geçici dolgu yaptı dr.. ancak benım çuruk çok ilerledıgı için bende köpru yaptırmak zorunda kaldım.. geçıcı dolguda agrı yapmasaydı bır kaç ay sonra işlem olcaktı..

ben çok çektım diş agrısı... ve mecburen yaptırdım.. allah yardımcın oldun canım

bır gun emzırmedım sadece..

kızlar selam, 2 çocukla ancak girebiliyorum.
benim ön diş durup duruken kırıldı, anlamadım bile, onun için gidiyim diyodum ama anesteziyi hiç düşünmedim, iyi ki yazmışsınız kızlar zararı olabilir aklıma bile gelmedi. ben sağmıyorum, oğlan biberona alışık değil, emzirmezsem olmaz, sonra yaptırıyım en iyisi.

ben ilk oğlumda 2 aylıkken çalışmaya başlamıştım ve sütümü bir ay önceden sağıp difrize atmıştım, çalışınca kullanacaktım ama işe başladığımda çıkardığım zaman sıcaklığına bakıyım derken tattım ve tadı bozulmuştu, benim dolaptan mı bilmiyorum ama difrize bi daha koymadım.

denizim boşver aldırma millete torba değilki büzesin işte ağzını, kendini yarına hazırla bencede inşallah sorunsuz atlatırsın mevlidünü. ben hala regl olmadım tırsıyorummm,bizde kırkımız çıktıktan sonra gitmiştik bakmıştı ultrasonla sorun yok demişti, ama bişiyden bahsetmişti ya hatırlamıyorum onun bişiy testi yapcaz demişti rahimle alakalı ama gidemedim işte iş iş iş ve bana diş demeyin taa hamilelk öncesi çektirmem gerekn diş hala ağzımda duruyor

canım rahim ağzı kanseri için smear testidir, ben yaptırdım. aşıdan bahsetmişsiniz sürekli kontrole gitmektense tercih edilebilir aslında.

bu arada 3. ay kontrolümüz 2 gün önceydi ama kar buz yüzünden gidemedik, pazartesiye erteledik. kalça ultrasonu ve rotavirüs aşımız var.

3 aylık olduk, bebişler büyüyo:nazar:

Kızlar, an itibariyle Facebook hesabımı dondurmuş bulunmaktayım.. bunun sebebi de orada fazla zaman geçirmem yalnızca.. ben yine ara ara açar sizlerle paylaşımda bulunurum.. bunu yazmamın nedeni de ters bi durum olduğunu zannedip beni merak etmemeniz için.. ben gayet iyiyim unutmayın mümkün olduğunca KK'ya uğrayacağım..

Hımmm seni çok özleyeceğiz Ayşe'm. Gel arada,hep gel...

slm kızlar. benim kız deli gibi parmak emiyo. merak ettim sizinkilerde yapıyomu? meme emerken bile bugün memeyi bırakıyo baş parmağı ve işaret parmağını emiyo. şaştım kaldım. sizinkilerdede varmı bu durum. bu ayda ellerini keşfedip ağızlarına sokuyolar biliyorum ama benimki memeyi bırakıp onu emiyo. garibime gitti....

benim kızımın da elleri sürekli ağzında emmeyi çok seviyoruz maşallah sürekli eldiven giydirmek zorunda kalıyrum o yüzden elleri banyodan banyoya hava alıyor ama artık eldiven de fayda etmiyor olduğu gibi ağzına sokuyor ne yapıcam bilmiyorum bi de benim kzın hiç gündüz uykusu yok ne yapıxcam bilmiyorum yatırıyorum cok derin uyuyor derken hoop yarım saatte gözünü acmıs bi daha uğrasa uğrasa uyutup yatırıyorum yine yarım saat akşama kdar yanım da hiçbişey yapamıyorum saat 10 olunca da uyuyor hanfendi tabi ben de uğrasmaktan bi hal oluyorum ben de yatıyorum siz nasıl alıştırdınız uykıya. olan eşime oluyor evin içiyle dışıyla o ilgileniyor ona da üzülüyorum bizim kızın uykusu düzelmeden onun işi de iş

anneler merhaba 3 aylik oglum gunduz max yarim sar saat uyuyo o da ana kucaginda, eger odasina ya da bizim odadaki besige yatirirsam hemencik uyaniyor. sizinkiler ne kadar uyuyo? nerde? yatagina nasil alistirdiniz? onerilerinizi bekliyorum..

