2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

slm arkadaşlar gece ve gündüz konusunda bizde düzensiziz,napcam nasıl düzene sokcam bilmiyorum pelly arkadaşım bana bu konuda çok yardımcı oldun sölediklerini denicem tşkler verdiğin bilgiler için.kızım gündüz 11 den sonra deliksiz uyuyo sadece emmek için uyanıo 2-3 saatte bir geceleride 12 den sabaha kadar uyanık ilgi istio sürekli emmek istio memede şekerleme yapmak istio az bi dalıo uyanıo çünkü gündüz uykusunu iyce alıyo bnm için çok zor oluyo sersem gibi oluyorum deliksiz 6 saat uyuduğunu görmedim hiç ilk doğduğu 2 hafta en fazla 4 saat uyuyodu şimdi en fazla 3 saat uyuyo 6-8 saat uyuyan bebeklere şaştım valla maşşallah geceleri ne güzel düzenli inş. bnmkide biran önce geceyle gündüzü ayırt eder bu arada kakasını bile gece yapıo:) bugün yine sabahtan beri uyuyo emmeler hariç uykusuz bi gece daha beni beklio. tüm bebekleri kokluyorum Rabbim sağlıklı hayırlı ömürler versin bizede bol bol süt versin inş. hayırlı akşamlar....

Canım gündüz-gece karıştırmış kızın, ona öğretmen lazım. Gündüz salonda gürültülü ortamda yanında dursun. Emzirdikten sonra altını açarak mutlaka uyandır. Daha çok küçük kızın o yüzden 15-20 dk uyanık kalsa olur. Sonrasında 2 saatten fazla uyumasına müsaade etme. Uyandırmak için ellerine ıslak pamuk koyabilirsin, ensesini ılık bezle silebilirsin. Onunla konuş, oyna. Kucağında gezdir. Göz teması kurarak konuş. Sakın ayaklarını falan gıdıklama. Üzerini açarsan da uyanır. Tekrar emzir. Emzirme araları 2-3 saatte bir olsun. Farkı anlaması 1-2 gün sürebilir ama sonunda geceleri nispeten daha uzun uyumaya başlar. gece emzirirken veya altını değiştirirken konuşma, oynama. Karanlık odada uyusun. Işığın ancak senin onu görebileceğin kadar loş olsun.
Gece uykusu öncesi banyo mucizeler yaratıyor. Sevgi'ye de yazmıştım zaten. her akşam mutlaka yıka.
Böyle böyle öğretebilirsin kızına.. Kolay gelsin :)))

Dışarda kar var :))))) babannemize söledim camdan baktır karı görsün dedim oy oğlummmm benim ya sabah yanıma yatırdım o uyudu ben onu izleidm çok şirin yaa uykusun da gülüyor tekrar içime sokasım geliyor ya diyorum ben bu kadar tatlı bir bebeğimi taşıyormuşum :))))))) çok mutluyum çokkkkkkk şükürler olsun yavrum benimle

nalancım siz böyle anlattıkça benim içim gidiyor ya.. ama yapacak birşey yok alışmak zorundalar.. biraz da onların iyiliği,rahatlığı için çalışıyoruz.. bende iş yerinde çok ağlarım gibi geliyor.. artık msnden falan görüp hasret gidercez gün içinde..
pelinin verdiği reçete gün içinde çok iyi gidiyor.. ama 7den sonra bir türlü uyutamıyorum.. uyusa da 15 dakika falan uyuyup tekrar emmek istiyor.. saat 12 olmadan da kesinlikle uyumuyor.. ama azimle devam ediyorum.. umarım ben kazanırım..

maşallah ne kız.. nazar değmesin mutluluğunuza...

Ama Tanem'in hiç 45 dk. memede kaldığına tanık olmadım ki.... :)) Max 15 dk... bu bile olağan üstü bir skor:)) Memeden şarıl şarıl süt aktığı için olabilir mi?????

