2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

merveee hoşgeldinnn
bee09 hoşgeldinnn

bebişler iyi maşallah

benim oğlum çok tontiş maşallah , şimdilik sütü yettirmeye çalışıyorum şükür çok şükür

oğlum dün tartıldı 9300 gr 66 cm maşallah
ama sütüm yetmeyecek diye korkuyorum

ben gece 3 de kaldırıyorum ama zaten ellerini somuruyor uykusunda, hehehe

çok doktora sordum ebelere de 4-4,5 saatten fazlası tehlikeli dediler

bir gün uyumuşuz 6 saat kalkınca benim bebiş böyle baygın gibiydi zor ayıldı anladım o zaman :78:

hangi mamaları kullanıyorsunuz acaba?

denedim tatlım ben de.. ama kesinlikle almıyor.. 1 saat beklediğimi biliyorum.. bi arada sağıp biberonla vermeyi denedim.. onu içti ama yarısını dışarı akıttı.. bilmiyorum bakalım.. yarın doktoru ne dicek kilosu için..

meralcim maşallah oğluna.. baya güzel kilo almış.. ek mama falan vermiyorsun dimi..

kilo alıp almaması ile ilgili değil Sevgicim... kan şekeri ile ilgili..maşallah dila normal gelişen bir bebek... genelde söylenen 4 saat bizim bebeklerin aylarında... yine de sen doktorunun söylediğini dikkate al.. öptüm:)

Son düzenleme:
Sağol Fundacığım çok teşekkür ederim....Doktorumuz gelişimine fevkalade dedi erken doğan ve nıcu'da kalan bebekler için harika bir gelişme dedi...bakalım yarın kontrolü var doktor amcamız bu sefer ne diyecek

e ben doktorum hiç sormadım bunu ama bebeğim uykusundan uyanmadığına göre aç değildir diye düşündüm ve Lina muhtemelen uyandırsam almaz mamayı dişlerini kitliyor altınıda açsam almıyor alıncada emmiyor uyumak istiyor...aç olduğu zaman uykusunda olsa bile gözünü açmadan cok cok kapıyor..

Selam Meralciğim, maaşallah bebeğin tonti olmuş bu gelişimi normalmiymiş yani 3 aylık 9 kilo olması genelde tablolardaki 5 aylık bebek grafiğine giriyor ya..bu arada sakın yanlış anlama yani öğrenmek istediğim için sordum

ay içime kurt düştü ya ama bebiş aç olsa uyanmaz mı

Meralciğim bu arada ben aptamil 1 veriyorum Lina'ya araştırmalarım doğrultusunda da en kalitelisinin o olduğunu duydum

Bende aptamil 1 veriyorum similac mamayıda dr tavsiye etti ama benimki onu beğenmedi kendisi biraz seçiçidir :))))))

Mervecim; kan şekerinin düşmesi uyku yapar.. ve kan şekeri düşen bebeği uyandırmak çok zor olur... Ama tabi bu illa böyle olacak diye birşey söz konusu değil... Bebek hakikaten aç olmadığı için de uyuyor olabilir.... En doğrusu doktorlarınıza sorun kızlar... Ben bizim doktorun açıklaması ve uyarısını paylaştım sadece.. Pimpiriklenmeyin hemen yaw

Benim dr bana her üç saatte beslenmesine dikkat et dedi kan şekeri düşer uyusada sen mamasını ver dedi ben de dikkat ediyorum 3 saati geçirmemeye çalışıyorum geceleri ben mutlaka kalkıyorum oğlum zaten ağlamıyor mırıldanıyor
anlıyorum acıktı o uykuya derin uykuda olsada besliyorum

MERALCİM; maşallah bebişe yaaa:)) Allah nazarlardan saklasın.. Ne güzel büyüyor... Kuzum sadece anne sütü veriyorsun, ne yiyorsun allah aşkına:))))))))))) Tosuncuk yaptın sütünle kuzuyu:)) İştahıda yerinde sanırım ufaklığın.. Kırkbir kere maşallah:)