Arkadaşlar bizim bir arkadaş(Hacettepe Üniversitesinde memur olarak çalışırken) doğum yaptı ve süt izinlerini toplayarak aldı. Günlük birbuçuk saat 1 senede 40 gün ediyormuş iki çocuğunda da aldı. Ben araştırdım bir türlü bunla ilgili bişey bulamadım. Bir yasal boşluk mu var acaba biz de alabilir miyiz? Arkadaş iki çocuğun ikisinde de almış ki şu an yeni yasayla bildiğim kadarıyla ilk altı ay 3 er saate çıktı süt izni toplamda daha fazla gün eder yani. Bilgisi olanlar varsa yazar mısınz?

benım kızımda elını çok emıyor. arada bır bakıyor elıne ve buyuk bır iştahla agzına sokuyor... yan odada bıle elını emerken çıkardıgı sesı dinlıyoruz.. ve elını emerken sankı bır şey yıyormuş da tatını alıyormuş gıbı arada bır de hımm hımm yapıyor.. gulme krızıne gırıyoryorum..

emme reflexleri geliştıgı içinmiş.. sorun yokmuş emmesınde...

kızlar benim oğlum kafasını çevirerek emmiyordu kaç gündür huysuzdu
yeni bir yöntem buldum kucakta emziriyorum :52:hem geziyorum hem emziriyorum evin içinde halimi görmeyin benim gibi olan varsa söyleyim dedim

:19::19:
burdayım kızlar :) oğlum cana kendim bakıyorum çok giremiyorum oğlumla ilgilenmekten... bi kaç kez cepten girdim evde bilgisayarımda yoktu ama şimdi vaaar inşallah bol bol girerim oğlumbırakırsa.... sürekli kucakta gezicek... kucakta uyuyacak işim var anlıyacağınız....

hoşgeldin canım bende 21.12.2010 da doğan can'ın annesiyim :) memnun olduk... :16:

aaah ah bu Can larla işimiz var galiba sanki bizim Can ı anlatıyosun :1:aynı bizim ki hep kucak istiyo gezmek istiyo meme de takılmak istiyo hiç anakucağında yatmak yok :19:

canım süt buzdolabında 24 saat bekleyebılıyor onun ıcın bı gun onceden sagsan dahacok uyursun:)ılk gunler canım cıkıodu sut sagacam dıe..tecrübeyle sabıttır cunku ben okulda sagdıgım sutu ertesı gun kv ıcırıo..okulda sagıyorum dolaba koyuyorum eve gelıncede dolapta duruo..gorumcem ebe ozel olarak doktorlara sordurdu...ıcın rahat olsun yanı..
ya su sabah kalkma ısı benıde mahvedıo oyle sor uyanıyorumki...:50:[/QUOT

canım sorun gündüz sütümün olmaması.emiyor ya hiç dolmuyor.sadece gece doluyor.o da hem ben uyuyorum sütüm oluyor hem de oğlum içmediğinden duruyor.

Kızlar, an itibariyle Facebook hesabımı dondurmuş bulunmaktayım.. bunun sebebi de orada fazla zaman geçirmem yalnızca.. ben yine ara ara açar sizlerle paylaşımda bulunurum.. bunu yazmamın nedeni de ters bi durum olduğunu zannedip beni merak etmemeniz için.. ben gayet iyiyim unutmayın mümkün olduğunca KK'ya uğrayacağım..

isabet olmus aysecimmmm
artik buralara gel tabi
eskiden facebookmu vardi sekerim?
burda takiliyoduk ne guzell
giren var giremeyen var yahu:54:

nerdilcim seni gormek ne guzel nihayet
iyi yapmissin ucretsiz izin isini
bende kizimi kv ye birakip alisverise gittim 3 kere
alistim artik
ama icim cokta rahat olmuyo
kostura kostura hallediyorum islerimi
keyfi bi alisveris olamiyo maalesef
alistir kendini yavas yavas bence

Son düzenleme:
mrba kızlarr ben de doğumdan beri giremedim nete doğru düzgün Minik Hazar ile uğraşmaktan fırsat bulamadım. Bide Türkiyede doğumu yaptıktan sonra Türkmenistan a geldim eşimin yanına kv de benimle geldi saolsun herşey yolunda çok şükür sadece kabızlık sorunumuz var oğlum gazını alttan güzelce çıkarmasına ve onca çabayla ıkınmasına rağmen kakasını yapamıyo en son 5 gün bekledık baktım hala yapamıyo fitil verdim kanzuk adı napıcam bılmıyorum buraya gelınce oldu böle bi öneriniz var mı bu durumum için..:53:

Back
X