• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

cnm benim kontrol için yola çıkarken ağzına tatlı bişiler atman yeter yani sadec çikolata değil
topkekle meyva suyu da olur
amaç tatlı yemek mutlu olmak

mutlu anne mutlu bebişşşşş hadi bakalım ne dicek doktorun

gizemlicim sagol cevabin icin yalniz benim doktorum evime 10 dakika uzaklikta:)) pek bekleme de olmuyor. yarim saat bir saat gb bir bilgin var mi:))

gizemlicim sagol cevabin icin yalniz benim doktorum evime 10 dakika uzaklikta:)) pek bekleme de olmuyor. yarim saat bir saat gb bir bilgin var mi:))

cnm sen kaçta kontrole gidiceksen onda yarım saat nce yemeye başla bnm doktorum bunu şehir efsanesi olarak görüyor...

ben magnum bile yediğimde benim zilli uyuyordu mesela

:smiley-cool: uykucu seninki desene:)) dogru olabilir doktorun haklidir belki ben ikili testten once ufak bir tatli yemistim (hatirlamiyorum ne kadar once) bizimki kipir kipirdi tesaduf mu bilmiyorum:) Insallah uyumaz gizemlicim cunku doktorum erken haftalarda cinsiyet soyleme taraftari degil kesin ugrasmaz cabuk yapiyor kontrollerini zaten:(( neyse gerci o iyi olsun da cinsiyete bekleriz tabii:)

slm kızlar.diyetisyenden geldik şimdi.merve senin diyetin kaç kalorilikti canım.bana 2200 kalori verdi ben normalde bu kadar yemiyodum ya.bunları yersem nolcak bilmiyom.bu işe bi geldim masamda bir kargo paketi nası sevindim nasıl heyecanlandım.ayşe teyzesi çok teşekkür ederiz.çok beğendim bayıldım ya.açıp açıp bakıyom hala.çok zevklisin canım.

cnm benim begendigine çok sevindim rabbim güle güle en güzel günlerde giymeyi nasip etsin fıstıgımıza aminopuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Teşekkür ederm kızlar.iyi olmaya çalışyorum karın kasık ağrısı vs.ne biçin bi ishaldir anlamadım gtt.Eşim sabah gitti dahilciye dün kan vemştim zaten bugün de dışkıyla beraber sonuçlarıma bakılacak gıdadan kaynaklanan bi durum var mı diye geçmiyo çünkü daha kötü oluyorum bakalım hayırlısı artık.Pelly cim senin de güzel haberlerini bekliyoruz canım annene de geçmş olsun.Kızlar sizlerde kendnze dikkat edin lütfen yeter ki bişy olsun arkası geliyo bakın ben 10 günden fazladır toparlamadım hep korkular içindeyim dinlenn bol bol üşütmemyte çalışın lütfen

slm kızlar:)
bizde dün eminönüne gidip sabahlık gecelik alışverişimi yaptık tuğse diye bi marka var onu buldum oralarda polar sabahlığı çok şahane ve içine önden çıtçıtlı geceliği de vardı ikisi 80tl ye geldi. herşeyimiz tamam şimdi kendime aldıklarımıda yıkamak kaldı bugünde onu hallediyorum.
özlemcim cinsiyetini erken öğrenme derim ben. bende 13.haftaya girdiğimde sormuştum eski dr.uma bana %80 erkek demişti. ama sonra ben başka dr.a gittim 16.haftamda kesin kız dedi.ve şu an kızımızı bekliyoruz. bebeklerde önce klitoris oluşuyor 12.ve 13.haftalarda biraz çıkık oluyor sonraki haftalarda ya içeri çekilip kız bebek oluyoriyada biraz daha dışarı doğru çıkıp erkek bebiş oluyor.oyüzden benc acele etme biz ettik kafamız allak pullak oldu:)
kızlar birde okuduğum kadarıyla epidural normal doğum isteyenler var. şunu belirtmek isterimki epidural anestezili normal doğum aslında çok da doğru bir uygulamadeğil. eğer gebe hastaneye gittiğinde açılması 1-2 cm filansa ve yavaş açlılıyorsa beklememek için 4cm olunca epidurali takıp suni sancı veriyolar (yani epiduraldan verilen ağrı kesici suni sancının ağrılarını hafifletmek için) böylece anne adayında açılma hızlandırılıyor ve doğum bikaç saatte yaptırılıyor.epiduralsiz beklese o kadar ağrısı olmayabilir ama bünyeye göre açılması uzun sürebilir bazen 12-14 saat sürebilir. ama ilaçla açılmayı hızlandırıp hızlı doğum yaptırma artık bazı dr.lar için rutine bağlanmış olduğundan gebe 4cm açılır açılmaz hemen epidurali takıp suni sancıyıda damardan veriyolar 2-3 saatte doğurtuyorlar. benim dr.da kesinlikle karşıymış buna ben yeni öğrendim. bana diyoki başında beklerim senin beraber çekeriz ağrıları diyo:)) tabi ben sezeryanda ısrarlıyım:)