Arkadaşlar hemen panik yapmayın. Gece bir bebeğin 6 saat deliksiz uyuması çok normal hele ki 2. ayını bitirdikten sonra. Bizim doktorumuz 3. ay kontrolünde ne sıklıkla beslediğimi sordu. Gündüz 3,5-4 saatte bir, gece uykudan önce 2 saat arayla ve gece 1 kere uyanınca emzirdiğimi söyledim. Çok güzel maşallah dedi.
Kaan bu aralar 8'de emiyor, ardından 9 gibi banyo-masaj ve 10'da tekrar emiyor ve uyuyor, 4'te aç olarak uyanıyor (gözler açık, eller ağzında), emzirip yatırıyorum, gaz çıkarmak veya kakasını yapmak için 6 gibi mızırdanıyor, gözler kapalı debeleniyor. Bacaklarını karnına itip gazını çıkartıyorum, uyukuya devam ediyor. sabah 8 gibi kalkıyor. Şimdilik böyle ama tabi 2 gün sonra değişebilir. Bu şekilde giderse işe başladığımda zorlanmam. 6'da kalkıp süt sağar ve işe giderim. Annem de 8'de uyandığında sütünü verir diye düşünüyorum. İnşallah böyle devam eder. En azından dişler başlayana kadar. SOnra saat başı uyanmalar başlayacak.

ya bende aç olsa uyanır ağlar diyorum.. çünkü normalde karnı acıkınca çok ağlıyor.. gün içinde emzirme sürem en fazla 2 saat... gecede uyamadan hemen önce emiyor.. saat 1 gibi uyuyor 7de uyanıyor.. emiyor tekrar uyuyor.. 9.30 10 gibi uyanıyor tekrar emiyor uyuyor.. 12 gibi uyanıyor.. sonra gece uyuyana kadar kuş uykusu yapıyor en uzunu yarım saat.. bakalım yarın doktor amcamıza da anlatıcam ne dicek...

Sevgi'cim bu şekilde Dila'yı emip uyumaya alıştırmış oluyorsun, işe başlayınca çok zorlanırsın. Artık 2 ayı bitirdi ona bir düzen oluşturman lazım. Yani:
Emecek - aktivite zamanı (gazı çıkacak, altı değişecek, biraz oyun oynayacak) - uykuya geçme (emmeden uyumaya alışması lazım). Bunu 3 saatlik döngüler olarak düşün. Emmesi yaklaşık 45 dk sürebilir, 45 dk aktivite ve 1,5 saat uyku. Bu sana da biraz boş vakit yaratmış olur. İstersen emzikle uyut, yada biraz sallayarak, şarkı söyleyerek ama memede uyutma. memede uyursa altını aç ki uyansın. Gazı çıkarsa uykusu daha kaliteli oluyor, bölünmüyor. bebekler 45 dk'Lık uykular uyurlar. ilk 45'ten sonra bazen cin gibi uanır ya da 2. uyukuya geçebilir. Bu bebeğe bağlı. Yarı uyanık olduğunda yanına gidip pışpışlayıp tekrar dalmasını sağlayabilrisin. Gündüz aydınlık, sesli ortamda maksimum 2 saatlik uykular uyuması gece daha iyi uyumasını sağlar.
Gece 6 saat uyuması çok iyi, sütün de tok tutuyor demekki. Uyanınca kendi uyanıyor belli. Kan şekeri düşen çocuk uyanamaz. İyice beslendiyse kan şekeri de hemen düşemez zaten.

Bir de gece o kadar geç yatırma. Bebeklerde büyüme hormonu karanlıkta ve akşam 9'dan itibaren salınmaya başlıyor. En geç 10'da uyutursan daha faydalı. En kötü sabah 4 gibi uyanıp emzirmen gerekir.
her gün mutlaka yıka. banyo rahatlatır ve daha iyi uyumasını sağlar. Hem ona bir uyku rutini yaratmış olursun. Akşam 7-8 gibi emzir. Gazını çıkar. Altını aç, oda ısısının 24 derece olması yeterli. Biraz çıplak kalsın. oynayın. (emdikten yakşalık 1,5 saat sonra) 9 gibi banyosunu yaptır. Arkasından masaj. hatta biraz karın üstü yatır ki karın kasları çalışsın (ilerde dönme, oturma gibi hareketleri daha kolay yapacak bu sayede). Odada hafif müzik çalabilirsin. Loş olsun ortam. Giydirip emzir. Mutlaka memede uyuyacaktır. Omzunda bir 10 dk bekle ki sütü iyice insin midesine, kusmasın. gazını da çıkarabilir bu arada. Sonra yatır. Rahatlamış, doymuş ve huzurlu bir şekilde uyuyacaktır. :)))

bebekler için düzen önemli. kendi düzeninin kendi belirlese de onlara yardımcı olmamız lazım. Bu aylarda neye alışırsa öyle devam eder. Ateş, hastalık, diş çıkarma veya korku dışında bu rutin pek değişmez.

