2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Funda'cım benim de uyku düzenim şöyle: 11-12 arası yatış, sırayla 2-4 ve 6 'da sancıyla uyanma. Arada ne rüya ne birşey. Tuvalete kalkış ve tekrar uykuya dalmak için de en az 20 dk geçiyor. İşe gideceğim için 6'ya kadar kendimi zorluyorum, yoksa işyerinde uyur kalırım. Haftasonu 4'te yeter artık bu işkence deyip kalkıyorum, tv izleyip hayal kuruyorum :) 8 gibi uykum geliyor, 1 saat daha uyuyorum.
Perşembe'den itibaren izinde olacağım ya artık gün içerisinde azar azar uykumu almaya çalışırım herhalde.
 
Kızlar çok güzel bir tablo buldum:))) Bakın bu haftalardan sonra bebişlerin ne kadar hızlı büyüdüklerinee:))))))))

bebein anne karnnda boyu ve kilosu haftalara gre tablo izelge cetvel

Bu tabloya bakarsan Kaan 2 hafta önde gidiyor ya da haftasına göre maksimum kiloda :) ben şöyle duydum: 35-36. haftalarda da hızlı kilo alımı oluyormuş, 37. haftadan itibaren haftada 100 gr'a düşermiş. Bu tabloda 200-250 gr civarı devam ediyor doğuma kadar. Buna bakarsak kaan 40. haftasında 4 kg'ı geçer (( O da benim işime gelmez. Doktorumuz 3,5 kg olur diyor.
 

Zaten ortalama veriyor sanırım bu tablo:))) evet haftada 200-250 gibi gözükmüş....

Biz 28. hafta kontrolümüzde Tanem 1300 gr idi.. biraz üzülmüştüm ufak diye, bir kilo alsa 2500 e bile ulaşamaz diyordum kendi kendime.... Ben de az kilo aldığım için bayağı bi kendime sıkıntı yapmıştım Pelin bu durumu... Ama bu tabloyu görünce azıcık rahatladım...

Ben şimdi 66 kiloyum... toplamda test gününden beri sadece 5 kilo, transfere göre de 6 kilo almış gözüküyorum... Bu beni biraz endişelendirdi açıkçası... Şimdi kendimi besiye aldım.. Haa abuk subuk yemiyorum.. ama daha çok dikkat eder oldum.

Proteine özellikle dikkat ediyorum, sütü artırdım, sabahları bir kaşık pekmez yiyorum... Gün içinde nohut ve buğday haşlamasını yoğurt veya süt ile karıştırıp ara öğün yapıyorum...sabahları bir yumurta kesin... onu zaten hep yiyordum, et yiyemiyordum, şimdi zorluyorum kendimi.... ama ekmek az, hamur hiç yok.. umarım sağlıklı bir kilo artışı ile doğuma ulaşırız kızımda ben de....
 
Artık daha hızlı kilo alacaksın Funda'cım hiç üzülme. Ayırca Tanem'in gelişmi için sana semizotunu özellikle tavsiye ederim. Kilo alımını artırdığını okumuştum ve ben hamile kaldığımdan beri her hafta mutlaka semizotu salatası veya yemeği yedim. Balıktan da çok omega 3 içeriyor. yoğurtla veya haşlanmış mercimekle salata yapıp ye. Mercimek de protein deposu. Salataya peynir de katınca çok güzel oluyor. Ek kalsiyum. Ben bayılıyorum. Hem 28. haftada 1300 hiç az değil. Tanem 3 kg doğsa yeterli. Ona da rahat ulaşır.
Bak 31+2'de Kaan 1900 olmuştu. 27. haftada 1380 gr idi.
 
pelincim sayende gaza geldim. egzersiz işine ciddi bir şekilde başlamaya karar verdim. böyle bir şey buldum. belki sizinde ilginizi çeker:

Hareketlere gebeliğin 28-32. haftasından itibaren başlamak en idealidir. Gebeliğinizin artık sonuna yaklaşmışsanız da henüz geç kalmış sayılmazsınız, başlayabilirsiniz.

