• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

pelincim geçmiş olsun cnm sen her ihtimale karşı tetikte ol,kabız olmamaya,ayakta fazla kalmamaya dikkat et. sol yanına yat dün nette gördün en az 2 saat sol yana yatmak gerekiyomyşki dolaşım sistemi düzene girsin,darmarlardaki yığılma düzelsin,bebeğe kan akışı artsın. alper mumcu anlatıyodu.hemorodidde ki göllenmeye de iyi gelir diyodu.

Sağol Esra'cım, soluma yatmaya hep dikkat ediyorum zaten, uyurken arada sağıma da yattığım oluyor ama koltukta falan hep soluma yatıyorum.
Başa gelen çekilir demişler. Çok rahat bir hamilelik geçirdim, bu kadarına da şükrediyorum. Kaan'a da bir zararı yok neyse ki. Bu gidişle sezaryen olacağıma üzülüyorum sadece. Kesinleşirse 26 Kasım olsun istiyorum :) En azından tarihine ben karar vermiş olurum.

Ben geldim ama haberler iyi değil. 4. evre hemoroidim varmış :sinifsinif: İşin komiği bir gün bile kabız olmadım hayatım boyunca, buna hamilelik de dahil. Hormonal muhtemelen, sağolsun sevgili progesteron :umursamaz:
Neyse doktor doğum sonrası ameliyat dedi. Doğuma kadar pomat ve bitkisel bir hap verdi, bir de ılık suya oturacakmışım :1ninca: Ağrım yok çok şükür, çok rahatsız etmiyor ama iyice kan toplamış. Ayşe gibi benim de kanamam olmaz umarım.
Doğumdan sonra Kaan biraz kendine gelsin hemen ameliyat olacağım. 6 saat emzirememek ve 1 gece hastanede kalmak dışında sıkıntısı olmayan bir operasyonmuş.
İşin kötüsü normal doğum şansım iyice azaldı. 4. evre hemoroidle doğumda ıkınırsam herhalde iyice kötü olur. Doktorumu aradım, durumu anlattım. O da aynı şeyi söyledi. Bir sonraki randevuda konuşup karar vereceğiz.

ayyy canım çok geçmiş olsun diycem ama ben korktum şimdi ...bende dr gitmeyi düşünüyodum ama şimdi vazgeçtim hani seninki içte mi dıştamı bilmiyorum ama benim eşim ameliyat olmuştu lazerle ağrısını 1 hafta çekti şimdi onun o günkü sızıları geldi aklıma ve bende gidersem banada ameliyat denirse yandım valla vazgeçtim...eşim bana çok acı yiyosun hamileliğinde basur çıkarsa mafolursun demişti şimdi ona söyliyemiyorum ben sana dememişmiydim diycek :oklava:

slm kızlar:)
bizde dün eminönüne gidip sabahlık gecelik alışverişimi yaptık tuğse diye bi marka var onu buldum oralarda polar sabahlığı çok şahane ve içine önden çıtçıtlı geceliği de vardı ikisi 80tl ye geldi. herşeyimiz tamam şimdi kendime aldıklarımıda yıkamak kaldı bugünde onu hallediyorum.
özlemcim cinsiyetini erken öğrenme derim ben. bende 13.haftaya girdiğimde sormuştum eski dr.uma bana %80 erkek demişti. ama sonra ben başka dr.a gittim 16.haftamda kesin kız dedi.ve şu an kızımızı bekliyoruz. bebeklerde önce klitoris oluşuyor 12.ve 13.haftalarda biraz çıkık oluyor sonraki haftalarda ya içeri çekilip kız bebek oluyoriyada biraz daha dışarı doğru çıkıp erkek bebiş oluyor.oyüzden benc acele etme biz ettik kafamız allak pullak oldu:)
kızlar birde okuduğum kadarıyla epidural normal doğum isteyenler var. şunu belirtmek isterimki epidural anestezili normal doğum aslında çok da doğru bir uygulamadeğil. eğer gebe hastaneye gittiğinde açılması 1-2 cm filansa ve yavaş açlılıyorsa beklememek için 4cm olunca epidurali takıp suni sancı veriyolar (yani epiduraldan verilen ağrı kesici suni sancının ağrılarını hafifletmek için) böylece anne adayında açılma hızlandırılıyor ve doğum bikaç saatte yaptırılıyor.epiduralsiz beklese o kadar ağrısı olmayabilir ama bünyeye göre açılması uzun sürebilir bazen 12-14 saat sürebilir. ama ilaçla açılmayı hızlandırıp hızlı doğum yaptırma artık bazı dr.lar için rutine bağlanmış olduğundan gebe 4cm açılır açılmaz hemen epidurali takıp suni sancıyıda damardan veriyolar 2-3 saatte doğurtuyorlar. benim dr.da kesinlikle karşıymış buna ben yeni öğrendim. bana diyoki başında beklerim senin beraber çekeriz ağrıları diyo:)) tabi ben sezeryanda ısrarlıyım:)

