patlyyyyy Masallahhhhhhh sana da kizina da. Ela bebk hosgedin upuzun nese dolu bir omrun olsun Insallahhhhhhhhhh.
aptly sen topigin gururrusun normal dogum yapan yegane gururumuzsun:))) cok da guel gecmis ne guzel ve kizimizin kilosu harika kirbirkere MAsallahdemekki normal dogum vaktini bekleyince boyle guzel kiloda geliyorlar.
sagol gizemlicim iyiyiz cok sukur, sizin topigin guzel haberleri ve ogretici yazilarini okumak cok keyifli
ZEYNEPÇİM çok sevindim tatlım.. allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah.. bu sefer herşey dilediğin gibi olur inşallah..
ÇİĞDEMİN melekleri de evine dönmüş.. bu ne güzel bi haber.. çok şükür artık sıcacık yuvalarındalar..
PATLY ilk normal doğumla bebeğimiz gelmiş.. çok ama çok tebrik ediyorum seni.. meleğimizde annesi de çok iyiymiş maşallah..
kızlar siz böyle anlatıyorsunuz ya off çok özeniyorum ben ya.. yerim ben onların minicik ellerini, ayaklarını...bizim küçük hanımın gelmeye niyeti yok.. dün kan ve idrar tahlillerimizi yaptırdık.. nst ye girdik.. sıfır sancı.. miniğim çok sağlıklı. doktorum isterseniz perşembe günü sezeryan yapalım dedi.. biz de olur dedik.. sonra gel bi çatına bakalım dedi.. baktı, hiç açılma yok.. bir hafta daha bekleyelim, normal doğurtayım seni dedi.. kandırdı beni yine... pazartesi tekrar gidicez.. hemogram testi olmamış, onu yaptırcaz.. olmazsa salı sezeryan yaparız dedi.. ama ben eminim gidince yine bir hafta bekleyelim dicek.. ay bu doktor beni çatır çatır doğurtacak kızlar ya... ne yapıcam ben....
Kizlar cok tesekkurler) bizimkisi bildiginiz gibi cok gec geldi AMA normal dogumla annesine topikte ilk olma odulunu kazandirdi ) cokkkkk tatttliii....
Sevgicim normal dogumdan korkma.. Yalniz epidural le bile olsa normal dogma-sezaryen arasinda epidural acisindan fark oluyor. Burda uygulamada verilen ilacin kuvveti ve miktari farkli. Sezaryende tamamen uyustururlarken normalde agri siddetini katlanabilir dereceye ve kesilme-dikis olursa hissetmeyecegin duzeye indiriyorlar. Normal do gum sirasinda sirasinda Gelen sanciyida, ikinma hissinide, bebegin popo kemigine yaptigi baskiyida, son ikinmadaki yanmayida, do gum sirasindaki rahatlamayida hissediyorsun. Tr de bu islet daha kolay hangisi icine sinerse oyle yaparsin.. Yeterki dil a saglikla gelsin...
ya varya siz böyle konuşunca yapabilirim diyorum.. ben sancıdan ağrıdan kormuyorum aslında.. benim korrkum son anda benden kaynaklanan bir aksilik olması.. ne bileyim düşük tansiyonumun, panik atağımın başıma bir iş açması... ama doktorum bana çok güveniyor.. sanırım bende kendime güvenmeliyim...Sevgim bi sorun sıkıntı yok sende azcık meyillisin doktorunda istiyor bence dene normal doğurmayı dayanamazsan sancıların başında sezaryen istersin açılman fazla olmadan..yada epidural yaparsın bak funda epidural yaptı sezaryen hiç bişeyi olmadı maaşallah çok ii sende dene bence..
canım sen benim idolum konumundasın şu an.. o yüzden senin söylediğin herşey önemli benim için.. korkuyor muyum.. evet.. ama bir o kadar da yapabilirim diyorum.. bu işin başında ne acılara ne ağrılara katlandık biz.. 5-6 saatlik sancı vız gelir bize.. dimi ama..Kizlar cok tesekkurler) bizimkisi bildiginiz gibi cok gec geldi AMA normal dogumla annesine topikte ilk olma odulunu kazandirdi ) cokkkkk tatttliii....
