• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

sağol peliniğim hemen okuyacağım

ay demek öyle bilge ya
bu miniklerin neyi ne için yaptığını tam anlamıyla anlamak biraz zaman alacak demek
bu fazla giydirme işini benim gittiğim doktorda söyledi fazla giydirmeyin bu da aşırı uyku yapar beslenmesini engeller kilo kaybeder demişti demek varmış bir bildikeri ama nedense lina'nın ayakları ben bezini değiştirene kadar buz gibi oluyor babasına çekmiş eşiminde yaz kış ayakları hep soğuktur..

bide ben bir uzun kollu zıbın altına kilotlu çorap üstüne ince bir penye tulum giydiriyorum....acab fazla mı?

Ozellikle soylemisti hemsire de doktor da, elleri ayaklari soguk olabilir, bu usudugu anlamina gelmez, dolasimlari kuvvetli olmadigi icin sogur, bundan dolayi hasta olmazlar demislerdi. Ablamla anneme anlatana kadar akla karayi sectim ilk basta:))) Ben de uzun kollu body ve ince bir patikli alti ic olarak ustune de ya bir tulum ya da iki parcali birseyler giydiriyordum, kadife giyecegi zaman da body'i kisa kolluya ceviriyordum. Cok dediler, bir tane duruma gore uzun veya kisa kollu body, ustune de havaya uygun bir kat dediler. Alta giydirdigim iclik olani devreden cikardim. Zaten hep uyudugu icin penye/pazen battaniyeye sarili oluyor. Bir de emerken basini acacakmisiz, ustunu de sadece karnindan asagisini ortecekmisiz. Kafasi serin karni sicak olacak yani:)))

Ozellikle soylemisti hemsire de doktor da, elleri ayaklari soguk olabilir, bu usudugu anlamina gelmez, dolasimlari kuvvetli olmadigi icin sogur, bundan dolayi hasta olmazlar demislerdi. Ablamla anneme anlatana kadar akla karayi sectim ilk basta:))) Ben de uzun kollu body ve ince bir patikli alti ic olarak ustune de ya bir tulum ya da iki parcali birseyler giydiriyordum, kadife giyecegi zaman da body'i kisa kolluya ceviriyordum. Cok dediler, bir tane duruma gore uzun veya kisa kollu body, ustune de havaya uygun bir kat dediler. Alta giydirdigim iclik olani devreden cikardim. Zaten hep uyudugu icin penye/pazen battaniyeye sarili oluyor. Bir de emerken basini acacakmisiz, ustunu de sadece karnindan asagisini ortecekmisiz. Kafasi serin karni sicak olacak yani:)))

bende üstüne ince tulum içinde uzun kollu zıbın giydiriyorum ya altına içlik için ince bişey giydirmek istiyorum ama minik yok o yüzden kilotlu çorap giydiriyorum..

babası bilmeden aziz bebeden prematüre tulum almış yıka giy yıka giy şeklinde giydiğimiz 3-4 çeşit şeyimiz var onlarla idare ediyoruz
bakalım accık ele avuca gelsede aldıklarım kalmasa

demek emzirirken öle yapmak lazım he deneyeceğim ilk seferde

Mervem asure sut yapar demistik ya, bir de gaz yapti ogluma, ben fazla kacirinca... Dun gece kus tutturdu bize. Sakinlesemedi bir turlu, biz de daha once gazi hic olmadigi icin ne oldugunu anlayamadik, emmeye ustune mamaya ragmen ac gibi davraninca anladik. Su gece cayini almistim kac zaman once, problem cikarmiyor diye icirmiyordum, ilk kez dun icirdim. Hemen etki etti. Sonra sutumu sagdim vermedim, mama verdim.

kizlar yazdiklarinizdan acayip seyler ogreniyorum sayenizde ne guzel walla :1: burda bebege hazirlik kurslari var ay hic gitmeme gerek yok sizi takip edeyim yeter hatta karar verdim not almaya baslayacagim.
gizemlicim yegenimiz oyle hapsurunca arka arkaya gitmistik doktora bende ordaydim arkadaslari dedigi gb normal dedi anormalligi anlayacagin iki nokta varmi; bir huylanirsan atesini olcucesin ikincisi de burun ve genizde hirilti var mi anlamaya calisacaksin demisti. bunlar yoksa normal hapsurukmus.:9:

