hiççç kızma akendine aceleye gerek yok, bırak linaya da kendine de biraz zaman ver onun kendi rutinini yaratmasına izin ver..hem belki bizim kızların rutini rutinsizliktir:))
yeter ki üzülme o zaman gerilior insan...
elma yağını denedik biz çocuk açken gaz sancısı yadadığını sandığımız o 3 günde:))ayaklarına çok az sür merve soyuluor çünkü hemn yağdan sonra aklında olsun...
doğru diosun merve ama yiyemiorum zorlayınca miğdem bulanıor 11 kilo verdim bi haftada(
bir de gerginlik oluor o çok etkilior..möeme verememek evin sürekli kalabalık olması anne baba kayınvalide kayınpeder vs...herkes sevmek istior ben düzene sokmak istiorum bişii sölemiim die kendimi geriorum sanırım tatsızlığım bundan ama geçecek...
HUUUUUUUUUUUUUUUUU HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Kızlar Funda doğuma gidiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Sesi heyecanlı yatışı yapılmışşşşş anestezi işlemleriyle ilgileniyordu
Tanem geliyor Tanem OLEYYYYYYYYYYYYY
Sende haklısın evde birileri varken bebek ağlarken şöle yap böle yap diyenler dayan dayan emzir sütün kaçar diyenler aman aç kalmasın mama ver bişey olmaz diyenler asla emzik verme diyenler vermezsen susmaz diyenler vs vs insan deliricek gibi oluyor birde ne kadar eşim yardım etse ki o olmadan asla yapamazdım bebek bizi istiyor ve 5 dk tuvalete gidemiyorsun bakımsız çirkin gibiyiz derken insan geriliyor
ama bunları bir kenara bırakmak zorundayız...yemezsen direçsiz kalırsın sütün kaliteli olmaz tama süt gelsin diye sıvı almak önemli ama vitaminli ve minarelli bir süt için beslenmek çok önemli tatlım sen zorlada olsa ağzına at
ve kendine hep şunu tekrarla şimdi zorlanıyorum ama bunlar bir gün geçecek
tıpkı bebek istediğimiz için sağladığımız günlerin geçtiği gibi
tıpkı tüp bebek yaparken ki sıkıntılarımızı ilk iğnemizin korkusunu unuttuğumuz gibi
tıpkı hamileykenki sıkıntılı günlerin geçtiği gibi
ve bebek emmezse emmez yapacak bişey yok
benim emen kuzenim 1,50 cm emmeyen kuzenim 1.90 cm emmen hep hasta emmeyen turp gibi yani bişey olacaksa olur tamam anne sütü çok önemli ama olmayınca olmuyor....
önce olması için elimizden geleni yapacağız olmayıncada vicdan yapmayacağız yaparsak işin içinden çıkamayız..
ve en önemlisi herkese he deyip güvendiğimiz kişinin dediklerini yapacağızz...
Hastanedeki ilk 24 saati tamamladik.. Simdiye kadar Rahimyumusatici ve Suni Sanciya hazirlatici ilac verdiler. Suni sanci ilacina az once basladik. Hersey yolunda simdilik dayanilamayacak gibi agri yok. Surekli nst ye bagli durumdayiz. Serum ve Suni sancida kolda takili.. 12-14 Saat arasi do gum olmasi bekleniyor.. Yazmaya calisirim gene...
Fundacimm tanem gelmissss.. Cok sevindim mink zencimmm benimmmm...
Hastanedeki ilk 24 saati tamamladik.. Simdiye kadar Rahimyumusatici ve Suni Sanciya hazirlatici ilac verdiler. Suni sanci ilacina az once basladik. Hersey yolunda simdilik dayanilamayacak gibi agri yok. Surekli nst ye bagli durumdayiz. Serum ve Suni sancida kolda takili.. 12-14 Saat arasi do gum olmasi bekleniyor.. Yazmaya calisirim gene...