Sevgicim normal dogumdan korkma.. Yalniz epidural le bile olsa normal dogma-sezaryen arasinda epidural acisindan fark oluyor. Burda uygulamada verilen ilacin kuvveti ve miktari farkli. Sezaryende tamamen uyustururlarken normalde agri siddetini katlanabilir dereceye ve kesilme-dikis olursa hissetmeyecegin duzeye indiriyorlar. Normal do gum sirasinda sirasinda Gelen sanciyida, ikinma hissinide, bebegin popo kemigine yaptigi baskiyida, son ikinmadaki yanmayida, do gum sirasindaki rahatlamayida hissediyorsun. Tr de bu islet daha kolay hangisi icine sinerse oyle yaparsin.. Yeterki dil a saglikla gelsin...
canım o şekilden şekile girmeleri hepimiz yaşadık.. benim zillide tam midemin ortasında toplanıyordu.. şimdi de yapıyor aynısını.. popoyu tam ortaya yerleştirip dikiyor.. babası poposuna poposuna vuruyor.. çok komik görünüyor.. :)kizlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ne olurrrrrrrrrrrr bir gecmise donun 24.cu haftalarinizi hatirlamaya calisin. ben birkac sefer bebegin karnimda disardan tuhaf bir sekilde goruldugunu gordum. yani arada kafasi nerde seciyorum bu normal geliyor ama toplandigi zaman tuhafima gidiyor karnimin ortasinda oldu ikidir uzun diktorgen bir sekil gb tuhaf bir sey kendisinden odum patliyor oyle gorunce. yatinca oluyor yatmaya korkar oldum. simdi benim yatis seklimden mi bunu yapiyor ya da bebek stres altinda falan mi demek?
ne olur kestane kebap acele cevap:)inanin bebeginden korkan tek anne olma yolunda ilerliyorum
ay aşkım benim ne güzel anlatmışsın.. ya anlatmayın böyle şeyler ben doğurmadan.. zırlayıp duruyorum okudukça.. ben senin o kızını yerim... seni aradım, ama telefonun hep meşguldu.. tabi bu güzel anı herkes kutlamak istemiştir.. mesaj attım, umarım ulaşmıştır.. o bizim de bir tanemiz.. face resmini koyda sevsin teyzeleri onu.. kokulu kokulu öpücük gönderiyorum ikinize de..Canım arkadaşlarııııım;
upuzun bir yoldu, ama çok şükür sağlıkla geldik sonuna... Bundan sonraki yol en uzunu olacak, hepimiz için, bebeklerimiz için bir ömür mutluluk yolu olacak:)))))
19 Aralık 2010 saat 16:04 de Kızım TANEM dünyaya gözlerini açtı... Kuzum daha karnımda iken ağladı, tıpkı Emek gibi:) Aldılar, yan sedyede aspirasyonu yapılırken hemşirenin elindeki göbek kordonunu yakalamaya çalışıyordu hala:)))))) Sildiler, temizlediler, yeşillere sardılar... Yanıma soktular sonra... İnanılmaz bir andı.. böyle bir duygunun varlığından bu zamana kadar haberdar olmamak içimi acıttı o anda... Kızımı içime çekercesine kokladım, ağzını, burnunu, yanağını, boynunu, ellerini öptüm... Sonra lıp götürdüler kuzumu...
Ben de yaklaşık yarım saat sonra çıktım.. Odama geldim, yatağıma yatırdılar ve aynı anda kuzum yine doktor teyzesinin kucağında kollarıma sokuldu, mememi açtılar, biri sıktı biri Kuzumun ağzına verdi memeyi.. Ben de şaşkın şaşkın olan biteni izlerken hıçkırıyordum:))))
Binlerce şükürler olsun... Sağlıkla aldım yavrumu kucağıma... Allah isteyen, bekleyen, herkese nasip etsin... Hiç kimseyi mahrum etmesin... Bu zamana kadar yaşanmış ne varsa anlamsızlaştı sanki.... Dünyam değişti...
Dün evimize geldik,,, kızım odasını çok sevdi sanırım ki huzurlu bir gece geçirdi...İnşallah hep böyle devam eder, huzurlu bir bebek olarak büyür..
Ben de ise biraz sancı var.. Belimi doğrultamıyorum, gaz sıkıştırdıkça kesi yerine baskı oluyor ve canım çok yanıyor. Ama geçecek.. ve kızıma daha güzel hizmet edeceğiiiim:))))
Hepinizi çoook öpüyorum Canlar... Arayan, mesaj atan, çiçek yollayan tüm arkadaşlarıma içten teşekkürlerimi yolluyorum..Hepinizin sıcaklığını yanımda hissettim.. İyiki beraber yaşamışız bu süreci....
