2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

canim evet normal agri sizi; sorum bu haftalarda da doktora soracak kadar agrin var miydi? yani gece seni uyandiracak, her gun olan vs vs iste ilk mesajlarimda anlattigim kadar. cunku kime anlatsam bana bende de oluyordu ama bu kadar ya da senin tarifin kadar degil dior bir sen normal deyince ben de seni tutuncak dal olarak gormek istedim. sagol canim Linaymis bu arada karariniz, cok hos geliyor kulaga cilvelosun ismi anlami neymis? fransizlarda da Lina var hatta bir yunan arkadasimin ablasinin ismi de Lina.

haymotloscum belki de tesadufi oyle cikmistir tansiyonun umarim yarin baktirdiginda gayet normal cikicaktir.

Ben de oyle tahmin ediyorum Ozlemcim, 12-13/7-8 gibi dolaniyordu son 3-4 haftadir; yani hafif yukselme egilimi baslamisti. Yani trend olarak yukseliyor ama o kadar yuksek degil su anda. Belki biraz dikkat edersem daha fazla yukselmez, bakalim; hayirlisi neyse artik o olsun diyorum.

sen bana istediğin saatleri söyle, ben bakayım.. Kısaca yazarım sana.
Sana face'den gönderebilirim hatta :)

Ezgi buldum :) 11 Aralık sabah 09h00'da doğarsa yükseleni koç oluyor. Sana face'den yıldız haritasını yolluyorum, ingilizce..
pelin'cim çok teşekkür ederim..
hiç kendini yorma benim yüzümden bulmak için diecektim ki yollamışsın bile...umarım uğraştırmamışımdır seni..
ben hangi sitede baksam 11 aralık sabah 09h00 a oğlak çıkıordu
koç olması için 13h00-14h00 arası doğması gerekiordu..
ilk defa 09h00 da koç çıktı çok mutlu oldum:))

anladım canım...sen bayramda istemiorsan umarım düşer ama sen ve Emek için ne zaman doğması en sağlıklısı ise o zaman olsun..riske atmaya hiç gerek yok nasılsa tehlikeyi atlattınız..ama cuma günü senden haber almayı beklemek bana çoook uzun zamanmış gibi geldi birden fazlasıyla heyecanlandım:))

öpüorum seni Bilge'cim...
herşey çok güsel, çok keyifli olacak dediğin gibi...

Ezgi'cim şimdi bu prgram yabancı. Bilgileri girerken bulunduğun ili soruyor ve zaman dilimini yazmak gerekiyor. Biz GMT +2'yiz, Aydın veya Istanbul farketmiyor. Ben de ona göre girdim. Saat 09h00 ve zaman dilimi +2 yazınca koç çıktı. Saat 10h00'da da koç. Genelde sezaryenler sabah 8 civarı yapılıyor. Umarım doğrudur :)

Sağlama yapmak için kendi bilgilerime baktım. -2 yapmak lazımmış. Derin'in haritasına bir daha bakacağım şimdi.

Evet ya ben ters yapmışım. Şimdi kesin doğru olması lazım. Yeni bilgileri sana gönderiyorum.
Koç olması için saat 13h00 olması gerekiyor.

şimdi bu doktora cumartesi 13h00 de yapalım desem hayatta kabul etmez(
oğlak yada belki ucundan yay ı kabul edeceğim gibi gözüküor..napalım:))
tekrar teşekkür ederim pelin'cim..

Ezgicim aslinda burdaki sistem TR nin sartarina daha uygun. Yani saglikli bir gebelik icin gerekli butun testleri yapmak, koruyucu asilara dikkat etmek ve her kontrolde bebegin durumunu-buyumesini elle yoklayip, gobek buyumesini olcup kalp atislarini doppler ile dinleyip anneyi gondermek.. ABD nin de her yeri bir degil bazi yerleri cok gelismis bazi yerleri koy gibi. Ama ulke genelindeki gebelik takibi tamamen boyle. Gereksiz gordukleri hic bir seyi yapmiyorlar. Gecen ben NST e ne zaman girecegim dedim. DR um senin bir risk durumun yok girmene gerek yok dedi. Sadece dogum sirasinda bebegin kalp atislarini izleyecegiz dedi. Hersey minimal yani.. Yapilan uygulama tamamen anne-bebegi koruyucu amacli. Dedigin gibi ne annenin kilosu ne bebegin boyu posu ile ilgileniyorlar. Elbette 3D-4D ile bebeklerimizi gormek cok zevkli bu da TR deki lukslerden biri. Iste bir de yurtdusundaki uygulamalari adapte ederken testleri vs de alsalar cok daha iyi olacak..