Egzersizleri yaparken bazı hususlara dikkat etmeniz faydalı olur: Kendinizi zorlamayın ve aşırı yorulmayın. Herhangi bir ağrı veya zorlanma hissettiğinizde derhal hareketi bırakın. mesanenizi boşaltın. İlk başlarda 5-10 dakika yeterli olup, sonra bu süreyi 15-20 dakikaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca bu egzersizleri gün içinde fırsat buldukça yapabilirsiniz, hepsini aynı anda yapmanız şart değildir. Yani bunu bir yaşam şekline dönüştürmeniz mümkündür. Örneğin, tv izlerken, hatta otobüs-dolmuş beklerken kegel egzersizlerini yapabilirsiniz. Sandalyeye otururken kendinizi bırakmak yerine, bacak kaslarınızı kullanarak, kalçanızı kontrollu bir şekilde bırakmanız ve kalkarken de önce kalçanızı öne kaydırıp, bacak kaslarınızı kullanarak kalkmanız iyi birer egzersiz olacaktır.

Gevşeme Egzersizi: Düz bir zemin üzerine uzanıp, kollarınızı ve bacaklarınızı yana açın. Nefesinizi içinizde tutup, kollarınızı ve bacaklarınızı çekiliyormuş gibi 8-10 sn süreyle ileri doğru itin (gerinme hareketi). Sonra yavaş yavaş nefes verirken, tüm konsantrasyonunuzla gevşeyin. Tüm uzuvlarınızı adeta cansızmış gibi hissedene kadar gevşeyin. Bu egzersizi kendinizi gergin ve sinirli hissettiğiniz zamanlarda da yapabilirsiniz.

Kegel Egzersizi: Bazen tuvaletiniz gelir ve tutmak zorunda olduğunuz durumlar vardır. İşte, o esnada yaptığınız kasma hareketleri bu egzersizin esasını teşkil eder. Bu egzersizi her pozisyonda yapabilirsiniz (ayakta dururken, otururken). Sanki idrarınızı ve büyük tuvaletinizi tutar gibi makat, vajina ve idrar borusu civarındaki kaslarınızı sıkıp, 5-10 sn sonra gevşeyin.

SOLUNUM EGZERSİZLERİ

Solunum egzersizleri size doğum esnasında yapmanız gereken solunum hareketlerini öğretmeyi amaçlar. Bu sayede, doğum ağrıları esnasında panikleyip, kontrolsuz hareketler yapmak ya da bağırmak yerine, bilinçli olarak nasıl davranacağınızı bilebilirsiniz. Normal doğum yerine sezeryanla doğum yapacaksanız bu bölümü geçebilirsiniz.Solunum hareketlerini uygun bir şekilde yapmanızın birkaç önemli faydası olacaktır:

• Doğum ağrılarını çok daha az hissedersiniz.

• Bebeğinize daha çok oksijen gitmesini sağlar, dolayısıyla doğum sancıları esnasında sıkıntıya girmesini önlemiş olursunuz.

• Doğum korkunuz büyük ölçüde ortadan kalkar.

• Bilinçsizce yapılan solunum hareketleri vücudun oksijen-karbondioksit dengesini bozacağı için baş dönmesi, ellerde kasılma ve gözde yıldız uçuşmalarına neden olur.

• Doktor-hasta ilişkisinde iyi bir ekip çalışması ortaya çıkar.

Solunum egzersizlerine geçmeden önce, doğum olayı hakkında kısaca bilgi vermek yerinde olacaktır.

Doğum esnasında rahim ağzında açıklık oluşturan ve bebeğinizi doğum kanalına doğru iten güç, rahim kasılmalarıdır. Rahim kasılmaları doğumun ilk başladığı aşamalarda 5 dakika arayla gelir ve 30-40 sn sürer. Bu esnada kasılmalarla birlikte bir miktar ağrı hissederseniz de bunlar fazla şiddetli değildir.