yeshıll benim doktorumda çok karşı epidural normale
ama ben çok istedim
birkaç vaka da şöle bi soruna rastladım ama
sancıyı hissetmediği için ıkınma sonucu rahim sarkması daha çok oluormuş bilmiorum ne kadar doğru
senin bilgin var ise daha fazla aydınlatır mısın??

Benimki dışarıda canım, maalesef 4. evre işte. Bir anda nasıl böyle oldu anlamadım. Hiç belirti yoktu, 1-2 günde gösterdi kendini. Ben hiç acı yemem bu arada. Sevmem. Baharatta aynı şekilde. Zaten bol süt, sebze, meyve tüketiyorum.

Ben geldim ama haberler iyi değil. 4. evre hemoroidim varmış :sinifsinif: İşin komiği bir gün bile kabız olmadım hayatım boyunca, buna hamilelik de dahil. Hormonal muhtemelen, sağolsun sevgili progesteron :umursamaz:
Neyse doktor doğum sonrası ameliyat dedi. Doğuma kadar pomat ve bitkisel bir hap verdi, bir de ılık suya oturacakmışım :1ninca: Ağrım yok çok şükür, çok rahatsız etmiyor ama iyice kan toplamış. Ayşe gibi benim de kanamam olmaz umarım.
Doğumdan sonra Kaan biraz kendine gelsin hemen ameliyat olacağım. 6 saat emzirememek ve 1 gece hastanede kalmak dışında sıkıntısı olmayan bir operasyonmuş.
İşin kötüsü normal doğum şansım iyice azaldı. 4. evre hemoroidle doğumda ıkınırsam herhalde iyice kötü olur. Doktorumu aradım, durumu anlattım. O da aynı şeyi söyledi. Bir sonraki randevuda konuşup karar vereceğiz.
geçmiş olsun pelin..
şimdi bi kanama yoksa o da ii yoksa cansıkar kaan a zarar verebilirdi..
sonra çok rahat çözülen bi sorun die biliorum bende..
daha önce de konuştuk bence nasıl sağlıklı olacaksa hem Kaan hem senin için öyle olsun doğum, sen bundan sonra doğum şeklini düşünüp üzülme zamana bırak keyfini çıkar..
Sağol Esra'cım, soluma yatmaya hep dikkat ediyorum zaten, uyurken arada sağıma da yattığım oluyor ama koltukta falan hep soluma yatıyorum.
Başa gelen çekilir demişler. Çok rahat bir hamilelik geçirdim, bu kadarına da şükrediyorum. Kaan'a da bir zararı yok neyse ki. Bu gidişle sezaryen olacağıma üzülüyorum sadece. Kesinleşirse 26 Kasım olsun istiyorum :) En azından tarihine ben karar vermiş olurum.
nie özellikle 26 kasım:):)
bu arada derin de 11 aralık tarihinde gelecek gibi duruor nasıl tavsiye eder misin:):)

yeshıll benim doktorumda çok karşı epidural normale
ama ben çok istedim
birkaç vaka da şöle bi soruna rastladım ama
sancıyı hissetmediği için ıkınma sonucu rahim sarkması daha çok oluormuş bilmiorum ne kadar doğru
senin bilgin var ise daha fazla aydınlatır mısın??