Ama Tanem'in hiç 45 dk. memede kaldığına tanık olmadım ki.... :)) Max 15 dk... bu bile olağan üstü bir skor:)) Memeden şarıl şarıl süt aktığı için olabilir mi?????

aynen fundacım elif'inde emme süresi max 10 dk. nedeni dediğin gibi maşallah bize
ama işe başladığım gün nasıl üzüldüysem 2 defa 150cc yani toplamda 300 cc ancak sağabildim. üzüntünün bukadar etkileyeceğini hiç tahmin edemezdim. elif birdefada 150cc içiyor. yani buda 2 öğün kadar eve bırakabiliyorum demek oluyor. annem mecburen sakladığımız buzluktaki poşetlerden takviye yapmak zorunda kalıyor. yada ben artık öğle aralarında eve gidip emziricem. emzirebildiğim kadar emzirmeye çalışıcam..

SEVGİ haklısın ama elinde olmadan ilkgün zor geçiyor. bakan annem olunca hiçbir tereddütüm yok. sadece çok minik bırakıp gittiğime ve ayrldığımıza üzüldüm ama toparladım 2.günü. zaten p.tesi salı çarşamba çalışıcam sadece. tek tesellim bu.

mervee nerdesiinnn civeloş seni çokmu yoruyor..
ben o muhteşem listeni özledim. ama artık haklı olarak onu yapacak vakti lina hanımla geçirmek daha eğlencelidir. kendine iyi bak.

merhaba arkadaşlar bende 13 aralıkta bir kız çocuğu (DAMLA) dünyaya getirdim. 36.5 haftada geldi damla dayanamadı erken doğum yaptım 4.050 gr doğdu hiç mememi tutmadı çok uğraştım ama anne sütüyle büyüyor.2 saatte bir sürekli sağıyorum mememi 2 saate birde besliyorum damlayı 100 cc içiyor gece de bir kere 90 cc mama veriyorum. yatmadan önce 3 haftadır çalışıyorum geceleri hiç uykumuz yoktu annesinin işe başladığını hissetti ve bizimle beraber uyuyor artık.yatarken mamayı veriyorum.ondan sonrada 2,5 ta anne sütü ve 5,5 ta anne sütü veriyorum sağdığım için zor oluyor tabi ama alıştım artık baştan çok üzülmüştüm .foruma geri dönüş yaparak hepimizin maceralarını okumaya çalışıyorum merveeeeecimmm senide çok merak ettim .şu an bebeğim 7 kg 3 ayı ......

O kadar içime işliyorki şu süt olayı dün rüyama girdi göğsümden nasıl sütler fışkırıyordu anlatamam tabi hepsi rüya gerçi kalktım baktım süt arka arkaya geliyor sıkınca şaşırdım da ne yapıcam sağmayı iş yerinde imkan buldukca yapıyorum buğünlerde onu bile boşladım ((((((

sebnemcim seni cok iyi anliyorum, benim daha Emek dogmadan en buyuk derdimdi, sutum olacak mi, besleyebilecek miyim diye. Fazla endise ettigim icin bir de yanlis yonlendirildigim icin sarilik korkusuyla mama verince sutumu kendim azalttim diye dusunuyorum simdi. Ikinci bir cocugum olursa hic keyfimi kacirmayacagim ve hemsireymis hatta eger tersime gelirse doktormus kimseyi dinlemeyecegim. Sen de benim gibi sutum az diye endise ederek kendini sikintiya soktun diye dusunuyorum. Isyerinde sagmak da eminim cok zordur, ben evde oldugum halde ya uykuya yenilip ya da sunu da yapayim bunu da bitireyim oyle diye dusunerek bosluyorum bazen. Kendini kotu hissetme bu yuzden. Ama bil ki ne kadar cok sagarsan o kadar cok gelecek. Uzun sure sagmadiginda biriken sut sanki cokmus gibi gelir ama bir sonraki sagimda her zamankinden daha az cikar. Dun aksam 23:00 gibi sagmistim, sonra yattim uyudum, oglani beslemek icin kalktigimda sutu sagmaya usendim uykuya yenildim. Sabah kalkinca da oglani besleyeyim, altini degistireyim, kahvalti yapayim, oglana bakayim da annem su isi yapsin, pompayi yikayayim derken saati 10:30 ettim. 200 cc sut cikti, gorunuste guzel ama simdi sagsam 30-40 cc anca cikar. O yuzden biraz gayret etmemiz lazim, hic degilse 6. ayi doldurmak icin; o zaman zaten sute ihtiyac azalacak ek gidayla, bizim az sutlerimiz de beslenmesinde yeri olmasi gereken sut miktarini karsilar diye dusunuyorum.