Doğumun ilerleyen saatlerinde ağrılar sıklaşır ve 10 dakika içinde en az 3 kasılma hissedersiniz ve bu kasılmalar yaklaşık 45-90 sn sürer. Bu uzun kasılmaların başında ağrılar hafif başlar, gittikçe şiddetlenir ve daha sonra azalarak kaybolur. Birkaç dakika sonra aynı olay tekrarlar. Yani kasılmalar, dalgalar halinde gelir.

Rahim ağzı açıklığı 10 cm'ye ulaştığında, bebeğin başı kalın bağırsağa baskı yaptığı için ıkınma ihtiyacı hissedersiniz. Bu aşamadan sonra ıkınmanız gerekir. Bazen henüz tam açıklık olmadan da bu ıkıntı hissi duyulabilir. Böyle zamanlarda ıkınmak fayda yerine zarar getireceği için, ıkınmayı önleyici solunum haraketlerini yapmanız gerekir.

Solunum egzersizlerine gebeliğin son trimestrde başlanmalıdır. Yapacağınız solunum egzersizleri, doğum sırasında uygulamanız gereken hareketlerin provası olacaktır. Bu egzersizler esnasında eşinizden yardım isteyebilirsiniz. Egzersizleri yaparken, gözleriniz açık ve sabit bir noktaya bakar şekilde yapılmalıdır, bu gerçeği yansıtır. Şimdi, bu evrelere göre solunum egzersizlerini nasıl yapacağınızı birlikte görelim.

Erken Aşama: Bu dönemde kasılmalar seyrek olup, hafif şiddetlidir. Bu evrede solunum hareketleri çok gerekli olmamakla birlikte, ileri evrelere hazırlık ve konsantrasyon amacını taşır.

Bir sandalye üzerine oturun veya yumuşak bir zemin üzerine uzanın. Egzersizler sırasında eşiniz size eşlik ediyorsa, eşinizin “Ağrı başlıyor” komutu ile derin bir nefes alın ve daha sonra nefesin tümünü dışarı verin. Buna nefes temizleme hareketi denir. Daha sonra göğüs hareketi ile burundan yavaşça nefes alıp, ağızdan verin. Bu hareketi dakikada 6-9 defa olacak bir ritmde yapmalısınız (herbir solunum hareketi için 7-10 sn). Bu ritmi kavradıktan sonra, solunum hareketlerinizle parelel bir şekilde avuç içi ile karın alt kısımlarına masaj yapınız. Nefes alırken ellerinizi karnınızın üst kısımlarına kaydırırken, nefes verme esnasında kasıklarınıza doğru masaj yapınız. “Ağrı bitti” komutu ile içinizdeki nefesi verip, normal nefese geçiniz. Ağrının başlaması ve bitmesi arasında geçen süre 30-40 sn olacaktır.

Kuvvetli Sancı Dönemi: Bu evrede ağrılar hem daha sık hem de daha şiddetlidir.

Eşinizin “Ağrı başlıyor” komutu ile nefes temizleme hareketini yapın ve yukarıda bahsedilen şekilde, derin ve yavaş ritmli solunum hareketleri yapın. Bu ağrının başlangıcını ifade eder. Ağrının şiddeti artınca bu ritm yetersiz kalacaktır. Eşinizin “Ağrı şiddetlendi” komutu ile hızlı solunuma (Köpek soluması) geçeceksiniz. Bu solunumda yüzeyel ve sık sık nefes alıp veriyorsunuz, nefes daha ziyade boğaz seviyesinde olmalı ve göğsünüz çok az hareket etmelidir. 20-30 sn sonra eşinizin “Ağrı hafifledi” komutu ile tekrar yavaş ritmli solunuma, “Ağrı bitti” komutu ile normal solunuma geçin. Hareketi kavrayıncaya dek köpek solumasını ayrı çalışabilirsiniz, daha sonra buna karın masajını ekleyin.

Doğum Eyleminin Sonuna Doğru: Bebeğin başının kalın bağırsak üzerine yaptığı baskı ıkınma hissi uyandırır. Ancak rahim ağzı tam açıklığa ulaşmamışsa, ıkınmamanız gerekir.