Ben listede normalde 5. siradayim. Benden once Pelin, Esra, Bilge ve Meral var galiba. Herkes sezaryen mi olacak gunleriniz belli? Bizim tahmini tarih 12 Aralik. Acikcasi ben hep o aralar gibi dusundum tarihi cunku normal dogum ve bebegin gelisimi tam haftasina uygun.. Eger bizimki normal suresinde gelirse o zaman sizlere gore epey gec gelmis olacak bizim cimcime..Bakalim hayirlisi olsunn...oo bizimkisi de 24 Kasim da gelse super olurdu ana-kiz ayni d.tarihi;-))

ay en iyisi fransa sanirim:)) hem testler istemedigin kadar hem de ne zaman istersen ultrasona giriyorsun cok merak ettim karni nasil olcuyorlar ben mesala cok gobekli oldum dogru hesap cikiyor mu gobek buyuk olursa da. benim gobekle zor walla
ama su da varki yolunda giden bir hamilelikte cok ultrasona girmek gercekten devlet odedigi icin masraf gereksiz yere.

Ozlemcim,

karin olcun aslinda senin hamileliligin haftasiyla ayni gidiyor. Olcumu Dr elinde mezura sen yatarken pubic bone dan baslayip rahmin genisleyip ulastigi son naktaya kadar olcuyor. Mesela 30 cm cikarsa sen 30 haftalik gebelik yasiyorsun demektir. Eger normal tarihinden daha buyuk bir sayi cikarsa bu durumda bebegin gelisimi haftasina gore onde olabilir demek..BIr de bizimkiler karni resmen minciklar gibiyapip bebegin buyuklugunu anlamaya calisiyorlar.. LoL.. ABD nin saglik sistemi. dogum izni vs durumlar felaket aslinda. Fransa yasamak icin optimum yer gibi gozukuyor;-)) Aslinda TR de son zamanlarda saglik ocaklarinda yapilan gebelik takibi vs sevindirici. Ozellikle bir kere bile dr yuzu gormeyip evde kendi kendine dogurmaya calisan anneler icin..

Canım benim böyle gece uyandıracak kadar değildi o yüzden doktoruna sor dedim..Birde bu durum seni acı eşiğinlede alakalı yani bilemeyiz ki belki bizim yaşadığımızla aynı şeyi yaşıyorsun ama acı eşiğin düşük belkide daha fazlasını yaşıyorsun ama acı eşiğin yüksek diye anca bu kadar ağrıyor diyebiliyorsun doktoruna bu ağrıların seni huzursuz edecek kadar fazla olduğunu ve uykudan bile uyandığını onun için normal olsada yinede bakılıp yapılması gereken ne varsa yapılmasını istediğini ifade etsen sanırım yanlış olmaz bakılmasında fayda var.....Ama baktı ve herşey normal derse yapacak birşey yok şunu unutmayalım ki her hamilelik kendine özgüdür herkesin hamileliği yaşama durumuda farklıdır.Kimseye göre kıyas yapma sen şekercim sor bakalım doktorcuğun ne diyecek...

AAAA patlyciğim benimde 13 aralık olacak muhtemelen seninle peş peşe doğum yaparız belki ehehehehe

Özlemciğim bu arada atlamışım Lİna aslında Kuranda geçiyor ama tıpkı aişenin ayşe olması gibi yada amine'nin emine olması gibi başkalaşmış normalde Haşr süresinde 59 ayette liynetin diye geçiyor ve hurma fidesi yada hurma ağacı manasına geliyor...Yani aslı Liyne bende o yüzden Liyna mı koysam Lina mı koysam kararsız kaldım...Zaten bebeğimin diğer ismi manalı dini bir isim olduğu için Lina da o kadar önemsemedim..

Sanırım Lina olarak kalacak..Yalnız şu var Liyna mı Lina mı mesela annem linya dedi dili dönmedi bir an o sebepten Lina olarak kalacak galiba

AMA NE YALAN SÖYLEYEYİM O BENİM ''''CİLEVELOŞ'UM lina diyemiyorum severken hep cilveloşum inik kuzum minikkkk kızzzzzzz diye seviyorum bebeğimi.sanırım doğuncada Cilveloş kalacak....

Minik kuzular veeeeeeeeeee Güzel annelerrrrrrrrrrrrr

hepinize kocaman öpücükler

Güzel bir gün diliyorum sizlere GÜNAYDINNNNNNNNNNNNNNNN

canım mesajın altına sanırım dün yanlışlıkla dokundum beğenmedim butonuna tlfla nete bağlandım tuşlara dokunmak zor oldu yanlışlık olmuş sanırım

Herkese günaydın.. Güneşli bir sabaha uyandık gene.. Büyük allahım hep aydınlık sabahlara uyandırsın inşallah bizi ve yavrularımızı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…