Son düzenleme:
:smiley-cool: uykucu seninki desene:)) dogru olabilir doktorun haklidir belki ben ikili testten once ufak bir tatli yemistim (hatirlamiyorum ne kadar once) bizimki kipir kipirdi tesaduf mu bilmiyorum:) Insallah uyumaz gizemlicim cunku doktorum erken haftalarda cinsiyet soyleme taraftari degil kesin ugrasmaz cabuk yapiyor kontrollerini zaten:(( neyse gerci o iyi olsun da cinsiyete bekleriz tabii:)
ay cnm yüksek ihtimal sölese bile değişebilir sakın kendiniz kaptırıp millete haber vermeyin benim kızımda bi diğer gittiğim doktora göre erkek ti ehehehehe
Teşekkür ederm kızlar.iyi olmaya çalışyorum karın kasık ağrısı vs.ne biçin bi ishaldir anlamadım gtt.Eşim sabah gitti dahilciye dün kan vemştim zaten bugün de dışkıyla beraber sonuçlarıma bakılacak gıdadan kaynaklanan bi durum var mı diye geçmiyo çünkü daha kötü oluyorum bakalım hayırlısı artık.Pelly cim senin de güzel haberlerini bekliyoruz canım annene de geçmş olsun.Kızlar sizlerde kendnze dikkat edin lütfen yeter ki bişy olsun arkası geliyo bakın ben 10 günden fazladır toparlamadım hep korkular içindeyim dinlenn bol bol üşütmemyte çalışın lütfen
cnm ya sen koyu kahve falan denedin mi
yada muz yemeği yada kakaolu şeyler yemeği bu ne ishal ya bide bol bol su iç kaybettiğin mineralleri geri alman için
slm kızlar:)
bizde dün eminönüne gidip sabahlık gecelik alışverişimi yaptık tuğse diye bi marka var onu buldum oralarda polar sabahlığı çok şahane ve içine önden çıtçıtlı geceliği de vardı ikisi 80tl ye geldi. herşeyimiz tamam şimdi kendime aldıklarımıda yıkamak kaldı bugünde onu hallediyorum.
özlemcim cinsiyetini erken öğrenme derim ben. bende 13.haftaya girdiğimde sormuştum eski dr.uma bana %80 erkek demişti. ama sonra ben başka dr.a gittim 16.haftamda kesin kız dedi.ve şu an kızımızı bekliyoruz. bebeklerde önce klitoris oluşuyor 12.ve 13.haftalarda biraz çıkık oluyor sonraki haftalarda ya içeri çekilip kız bebek oluyoriyada biraz daha dışarı doğru çıkıp erkek bebiş oluyor.oyüzden benc acele etme biz ettik kafamız allak pullak oldu:)
kızlar birde okuduğum kadarıyla epidural normal doğum isteyenler var. şunu belirtmek isterimki epidural anestezili normal doğum aslında çok da doğru bir uygulamadeğil. eğer gebe hastaneye gittiğinde açılması 1-2 cm filansa ve yavaş açlılıyorsa beklememek için 4cm olunca epidurali takıp suni sancı veriyolar (yani epiduraldan verilen ağrı kesici suni sancının ağrılarını hafifletmek için) böylece anne adayında açılma hızlandırılıyor ve doğum bikaç saatte yaptırılıyor.epiduralsiz beklese o kadar ağrısı olmayabilir ama bünyeye göre açılması uzun sürebilir bazen 12-14 saat sürebilir. ama ilaçla açılmayı hızlandırıp hızlı doğum yaptırma artık bazı dr.lar için rutine bağlanmış olduğundan gebe 4cm açılır açılmaz hemen epidurali takıp suni sancıyıda damardan veriyolar 2-3 saatte doğurtuyorlar. benim dr.da kesinlikle karşıymış buna ben yeni öğrendim. bana diyoki başında beklerim senin beraber çekeriz ağrıları diyo:)) tabi ben sezeryanda ısrarlıyım:)

ESRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA sende benim beğendiğimi mi beğendin acaba bu sabah şebneme gösterdim gri polar kenarları biyeli pembe yakasından pembe keçeden kalp var 80 tl oda bende dün bakırköyden baktım

evet cnm aynısı bende burda başka bi topikte gördüm ara ara bulamadım ben bakırköyede baktım yok,kime sorsam aaa polar sabahlıktamı varmış dedi. eminönüne bi gittim mahmutpaşa yokuşunun sonundan başına smışlar bir sürü polar sabahlık :) onun içine birde gecelik uydurmuşlar kırmızı grili spor bişi onuda aldım ben kırmızı taç takıcam ya:) bide ben öle dantelli mantelli gecelik almadım spor aldım rsimlerini çekeyimde koyayım diğer topiğimize.