“Ağrı başlıyor” komutu ile nefes temizleme hareketini yapın. Şimdi sık ve yüzeyel solumalara (köpek soluması) başlayın ve her 4-6 yüzeyel solunumu takibeniçinizdeki havayı, kuvvetle dışarı boşaltın. Aynı hareketleri yineleyin. “Ağrı bitti” komutu ile normal solunuma geçin.

Aynı hareketi doğumun en sonunda, bebeğinizin başı çıkarken de yapmanız gerekecektir. Bebeğinizin başının doğumu esnasında, genital bölgede yırtık olmaması için, sizden ıkınmamanız istenecektir. İşte bu esnada yine bu solunumu yapmanız faydalı olur.

Ikınma Aşaması: Rahim ağzı tamamen açıldıktan sonra, bebeğinizin doğabilmesi için sizin ıkınma gücünüz gereklidir. Doğumun bu aşaması sizin göstereceğiniz performansla yakından alakalıdır. İyi ıkınma ile rahim ağzı tam açıldıktan sonra 15-30 dakika içinde doğumunuz olabilirken, yetersiz ve yanlış ıkınma bu evrenin 2 saate kadar uzamasına neden olur. Gerçek ıkınma işlemini ancak doğum sırasında yapacaksınız. Gebelik döneminde ise şu solunum hareketini yapınız:

Ayaklar yere basmak şartı ile bir sandalyeye rahatça oturun. Normal hızda solurken, nefes verme işlemi sonunda, akciğerlerinizde yine de kalan havayı zorla dışarı atın. Bu pozisyonda birkaç saniye kalın, bu esnada karın kaslarınızın kasıldığını hissedersiniz. Daha sonra nefes temizleyip gevşeyin.

Doğumda gerçekleştireceğiniz ıkınma ise şu şekilde gerçekleştirilir:

Ağrı ile birlikte derin derin nefes alıp vererek ağrının şiddetlenmesini bekleyin. Ağrı şiddetlenince derin bir nefes alıp, nefesinizi içinizde tutun. Her iki bacağınızı dizlerinizden kendinize çekerek, tüm gücünüzle, bebeğinizi doğum yoluna doğru ittirir şekilde (büyük tuvaletinizi yapıyormuş gibi) ıkının. Bu sırada başınızı göğsünüze doğru yaklaştırın. Ağrı hafifleyinceye kadar nefesinizi kaçırmadan, ıkınmayı kesintisiz olarak sürdürün. İhtiyaç hissederseniz, başınızı geriye atıp, tuttuğunuz nefesi dışarı verin ve çabucak tekrar nefes alıp harekete kaldığınız yerden devam edin. Ikınma esnasında nefesinizi bırakmanız, bağırmanız ya da ses çıkarmanız veya gücünüzü bebeği itmek yerine karnınızı şişirmek şeklinde kullanmanız ıkınmanın etkisini azaltır.

Bunları doğru yaptığınızda kendinizle gurur duyacaksınız.

Doktorun onayını alarak gebeliğin 4. ayından itibaren doğuma kadar yapılan gebelik jimnastiklerinin ve düzenli yapılan gevşeme ve nefes alıp verme egzersizlerinin doğum sırasında ve daha sonra yararı büyüktür.Jimnastikler kaslara esneklik kazandırdığı için gebelikte gerilmelerin ve basıncın neden olduğu rahatsızlıkların azaltılmasında ve doğum sırasında kasılmaların daha etkili olmasında yararlıdır. Kasılmalara uyumlu nefes alıp vermek ve gevşemek de gebenin doğumda ekiple işbirliği yapabilmesini, ağrılarla baş edebilmesini ve ağrıları daha az hissetmesini sağlar. Ayrıca plasentaya (çocuğun eşi) giden kan miktarını arttırır ve günlük streslerin yenilmesine yardım eder.

Gebeliğim sırasında egzersiz yapmam doğru mu?