Ayrıca sabah böyle emip 3 saatlik uykular uyuması gece uykusuna devam ettiğini gösterir. 12'ye kadar gece uyukusu sürüyor Dila'nın. Ona gece ve gündüzü öğretmen lazım.
Sabah uyanması maksimum 9 olmalı. Sonrasında maksimum 1,5 saatlik uykular uyuması lazım ki gece uykusundan çalmasın. Akşam da en geç 10'da gece uykusuna (karanlık ve sessiz odada) başlaması lazım.

Bunlar üç aşağı beş yukarı saatler. İşe başlamadan iyi kötü bir düzniniz olsun Sevgi'cim, böylece anne sütünü de düzenli lamış olur. Senin işyerinde sağman ona yeter. mama takviyesi gerekmez. 3. aydan sonra öğün araları 3,5-4 saate çıkmalı.

pelincim çok teşekkür ederim.. yazdığın şeyler güzel... mutlaka uygulamaya çalışacağım..

SLM KIZLAR
Uzun bir aradan sonra tekrar burdayım. biliyorsunuz 17aralıkta doğum yaptım. bugün işbaşı yaptım( çok zorlandım. elif gidiceğimi anladı (herhalde ona hissettirdim) memeden kopamadı hiç yapmadığı şeyi yaptı emzik gibi emip tam ben çekerken hızlıcak emmerek bırakmadı memeyi. ve bu şekilde tam yarım saat oyaladı. ilk iş günüm geç kalarak başladı. çok önemli değil geç kalmak. tam kapıdan çıkıcam ağladı bende onla beraber ağladım. çok zormuşş çookk. :95:
şimdi çalışıyorum güya ama yüzü kokusu aklımdan hiç çıkmıyor. benim gibi işkolik birine işi bile bıraktırmayı düşündürecek kadar zor. bu bir süreç atlatıcam sonradan pişman olmamak için bırakmıycam tabi ama ayrılmak çok zor oldu. ki ben bir sene boyunca 3gün çalışıcam. p.tesi salı çarşamba. diğer günler sürekli beraber olucaz. ama yinede zorlandım. bebek nasıl diye sordularmı iyi diyorum geçiştiriyorum arkadan ağlıyorum. biz çalışan annelere allah kolaylık ve sabır versin yanii.

merhaba sevgicim,
geçmişi çok okuyamadım bunu gördüm panikledim. bende merve ve pelin gibi düşünüyorum. sağlıklı bir bebek acıkırsa uyanır hatta ağalayarak senide uyandırır. bizimde gece 6saati buluyor. hatta bugece ben de panikledim tam 8saat sürdü . enson kıyamadım uykuda emzirdim. oyüzden yazını okuyunca panikledim. dr.lar bile çeşit çeşit konuşuyor. bizim dr.da kendi uyanır kilo alımıda maşallah iyi zorlayıpta obez yapma dedi.

Nalancigim allah kolaylik versin, cok zor; tek teselli kizinin henuz cok kucuk olmasi. Birkac ay sonra iyice anliyorlar ve kendilerini terkedilmis hissediyorlar. Simdi gidiyor olman onu kademeli olarak alistiracaktir.

Ben de bu gece uyarma konusunda kararsizim. Istanbul'daki doktorum gece kendisi uyanmiyorsa bu duzene girdigi anlamina gelir demisti. Eskisehir'de basladigim doktor sekeri duser dustukce uyur, sen de farkedemezsin, gece bir kez besle dedi. Hastaliginda antibiyotik aldigi icin idrari canini yakmasin diye gece kalkar oldum, o zaman da doyurmaya basladim, ama hic kaldirmasam saat 23:00 gibi beslenip sabah saat 05:00 gibi bir daha isterdi, su anda nasil oldu bilemiyorum. Mamayi artirma zamani geldikce duzen bozuluyor, ya da bazen her zamankinden fazla beslenmek isteyebiliyor. Simdi gece 03:30 da bir de sabah 07:30 da kalkiyoruz ve bundan sonra her 3,5 saatte bir 150 cc sut ya da mama aliyor. Toplamda gunde 7-8 kez oluyor, umarim dogru yapiyorumdur.

Ozlemcigim normalde tespit edilen gunun sabahinda yatis yapiliyor ama benim tansiyonum heyecanla biraz yukseldigi icin doktor bir gun once yatirip tansiyon kontrolu yapti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…