Şebnemciğim süt konusunda elinden geleni yapmalısın yok diye kestirip atma iş yerinde de düzenli sağmaya özen göster olur mu..tamamen biterse çok için yanar.

Arkadaş2010 hayırlı olsun canım miniğin nasılsınız bakalım alıştınız mı birbirinize?

Nalancığım nasıl zor gelmiştir kuzunu bırakıp işe başlamak ama herşey onlar için Allah yardımcın olsun

Merhaba sevgili anneler...

Bizde haberler şu benim minik kızım 61 cm 5,5 kilo olmuş doktorumuz gelişimimizden gayet memnun erken doğduğumuz 3,5 hafta ve yoğun bakımda kaldığım 11 günlük ara ve serumla beslendiğimiz 7 günün sonunda gelişimimiz gayet iyiymiş...

Doktorumuz heryerimizi muayene etti ensesinin üst kısmında minik mercimek büyüklüğünde bezeler vardı döküntüsü oldu mu dedi bende olmadı dedim olabilir dedi...Karaciğerimizde hafif büyüme varmış ama bu dönemde olabilirmiş..Kakası 3 haftadır yeşildi gaita testi istedi 3 tane kültür biyokimya ve mikroskopi kaka örneği götürdük geçen gün hastaneye..iki tahlilimiz temiz çıktı gaita kültürü için bu akşamı bekleyeceğiz onun sonucu 3 günde çıkıyordu...inşallah oda temiz çıkar.Doktorumuz döküntü varmı diye sormuştu ya adam kahin gibi kollarında döküntüler başladı Lina'nın sonra geçti endişe etmeyin dedi doktor ...
Önümüzdeki hafta eko muz var miniğimin kalbindeli delik kapanmışmı diye bakacak doktor teyzesi..Çocuk Kardiyoloğu çekiyormuş ekoyu bakalım nasıl bir doktor yoğun bakımdayken Lina'nın ekosunu o çekmişti bunuda o çeksin dedik...

Ayrıca şu 3-4 saatte bir uyanmasada uyandır besle olayını sordum doktoruma benim kızım 4 saatte uyanıyor bazende 5-6 saati buluyor nadiren oluyor ama 6 saat uyuduğuda oluyor dedim kan şekeri düşermiş ne yapayım dedim kızım 90 cc mama alıyor artmadı ama benim sütümü alıyor dedim şunları söyledi:

Bebeğin iki aylıktan sonra deliksiz uzun süre uyuması beklediğimiz bişey bebek acıktıkça uyanır UYKUDA METOBOLİZMA EN YAVAŞ HALİ İLE ÇALIŞIR VE KAN ŞEKERİ DÜŞMESİ BEKLEMEDİĞİMİZ BİRŞEY,bebek 2 aylığı geçince 3 saatten fazla uymalı bebeği neden uykusundan alı koyasınız ki dedi.Mama alımının artmamasına gelince sizin sütünüze ek olarak mama alıyor gelişimi ve kilo alımı çok iyi demek ki sütünüz artmış ki bebek mama alımın arttırmıyor bebekler siz ne kadar vermek isterseniz isteyin istedikleri kadarını alırlar onlar neye ihtiyacı varsa alması gereken odur mama kutularına bakıp şu kadar cc alması gerekir diye düşünmeyin dedi.Ayrıca Lina sabah uyanınca 20 dk da memeyi sömürüyor.cok cok emiyor uzun süre emmesi gerekir mi dedim doktorum şunu öğretti emmeden önce memeni sık sütünün rengine bak emdikten sonra ki sütünün rengine bak..Değişim olacaktır demek ki çocuk alması gereken tüm süt çeşitlerini alıyor bunun olması için bazen 45 dk bazen 10 dk bile yeter bu her çocuğun emme refleksine göre değişir dedi....Durum bu yaniii...