Gebelikte egzersiz genellikle zararlı değildir ancak bunu önce doktorunuzla konuşmanız daha doğru olacaktır. Gebelikte egzersizin etkileri konusunda bazı tereddütler olsa bile hafif egzersizin bebek üzerinde kötü etkileri olduğu gösterilmemiştir. Ayni şekilde iyi etkileri olduğu da gösterilmemiştir. Fakat hafif egzersiz kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Eğer ciddi tıbbi bir probleminiz yoksa ve gebeliğiniz sorunsuz geçiyorsa egzersiz yapmak sizin için iyi olabilir.

Egzersiz programına nasıl başlayabilirim?

Ilk önce doktorunuzla bu durumu görüşmeniz gerekir. Bazı durumlarda egzersiz yapmak size veya bebeğinize zarar verebilir. Eğer doktorunuz da onaylarsa ağrı, nefes darlığı veya aşırı yorgunluğa sebep olmayacak bir egzersiz programına başlayabilirsiniz. Nefes darlığı, aşırı yorgunluk veya huzursuzluk hissetmeniz halinde daha hafif egzersizler yapmanız iyi olacaktır. Daha önceden düzenli olarak egzersiz yapan biri iseniz gebelikte de buna devam etmeniz kolay olacaktır. Eğer önceden düzenli olarak spor yapmıyorsanız çok hafif egzersizlerle ise başlamalısınız. Pek çok hanim gebelikte daha hafif egzersizleri tercih ederler.

Hangi çeşit egzersizler iyidir?

En rahat yapılabilecek egzersizler vücudunuzun ek ağırlık taşımasının gerekli olmadığı türden olanlardır. Yüzme ve durağan çevirme türü egzersizler bunlardandır. Yürüme ve hafif aerobik hareketler de iyi tolere edilirler. Koşmak ise gebeliğin erken dönemlerinde iyi tolere edilebilirken, daha ileri gebelik haftalarında pek çok gebe kendilerini iyi hissetmedikleri için ya koşunun dozunu azaltmak ya da tamamen kesmek zorunda kalırlar.

Nelere dikkat etmeliyim?

Ağır raket sporları gibi düşmenize veya yaralanmanıza sebep olabilecek sporlardan kaçınmalısınız. Karın bölgenize gelebilecek hafif darbeler bile gebelikte ciddi sonuçlar yaratabilir. Gebeliğin ilk üç ayından sonra sırt üstü yatarak yapacağınız egzersizlerden kaçınmalısınız. Bu bebeğinize gidecek kan miktarını azaltabilir. Uzun süreler ayakta kalmaktan da kaçınılmalıdır. Havanın sıcak olduğu dönemlerde aşırı terlemeyi önlemek amacıyla günün erken saatlerinde ya da geç saatlerinde egzersiz yapılmalıdır. Odada egzersiz yapıyorsanız ortamın iyi havalanmasına özen göstermelisiniz. Bir fan yardımıyla serinleyebilirsiniz. Susuz hissetmeseniz bile bol sıvı almak da diğer önlemler arasındadır. Dengeli beslendiğinizden emin olun. Normal olarak gebeler egzersiz yapmasalar bile günlük olarak 300 kalorilik ek besine gereksinim duyarlar.

Hangi durumlarda doktorumu aramalıyım?

Aniden başlayan veya aşırı karin ağrınız olduğunda, vaginal kanama veya lekelenmeleriniz başladığında ve egzersiz bittikten yarim saat sonra bile geçmeyen kasılmalarınız olması halinde hemen doktorunuzu aramalisiniz. Göğüs agriniz veya agir nefes darligi olmasi halinde de hemen tibbi yardim istemelisiniz.