aslında doğru yapılan epiduralde böle bi sorun yaşanmaz.çünkü kasları etkisiz hale getirmiyorlar.sadece ağrı kesici vererek suni sancının ağrısını hafifletiyorlar ve zaten yarım saat bilemedin 1 saat sonra etkisi geçiyor. ıkınmayı etkileyen bir durum olmuyor. bende duydum o tarz şeyler ya kullanılan ilaç bünyeye ağır geliyor,yada doğum kendi halinde devam etmedği için hızlandırılıp açılma sağlandığı için ıkınma hissi geç geliyor. bu normal bir doğumda da olabilen bir durum % kaç kişide olduğu önemli. anestezistin bu konudaki tecrübesi önemli.tüm bunları dr.una sorup nekadar güvenebileceğini açıkça sor.dr.un seni yönlendirecektir. epidursl enstezi ile normal doğumda takılan epidural arasında fark var. sezeryanda epidural kataterden anestezi ilacı verilirken,normal doğumda sadece ağrı kesici veriliyor.mesela benim dr. sezeryanda epidural anesteziyi önermedi ama aneztezistin spianlde çok başarılı olduklarını başağrısı çeken sadece 2 hasta olduğunu anlattı. dr.una bu konudaki samimi görülerini sorarsın daha da netleşir kafanda.

pelincim aramızda 1 gün var seninle yanılmıyorsam. banada bayramdan sonra dedi. en erken normal tarihten 10gün önce dedi. 38.haftaya girdiğinde alıyolar diye biliyorum ben. bakalım bende akrep burcu olsun dersem babası gibi o zaman 20 kasım,yay olsun dersek 23 kasım ve haftası olabilir diyoruz. ben fazlada beklemek istemiyorum normal doğum sancılarım tutar filan diye:)) 25-26 kasımda bana sıcak geliyor bakalım. 26 kasım cumaya geliyoya taburculuk işlemleri ve son taburculuk kontrolünde sorun çıkabilir pazar günü.drlar olmuyoya ve muhasebed esas görevliler olmuyor. o yüzden acaba diyorum perşembe doğum olsa cmtsi öğleden önce taburculuk olsa daha mı iyi olur. hem çocuk dr.umuz hem kadın doğumcumuz çıkmadan görür diye.

slm arkadaşlar bugünlerde benimde şöle bi sıkıntım var,göbek deliğim dışına fırladı tuvalete gittiğimde sanki içerden iple çekiyolar göbeğimi öle acıyorki tuvaletimi çok yavaş yapıyorum doğuma kadar bölemi sürcek acaba tuvalete gitmeye korkuyorum aranızda böle olan varmı.bide buara havalar soğuk acaba üşüttümdemi oldu kombi takıldı eve temizlik felan derken biraz üşüdüm inş. ondandırda enkısa zamanda geçer...bi bilgisi olan varsa yazsın lütfen ne yapmam lazım.

aslında doğru yapılan epiduralde böle bi sorun yaşanmaz.çünkü kasları etkisiz hale getirmiyorlar.sadece ağrı kesici vererek suni sancının ağrısını hafifletiyorlar ve zaten yarım saat bilemedin 1 saat sonra etkisi geçiyor. ıkınmayı etkileyen bir durum olmuyor. bende duydum o tarz şeyler ya kullanılan ilaç bünyeye ağır geliyor,yada doğum kendi halinde devam etmedği için hızlandırılıp açılma sağlandığı için ıkınma hissi geç geliyor. bu normal bir doğumda da olabilen bir durum % kaç kişide olduğu önemli. anestezistin bu konudaki tecrübesi önemli.tüm bunları dr.una sorup nekadar güvenebileceğini açıkça sor.dr.un seni yönlendirecektir. epidursl enstezi ile normal doğumda takılan epidural arasında fark var. sezeryanda epidural kataterden anestezi ilacı verilirken,normal doğumda sadece ağrı kesici veriliyor.mesela benim dr. sezeryanda epidural anesteziyi önermedi ama aneztezistin spianlde çok başarılı olduklarını başağrısı çeken sadece 2 hasta olduğunu anlattı. dr.una bu konudaki samimi görülerini sorarsın daha da netleşir kafanda.

