2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

oda doğru sabahta kimse olmuyor dediğin gibi
ama o gülmeler yok mu uykusuzluk falan kalmıyor sevilmezse bakılır mı be fundam

Ya kızlar ben ne yapıyım 5:30 kalkıyorum mama alt değiştirme biraz oyun pijamasını çıkarıyorum üstünü giydirip çantamızı hazırlıyorum 06:15 baba ile oğlum çıkıyor ortalığı toparlıyorum yarım saat bir saat uyuyup bende hazırlanıyorum işe gitmek için sonra yollaraaa.....:)))))))

kızlar lina sırt üstü uyurken sıçrıyor ellerini iki yana açıp korkuyor ve uykuya devam ediyor mora refleksiymiş ama ben öle korkunca üzlüyorum

birde başı çok terliyor üzerini hafif örtsem bile su gibi oluyor gündüz kadife tulum giyse bile gece penye tulumla yatırıyorum

sizde durum ne

oda doğru sabahta kimse olmuyor dediğin gibi
ama o gülmeler yok mu uykusuzluk falan kalmıyor sevilmezse bakılır mı be fundam
Annelik bu işte:) Eskiden düşünsenize, birinin bebeğini severken ağlamaya başladıklarında sıkılıp hemen anasına verirdik.. hatta daral gelirdi... Ya şimdi nasıll?.. O ağlarken senin için eriyor, bağrına basıyorsun susturabilmek için.... o susmadan kimseciklerin eline veremiyorsun.. hatta babasına bileee... Binlerce kez şükürler olsun kii bunlar bizim yavrularımız...
Şebnem, allah kolaylık versin size... En çok da oğluşuna.. o ufacık haliyle her sabah ayazında yollara düşüyor kuzum... Şimdiden hayatı tanımaya başlamış yavrucak...

Mervem, Tanem de de mora refleksi oluyor... Ama terleme yok.. ben de gece penye pijama veya tulum giydiriyorum.. Zaten tanem de sırt üstü yatmayı çok sevmiyor.. Gece uykularımız hep yan... Gündüz ise yüzü koyun:)

ay aynen öyle funda zaten ağlayınca kimseye vermiyorum kimsede almak istemiyor nasıl olsa bende susacak diye hımm demek bu bnm kızımdan başka terleyen yok dur bir araştırayım

ay aynen öyle funda zaten ağlayınca kimseye vermiyorum kimsede almak istemiyor nasıl olsa bende susacak diye hımm demek bu bnm kızımdan başka terleyen yok dur bir araştırayım

Mervem benim oglumun da basi terliyor, yegenimin de oyleydi, doktor normal demisti. Emerken cok terlerdi, biberonla beslenirken de emdigi kadar olmasa da yine de terliyor. Uyurken de cogunlukla terliyor.

Ben kadife tulum giydirmiyorum, disari cikacagimiz zaman -ki hastaneden ciktigimizdan beri sadece bir kez kontrole gittik, Eskisehir acaip soguk cunku, babamiz da gidince muhtesem soforlugume guvenip arabayla cikamiyorum zaten- kadife degil ama o kadar kalin olabilen kumaslardan ya da orgu tulumlardan giydiriyorum. Kadife bana ne olursa olsun saglikli birseymis gibi gelmiyor. Evde kisa kollu citcitli body ve kisa corap ustune ince penye tulumlardan giydiriyorum, hani su mothercare C&A ve LCW de posetle ucer beser satilanlardan. Tulumun uzerine de banyo yapana kadar yelek, banyodan sonra hirka giydiriyorum. O da annemlerin evi benimkinden biraz daha buyuk ve cereyanli oldugu icin. Gunduz yatarken uzerine ince bir penye battaniye onun uzerine de polarimsi bir baska battaniye ortuyorum. Penye battaniyeyi polarimsi battaniye terletir diye arada yalitim malzemesi olarak kullaniyorum. Geceleri de penye battaniyenin uzerine biraz daha kalin bambu lifinden yorganimsi bir battaniyem var, onu ortuyorum.