Nefes Alma Egzersizleri:

Nefes alma egzersizleri için gebeliğin dördüncü ayından itibaren doğuma kadar günde en az bir kez 15-20 dakika ayırmak yeterlidir. Bunun için; Rahat bir yere oturup bağdaş kurabilirsiniz. Otururken kuyruk kemiğini zedelememek ve kalça, bel ağrılarını önlemek için kalçanızın altını bir yastıkla destekleyebilirsiniz. Yapılacak egzersizleri bu konuda uzman birinden öğrenebilirsiniz. Nefes egzersizini nasıl yapacaksınız? Bunun için;
Burundan nefes alıp ağızdan verin.
Dudaklarınızı hafif büzerek üfler tarzda nefesinizi verin. Üflediğiniz nefesin sesini duymalısınız.
Nefes alıp verme işlemi sırasında içinizden yavaşça dörde kadar sayın ( bu işi sizin için eşiniz de yüksek sesle yapabilir). Egzersizler ilerledikçe nefes alma kapasiteniz artacağından sayma işlemini artırabilirsiniz (beş, altı, yedi...).
Nefes alırken önce karnınızı sonra ciğerlerinizi nefesle doldurun. Karın solunumu yaparken nefesinizin karın duvarlarını gerdiğini hissedin. Karın solunumu gebelikte oluşan kabızlık sorununuzu çözmenize faydalı olur.
Nefes verirken karnınızdan dizinize kadar olan bölgedeki kasların çişinizi yapıyormuş gibi gevşemesini sağlayın.
Nefes alma egzersizleri sırasında ortam gürültüden uzak olmalı; ayrıca gözleriniz kapalı ve sadece yaptığınız işe konsantre olmalısınız.

Gevşeme Egzersizleri:

Jimnastik ve nefes egzersizleri arasında ve bitirirken mutlaka gevşeme egzersizi yapılmalıdır. Gevşeme yorulan kasların dinlenmesini, dolaşımının artması ve düzene girmesini sağlar. Bunun için;
Nefes alma ya da jimnastik egzersizinden sonra rahat bir yere uzanın.
Gözlerini kapayın.
Ayak bileğinizden, kafa derinize kadar bütün eklemlerinizi ve kaslarınızı gevşetin. Bunun için isterseniz eşiniz size komut verebilir. (Örneğin sırasıyla ayak parmaklarınızı, ayak bileğinizi, dizinizi, bacağınızı, kalçanızı, poponuzu, belinizi, omuzlarınızı, dirseğinizi, el bileğinizi, parmaklarınızı, kolunuzu, boynunuzu, ağzınızı, yanaklarınız ve kulaklarınızı, kaşlarınız ve göz kapaklarınızı, alnınızı, kafanızı gevşetin) Her noktanın gevşediğini hissedin. Gevşeme hissi uykuda olmak gibidir.
Bu işi sessiz, sakin bir ortamda, başka şeyler düşünmeden, yaptığınız işe konsantre olarak yapın.
Sonra derin bir nefes alarak gözlerinizi açın. Kendinizi dinlenmiş ve çok rahatlamış hissedeceksiniz.
Nefes alıp verme ve gevşeme sizin doğal tepkiniz haline gelinceye kadar sık sık tekrarlayın.

Boyun Hareketliliğini Koruma:

Bağdaş kurularak oturulur, baş her iki yana öne ve arkaya eğilir.. Hareket 10 kez tekrarlanır.

Boyun Arka Grup Kaslarını Germe:

Bağdaş kurularak oturulur, her iki el başın arkasında birlestirilir..ellerin yardımı ile baş göğüse degdirilir..bu pozisyonda 10 a kadar sayılır..böylece boynun arka ve üst kısmındaki kaslar gerilir..hareket 5 kez tekrarlanıir..

Göğüs Kaslarını Germe:

Bağdaş kurularak oturulur her iki el ensede birlestirilir..dirsekler geriye çekilerek göğüs kasları gerilir.. 10a kadar sayılır..hareket 5 kez tekrarlanır..

Omuz Ve Göğüs Kaslarını Güçlendirme:

Bağdaş kurulur..eller burun hizasında birleştirilir..10 a kadar sayılır..5 kez tekrarlanır.

Sırt Kaslarını Germe: Oturularak bir omuz karşı dize değdirilmeye çalısılır..10 kadar sayılır..5 kez tekrarlanır.