Ben Kaan'a kısa kollu veya uzun kollu penye body üzerine penye tulum giydiriyorum. Tulumun içinde ayağına da çorap. Penye battaniye örtüyorum üstüne. Bacaklarının üzerine de bazen ayrıca yün battaniye. Bizim ev kombili ve alt-üst komşularım da fazla yakmadığından evi ısıtmak zor oluyor. Evin en sıcak odası Kaan'ın odası. Sürekli 22 derecede tutuyoruz. Salon 20-21 derece civarı. Gündüz güneş aldığı için ısınıyor, sorun olmuyor.
Geceleri başta yatak odamızda yanımda park yatakta yatıyordu Kaan ama bizim odayı bir tülü ısıtamadık. Sonunda ben Kaan'ın odasına taşındım :) Babamız da daha rahat uyuyor bu sayede.

yok kızlar ya ben yapamıyorum bakamıyorum bu çocuğa
sabah 9 da uyandı emdi banyo yaptı mama yedi gazı çıktı 16:00 da yattı 16:50 de uyandı
emzireyim dedim meme almıyor sinir yapıyor mama vereyim dedim yok efendim onuda döke döke içti yarısı mendilin yarısı önlüğün üstünde sonra birde hortum gibi kustu..

midesini mi üşüttü bu çocuk ne ne yapacağım ben ya yapmıyorum birde bağırdım demin onada cnm sıkıldı..

al işte yine ağlamaya başladı :84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:

yok kızlar ya ben yapamıyorum bakamıyorum bu çocuğa
sabah 9 da uyandı emdi banyo yaptı mama yedi gazı çıktı 16:00 da yattı 16:50 de uyandı
emzireyim dedim meme almıyor sinir yapıyor mama vereyim dedim yok efendim onuda döke döke içti yarısı mendilin yarısı önlüğün üstünde sonra birde hortum gibi kustu..

midesini mi üşüttü bu çocuk ne ne yapacağım ben ya yapmıyorum birde bağırdım demin onada cnm sıkıldı..

al işte yine ağlamaya başladı :84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:

Merveeemm bakarsinnnn neden bakamayasin, dunyadan 500 milyar insan gecmis, bunca insan buyumus yetismis, hem de ne kosullarda. Ne cahil ne beceriksiz ne kotu insanlar annelik etmis, cocuklarini buyutmus. Biz mi bakamayacagiz yahu?.... Simdi acemiligin var biraz da yanlis birsey yapmaktan korktugun icin panik yapiyorsun o kadar. Bak bizde de olmustu oyle kusmalar memeyi reddetmeler mamayi icememeler, gecti simdi. Bebek bunlar, bir gunleri bir gunlerine uymaz. Bir gun az yemekle cok aglamakla az uyumakla birsey de olmaz o yuzden. Bak dun bugun bizim oglan uyumuyor dogru durust; hic yoktu gaz problemi, simdi peydah oldu, aglayip duruyor. Genis olmak lazim biraz, aglaya aglaya buyuyecekler, her gunleri sakin ve rahat gecmeyecek ki. Sen kendini parcalama daha fazla; ben oyle oldugunda anneme birakiveriyorum cocugu. Cunku ben gergin olunca o daha cok geriliyor. Annemin kucagina gidince sakinlesiyor.

Merveeemm bakarsinnnn neden bakamayasin, dunyadan 500 milyar insan gecmis, bunca insan buyumus yetismis, hem de ne kosullarda. Ne cahil ne beceriksiz ne kotu insanlar annelik etmis, cocuklarini buyutmus. Biz mi bakamayacagiz yahu?.... Simdi acemiligin var biraz da yanlis birsey yapmaktan korktugun icin panik yapiyorsun o kadar. Bak bizde de olmustu oyle kusmalar memeyi reddetmeler mamayi icememeler, gecti simdi. Bebek bunlar, bir gunleri bir gunlerine uymaz. Bir gun az yemekle cok aglamakla az uyumakla birsey de olmaz o yuzden. Bak dun bugun bizim oglan uyumuyor dogru durust; hic yoktu gaz problemi, simdi peydah oldu, aglayip duruyor. Genis olmak lazim biraz, aglaya aglaya buyuyecekler, her gunleri sakin ve rahat gecmeyecek ki. Sen kendini parcalama daha fazla; ben oyle oldugunda anneme birakiveriyorum cocugu. Cunku ben gergin olunca o daha cok geriliyor. Annemin kucagina gidince sakinlesiyor.

dediğin çok doğru bilge bunun yanında birde şu diğer iş canımı sıkıyor
onkolog ara belki ameliyat ol belki kemoterapi gör ya şaka gibi
güçlü ve kendini bırakayan insan kimliği çizince herkes bişeyin yok senin doğumla geçti inşallah gibi salak salak konuşmalatryapıor banada sinir geliyor bu sefer

benim tedavi sürecimde bebeğime kim bakacak ben nasıl doktor doktor gezicem off ya çok bunaldım kendimle kalasım var ama oda olmuyor..