Lina ya gelince

Sabah 08:30 kalkıyoruz meme emiyoruz gaz çıkarıyoruz sonra aktivite saatimiz oyun oynuyoruz.
Sabah 10:30 gibi tekrar emip 11:00 gibi 1 yada 1,5 saatlik şekerlememizi yapıyoruz.
Öğlen 14:00 gibi mamamızı içip gazımızı çıkarıp 4-5 saatlik uykumuza geçiyoruz.
Akşam 18.00 yada 19:00 gibi uyandığımızda meme emiyoruz gazımız çıkıyor başlıyoruz annemizle oynamaya gülücükler gülücükler derken babamız geliyor..
Akşam 21:00 gibi 1 yada 1,5 saatlik şekerlememizi yapıyoruz..
Uyandığımızda mamamızı içiyoruz eğleniyoruz oynuyoruz şımarıyoruz sonra mememizi emip gazımız çıkarıp temizlenip saat 00:30 gibi yatıyoruz...
Gece 4 yada 5 te uyanıp mamamızı içip sabah 08:30 da uyanmak üzere ayılamadığımız uykumuza devam ediyoruz.

bu rutin ara ara bozuluyor ama geneli böyle işte bizim bir günümüz böyle geçiyor...

Son düzenleme:
Kızlar rica edersem faceden bana özel msj atıp bebeklerinizin

adını doğum saatini doğum kilosunu doğum boyunu ve aynı durumların şimdiki halini
not olarak iletmek istediklerinizi yazın

eeeeeeeeeeee listemize uzun süre ara verdik yoğun istek üzerine yeniden başlayalım ne dersiniz

Bu arada kızlar Lina artık dönüyor ve yastığına yatırdığımda kalkıyor oturma pozisyonuna geçiyor sonra beli yoruluyor yeri yatıyor erken ayaklanacak anası gibi ben 8 aylıkken tutunarak yürümüşüm emeklememişim pek..bezlerken zorlanıyorum maaşallah yerinde durmuyor zilli

kızlar bu arada ben gebelik şekeri için yaptığım rejimlerin acısını çıkarınca kilom hamile olduğumla aynı resmen 62 kiloyum herkes güzel diyo ama ben mutsuzum ama rejimde yapmak istemiyorum sütüm düzene girdi ne kadar alakası olmasda da kaçar diye korkuyorum..bide hareket etmiyorum ya pek hep evdeyim bundann sonra sabah lina şekerleme yaparken bende yürüyüşe çıkacağım..

tonti oldum tontiiii :)))

Ben dün akşam kötü bir an yaşadım çok uykuluydum altını alayım yatayım dedim oda uykuluydu ama kıpır kıpr kıprdıyor tam yanıma döndüm refleks ile birden tuttum tutmasaydım koltuktan aşağıya yüz üstü düşücekti birden eşimde fırladı yerinden oda bzii izliyormuş tabi benim elim ayağım titredi ya düşseydi kkuzum baya bir klendime gelemedim acayip hareketli salıncagı var ona yatırıyorum aman allahım kalkmaya çalışıyor resmen sinirleniyor ama iyi bir ders oldu bu olay bana....

Ben de 8.30 da uyanan bir kız istiyoruuuum:)))))) Tanem huy edindi saat 06.30 da ayakta:)))) akşam geç yatırayım diyorum, sıpanın kafası düşüyor... Kıyamayıp uyutuyorum:)

hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ay şebnem bi kere banada oldu ayağımda sallıyordum anneme devrederken yastıkla kaldırdım neredeyse düşüyordu dediğin gibi anneme verdim başladım ağlamaya çok fena bir duygu düşüncesi bile feci her çocuk bi kere düşermiş Allah korusunda bizimkiler düşmesin
Ben de 8.30 da uyanan bir kız istiyoruuuum:)))))) Tanem huy edindi saat 06.30 da ayakta:)))) akşam geç yatırayım diyorum, sıpanın kafası düşüyor... Kıyamayıp uyutuyorum:)
Ay Funda öyle deme gece 00:30 1 gibi uyuyor ya evde bi ben birde tv ayakta kalıyor herkes uyuyor öyle zor ki

E Merveee, sabah 06.30 da kalkınca da herkes uyuyooor:) Hatta ben bile o da zorrr :) ama başlıyor derin derin gülücükler atmaya anında cin gibi oluyorum... Sonra alt açma emişme oynaşma derken alıyorum yanıma.. biraz da yatakta beraber şekerleyip saati 08 yapıyoruz, sonra çay suyumuzu koyuyoruz:)) Tai haliyle ben de akşam olunca tavuklar gibi Tanemle beraber 21 de bilemedin 22 de cumba yatak yapıyorum:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…