Karın Ve Bacak Kaslarını Güçlendirme:

Duvara yaslanılır, bacaklar birbirinin yanında ve duvardan 25 cm uzaktadırlar..karın içeri çekilerek duvara yaslanılır..bu pozisyonda yavaşça duvarda kayılır ve dizler çömelir..sonra yavaşça doğrulunur..bu sırada nefes tutulmaz..5 kez tekrarlanır..

Karın Kaslarını Güçlendirme:

Sırtüstü yatılır..dizler kıvrılarak ayaklar yere basar..her iki el öne doğru uzanarak kürek kemikleri yerden kalkacak şekilde doğrulunur..5 e kadar sayılır..5 kez tekrarlanır
 
selam kızlar biz güzellik uykusundan uyandık sonunda...
gece uyuyamayınca gündüz uykusu iyi oluyor.
Bu arada büyüklerin dediğine göre bebekler bu dönemde mide bulantısı yaparsa bebek saçlı olurmuş ya kızlar galiba cilveloş RAPUNZEL olacak herşeyden midem kalkıyor tam mis gibi yemek yerken bir öğürme geliyor ve kusmamak için zor tutuyorum kendimi..

Bu kızın saçı olmazsa ben o zaman soracağım o bilmişlere klava:
 
Fundacım 28.haftada 1300 gr az demişsin. 28+1de benim 1230 gr. çıktı dr maşallah iyi gidiyor gelişimi bu gidişle 3500 doğar dedi. yani sen boşuna moralini bozmuşsun.
buarada uyku olayı bendede aynen sizinki gibi. saat 10na kalmadan tv karşısında sızıyorum. ama çok tatlı bir uyku sonra 12 gibi yatağıma geçtikten sonra 3e kadar deliksiz uyuyorum. sonra yarım yamalak 6yı zor buluyorum. ensonunda 6da kalkıyorum... bundan sonra dahada zor olucak uyumak bunuda biliyorum. ama her ne olursa olsun şikayet etmiycem bunu biliyorum. yeterki sağ salim kucağıma alayım diyorum:)))
 
ezgi canım nasılsın
sana bişey soracağım bebek arabasını havalandırdın mı yeni yeni kokuyorlar ya o açıdan sorayım dedim
 

:)))) kıyamam canım yaa
bende bulantının saçla vs. hiç alakası yok diye duymuştum. eğer beslenmeni engelleyecek kadar kötü ise canım dr.sorda bir çözüm bul derim.
 
:)))) kıyamam canım yaa
bende bulantının saçla vs. hiç alakası yok diye duymuştum. eğer beslenmeni engelleyecek kadar kötü ise canım dr.sorda bir çözüm bul derim.

nalan zaten diyette çok seçenek yok muhtemelen doktorum olabilecek şeyler bunlar diyecektir...bak bu zilli doğsun totosunu pişirip yicem
 
ezgi canım nasılsın
sana bişey soracağım bebek arabasını havalandırdın mı yeni yeni kokuyorlar ya o açıdan sorayım dedim

iyiyimm canım siz nasılsınız..
havalandırmadım henüz gelmedi çünkü
firmanın elinde yokumuş aksesuarların hepsi tamamlanmasını beklioruz
 
Merve'cim ben saçlı doğmuşum ama annemin midesi hiç bulanmamış.

Benim de midem hiç bulanmıyor, o hurafelere bakarsan Kaan kel doğacak. Hoş kel doğabilir ama ben saçlı olacağına inanıyorum, eşim de ben de saçlı doğduğumuz için... Takma sen.
 
