E Merveee, sabah 06.30 da kalkınca da herkes uyuyooor:) Hatta ben bileo da zorrr :) ama başlıyor derin derin gülücükler atmaya anında cin gibi oluyorum... Sonra alt açma emişme oynaşma derken alıyorum yanıma.. biraz da yatakta beraber şekerleyip saati 08 yapıyoruz, sonra çay suyumuzu koyuyoruz:)) Tai haliyle ben de akşam olunca tavuklar gibi Tanemle beraber 21 de bilemedin 22 de cumba yatak yapıyorum:)))
Annelik bu işte:) Eskiden düşünsenize, birinin bebeğini severken ağlamaya başladıklarında sıkılıp hemen anasına verirdik.. hatta daral gelirdi... Ya şimdi nasıll?.. O ağlarken senin için eriyor, bağrına basıyorsun susturabilmek için.... o susmadan kimseciklerin eline veremiyorsun.. hatta babasına bileee... Binlerce kez şükürler olsun kii bunlar bizim yavrularımız...oda doğru sabahta kimse olmuyor dediğin gibi
ama o gülmeler yok mu uykusuzluk falan kalmıyor sevilmezse bakılır mı be fundam
Şebnem, allah kolaylık versin size... En çok da oğluşuna.. o ufacık haliyle her sabah ayazında yollara düşüyor kuzum... Şimdiden hayatı tanımaya başlamış yavrucak...Ya kızlar ben ne yapıyım 5:30 kalkıyorum mama alt değiştirme biraz oyun pijamasını çıkarıyorum üstünü giydirip çantamızı hazırlıyorum 06:15 baba ile oğlum çıkıyor ortalığı toparlıyorum yarım saat bir saat uyuyup bende hazırlanıyorum işe gitmek için sonra yollaraaa.....:)))))))
kızlar lina sırt üstü uyurken sıçrıyor ellerini iki yana açıp korkuyor ve uykuya devam ediyor mora refleksiymiş ama ben öle korkunca üzlüyorum
birde başı çok terliyor üzerini hafif örtsem bile su gibi oluyor gündüz kadife tulum giyse bile gece penye tulumla yatırıyorum
sizde durum ne
Annelik bu işte:) Eskiden düşünsenize, birinin bebeğini severken ağlamaya başladıklarında sıkılıp hemen anasına verirdik.. hatta daral gelirdi... Ya şimdi nasıll?.. O ağlarken senin için eriyor, bağrına basıyorsun susturabilmek için.... o susmadan kimseciklerin eline veremiyorsun.. hatta babasına bileee... Binlerce kez şükürler olsun kii bunlar bizim yavrularımız...
Şebnem, allah kolaylık versin size... En çok da oğluşuna.. o ufacık haliyle her sabah ayazında yollara düşüyor kuzum... Şimdiden hayatı tanımaya başlamış yavrucak...
Mervem, Tanem de de mora refleksi oluyor... Ama terleme yok.. ben de gece penye pijama veya tulum giydiriyorum.. Zaten tanem de sırt üstü yatmayı çok sevmiyor.. Gece uykularımız hep yan... Gündüz ise yüzü koyun:)
ay aynen öyle funda zaten ağlayınca kimseye vermiyorum kimsede almak istemiyor nasıl olsa bende susacak diyehımm demek bu bnm kızımdan başka terleyen yok dur bir araştırayım
Mervem benim oglumun da basi terliyor, yegenimin de oyleydi, doktor normal demisti. Emerken cok terlerdi, biberonla beslenirken de emdigi kadar olmasa da yine de terliyor. Uyurken de cogunlukla terliyor.
Ben kadife tulum giydirmiyorum, disari cikacagimiz zaman -ki hastaneden ciktigimizdan beri sadece bir kez kontrole gittik, Eskisehir acaip soguk cunku, babamiz da gidince muhtesem soforlugume guvenip arabayla cikamiyorum zaten- kadife degil ama o kadar kalin olabilen kumaslardan ya da orgu tulumlardan giydiriyorum. Kadife bana ne olursa olsun saglikli birseymis gibi gelmiyor. Evde kisa kollu citcitli body ve kisa corap ustune ince penye tulumlardan giydiriyorum, hani su mothercare C&A ve LCW de posetle ucer beser satilanlardan. Tulumun uzerine de banyo yapana kadar yelek, banyodan sonra hirka giydiriyorum. O da annemlerin evi benimkinden biraz daha buyuk ve cereyanli oldugu icin. Gunduz yatarken uzerine ince bir penye battaniye onun uzerine de polarimsi bir baska battaniye ortuyorum. Penye battaniyeyi polarimsi battaniye terletir diye arada yalitim malzemesi olarak kullaniyorum. Geceleri de penye battaniyenin uzerine biraz daha kalin bambu lifinden yorganimsi bir battaniyem var, onu ortuyorum.