Hepinizi çok seviyorum:)
kizlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ne olurrrrrrrrrrrr bir gecmise donun 24.cu haftalarinizi hatirlamaya calisin. ben birkac sefer bebegin karnimda disardan tuhaf bir sekilde goruldugunu gordum. yani arada kafasi nerde seciyorum bu normal geliyor ama toplandigi zaman tuhafima gidiyor karnimin ortasinda oldu ikidir uzun diktorgen bir sekil gb tuhaf bir sey kendisinden odum patliyor oyle gorunce. yatinca oluyor yatmaya korkar oldum. simdi benim yatis seklimden mi bunu yapiyor ya da bebek stres altinda falan mi demek?
ne olur kestane kebap acele cevap:)inanin bebeginden korkan tek anne olma yolunda ilerliyorum
Özlemciğim öncelikle bu durum normal bir durum bebekler her zaman şekilden şekile girdiler karnımızda yalnızzzzz;pu var braxton hicks kasılmaları olup olmadığı konusunda temkinli olman lazım.bu kasılmalar günde 5-6 dan fazla olursa dyorulduğunda sinirlendiğinde artıyorsa bebeğin topaç gibi olma durumu uzun sürüyorsa dikkat et..son aylarda bebek boyle toplanir die duyuyorum ama 6.ayda bunun olmasi garip mi? asil sorum buydu da panikten yazmamisim.
walla sevgi hadi seni gaza getirelim yaya varya siz böyle konuşunca yapabilirim diyorum.. ben sancıdan ağrıdan kormuyorum aslında.. benim korrkum son anda benden kaynaklanan bir aksilik olması.. ne bileyim düşük tansiyonumun, panik atağımın başıma bir iş açması... ama doktorum bana çok güveniyor.. sanırım bende kendime güvenmeliyim...
canım sen benim idolum konumundasın şu an.. o yüzden senin söylediğin herşey önemli benim için.. korkuyor muyum.. evet.. ama bir o kadar da yapabilirim diyorum.. bu işin başında ne acılara ne ağrılara katlandık biz.. 5-6 saatlik sancı vız gelir bize.. dimi ama..
canım o şekilden şekile girmeleri hepimiz yaşadık.. benim zillide tam midemin ortasında toplanıyordu.. şimdi de yapıyor aynısını.. popoyu tam ortaya yerleştirip dikiyor.. babası poposuna poposuna vuruyor.. çok komik görünüyor.. :)
ay aşkım benim ne güzel anlatmışsın.. ya anlatmayın böyle şeyler ben doğurmadan.. zırlayıp duruyorum okudukça.. ben senin o kızını yerim... seni aradım, ama telefonun hep meşguldu.. tabi bu güzel anı herkes kutlamak istemiştir.. mesaj attım, umarım ulaşmıştır.. o bizim de bir tanemiz.. face resmini koyda sevsin teyzeleri onu.. kokulu kokulu öpücük gönderiyorum ikinize de..
Canım arkadaşlarııııım;
upuzun bir yoldu, ama çok şükür sağlıkla geldik sonuna... Bundan sonraki yol en uzunu olacak, hepimiz için, bebeklerimiz için bir ömür mutluluk yolu olacak:)))))
19 Aralık 2010 saat 16:04 de Kızım TANEM dünyaya gözlerini açtı... Kuzum daha karnımda iken ağladı, tıpkı Emek gibi:) Aldılar, yan sedyede aspirasyonu yapılırken hemşirenin elindeki göbek kordonunu yakalamaya çalışıyordu hala:)))))) Sildiler, temizlediler, yeşillere sardılar... Yanıma soktular sonra... İnanılmaz bir andı.. böyle bir duygunun varlığından bu zamana kadar haberdar olmamak içimi acıttı o anda... Kızımı içime çekercesine kokladım, ağzını, burnunu, yanağını, boynunu, ellerini öptüm... Sonra lıp götürdüler kuzumu...
Ben de yaklaşık yarım saat sonra çıktım.. Odama geldim, yatağıma yatırdılar ve aynı anda kuzum yine doktor teyzesinin kucağında kollarıma sokuldu, mememi açtılar, biri sıktı biri Kuzumun ağzına verdi memeyi.. Ben de şaşkın şaşkın olan biteni izlerken hıçkırıyordum:))))
Binlerce şükürler olsun... Sağlıkla aldım yavrumu kucağıma... Allah isteyen, bekleyen, herkese nasip etsin... Hiç kimseyi mahrum etmesin... Bu zamana kadar yaşanmış ne varsa anlamsızlaştı sanki.... Dünyam değişti...
Dün evimize geldik,,, kızım odasını çok sevdi sanırım ki huzurlu bir gece geçirdi...İnşallah hep böyle devam eder, huzurlu bir bebek olarak büyür..
Ben de ise biraz sancı var.. Belimi doğrultamıyorum, gaz sıkıştırdıkça kesi yerine baskı oluyor ve canım çok yanıyor. Ama geçecek.. ve kızıma daha güzel hizmet edeceğiiiim:))))
Hepinizi çoook öpüyorum Canlar... Arayan, mesaj atan, çiçek yollayan tüm arkadaşlarıma içten teşekkürlerimi yolluyorum..Hepinizin sıcaklığını yanımda hissettim.. İyiki beraber yaşamışız bu süreci....