Bilgeciğim aşurenin kesinlikle etkisi var inan bana e malum içinde bi ben yokum :)Esracim maltana da gazli fakat bana feyrouz kadar cok gelmedi gazi. Zaten tadi pek guzel olmadigi icin yavas yavas iciyorum, o arada da gazi kacmis oluyor. Malt orani hakkinda bir sey yazmamislar etiketine, nette de goremedim bu konuda bir sey. Alkolsuz bira da almistim, onun tadi daha guzel geldi, sanki malti da daha fazla gibi. Gercekten inanilmaz etki yapti bunlar bende, gozumle gormesem inanmazdim. Sutum az, oglan doymadigi icin artik memeyi kabul etmeyecek, memeyle kavga ediyor derken memeyi kapmasi da memede durmasi da emmesi de degisti bir gunde. Bir de malum zamani, annem asure yapti, onun da etkisi olduguna inaniyorum.
ne demek tatlım bizi bizden başkası anlamaz aynı sıkıntıları yaşıyoruzçok doğru yazmışsın mervemmm
içime de su serptiinnn
teşekkürler tatlım....
canım hakkında hyaırlısı olsun sorun olmaması çok güzel sen o zaman yavaş yavaş hazırla kendini normal doğumaay noluyo... 2 gün girmedik neler olmuş..
mervem hoşgeldin tatlım.. özlemişiz sizi burda..
tanemcim gelmiş.. allah analı babalı büyütsün inşallah.. nihayet geldi prensesimiz..
nalancım canım allah meleğine sağlıklı mutlu bir ömür versin inşallah...
patly hadi bakalım sen bi doğur bende senden feyz alırım belki..
bizde bi hareketlilik yok şu an.. doktorumuz normal doğumda ısrarlı.. bense çok gerginim.. dün doktordaydık.. kızım 3 kilo olmuş..doktor çatı muayenemi de yaptı.. normal olmaması için hiç bir sebep yok dedi.. salı sabahı testlerimizi yaptırıp nst ye girecez.. ben de öyle sancı falan yok henüz.. sadece çatı kemiklerimde ki ağrı var.. onun dışında birşey yok.. 3 günde bir nst ye giricem.. bi problem çıkmadığı sürece normal gününü beklicez.. bu gidişle en son biz kavuşucaz herhalde.. hepinizin dualarını bekliyoruz.. hepinizi öpüyoruz.. bilgisayar başında çok oturamıyorum... karnım çok kasılıyor.. evde temizlik ve yerleştirme işlemi devam ediyor.. o yüzden çok giremiyorum.. ama sizi çok çok özlüyoruz sakın unutmayın bizi..
kuşum özelden msj atsın liste görmekisteyen hem çocuk hem liste takip edemeyeceğim wallamervecim senden doğum yapan arkadaşların listesini bekliyorum bu arada.. o güzel tabloyu görmek beni çok mutlu edicek..
hoşbulduk cnm kızım biraz huysuz ne istediğini anlyamıyorum bakalım naksıl yapıcaz cebelleşiyoruz walla
AAAAA tanemde gelmiş hoş gelmiş funda cnm gözün aydın tatlım maşallah sizeee rabbim bizede nasip etsin o günleri görmeyi inşşş aminnnnnnnn
nalann cnm bende 4 gün öndeydin sanırım senin tansiyon problemin vardı o yüzden erken dogum yaptınn senin ve bebegin ii olmasına sevindim cnm gözün aydın tatlım allahım analı babalı büyütsün aminn
merveeeeeee hoş geldin cnm nasılsınn? kızımız nasıl annesi?