pelincim aramızda 1 gün var seninle yanılmıyorsam. banada bayramdan sonra dedi. en erken normal tarihten 10gün önce dedi. 38.haftaya girdiğinde alıyolar diye biliyorum ben. bakalım bende akrep burcu olsun dersem babası gibi o zaman 20 kasım,yay olsun dersek 23 kasım ve haftası olabilir diyoruz. ben fazlada beklemek istemiyorum normal doğum sancılarım tutar filan diye:)) 25-26 kasımda bana sıcak geliyor bakalım. 26 kasım cumaya geliyoya taburculuk işlemleri ve son taburculuk kontrolünde sorun çıkabilir pazar günü.drlar olmuyoya ve muhasebed esas görevliler olmuyor. o yüzden acaba diyorum perşembe doğum olsa cmtsi öğleden önce taburculuk olsa daha mı iyi olur. hem çocuk dr.umuz hem kadın doğumcumuz çıkmadan görür diye.

teşekkür ederim yeshıll'cim..
benim doktorum mkesinlikle epidural normal yapmam dedi
ama spinal sezeryan yapacakmış bana da tamam demekten başka çare kalmadı:)

Ezgi'cim 26 Kasım'ın bir özelliği yok, sadece doğum iznime göre en uygun tarih diye düşündüm. Aslında 23 Kasım ve sonrası hergün uygun benim için. Yay burcu olmasını çok istiyorum. Normal doğuramayacaksam bari burcunu tutturayım :) 11 Aralık benim doğum günüm bu arada. Derin ile aynı günde kutlarız ne güzel :)))

Esra'cım taburcu olmak konusunda haklısın, ben bunu düşünmemiştim. Dediğin gibi 25 Kasım daha uygun olabilir. Aramızda 1 gün var seninle, 38. hafta olursa bayrama denk geliyor. O yüzden hiç tercih etmiyorum. Tabi o zamana kadar Kaan durursa. Ben herşeye rağmen doğum kendiliğinden başlasın istiyorum. Bekleyip göreceğiz.

evet cnm aynısı bende burda başka bi topikte gördüm ara ara bulamadım ben bakırköyede baktım yok,kime sorsam aaa polar sabahlıktamı varmış dedi. eminönüne bi gittim mahmutpaşa yokuşunun sonundan başına smışlar bir sürü polar sabahlık :) onun içine birde gecelik uydurmuşlar kırmızı grili spor bişi onuda aldım ben kırmızı taç takıcam ya:) bide ben öle dantelli mantelli gecelik almadım spor aldım rsimlerini çekeyimde koyayım diğer topiğimize.
ahahaha ben bakırköyde buldum cicim
gürçarşının altında bi mağazada ama süper dimi yaşasın bak beğenen biri olsu orda da 80 di güle güle kullan tatlım
aslında ben c&a dan normal pijama ve gecelik aldım yakası lastikli ve düğmeli epeyce açılıyor emzirirken rahat ederim ama görenler hastanede daha şık takım giy filan dedi.bende gidip diğerlerini aldım.bu aldıklarımıda evde giyerim artık. birde gecelik daha rahat oluyor diye biliyorum ben çünkü ilk gün sürekli gelip pedden kanama kontrolü yapılıyor.
evet gecelik dikişe değmesin diyede rahat oluyor
birde ben dün oto koltuğu içine bel desteği aldım ebebekten.sevibebenin. biz hastanede bebekleri taburcu ederken görürdük bebek otokoltuğu-anakucağı içinde ikiye katlanıyodu altına battaniye koyuyoduk ama ortopedik olmuyodu tabi. şimdi üretmişler bende aldım.
aaa esra onunda resmini koyarmısın
ben bebek arabası için anket yapmıştım ya kadının bir tanesi kızım ana kucağından kaydı dedi dün demek bu yastıkla desteklemek gerekiyor
Mervecim denemdiğim şey kalmadı vallahi muz leblebi nar patetes bol su ve aklm gelmeyen bir sürü şey ve hala su gibi
hay allahım yaaa kesin bi virüs var sende bu ara salgın varya tahliller ne çıktı
hala çıkmadı mı sonuçç
gizemlicim hicbir sey goremedim bebegin yuzunu bile zaten doktor kisa bakti bu pozisyonundan bebegin gormem mumkun degil dedi ayrica cikolataya ragmen cok sakindi bebek:)) doktorun hakli galiba ama cok sukur iyi ya bekleyecegiz artik kimbilir nekadarrrrr:)
yaaaaaaaaaaaaaa bak walla haklı bu doktor bende yedim yedim gittim ama kızım yan gelip yattı aman bnm doktorumda bazen öle şip şak bakıp beni sinir ediyo

