• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Aralmacim;

Cok cok uzuldum.. umarim bir daha yasamazsiniz boyle bir aciyi.. Bebeginde kardesini gonderir hemen. Bizleri de habersiz birakma lutfen.. arada yazz...

Fundacim, cok gecmis olsun.. Hirsizlik olayi cok fena. Dun aksam haberlerde gordum polis kapiyi calip "hirsiz" diyor evdekiler kapiyi aciyorlar. Bizim halkimizda polisimizde cok iyi niyetli. O yuzden hirsizlar icin cennet gibi bir yer. Burda polisin hicbir toleransi yok. en kucuk harekette cekip vururlar..

Mervecim,, hadi gozun aydin.. 8. cicege terfi etmissiniz;-)) basta cilvelos olmak uzere seni ve baba adayini cok tebrik ederim;-)))

Biz de haftasonu full gun dogum kursundaydik.. tam bir olay yani. Incigini, cincigini herseyi anlattilar. Bilmek istedigimden fazla seyler ogrendim diyebilirim...Sabah daha ayrintili yazarim...

iyi haftalar herkese...

Son düzenleme:
Aralmacim;

Cok cok uzuldum.. umarim bir daha yasamazsiniz boyle bir aciyi.. Bebeginde kardesini gonderir hemen. Bizleri de habersiz birakma lutfen.. arada yazz...

Fundacim, cok gecmis olsun.. Hirsizlik olayi cok fena. Dun aksam haberlerde gordum polis kapiyi calip "hirsiz" diyor evdekiler kapiyi aciyorlar. Bizim halkimizda polisimizde cok iyi niyetli. O yuzden hirsizlar icin cennet gibi bir yer. Burda polisin hicbir toleransi yok. en kucuk harekette cekip vururlar..

Mervecim,, hadi gozun aydin.. 8. cicege terfi etmissiniz;-)) basta cilvelos olmak uzere seni ve baba adayini cok tebrik ederim;-)))

Biz de haftasonu full gun dogum kursundaydik.. tam bir olay yani. Incigini, cincigini herseyi anlattilar. Bilmek istedigimden fazla seyler ogrendim diyebilirim...Sabah daha ayrintili yazarim...

iyi haftalar herkese...

slm patly ay ne güzel doğum kursu falan bende 8 kasımda onkoloğa gideceğim sonrada kendi doktorumla bir görüşmemiz var..bende en kısa zamanda bir piskoloğa gitmek istiyorum biraz hazırlasın bei duruma diye..yani şu an endişe etmiyormuşum gibi duruyor içimde bir ferahlık var ama zaman yaklaştıkça sanırım artacak korkularım..kendim için değil tabi bebeğimi yalnız bırakma korkusu en iyisi yardım almak çünkü düşünsenize insanın ölüme en yakın olduğu zaman doğumdur derler birde loğusalık sıkıntılıdır ben o dönemde birde patoloji sonucu bekleyeceğim bi profesyonelden destek almakta fayda var

keşke burdada adam gibi kurslar olsada gitsek

Günaydın kızlar... Ctesi yazacaktım ama Aralma'nın haberini alınca şok oldum, öyle kaldım. Çekilişte bana çıkmıştı biliyorsunuz, çok üzüldüm.Hiçbir şey paylaşasım gelmedi :( Umarım en yakın zamanda hayırlısıyla bebeğine kavuşur.

Biz de Esra gibi Ctesi kontrolümüze gittik. Kaan 2800 gr olmuş :nazar: Kafamız hala 2 hafta önde :) Ve hala dönmemiş. Plasenta sırtında, kordonu omzunun üztünden geçirip ona sarılmış uyuyordu. Eller, bacaklar, gövdesi yağlanmış ve boğum boğumdur :) Tam yemelik. NST'de sorun yok, erken doğum riski yok. Daha da dönmediği için en az 4 hafta daha gelmez dedi doktorumuz. 69 kg oldum ben. Yani 9 haftada Kaan 2 kg aldı tabi ben de aynen 2 kg :) Böyle giderse doğuma 70 kg ile gideceğim. Yani toplamda 13 kg. bence çok iyi.
Ben de çatlama yok, ödem de yok. Tansiyon 10/7 çıktı. Sabah çok erken gittik, aç karnına normal. Bir sonraki randevumuz 5 Kasım'da.
Sonuçta Kaan son güne kadar dönmezse sezaryen olacağım ama 2-3 hafta içinde dönerse normal doğum için bir engelimiz yok :)) Kafası büyük de olsa epizyotomiye de razıyım. İçim bayağı rahatladı.
Ctesi Kozyatağı'ndaki Central Hospital'a da gittik. Ben medipol'den tamamen vazgeçtim. Central çok temiz ve güzel bir hastane. Odaları gezdik, hemşireler, hastabakıcılar, herkes çok ilgili ve güleryüzlü idi. Hastane de bize çok yakın. Babamızın da içine sindi :)
Bu hafta izinden önce son haftam. Perşembe de yarım gün.. Az sonra çıkacağım evden. Gün içinde görüşürüzzzz....