Ben birde kendime şu açıdan kızıyorum sistemli bir anne olamıyorum bir rutinimiz yok diye
her seferinde şu saatte kalktı şu kadar emdi diye yazıyorum ama bir bütün olup anlam kazanan bir listem yok

çocuk nette okudum dün gece bayağı bebeğinizin bir rutinin parçası olmasını beklemeyin onlar bir makine değil bazen 1 saatte acıkırlar bazen 3 saatte baze 30 cc ile doaylar bazende 50 cc ile ayrıca tüm sıkıntılarını giderdiğinize eminseniz azıcık ağlamasında sakınca yok diyorlar

birde ne kadar doğru bilmem ama şunu okudum ayaklarına ve karnına elma yağı sürersek gaz olmazmış çünkü bu yağ o bölgeleri sıcak tutarmış alıp kendimde deneyeceğim eğer doğruysa kızımın ayaklarına süreceğim gazını çıkarıyor ama bazen anlamsızca ağlayıp meme almıyor o dönemde açlıktan sapıtıyor sanırım bende ne yapacağımı şaşırıyorum dün ilk defa kızımmmmmm diye yüksek sesle konuştum içim cız etti :14:

bak bunu bilmiyordum bazen bizimkiler saatte acıkıyorlar diyorum acaba doymuyorlarmı demekki ondanmış saat konusuna gelince biz o konuda çok planlıyız saat kuruyorum zaten çocuklar uyanıyo uyanmazsada uyandırıyorum sarılık olmasınlar diye bizimkiler kucağa çok alıştı evdeki büyüklere laf geçirmek çok zor devamlı uyarıyorum bu sefer ben kötü oluyorum hayırısı ile 40 çıksada çocuklara kendim baksam en azından sorun kalmaz
gaz çok fazla olmasada bizdede var sanırım
çok yorucu olsada annelik çok güzelll yavrularım a bakınca herşeyi unutuyorum iyki doğurmuşum sizi diyorum :1:

bak bunu bilmiyordum bazen bizimkiler saatte acıkıyorlar diyorum acaba doymuyorlarmı demekki ondanmış saat konusuna gelince biz o konuda çok planlıyız saat kuruyorum zaten çocuklar uyanıyo uyanmazsada uyandırıyorum sarılık olmasınlar diye bizimkiler kucağa çok alıştı evdeki büyüklere laf geçirmek çok zor devamlı uyarıyorum bu sefer ben kötü oluyorum hayırısı ile 40 çıksada çocuklara kendim baksam en azından sorun kalmaz
gaz çok fazla olmasada bizdede var sanırım
çok yorucu olsada annelik çok güzelll yavrularım a bakınca herşeyi unutuyorum iyki doğurmuşum sizi diyorum :1:

Sorma elvinciğim ya büyüklere laf geçmiyor maalesef ama anlayacaklar inşallah onlarda durumu
gitmelerindense yanımızda olmaları daha iyi..

:nazar::nazar:
:21::21::21::21::21: benim minik kızım 3 haftalık olduuuuu :21::21::21::21::21:
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

:nazar::nazar::nazar: maaşallah canım rabbim ayırmaısn kızlar hepinizin bebekleri hayırlı olsun hep mutlu olun siz de onlar da sağlıklı olun inşallah. ben 2. tedavimi oldum pozitif şu anda cuma kese görmeye gideceğim bakalım dualarınızı esirgemeyin. öpüyorum hepinizi

:nazar::nazar::nazar: maaşallah canım rabbim ayırmaısn kızlar hepinizin bebekleri hayırlı olsun hep mutlu olun siz de onlar da sağlıklı olun inşallah. ben 2. tedavimi oldum pozitif şu anda cuma kese görmeye gideceğim bakalım dualarınızı esirgemeyin. öpüyorum hepinizi

Caniiiiimm, allah tamamina erdirsin, hayirlisiyla saglikla kucagina al bebegini insallah.

canım maaşallah değerin çok iyiydi geçen gün okudum bu sefer herşey yolunda gidecek inşallah sen sıkma canını

Caniiiiimm, allah tamamina erdirsin, hayirlisiyla saglikla kucagina al bebegini insallah.

bilgeeee napiosun cicim
bizim kızı uyuttum sonunda ama varya bi gör kakasını yapsın diye içiriğim zeytinyağlı ve mamalı sütlü üstüyle ıslak değil ama pasaklı oldu kızım akşama babacıkla bir banyo keyfi yapmak farz oldu...