günaydın güzel anneler nerelerdesiniz bakalımmm
Sen sınıfa geldin ben dersten kaçtım heheheh öğlen uykusundaydık :))gÜNAYDIIIIIIIIN:)))) bEN BURADAYIM... yOKLAMADA VAR SAY
bebişler nasıl olsun büyümekle meşgullermerhaba kızlar
bebişler nasıl bakalım
bu aralar hava çok soğudu , havalar bi ısınsada oğluşumla gezmelere gitsek diyorum
oğlum ellerini kavuşturup bakıyo ellerine sonra da gülüyo
sizin bebişler napıyo bakalım
İyi akşamlar bayanlar, ben de 25 Aralık'ta kızımı kucağıma aldım. Pozitif sonucumu aldığım günden bu yana sürekli burayı takip ettim. Yazdıklarınızda kendimi buldum, endişelerimi giderdim. Bunun için hepinize teşekkür ederim. Su ana kadar üyelik almamıştım ama Seboo nun süt sorununu okuyunca paylaşmak istedim. Benim de sutum azdı ve ne yediysem yeterli seviyeye getiremiyordum. Bu durumun bir anne için ne kadar yıpratıcı ve üzüntü verici bir durum olduğunu en iyi yaşayan anlar. Araştırmalarım sonucu bira mayasının sütü kalitesini bozmadan arttırdığını öğrendim. Gnc nin bira mayası tabletlerinden aldım. İcinde 500 adet var ve fiyatı 50 lira. Günde 9 tane iciyorum(16 taneye kadar icilebiliyor) ve su anda kızımı sadece sutumle besliyorum. Ayrıca günde 2 defada sağıyorum. Bende inanılmaz ise yaradı umarım Seboo sende de ise yarar da kuzunu sutunle beslersin. Biraz uzun oldu ama paylaşmak istedim. Hepinize kuzularinizla sağlıklı uzun bir hayat diliyorum
canım maşallah kızına.. erken doğmasına rağmen kilosu çok çok iyiymiş.. herkes yavaş yavaş işe başlıyor.. foruma da gerekli ilgiyi gösteririz inşallah..merhaba arkadaşlar bende 13 aralıkta bir kız çocuğu (DAMLA) dünyaya getirdim. 36.5 haftada geldi damla dayanamadı erken doğum yaptım 4.050 gr doğdu hiç mememi tutmadı çok uğraştım ama anne sütüyle büyüyor.2 saatte bir sürekli sağıyorum mememi 2 saate birde besliyorum damlayı 100 cc içiyor gece de bir kere 90 cc mama veriyorum. yatmadan önce 3 haftadır çalışıyorum geceleri hiç uykumuz yoktu annesinin işe başladığını hissetti ve bizimle beraber uyuyor artık.yatarken mamayı veriyorum.ondan sonrada 2,5 ta anne sütü ve 5,5 ta anne sütü veriyorum sağdığım için zor oluyor tabi ama alıştım artık baştan çok üzülmüştüm .foruma geri dönüş yaparak hepimizin maceralarını okumaya çalışıyorum merveeeeecimmm senide çok merak ettim .şu an bebeğim 7 kg 3 ayı......
canım ya..lina gayet sağlıklı bir bebek merveMerhaba sevgili anneler...
Bizde haberler şu benim minik kızım 61 cm 5,5 kilo olmuş doktorumuz gelişimimizden gayet memnun erken doğduğumuz 3,5 hafta ve yoğun bakımda kaldığım 11 günlük ara ve serumla beslendiğimiz 7 günün sonunda gelişimimiz gayet iyiymiş...
Doktorumuz heryerimizi muayene etti ensesinin üst kısmında minik mercimek büyüklüğünde bezeler vardı döküntüsü oldu mu dedi bende olmadı dedim olabilir dedi...Karaciğerimizde hafif büyüme varmış ama bu dönemde olabilirmiş..Kakası 3 haftadır yeşildi gaita testi istedi 3 tane kültür biyokimya ve mikroskopi kaka örneği götürdük geçen gün hastaneye..iki tahlilimiz temiz çıktı gaita kültürü için bu akşamı bekleyeceğiz onun sonucu 3 günde çıkıyordu...inşallah oda temiz çıkar.Doktorumuz döküntü varmı diye sormuştu ya adam kahin gibi kollarında döküntüler başladı Lina'nın sonra geçti endişe etmeyin dedi doktor ...