Günaydın kızlar... Ctesi yazacaktım ama Aralma'nın haberini alınca şok oldum, öyle kaldım. Çekilişte bana çıkmıştı biliyorsunuz, çok üzüldüm.Hiçbir şey paylaşasım gelmedi :( Umarım en yakın zamanda hayırlısıyla bebeğine kavuşur.

Biz de Esra gibi Ctesi kontrolümüze gittik. Kaan 2800 gr olmuş :nazar: Kafamız hala 2 hafta önde :) Ve hala dönmemiş. Plasenta sırtında, kordonu omzunun üztünden geçirip ona sarılmış uyuyordu. Eller, bacaklar, gövdesi yağlanmış ve boğum boğumdur :) Tam yemelik. NST'de sorun yok, erken doğum riski yok. Daha da dönmediği için en az 4 hafta daha gelmez dedi doktorumuz. 69 kg oldum ben. Yani 9 haftada Kaan 2 kg aldı tabi ben de aynen 2 kg :) Böyle giderse doğuma 70 kg ile gideceğim. Yani toplamda 13 kg. bence çok iyi.
Ben de çatlama yok, ödem de yok. Tansiyon 10/7 çıktı. Sabah çok erken gittik, aç karnına normal. Bir sonraki randevumuz 5 Kasım'da.
Sonuçta Kaan son güne kadar dönmezse sezaryen olacağım ama 2-3 hafta içinde dönerse normal doğum için bir engelimiz yok :)) Kafası büyük de olsa epizyotomiye de razıyım. İçim bayağı rahatladı.
Ctesi Kozyatağı'ndaki Central Hospital'a da gittik. Ben medipol'den tamamen vazgeçtim. Central çok temiz ve güzel bir hastane. Odaları gezdik, hemşireler, hastabakıcılar, herkes çok ilgili ve güleryüzlü idi. Hastane de bize çok yakın. Babamızın da içine sindi :)
Bu hafta izinden önce son haftam. Perşembe de yarım gün.. Az sonra çıkacağım evden. Gün içinde görüşürüzzzz....

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pelinnnnnnn yaşasın 3 kiloya yaklaşan bir tombalak var yahu topikte
ay yerim ben onun boğumlarını yaaa ay içim kaynıyo sizin bebeklere bile hepsini koysam bi odayada sarılsam kocaman kollarım olsa sanırım 100 çocuğa verecek kadar sevgi var içimde

bu arada cilveloşta tekmeleme peşinde kaan abisine kocamn öpücük gönderiyor opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

doğum konusunda da kafanda bazı şeylerin netleşmesine çok sevindim ayrıca hastaneninde içine sinmesi çok önemli.....kilo milo gayet normal TORAMAN kaan'ın tocaman yanaklarına cilveloştan ve benden opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Son düzenleme:

maşallah pely kaan kocaman olmuş.kilon harika. tam ideali.herşeyin yolunda olduğuna sevindim. geri sayım başladı artık. ben şimdiden çok heycanlıyım. . eyvahedigeldismile

Teşekkür ederiz Merve teyzesi :) Kaan da Cilveloş'a selam söylüyor. Zaten bu aralar bayağı hareketli kendisi, içerde çok eğleniyor sanırsam. Sürekli tekme yiyorum kendisinden :)))

Ben de heyecanlıyım Nalan, önümüzdeki ay bugünlerde ha doğdu ha doğacak, bekliyor olacağız inşallah. hamilelik bitiyor diye üzülmüyor da değilim hani :)

Aklıma gelmişken GBS bakteri testini de sordum, Türkiye'de yapılmıyormuş. Bu iyi birşey mi kötü mü bilemedim. Almanya'da da yapılmıyormuş. Sanırım sadece Amerika'ya özgü bir uygulama, boğmaca, grip aşısı gibi.