aslında ben c&a dan normal pijama ve gecelik aldım yakası lastikli ve düğmeli epeyce açılıyor emzirirken rahat ederim ama görenler hastanede daha şık takım giy filan dedi.bende gidip diğerlerini aldım.bu aldıklarımıda evde giyerim artık. birde gecelik daha rahat oluyor diye biliyorum ben çünkü ilk gün sürekli gelip pedden kanama kontrolü yapılıyor.

birde ben dün oto koltuğu içine bel desteği aldım ebebekten.sevibebenin. biz hastanede bebekleri taburcu ederken görürdük bebek otokoltuğu-anakucağı içinde ikiye katlanıyodu altına battaniye koyuyoduk ama ortopedik olmuyodu tabi. şimdi üretmişler bende aldım.

gizemlicim hicbir sey goremedim bebegin yuzunu bile zaten doktor kisa bakti bu pozisyonundan bebegin gormem mumkun degil dedi ayrica cikolataya ragmen cok sakindi bebek:)) doktorun hakli galiba ama cok sukur iyi ya bekleyecegiz artik kimbilir nekadarrrrr:)

Ben geldim ama haberler iyi değil. 4. evre hemoroidim varmış :sinifsinif: İşin komiği bir gün bile kabız olmadım hayatım boyunca, buna hamilelik de dahil. Hormonal muhtemelen, sağolsun sevgili progesteron :umursamaz:
Neyse doktor doğum sonrası ameliyat dedi. Doğuma kadar pomat ve bitkisel bir hap verdi, bir de ılık suya oturacakmışım :1ninca: Ağrım yok çok şükür, çok rahatsız etmiyor ama iyice kan toplamış. Ayşe gibi benim de kanamam olmaz umarım.
Doğumdan sonra Kaan biraz kendine gelsin hemen ameliyat olacağım. 6 saat emzirememek ve 1 gece hastanede kalmak dışında sıkıntısı olmayan bir operasyonmuş.
İşin kötüsü normal doğum şansım iyice azaldı. 4. evre hemoroidle doğumda ıkınırsam herhalde iyice kötü olur. Doktorumu aradım, durumu anlattım. O da aynı şeyi söyledi. Bir sonraki randevuda konuşup karar vereceğiz.

mervecim denemdiğim şey kalmadı vallahi muz leblebi nar patetes bol su ve aklm gelmeyen bir sürü şey ve hala su gibi

hay allahım ya.. Iyice susuz kalıcaksın.. Benimde geçen yaz tatilde başıma gelmişti.. Hatta su kaybından baygınlık bile geçirmiştim.. Sonra sodanın içine asprin at iç dediler..yaptım geçti.. Ama hamileyken asprin zararlı mı bilmiyorum..

cnm normalmiş eğer o ağrıyla beraber karnına dokunduğunda rahimde toplanma hissi yoksa korkucak bişi yokmuş. sol yanına uzan dinlen ve ayaklarını sıcak tut bende de oluyo bazen hemen patiklerimi giyip uzanıyorum geçiyor.

ben geldim ama haberler iyi değil. 4. Evre hemoroidim varmış :sinifsinif: Işin komiği bir gün bile kabız olmadım hayatım boyunca, buna hamilelik de dahil. Hormonal muhtemelen, sağolsun sevgili progesteron :umursamaz:
Neyse doktor doğum sonrası ameliyat dedi. Doğuma kadar pomat ve bitkisel bir hap verdi, bir de ılık suya oturacakmışım :1ninca: Ağrım yok çok şükür, çok rahatsız etmiyor ama iyice kan toplamış. Ayşe gibi benim de kanamam olmaz umarım.
Doğumdan sonra kaan biraz kendine gelsin hemen ameliyat olacağım. 6 saat emzirememek ve 1 gece hastanede kalmak dışında sıkıntısı olmayan bir operasyonmuş.
Işin kötüsü normal doğum şansım iyice azaldı. 4. Evre hemoroidle doğumda ıkınırsam herhalde iyice kötü olur. Doktorumu aradım, durumu anlattım. O da aynı şeyi söyledi. Bir sonraki randevuda konuşup karar vereceğiz.

canım çok geçmiş olsun.. Hamileliğin boyunca sorun olmasında sonrasında nasılsa çözülür..

hay allahım ya.. Iyice susuz kalıcaksın.. Benimde geçen yaz tatilde başıma gelmişti.. Hatta su kaybından baygınlık bile geçirmiştim.. Sonra sodanın içine asprin at iç dediler..yaptım geçti.. Ama hamileyken asprin zararlı mı bilmiyorum..

cnm normalde zararlı olmayabilir ama aralmanın kanması zaten zor durdu bence o içmesin. sadece soda da mineral açığını kapatır sadece soda içsin derim ben.

ben magnezyumu fazla içinde banada oluyodu ishal hemen patates haşlıyodum şeftali suyuyla beraber günde 4-5 defa yiyodum.tavsiye ederim.

Back