Kızlar çideğmin bebekleri evde nihayet

İDİL VE IRAZ eve dönmüşşşşşşşşşşşşşşşşş ay çok sevindimmm ya süper bir haber oleyyy oleyy oleyyyy
15 aralıktan beri evdelermişşşşşşş:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::62::62::62::62::62::62::62::62::62::62::62::nazar::nazar::nazar::nazar:

Kızlar çideğmin bebekleri evde nihayet

İDİL VE IRAZ eve dönmüşşşşşşşşşşşşşşşşş ay çok sevindimmm ya süper bir haber oleyyy oleyy oleyyyy
15 aralıktan beri evdelermişşşşşşş:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::62::62::62::62::62::62::62::62::62::62::62::nazar::nazar::nazar::nazar:

ayyy çok sevindim çiğdemle aynı gün transferimiz olmuştu çok şükür rabbim hep sağlık huzur versin

canım maaşallah değerin çok iyiydi geçen gün okudum bu sefer herşey yolunda gidecek inşallah sen sıkma canını

bilgeeee napiosun cicim
bizim kızı uyuttum sonunda ama varya bi gör kakasını yapsın diye içiriğim zeytinyağlı ve mamalı sütlü üstüyle ıslak değil ama pasaklı oldu kızım akşama babacıkla bir banyo keyfi yapmak farz oldu...

Ne yapalim Mervecim, ugrasiyoruz oglanla. Iki gundur gazdan surekli aglayinca ogleden sonradan itibaren emzirmedim mama verdim asureden lahanadan gazlanan sutler ust uste zorlamasin diye, sagdigim sutleri de depoladim, depoladiklarimi da ileriki gunlerde aralarda doymadikca verecegim. Aksama dogru gazlari bitirdi de rahatladi, bir de gece cayi verdim biraz, o da cok ise yaradi. Gece saat 01:30 gibi besledim, sabah 06:00 da zorla uyandirdim:))) Sonra tekrar uyudu, 10:00 da zor uyandirdim. Bir tam gune yakin mama alinca gene kavgaya basladi memeyle, meme saskinliginin doruklarindayiz yani. Meme emsin diye inatlasiyorum, bu kadar memeden biberona, biberondan memeye atladikca cocuk el mecbur her ikisine de alisacak sonunda:)))

Biz de bu aksam banyo yapacagiz, kusa kusa yiyor ya, eksili oglum diyorum ben ona:))) Yarin kayinaile gelecekmis, pis pis tutuyor cocugu demesin...

Ela kizim 20 Aralik 2010 da pasifik saatine gore 4.40 pm de 3.520 gr ve 50 cm olarak gozlerini dunyaya acti...:nazar:

Cumartesi gecesi saat aksam 8:00 gibi hastaneye yatis, suni sanciya hazirlik, rahim yumusatici ilaclar, serumlar, suni sanci, epidural derken en sonunda pazartesi gunu oglen 3.40 pm gibi aktif ikinma (push) surecine girmistik. Beni bu surecte cok ugrastirmadan, uzmeden, canimi acitmadan dogdu minigim... Dr umun bir-iki push sonra gelecek hazir ol demesi ve aninda odanin kalabaliklasmasi DR un yuzune maskeler takmasi, kosusturmalar,o hazirlik ani inanilmazdi.. Annem ve esim yanimdaydi.. Annem bebegin dogum anini gorup "Aman Allah im" diye bir nida patlattiki gormeliydiniz. Herhalde Amrikalilar hayatlari boyunca unutmazlar:52: Sonrasi zaten bildiginiz mutluluk.. Kesigim olmadi ama normal olarak bir kac dikis atmalari gerekti..Ama dogum aninda annenin yasamis oldugu rahatlama hissi inanilmaz.. Anlatilmaz yasanir denilen cinsten... Bebegin olcumlari yapilirken ben de dr un plesantanin gelisini ve dikisleri yapmasini sakin sakin bekledim.. Hersey yolunda cok sukur. Hala hastanedeyiz burda biraz daha fazla tutuyorlar Tr ye gore.. Umarim eve dondugumuzde de hersey cok guzel devam eder...