Önümüzdeki hafta eko muz var miniğimin kalbindeli delik kapanmışmı diye bakacak doktor teyzesi..Çocuk Kardiyoloğu çekiyormuş ekoyu bakalım nasıl bir doktor yoğun bakımdayken Lina'nın ekosunu o çekmişti bunuda o çeksin dedik...
Ayrıca şu 3-4 saatte bir uyanmasada uyandır besle olayını sordum doktoruma benim kızım 4 saatte uyanıyor bazende 5-6 saati buluyor nadiren oluyor ama 6 saat uyuduğuda oluyor dedim kan şekeri düşermiş ne yapayım dedim kızım 90 cc mama alıyor artmadı ama benim sütümü alıyor dedim şunları söyledi:
Bebeğin iki aylıktan sonra deliksiz uzun süre uyuması beklediğimiz bişey bebek acıktıkça uyanır UYKUDA METOBOLİZMA EN YAVAŞ HALİ İLE ÇALIŞIR VE KAN ŞEKERİ DÜŞMESİ BEKLEMEDİĞİMİZ BİRŞEY,bebek 2 aylığı geçince 3 saatten fazla uymalı bebeği neden uykusundan alı koyasınız ki dedi.Mama alımının artmamasına gelince sizin sütünüze ek olarak mama alıyor gelişimi ve kilo alımı çok iyi demek ki sütünüz artmış ki bebek mama alımın arttırmıyor bebekler siz ne kadar vermek isterseniz isteyin istedikleri kadarını alırlar onlar neye ihtiyacı varsa alması gereken odur mama kutularına bakıp şu kadar cc alması gerekir diye düşünmeyin dedi.Ayrıca Lina sabah uyanınca 20 dk da memeyi sömürüyor.cok cok emiyor uzun süre emmesi gerekir mi dedim doktorum şunu öğretti emmeden önce memeni sık sütünün rengine bak emdikten sonra ki sütünün rengine bak..Değişim olacaktır demek ki çocuk alması gereken tüm süt çeşitlerini alıyor bunun olması için bazen 45 dk bazen 10 dk bile yeter bu her çocuğun emme refleksine göre değişir dedi....Durum bu yaniii...
Lina ya gelince
Sabah 08:30 kalkıyoruz meme emiyoruz gaz çıkarıyoruz sonra aktivite saatimiz oyun oynuyoruz.
Sabah 10:30 gibi tekrar emip 11:00 gibi 1 yada 1,5 saatlik şekerlememizi yapıyoruz.
Öğlen 14:00 gibi mamamızı içip gazımızı çıkarıp 4-5 saatlik uykumuza geçiyoruz.
Akşam 18.00 yada 19:00 gibi uyandığımızda meme emiyoruz gazımız çıkıyor başlıyoruz annemizle oynamaya gülücükler gülücükler derken babamız geliyor..
Akşam 21:00 gibi 1 yada 1,5 saatlik şekerlememizi yapıyoruz..
Uyandığımızda mamamızı içiyoruz eğleniyoruz oynuyoruz şımarıyoruz sonra mememizi emip gazımız çıkarıp temizlenip saat 00:30 gibi yatıyoruz...
Gece 4 yada 5 te uyanıp mamamızı içip sabah 08:30 da uyanmak üzere ayılamadığımız uykumuza devam ediyoruz.
bu rutin ara ara bozuluyor ama geneli böyle işte bizim bir günümüz böyle geçiyor...
yavrum o sorun hepimizde var.. hava soğuk diye ecde tıkılıp kaldık.. ben şu an 52 kiloyum.. ama göbüş hala var.. çok sinir oluyorum.. bu hafta güzel olucakmış hava.. dilayıda alıp hergün 1-2 saat dolaşmayı düşünüyorum..kızlar bu arada ben gebelik şekeri için yaptığım rejimlerin acısını çıkarınca kilom hamile olduğumla aynı resmen 62 kiloyum herkes güzel diyo ama ben mutsuzum ama rejimde yapmak istemiyorum sütüm düzene girdi ne kadar alakası olmasda da kaçar diye korkuyorum..bide hareket etmiyorum ya pek hep evdeyim bundann sonra sabah lina şekerleme yaparken bende yürüyüşe çıkacağım..