kızlar bugün arara ara adet olacam gibi karmım ve belim ağrıyo.normalmi bu haftalarda.
cnm normal bunlar sen merak etme gaz sancısı olabilir ayaklarını sıcak tut olur mu malum hava bi anda soğudu

yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa demek haberler böleeee
öncelikle doğum şekli konusundan artık umutlanma yada plan yapma hayal kırıklığın büyük olur bu sefer azıcık akışına bırakmaya çalış tatlım
ikincisi bazen ameliyat denen hemeroidler düzelme gösterebiliyor.
üçüncüsü acı ve ağrı yapmaması zonklamaması ve kanama yapmaması çok büyük şans
dördüncüsü sıcak su kompresi çok faydalı demiştim muhakkak uygula canım
beşincisde KAAN 'ım ii ya savaşçı anne herşeye razı değil mi

Ezgi'cim 26 Kasım'ın bir özelliği yok, sadece doğum iznime göre en uygun tarih diye düşündüm. Aslında 23 Kasım ve sonrası hergün uygun benim için. Yay burcu olmasını çok istiyorum. Normal doğuramayacaksam bari burcunu tutturayım :) 11 Aralık benim doğum günüm bu arada. Derin ile aynı günde kutlarız ne güzel :)))

Esra'cım taburcu olmak konusunda haklısın, ben bunu düşünmemiştim. Dediğin gibi 25 Kasım daha uygun olabilir. Aramızda 1 gün var seninle, 38. hafta olursa bayrama denk geliyor. O yüzden hiç tercih etmiyorum. Tabi o zamana kadar Kaan durursa. Ben herşeye rağmen doğum kendiliğinden başlasın istiyorum. Bekleyip göreceğiz.

biliorum o yüzden sana sordum tavsiye eder misin die:))
bak bi yazı buldum gününe göre kişilik yorumluor
11 aralıkta doğanlar özel çocuklar oluormuş ne demekse sanki diğer çocuklar özel değil:))
sen saat kaçta doğmuşsun yükseleninide ayarlayalım bari:))

Ezgicim benim yükselenim yengeç ama hiç tavsiye etmem. Mümkün olursa yükseleni de ateş olsun, koç, aslan veya yay. Ona bakabilirsin şimdiden. Astroloji sitelerinden. Saatini denk getirirsin :)

Kizlaarrrr selaammm:)

Cilgin bir haftasonu gecirdim. Cuma aksamindan beri ya misafir agirladim ya misafir oldum, ya sokakta surttum ya evde temizlik vs. yaptim; kisacasi cok hareketli idi son uc gunum. Bugunu de saat 13:00 de kalkarak kendime odul verdim:))))

Dun doktordaydik, rahim agzi 3,5 cm olmus, doktor 2,5 alti dogum demek artik seni takip edelim dedi. 10 gun sonra tekrar gidecegim. Bana 10 gun daha sabret, 34 hafta olsun ondan sonra baslayan dogum eylemini durdurabiliyoruz dedi, tam ne demek istedi anlamadim, fikri olan var mi kizlar?