Bizden haberler boylr.. umarim herkesin keyfi yerindedir... Eve donunce daha cok yazmaya calisirim..

herkesi opuyoruzzz..

patlyyyyy Masallahhhhhhh sana da kizina da. Ela bebk hosgedin upuzun nese dolu bir omrun olsun Insallahhhhhhhhhh.
aptly sen topigin gururrusun normal dogum yapan yegane gururumuzsun:))) cok da guel gecmis ne guzel ve kizimizin kilosu harika kirbirkere MAsallah :nazar::nazar::nazar: demekki normal dogum vaktini bekleyince boyle guzel kiloda geliyorlar.:nazar:

Ne yapalim Mervecim, ugrasiyoruz oglanla. Iki gundur gazdan surekli aglayinca ogleden sonradan itibaren emzirmedim mama verdim asureden lahanadan gazlanan sutler ust uste zorlamasin diye, sagdigim sutleri de depoladim, depoladiklarimi da ileriki gunlerde aralarda doymadikca verecegim. Aksama dogru gazlari bitirdi de rahatladi, bir de gece cayi verdim biraz, o da cok ise yaradi. Gece saat 01:30 gibi besledim, sabah 06:00 da zorla uyandirdim:))) Sonra tekrar uyudu, 10:00 da zor uyandirdim. Bir tam gune yakin mama alinca gene kavgaya basladi memeyle, meme saskinliginin doruklarindayiz yani. Meme emsin diye inatlasiyorum, bu kadar memeden biberona, biberondan memeye atladikca cocuk el mecbur her ikisine de alisacak sonunda:)))

Biz de bu aksam banyo yapacagiz, kusa kusa yiyor ya, eksili oglum diyorum ben ona:))) Yarin kayinaile gelecekmis, pis pis tutuyor cocugu demesin...
Aman dediğin gibi sen yaptır bebişin banyosunu falan temiz pak olsun inşallah kayınvaldenlerin yanında emerde aman çocuğa bakamıyor mama veriyor demesinler.
Bilge bişey soracağım siz pelinle bebek ne amaçla süt sağıyorsunuz yani pelin mama vermiyor sütü fazla diye bebek emmediği zamanlarda mı süt sağıyor yada sen mama verdiğin zamanlarda mı ütün boşa gitmesin diye sağıyorsun ben sağmıyorum mesela
ben kuzum acıkınca emziriyorum bi memeden kendini atana kadar hatta atıncada tekrar alın diye cenkleşiyoruz sonra üstüne mama veriyorum bazen 40 cc bazende 90 cc alıyor her seferinde bi göğsümü veriyorum.

Acaba ikisinide mi versem bi seferde sütle doysa ama o zamanda bi sonraki sefere süt dolmamış olursa diye vermiyorum ne yapsam acaba

Ela kizim 20 Aralik 2010 da pasifik saatine gore 4.40 pm de 3.520 gr ve 50 cm olarak gozlerini dunyaya acti...:nazar:

Cumartesi gecesi saat aksam 8:00 gibi hastaneye yatis, suni sanciya hazirlik, rahim yumusatici ilaclar, serumlar, suni sanci, epidural derken en sonunda pazartesi gunu oglen 3.40 pm gibi aktif ikinma (push) surecine girmistik. Beni bu surecte cok ugrastirmadan, uzmeden, canimi acitmadan dogdu minigim... Dr umun bir-iki push sonra gelecek hazir ol demesi ve aninda odanin kalabaliklasmasi DR un yuzune maskeler takmasi, kosusturmalar,o hazirlik ani inanilmazdi.. Annem ve esim yanimdaydi.. Annem bebegin dogum anini gorup "Aman Allah im" diye bir nida patlattiki gormeliydiniz. Herhalde Amrikalilar hayatlari boyunca unutmazlar:52: Sonrasi zaten bildiginiz mutluluk.. Kesigim olmadi ama normal olarak bir kac dikis atmalari gerekti..Ama dogum aninda annenin yasamis oldugu rahatlama hissi inanilmaz.. Anlatilmaz yasanir denilen cinsten... Bebegin olcumlari yapilirken ben de dr un plesantanin gelisini ve dikisleri yapmasini sakin sakin bekledim.. Hersey yolunda cok sukur. Hala hastanedeyiz burda biraz daha fazla tutuyorlar Tr ye gore.. Umarim eve dondugumuzde de hersey cok guzel devam eder...

Bizden haberler boylr.. umarim herkesin keyfi yerindedir... Eve donunce daha cok yazmaya calisirim..

herkesi opuyoruzzz..

oyyyyyyy kuzucuk ya annesini üzmeden gelmişş
:81::81::81::64::64::64::64::65::65::65::nazar::nazar::nazar:

canım gözün aydın normal doğum yaptığın için ayrıca kutluyorum seni herşeyin planlı oldu bu açıdanda şanslısın patlycim allah nazardan saklasın senide minik kızıda oy tontim yaaaa yerim ben onu

Back