kızlar herkeze merhabalar umarım bütün anneler ve bebişler iyidir :)
benim size danışmak istediklerim var kızlar bana akıl verin.
bende medelanın mini elektrikli pompasını aldım daha doğrusu internetten sipariş verdim ve onun yanında 150 ml lik 5 adet saklama kabı sipariş ettim sitede evdeki strerilazyon makinalarında sterelize adebilir veya 3 dk kaynatabilirsiniz yazıyordu ama gelen ürünün arkasında özellikle tek kullanımlıktır yazıyor bende medela müşteri hizmetlerini aradım böyleyken böyle dedim yani tek kullanımlıksa neden sterilize etmeye çalışayım ki ben bunu dedim bana 3 defa kaynatıp kullanabileceğimi 3 kereden fazla kullanmamı söylediler şimdi benim size soracağım sorular şunlar ben çalışan bir anne olacağım için bu saklama işine bir çözüm bulmam şart.
siz saklama işlemini nasıl yapıyorsunuz?
kullanılan poşetlerde tek kullanımlıktır muhtemelen ben günde 2 tane kullansam yani iş yerinde 2 defa sağsam göğsümü her 10 günde 20 lik paket almam gericek baya masraflı olacak onun yerine bana küçük biberonlardan almamı önerirmisiniz kullanışlı olurmu kaynatır kaynatır kullanırım diye düşündüm
önerirseniz hangi biberonu tavsiye edersiniz bu minikler anne göğüsüne en yakın biberonu tercih ediyor diye duymuştum. sizler baya tecrübe kazandınız tecrübeleriniz benim için çok önemli arkadaşlar.
Canım öncelikle keşke Medela mini almasaydın. Medela mini daha çok seyahat tipi bir pompa. Her gün günde 3-4 kez sağacaksan çabuk bozuluyor ve çekiş gücü yeterli değil. memeyi tam boşaltmak için ter döküyordum. ben evdeyken miniyi kullandım, arkadaşım vermişti. Evdeyken idare ettik çünkü Kaan sürekli memeden emdiği için sağmama gerek kalmıyordu. Yine de hastaneydeyken (4 gün bronşiolitten yattık) iştahı azaldığı için sütü sağmak zorundaydım. Ayrıca biberona da alışsın diye günde 1 öğün biberonla verdim. neyse işe dönmeye yakın Ameda Lactaline ikili pompa aldım. Ciddi fark var. Sabah evden çıkmadan ve işyerinde 2 defa sağıyorum. 2 memeyi 15 dk'da boşaltıyor. Daha pahallı tabi ama eğer miniyi geri verebilirsen yerine Ameda almanı tavsiye ederim. Ben sütle işimiz bitince pompayı satacağım. En azından yarısını geri alabilirim diye düşünüyorum.
Biberon konusuna gelince: Milkway'in 4'lü biberonları var. Her tür pompa ile uyumlu. herbiri 150 cc. Ben sağdıklarımı işyerinde buzdolabına koyuyorum. Akşam termos çantaya aktarıp eve götürüyorum. Annem ertesi gün içireceği için dondurmuyoruz. Biiberondaki sütü ısıtıp (tefal'in biberon ısıtıcısı var bizde) Kaan'ın asıl süt içtiği biberona aktarıyor annem. Kaan her öğün 250 cc içiyor şu an (4,5 aylık).
Sağdığın sütleri
oda sıcaklığında (25 dereceye kadar) 6-8 saat
buzdolabında (2-4 derece) 3-4 gün (8 gün diyenlerde var)
Deep vreeze'de (-18 derece) 6 ay saklayabilirsin.
Donduracağın sütleri önce buzdolabında 1 saat bekletip sonra dondurucuya koyman lazım. Aşamalı soğutma yani. Çözdürüken de önce buzdolabında 2-3 saat bekler sonra ılık suda benmari usulü ısıtıyorsun. Çözülmüş süt 1 gün dolapta bekleyebilir.
Isıtılmış süt en fazla 1 saat içinde içirilmeli. Sonrasında kalırsa dökülmeli.
Sütü dondurmak için Lansinoh poşetleri tavsiye ederim. Yalnız havasını iyice almak lazım.
Biberon olarak Nuby, Dr. Browns ve Avent'i tavsiye ederim. yenidoğan ve ilk 2 ay her öğünde ortalama 100-150 cc içiyorlar. Umarım mama vermen gerekmez ve bol sütün olur. Ona göre en düşük akış 150 cc'lik bir biberon başlangıç için yeterli.
Nuby, Dr. Browns ve Avent'in ucu anne memesine çok benziyor. Gün içerisinde 1 öğünü biberonla vermeni tavsiye ederim. Her gün olmak zorunda değil. Böylece biberona alışıp memeyi reddetmiyor. İşe dönünce de biberonu alıyor. kaan günde 3 öğünü biberonla içiyor. Akşam ve gece uyku öğününü memeden emiyor. Hiç sıkıntı çekmedik. ben şu an Avent'in 260 cc'lik biberonunu kullanıyorum. 1 numara akışlı. Akıtmadan, boğulmadan rahatça içiyor.
Umarım yeterince açık yazmışımdır. Eğer aklına takılan şeyler olursa sor mutlaka :))
Kaan 4,5 aylık ve sadece anne sütü alıyor. Umarım Enes'te aynı şekilde sorunsuz bir şekilde anne sütü ile beslenir.