O boyle diyince ben de "simdi bana yat mi diyorsunuz yani" dedim, "yok ablacim sen keyfine bak gez toz ama yorulma" dedi:)))) Tam kendime gore doktor bulmusum vesselam:))))

slm arkadaşlar bugünlerde benimde şöle bi sıkıntım var,göbek deliğim dışına fırladı tuvalete gittiğimde sanki içerden iple çekiyolar göbeğimi öle acıyorki tuvaletimi çok yavaş yapıyorum doğuma kadar bölemi sürcek acaba tuvalete gitmeye korkuyorum aranızda böle olan varmı.bide buara havalar soğuk acaba üşüttümdemi oldu kombi takıldı eve temizlik felan derken biraz üşüdüm inş. ondandırda enkısa zamanda geçer...bi bilgisi olan varsa yazsın lütfen ne yapmam lazım.
böle göbek deliğinde çekilme olan duydum ben
endişe edilecek bişey değil diye biliyorum ama sor cnm bi doktoruna

Ezgicim benim yükselenim yengeç ama hiç tavsiye etmem. Mümkün olursa yükseleni de ateş olsun, koç, aslan veya yay. Ona bakabilirsin şimdiden. Astroloji sitelerinden. Saatini denk getirirsin :)
:):)
aynı evin içinde hem babası yengeç, hem kzıının yükseleni yengeç olursa ben çıldırırım zatenn:))
yükselen yengeçin de küsme huyu var mı??
ben bakiim o yükselen işine de koç iidir:))
Kizlaarrrr selaammm:)

Cilgin bir haftasonu gecirdim. Cuma aksamindan beri ya misafir agirladim ya misafir oldum, ya sokakta surttum ya evde temizlik vs. yaptim; kisacasi cok hareketli idi son uc gunum. Bugunu de saat 13:00 de kalkarak kendime odul verdim:))))

Dun doktordaydik, rahim agzi 3,5 cm olmus, doktor 2,5 alti dogum demek artik seni takip edelim dedi. 10 gun sonra tekrar gidecegim. Bana 10 gun daha sabret, 34 hafta olsun ondan sonra baslayan dogum eylemini durdurabiliyoruz dedi, tam ne demek istedi anlamadim, fikri olan var mi kizlar?

O boyle diyince ben de "simdi bana yat mi diyorsunuz yani" dedim, "yok ablacim sen keyfine bak gez toz ama yorulma" dedi:)))) Tam kendime gore doktor bulmusum vesselam:))))

bilge'ciim bayıldım doktoruna:))
sen 10 gün bi zahmet uzan artık EMEK ciğimide yorma kendini de..

Son düzenleme:
kızlar çiğdemle konuştum
bebekler hala yaşıyor sadece bunu söylüyorlarmış çiğdemin seside çok bitkindi ağrıları varmış
eyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

kızlar ya içi bir hoş oldu resmen doğum tarihi konuşuyoruz şaka mı bu zaman yaklaştımı yaaa kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

hazırlıklar hızlansınnn :hulya::hulya::hulya:

Sevgili arkadaşlar hamileliğiniz süresince çalışmaya devam ettiniz mi? Benim raporum bitti. Tüp bebekle 19 haftalık hamileyim. 9. ve 12. haftalarda kanamam olmuştu o nedenle çalışmaya başlayamamıştım. Şu anda bir sorun görünmüyor ama sizlerin durumunu öğrenmek istedim. Şimdiden teşekkür eder ve hayırlısıyla evlatlarınızı kucaklamanızı dilerim.

Sevgili arkadaşlar hamileliğiniz süresince çalışmaya devam ettiniz mi? Benim raporum bitti. Tüp bebekle 19 haftalık hamileyim. 9. ve 12. haftalarda kanamam olmuştu o nedenle çalışmaya başlayamamıştım. Şu anda bir sorun görünmüyor ama sizlerin durumunu öğrenmek istedim. Şimdiden teşekkür eder ve hayırlısıyla evlatlarınızı kucaklamanızı dilerim.

evet cnm ben devam ettim
benim izin hakkım bu cuma oluyor raporumu bu cuma alıp alalhın izniyle ayrılıcam işten

bebeğine ve sana sağlıklı günler

Back