Ayrıca doktorum perine masajına başlayabileceğimi söyledi. Bu akşam başlıyorum :))) Süt için daha bekle dedi, çatlama vs yoksa son 2 haftaya kadar yapmasan da olur dedi. Doğuma yaklaşınca kreme ve masaja başlayacağım.
Bol bol yürüyüş önerdi. Yürüyemiyorsam merdiven inip çıksam da olurmuş. Haftasonu yürüyebiliyorum, izne çıkınca da annemle yürüyeceğiz. Kaan'ın dönmesini de kolaylaştırırmış..

tatlım sanada günaydın nasılsın bakalım bebiş nasıl

nalan yahu biz bu kızların ismini ne koyacağız sizde seçenekler ne

günaydın kızlarrr opuyorumnanaktan

ben de tulum yapıyorum yünden :hulya:

mervecim bir isim önerisi : Selen (Bilge demek) ben bu ismi düşünüyordum

zaman eçtikçe bir heyecan bastı , çarşamba ankarada randevumuz var hacettepede Selçuk Tuncer ile bakalım neler diyecek nasıl ilgilenecek, umarım her şey yolunda gider

Ayrıca doktorum perine masajına başlayabileceğimi söyledi. Bu akşam başlıyorum :))) Süt için daha bekle dedi, çatlama vs yoksa son 2 haftaya kadar yapmasan da olur dedi. Doğuma yaklaşınca kreme ve masaja başlayacağım.
Bol bol yürüyüş önerdi. Yürüyemiyorsam merdiven inip çıksam da olurmuş. Haftasonu yürüyebiliyorum, izne çıkınca da annemle yürüyeceğiz. Kaan'ın dönmesini de kolaylaştırırmış..

canım merdiven inip çıkmayı önerdimi. bak şimdi benim kafam karıştı. merdiven inip çıkmak iyi değil açılma yapar derler birde CADIARZU

buarada benim geçen haftaki kontrolümde doğum pozisyonunu almış dedi doktorum. benimkimi erken döndü acaba?

günaydın kızlarrrrrrrrrzemuszemus zemuszemuszemuszemus hepinize güzel bir hafta gecirmenizi diliyormm

tatlım sanada günaydın nasılsın bakalım bebiş nasıl

nalan yahu biz bu kızların ismini ne koyacağız sizde seçenekler ne

canım çok şükür iyiyim. bebişde maşallah çok hareketli merve teyzesi.
hafta sonu bol bol dinlendim herhalde ondan kıpır kıpırdı.

yaa bu isim olayını eşimde bende hiç bir ismi yakıştıramıyoruz ona. eşim doğduğunda ismiyle gelecek benim kızım diyor. bende birazcık ona güveniyorum açıkcası.

ama şuanda içimden geçen isimler: deniz, ipek, ege, elif, azra

Günaydın Kızlaaar:))

Pelin KAAN ne güzel büyümüş öyle:))) Seni tebrik ediyorum çok güzel büyütmüşsün annesi oluşu:)))))) Maşallah ikinize de:)))))

Nalan cım; Tanem de 28. haftada doğum pozisyonuna dönmüştü.. Ama şimdi yine değiştirdi pozisyonu... Endişe etme, son haftalar önemli pozisyon için...

Mervecim; bana akşamları saat 10 da falan bayılacak gibi bir uyku basıyor ve uyuyorum.. sonra saat 1 de falan uyanıyorum, bir iki saat ayakta kalıyorum... Sonrası dediğin gibi tilki uykusu... Yarı uyur yarı uyanık:((( O yüzden zaten akşamları çok erken uyku basıyor.. en deliksiz uyuduğum saatlerde işte gece 1 e kadar uyuduğum saatler... Artık uzunca bir süre böyle olacağımız için bununla mutlu olmayı öğrenmemiz lazım:D şimdi uyanınca canımız sıkılıyor tabi, gecenin o saati insan ne yapacağını şaşırıyor.. Ama bebeklerimiz gelince onlarla zaman geçireceğiz:)) Sıkılmayacağız gibi geliyor...

Nalan'cım ben şimdi çok sık merdiven inip çıkmayı düşünmüyorum zaten. Daha çok yürüyeceğim. Bayramdan sonra artık doğuma iyice yaklaşmış olacağız. O zaman hem hurma yiyeceğim, hem yürüyüş hem de merdiven... Bu gidişle bizim oğlan 2 Aralık'a kadar bekleyecek gibi geliyor bana :) O zaman da bende sabır kalmaz sanırım. Azıcık hızlandırmak gerekebilir.

Back