Canım bebeklerde aşırı terleme eğer çok fazla kalın giydirilmiyorsa d vitamini eksikliği yada demir eksikliği habercisiymiş ben doktoruma soracağım bir ara d vitamini normalde 6 damlaya çıkardı ama ben kaşığa 8 damla koyuyorum Lina bazen ağzından akıtıyor alması gereken miktarı alabilsin diye fazla koyuyorum...öle işte

merhaba kızlar
bebişler nasıl bakalım

bu aralar hava çok soğudu , havalar bi ısınsada oğluşumla gezmelere gitsek diyorum

oğlum ellerini kavuşturup bakıyo ellerine sonra da gülüyo

sizin bebişler napıyo bakalım

gÜNAYDIIIIIIIIN:)))) bEN BURADAYIM... yOKLAMADA VAR SAY
Sen sınıfa geldin ben dersten kaçtım heheheh öğlen uykusundaydık :))
bebişler nasıl olsun büyümekle meşguller
benim kızımda kalkmaya doğrulmaya çalışıyor kucağımızda bile yüzü dışarıya dönükken itiyor kendini öne bi gayret bi gayret sorma meral

İyi akşamlar bayanlar, ben de 25 Aralık'ta kızımı kucağıma aldım. Pozitif sonucumu aldığım günden bu yana sürekli burayı takip ettim. Yazdıklarınızda kendimi buldum, endişelerimi giderdim. Bunun için hepinize teşekkür ederim. Su ana kadar üyelik almamıştım ama Seboo nun süt sorununu okuyunca paylaşmak istedim. Benim de sutum azdı ve ne yediysem yeterli seviyeye getiremiyordum. Bu durumun bir anne için ne kadar yıpratıcı ve üzüntü verici bir durum olduğunu en iyi yaşayan anlar. Araştırmalarım sonucu bira mayasının sütü kalitesini bozmadan arttırdığını öğrendim. Gnc nin bira mayası tabletlerinden aldım. İcinde 500 adet var ve fiyatı 50 lira. Günde 9 tane iciyorum(16 taneye kadar icilebiliyor) ve su anda kızımı sadece sutumle besliyorum. Ayrıca günde 2 defada sağıyorum. Bende inanılmaz ise yaradı umarım Seboo sende de ise yarar da kuzunu sutunle beslersin. Biraz uzun oldu ama paylaşmak istedim. Hepinize kuzularinizla sağlıklı uzun bir hayat diliyorum

Son düzenleme:

Canım ilgin için çok teşekkür ederiz.Öncelikle Allah bebeğinle sağlıklı ve huzurlu ömürler geçirmeni nasip etsin.Şebnem o bira mayasının kendisini içti zaten tabletten daha faydalı olurdu eğer olsa..Onun sorunu Ata'ya memeyi verememek çocuk emse zaten sütü gelecek..

Bana göre de pes etmemesi gerekiyor iş yerindeyim falan demeden düzenli sağması gerekiyor ben bebeğim 11 gün yoğun bakımda kaldığında hemde doğar doğmaz her 3 saatte bir gece uyanmakta dahil olmak üzere sağdım sütümü yoksa sütüm kaçacaktı..Şimdi benimde sütüm az mama takviyesi yapıyorum...Ama olsun bebeğim anne sütü de alıyor...

Seninde süt sorunun çözülmesine sevindim ve ben şunu anladım ki herkeste süt yapan şeyler çok farklı...Bak ne güzel sende süt yapmış bende içmiştim o bira mayasından ama bende de pek etki etmedi bende bol su ve sütüm olsun diye bişey yapmamak etki etti desem yalan olmaz..