herkese selammm...
funda'cım benim de uyku düzenimseninle aynı
saat 10 da bayılacakmışım gibi uykum geliyor sızıyorum,sonra 1 yada 2 de bi uyanıorum sabah 6 a kadar ayaktayım sonra tekrar uyku 8.30 da kalkış..
tam aydır böyle neredeyse artık çok yoruyor beni..
bu arada kızlar en son doktora gittiğimde 4 ekimdi ben 79 kiloydum doktorum çıldırmıştı:)
diete başlamıştım o günden beri sadece hamur işi, ekmek, cips vs şeyleri kesmiştim..elimde bi liste yoktu kafama göre takılıordum..bugün tartıya çıktımmm veee 76.2 kiloyum ay çok mutlu oldum..
ve aylardııır koca ayaklarla dolaşan ben 3 haftadır çok rahatım hiç şişme olmadı..
demekki adam haklıymış bu kadar kiloyu bende bir anda alsam benim de heryerim şişer ezgi diordu:)
şimdi toplamda aldığım kilo 15 oldu neredeyse 8 aylık omak üzereyiz..son bi ayda dikkat edip 1 kilo almayı başarabilirsem 16 kiloyla doğuma girerim..
e fena sayılmaz değil mi:))
 
iyiyimm canım siz nasılsınız..
havalandırmadım henüz gelmedi çünkü
firmanın elinde yokumuş aksesuarların hepsi tamamlanmasını beklioruz
hımmm anladım cnm...
havalandırayım dedim bende acaba koku kaç günde gider diye soracaktım
bu arada sen nasılsın derin nasıl

ya Pelin böyle batıl inançlarım yok zaten ama en azından bu feci durumu bi sebebe bağlayayım dedim..napiim avuntu işte
 
Heyooo yaşasın aralmacağımından haber aldıktan sonra bende korkup hemen idrar kültürü yaptırmaya gitmiştim steril çıkmış doktorum sorun yok ama sakın bol su içmeyi bırakma dedi
:lepi::lepi:
 
Nalancım; benim doktorum da çok iyi demişti... Hiç bir sorun yok gayet iyi gidiyorsunuz demişti:))) Hatta onun USG cihazı acayip bi uzay aleti sanırsın bi hesaplamalar yapıyo, bişeyleri ölçüp biçiyo sonra da diyor ki, bu bebekte bilmem kaç gün hiç bir sıkıntı olmayacak bize hesaplamalardan sonra 25 gün boyunca bebekte hiç bir sıkıntı olmayacak gibi bir sonuç çımıştı ki bu da bir sonraki kontrole denk geliyor zaten.. Ha tabi bu olasılık yüzdesi... o anki sağlık göstergesine göre bunu söylüyor elbette... Benim asıl endişe ettiğim konu benim kilo almamam oldu aslında... Şu ana kadar aldığım kilo çok az... ya bebek de beslenemiyorsa diye işte annelik iç güdüsü sanırım belki de yersiz endişelendim... Ama hakkaten az yiyordum, çünkü yiyemiyordum... Şimdi psikolojik olarak kendimi iyi beslenmeye odakladım:)))
nalan zaten diyette çok seçenek yok muhtemelen doktorum olabilecek şeyler bunlar diyecektir...bak bu zilli doğsun totosunu pişirip yicem
E MErveee ne diyim ben sana:))) Kız büyüyor, midenin yerini daraltıyor ve senin de o yüzden miden bulanıyor... Hurafecilere ve o bilmişlere inanma sen hem boşver, cilveloş kel doğarsa bi de kelinden öperissss:)))))))
 
Son düzenleme:
merve'cim ben senin çatlaklar konusunda ki görüşüne kesinlikle katılıorum ama insan zamanla alışıor yada durumu kabullenior sanırım..başka şansı yok çünkü(
 
bu arada arkadaşlar
benim bi arkadaşım vardı tahminidoğum tarihi 18 kasımdı..
az önce aradı cuma gecesi doğum olmuş sapasağlam ikiside maşallah..
üstelik hipnozla doğuma girdi tam 22 saat sürmesine rağmen doğum hiçç bir şekilde acı hissetmemiş..baskıyı hissettim gayette güsel ıkındım ama hiçç acı yoktu dior..üstelik suni sancıda vermişler..
çok merak ediordum ben o 5-6 seans a gitmişti önce inanasım gelmiordum şimdi keşke gitseymişim dedim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…