kızlar bu arada 7 ocak cuma günü sabah 10 da bizde doguma gircez inşş o zamana kadar eylül hanım erkenden gelmezse tabii şafak sayıyoruz şimdiden
Patylmmmmmm ay hadi bi avazda inşallah cesaretli arkadaşım benim belkide şu an bebiş dünyaya gelmiştir ay ne heycanlı yaaaHastanedeki ilk 24 saati tamamladik.. Simdiye kadar Rahimyumusatici ve Suni Sanciya hazirlatici ilac verdiler. Suni sanci ilacina az once basladik. Hersey yolunda simdilik dayanilamayacak gibi agri yok. Surekli nst ye bagli durumdayiz. Serum ve Suni sancida kolda takili.. 12-14 Saat arasi do gum olmasi bekleniyor.. Yazmaya calisirim gene...
dimi özlem başlarda nelerle uğraşıyorduk şimdi ne günlere geldikkk....ay canim Allah bir avazda kurtarsin saglikla huzurla kavusun ve bir omur boyu hic ayrilmayin
Tanem bebis hosgeldin, cok cok uzun saglikli mutlu nese dolu bir omrun olsun.
kizlar inanilcak gb degil tedavi gunlerimizi hatirliyorum da kirbirkere MAsallah cok sukur bugunleri gorduk Allah hepimize tamamina saglikla erdirsin Insallah.
Kızlar ya bu minik devamlı hapşırıyor
Acaba üşüttümü bir sıkıntısı var ama ne ayaklarını yukarı çekiyor vs vs..aslında gazı çıkıyor ama karnı mı ağrıyor acaba sizce ne yapmalıyım
bu arada sizin bebeklerin göz rengi nedir döndüler mi kendi renklerine?
Acaba üşüttümü bir sıkıntısı var ama ne ayaklarını yukarı çekiyor vs vs..aslında gazı çıkıyor ama karnı mı ağrıyor acaba sizce ne yapmalıyım
mervecim Derin de sürekli hapşuruyor, burnu akıor ama doktoru çok sağlıklı bişeyi yok dedi..heralde minik olmalarından kaynaklı en ufak şeyden nem kapıorlar...dikkat et çok kalın giydirme özellikle uyurken sonra uyanınca terlemiş oluor çünkü üstüne ne giydirsen fayda etmior...
kızlarr bende şöle bi sıkıntı var dikiş bandım açıldı gayet iyiydim ama şimdi tuvaletimi yaparken(her ikisinide)çok canım yanıor baskı oluor o yaranın üzerinde...bir de hiç geçmeyen gaz sancısı ataklarım var işte o atak geldiğnde doğum sancısı gibi ağrılar yaşıorumm neden oldu ki sizce??
Mervecim tebrik ederim bebişini kucağına almışsın :)) Bebeğinle ve eşinle sağlıkla,mutlukla geçirebileceğin uzun uzun seneler diliyorum tatlım:))
Diğer doğum yapmış olan arkadaşlarıda tebrik ediyorum
sağol peliniğim hemen okuyacağımMerve'cim, Ezgi'cim bebeklerin hapşırmaları bir refleks, soğuk almayla ilgisi yok. Endişelenmeyin.
Bu sabah Face'de bir yazı paylaştım, bebek bakımı ile ilgili 20 soru diye. Yanlış bilinen birçok konuyu açıklamış. Okuyun mutlaka...
ay demek öyle bilge yaMervem ben de sormustum, usudukleri icin degil ortamdaki dogal tozdan, kokudan vs. den rahatsiz olduklari icin yani bir anlamda dis ortama henuz alismadiklari icin hapsuruyorlar. Kiyafet konusunda beni hemsire resmen haslamisti. Bu kadar giydirmeyin, 3 haftalik olmus bebek, artik sapka takilmaz ev icinde, ince bir iclik ve cok kalin olmayan bir dis kat giyecek. Ince bir battaniye ile ortulecek demisti. Yeni dogan bebekler terleyemedikleri icin vucut isilarini ayarlayamiyorlarmis. Cok sarip giydirirsek hararet yaparlarmis, huzursuz istahsiz ve rahatsiz olurlarmis. Bundan dolayi kilo bile kaybederlermis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?