HEM SENDE ARALIK ANNESİSİN ARA ARA YAZ BURAYA DENEYİMLERİNİ OLURMU OKUYUP KAÇMA :))

canım maşallah kızına.. erken doğmasına rağmen kilosu çok çok iyiymiş.. herkes yavaş yavaş işe başlıyor.. foruma da gerekli ilgiyi gösteririz inşallah..
canım ya..lina gayet sağlıklı bir bebek merve kalbinde ki delikte kapanmıştır.. o yüzünden eksilmeyen gülücüklerinde ne kadar iyi olduğu belli.. sizin doktor da bizimkisi gibi düşünüyor..bende uykusunun bölünmesi taraftarı değilim.. 12 gibi emzirip uyutuyorum.. gece saat 3 gibi tekrar emiyor..7 de uyanıp yine emiyor.. sonra 2 saat arayla acıkıyor.. bakalım şimdilik böyle idare ediyoruz..
yavrum o sorun hepimizde var.. hava soğuk diye ecde tıkılıp kaldık.. ben şu an 52 kiloyum.. ama göbüş hala var.. çok sinir oluyorum.. bu hafta güzel olucakmış hava.. dilayıda alıp hergün 1-2 saat dolaşmayı düşünüyorum..

artık çok dikkatli olmamız lazım.. bizimkide öyle elleri ayakları kafası bi durmuyor.. emerken bile aynı.. tüp bebekler hiperaktif olur derler.. doğruluk payı var galiba :))
fundam tanemin uyku ayarı çok güzel bence.. bende o kadar çok istiyorum ki 9-10 gibi uyusun.. biz oniki yarım arası falan uyabiliyoruz ancak.. ahhh ahhh.. kendimize hiç zaman kalmıyor..
dila da aynı merve.. ellerini haraket ettirdikleri içinde korkuyorlar.. bizimki kesinlikle aşağı indirmiyor zaten.. o yüzden yan yatıyordum ben.. ama şimdi kendi dönüyor yine sırt üstü yatıyor.. kafamız da terliyor.. hele dışarı çıkarken şapka takıyorum ya bi giriyorum eve su gibi.. çok korkuyorum hasta olucak diye..

Sorma sevgim bende çok korkuyorum başından yel alır hasta olur diye şaka maka öyle böyle derken derken zaman geçti de yaz geliyor Allahıma şükürler olsun ki

canım bende senin yazdığını yeni gördüm
maaşallah tosuncuk doğmuş Damla
Senide facedeki grubumuza bekliyoruz merak etme gizli grup olduğu için sadece bizler görüyoruz ve başka kimse göremiyor eğer katılmak istersen özelden msj yaz Peline söyleyelim ekler senide..

Benimde bebeğim 36+5 te doğdu 2800 doğdu ve enfeksiyon sebebi ile 11 yoğun bakımda kaldı şimdi maaşallah ii

senin tontiş kızını öpüyorum

Merhabalar, öncelikle bende sizlerle aynı kaderi paylaşan biriyim. Merve belki sen beni hatırlarsın Nisan topiğinden. Normalde doğumum (yani 40. haftam) ocağın 12 siydi. Hamileliğimin başında da hematom sebebiyle düşük tehlikesi atlatmıştım. Ancak benim minik biraz hızlı çıktı ve 36+1 de 2730 gr olarak 15 Aralıkta doğdu. Yoğun bakım günlerinin ardından şimdi bayağı toparladık. Ancak sütüm hiçbir zaman tam istediğim gibi olmadı. Denemediğim şey kalmadı ama şimdi mama takviyesi ve varolan sütümle bir yol tutturduk gibi. Sizleri fırsat buldukça takip ettim. Ama sorunlu hamileliğim dolayısıyla annemlerde kaldığımdan yazma fırsatı bulamadım. Umarım bundan sonra sizlerle paylaşımda bulunabilirim.
Merve ben senin her zaman bir mucize olduğunu düşündüm. Allah sana ve Lina ya uzun ömürler versin ve bizim durumumuzu yaşayan herkese. Allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın ve Herkes bebeğine kavuşsun inşallah.

Canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Aynı şeyleri yaşamışız bnmde kızım 36 haftalık doğdu bizde erken doğum ve enfeksiyon sebebi ile 11 gün yoğun bakımda kaldık benimde sütüm az bende birçok şey yaptım ama insan yapmayı bıraktığım zaman sütüm düzene girdi bizde sizin gibi süt ve mama şeklinde bir düzen tutturduk gidiyoruz ..

sen bol bol yaz facede grubumuz var istersen özelden msj at ekliim seni pelinede söyleyelim gruma ekler seni oda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…