Hepinizi çok seviyorum:)
kizlar cok tesekkur ederim cevaplariniza.
gizemlicim evet dedigin seyleri demekki okumusum yada duymusum onceden bunun ayni zamanda bir seye isaret edebilecegi aklimda kalmisti ondan sordum.dedigini yapicagim daha dikkatli takip edecegim su an o sIklIkt degil cok sukur. iki seferde de yattigimda oluyor.
çok sağol canım teşekkğr ederiz bizde seni öpüyoruzgizemlicim ve qualıty gözünüz aydın canlarım , rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin :) çok öpüyorum ikinizi de
Ay Esra sorma yardım edeyim diye gelip sinir eden hatta daha çok hizmet bekleyenler yok mu iş olsun işte lüzumsuzluk..Ama ne yapacaksın onunda torunu için kendi bildiğince iyi olnaı yapmaya çalışıyor nasıl olsa az kalıyor idare etkızlar herkese selam:) ben giremedim birkaçgündür. evime geçtim ilk geceden kayınvalidem çatkapı geldi meğerse bana ardıma gelmiş.oysaki kız kardeşim de bizde kalıyor. 2 gün kaldı kayınvalidem bizde. ama yardımı dokunmak yerine birde ona hizmet ettik. geceleri hiç uyanmadı. birde üstüne üstlük yeni emmiş bebeği hoppala hoppala sallamalar, yanaklarından şapur şapur öpmeler, öle yapma böle yapma demeler.... hep sstum zaten samimi değilim birde terslemiim dedim.eşim hala kendi annem gibi kabullenmemiş olmama bozuluyor. olmuyor yapamıyorum napiim. ben doğumdan sonra kaç gün konuştum herkesin yanında bebeğin memeleri ovulmaz,biz görürdük aileler ovardı apse olurdu,göbeğine bişi bağlanmaz enfeksiyon kapıyor...diye. ben öle dememişim gibi bana "esra bunun memelerini ovman lazım yok efendim göbeği düşünce para bağlaman lazım..." sakın haa diye diye anlatana kadar canım çıktı. kemikleri çok hassas diyorum ama yok kollarını tutup çekiştirmeler çapraz yapıp germeler filan güya cimlastik yaptırıyor. neyseki gitti şimdi kendi düzenimi oturtmaya çalışıyorum. eflin gündüz uyudukça ev ii çamaşır hallediyorum.yemek filan. pek dinlemiyorum. biz mamamızı değiştirdik. ben eflin gazlı diye conformil almıştım. heralde bu mama onu ishal yapmıştı karnı hep gurul guruldu, hep aralıklarla ağlıyordu sancısı vardı. ve çok sulu dışkı yapıyordu.bir gece eşimi yolladım aptamil 1 aldı. şimdi daha iyi. ishal değil.normal kıvamda. ağlamaları azaldı. ama bazen epey bi ıkınıyor. kızarıyor. uykuya dalmada zorluk çekiyor ıkındığı zaman. ama sık sık kaka yapıyor. ben önce emziriyorum ardından ya sağdığım sütü yada mama veriorum. malt içeceğine sardım iyice kocaman bi göbeğim kalacakısırgan otu aldım kaynatıp içiyorum,still tee ve 2-3 litre su içmeye çalışıyorum. su içmek kadar arttıra bişi yok bence.
bu arada aramıza katılan tüm yeni annelere ve bebişlerine sağlıklı ve gazsız günler diliyorum:)
Ya arkadaşlar, emzirdikten sonra bir de üstüne neden mama veriyorsunuz kuzulara? Elvinnaz ok, ikizleri sırf anne sütü ile doyurmak zor ama Esra, Merve siz neden hem anne sütü hem mama?
Üstelik sütünüz var ve artırmak için dikkat ediyorsunuz.
Kaç cc çıkıyor sağdığınızda? Daha 1 aylık kontrole gitmediniz, aldığı kiloyu süt mü mama mı aldırdı bilemeyeceksiniz.
Kaan sadece anne sütü alıyor. Arada çok uyuduğunda veya sık sık emerse onu beklerken sütümü sağıyorum. Acil durumda evde yedek olsun diye. Mesela Ptesi kuaföre gittim, 1,5 saate döndüm ve normalde Kaan'ın uyanmasına yetişecektim ama beyefendi erken uyanmış, annem de hemen o sabah sağdığım sütü vermiş. O öğünü kaçırınca gene sağdım vs... Bu şekilde Kaan 1 ayın sonunda 1200 gr aldı.
Mervecim Lina memeden doymuyorsa, sütünü sağıp takviye yapsan, hemen mama vermesen... Bennce sütünüze ve bebeğinize bir şans verin..
Bilge'cim gece çayı vermişsin, o çayların sedatif etkisi var, o kadar uyutması normal.. Doktorun onayladı mı? Ben bazen gazdan uyanmasın, rahat etsin diye rezene çayı içiyorum. Daha masum. Onu denesen?
İşinize karışmak değil amacım ama yazmadan edemedim :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?