tonti oldum tontiiii :)))
artık çok dikkatli olmamız lazım.. bizimkide öyle elleri ayakları kafası bi durmuyor.. emerken bile aynı.. tüp bebekler hiperaktif olur derler.. doğruluk payı var galiba :))Ben dün akşam kötü bir an yaşadım çok uykuluydum altını alayım yatayım dedim oda uykuluydu ama kıpır kıpr kıprdıyor tam yanıma döndüm refleks ile birden tuttum tutmasaydım koltuktan aşağıya yüz üstü düşücekti birden eşimde fırladı yerinden oda bzii izliyormuş tabi benim elim ayağım titredi ya düşseydi kkuzum baya bir klendime gelemedim acayip hareketli salıncagı var ona yatırıyorum aman allahım kalkmaya çalışıyor resmen sinirleniyor ama iyi bir ders oldu bu olay bana....
fundam tanemin uyku ayarı çok güzel bence.. bende o kadar çok istiyorum ki 9-10 gibi uyusun.. biz oniki yarım arası falan uyabiliyoruz ancak.. ahhh ahhh.. kendimize hiç zaman kalmıyor..E Merveee, sabah 06.30 da kalkınca da herkes uyuyooor:) Hatta ben bileo da zorrr :) ama başlıyor derin derin gülücükler atmaya anında cin gibi oluyorum... Sonra alt açma emişme oynaşma derken alıyorum yanıma.. biraz da yatakta beraber şekerleyip saati 08 yapıyoruz, sonra çay suyumuzu koyuyoruz:)) Tai haliyle ben de akşam olunca tavuklar gibi Tanemle beraber 21 de bilemedin 22 de cumba yatak yapıyorum:)))
dila da aynı merve.. ellerini haraket ettirdikleri içinde korkuyorlar.. bizimki kesinlikle aşağı indirmiyor zaten.. o yüzden yan yatıyordum ben.. ama şimdi kendi dönüyor yine sırt üstü yatıyor.. kafamız da terliyor.. hele dışarı çıkarken şapka takıyorum ya bi giriyorum eve su gibi.. çok korkuyorum hasta olucak diye..kızlar lina sırt üstü uyurken sıçrıyor ellerini iki yana açıp korkuyor ve uykuya devam ediyor mora refleksiymiş ama ben öle korkunca üzlüyorum
birde başı çok terliyor üzerini hafif örtsem bile su gibi oluyor gündüz kadife tulum giyse bile gece penye tulumla yatırıyorum
sizde durum ne
merhaba arkadaşlar bende 13 aralıkta bir kız çocuğu (DAMLA) dünyaya getirdim. 36.5 haftada geldi damla dayanamadı erken doğum yaptım 4.050 gr doğdu hiç mememi tutmadı çok uğraştım ama anne sütüyle büyüyor.2 saatte bir sürekli sağıyorum mememi 2 saate birde besliyorum damlayı 100 cc içiyor gece de bir kere 90 cc mama veriyorum. yatmadan önce 3 haftadır çalışıyorum geceleri hiç uykumuz yoktu annesinin işe başladığını hissetti ve bizimle beraber uyuyor artık.yatarken mamayı veriyorum.ondan sonrada 2,5 ta anne sütü ve 5,5 ta anne sütü veriyorum sağdığım için zor oluyor tabi ama alıştım artık baştan çok üzülmüştüm .foruma geri dönüş yaparak hepimizin maceralarını okumaya çalışıyorum merveeeeecimmm senide çok merak ettim .şu an bebeğim 7 kg 3 ayı......
Sağol özlemim nasıl oldun bakalım senmerhaba kizlar yazilarinizi zevkle okuyup ogrenmeye devam ediyorum:))
gizemlicim civelosumuza Masallah
Merhabalar, öncelikle bende sizlerle aynı kaderi paylaşan biriyim. Merve belki sen beni hatırlarsın Nisan topiğinden. Normalde doğumum (yani 40. haftam) ocağın 12 siydi. Hamileliğimin başında da hematom sebebiyle düşük tehlikesi atlatmıştım. Ancak benim minik biraz hızlı çıktı ve 36+1 de 2730 gr olarak 15 Aralıkta doğdu. Yoğun bakım günlerinin ardından şimdi bayağı toparladık. Ancak sütüm hiçbir zaman tam istediğim gibi olmadı. Denemediğim şey kalmadı ama şimdi mama takviyesi ve varolan sütümle bir yol tutturduk gibi. Sizleri fırsat buldukça takip ettim. Ama sorunlu hamileliğim dolayısıyla annemlerde kaldığımdan yazma fırsatı bulamadım. Umarım bundan sonra sizlerle paylaşımda bulunabilirim.
Merve ben senin her zaman bir mucize olduğunu düşündüm. Allah sana ve Lina ya uzun ömürler versin ve bizim durumumuzu yaşayan herkese. Allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın ve Herkes bebeğine kavuşsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?