sağol canım ya.dediğin doğru bu sadece dr.parası birde ssk anlaşması olmayan bir hst.doğumu yapıyormuş. kimbilir o nekadar. yani dr. memnun kalsam hadi dicem. dr.çok kasıntı elim mahkum giidyordum şimdiye kadar. eniyisi cesaretimi toplayıp senin gibi değiştirmem.sağol canım.
aman bu ne böyle yahu soyguncu resmen bunlar yacanım günaydın ve diğer arkadaşlar hepinize günaydınn...canımcım bende 29. haftada dr.umu değiştirdim benim dr memorıal okmeydanında doğumları gerçekleştiriyormuş başka bi hastane dedim maalesef gitmiyoruz dedi bide doğum bana 6000-7000 tl ye mal olucak bide ssk hastanede geçmiyo Allah korusun çocukla ilgili bi aksilik olsa + kimbilir ne kadar para o yüzden eskiden gittiğim bana daha yakında bi dr gitmeye başladım zaten testlerinin bütün sonuçları elindeyse hiç korkma yakınlarının gittiği hastaneye git derim bide o 3000 tl sadece dr.a verilecek paradır eminim bide hastaneye + para ödemen gerekir
günaydın taze anne nasılsın bakalımtünaydıın ciciş anneler opuyorumnanaktan
aynen öle yapman lazım sanırımsağol canım ya.dediğin doğru bu sadece dr.parası birde ssk anlaşması olmayan bir hst.doğumu yapıyormuş. kimbilir o nekadar. yani dr. memnun kalsam hadi dicem. dr.çok kasıntı elim mahkum giidyordum şimdiye kadar. eniyisi cesaretimi toplayıp senin gibi değiştirmem.sağol canım.
cnm keşke bende canımın çektiğini yiyebilsemde kilo alsam herşeyde gözüm kalıyor markete gitmek istemiyorumoooo gizemlicim fıstık gibi anne olucan desene ne güzel 4 kilo.. ben 10 kilo aldım bari son 2 ayımda en fazla 2 kilo alsam diyorum
neeeeeeee 380 tl mi enrden buldunuz ya o fiyata farklıdır belki bunda portbebe ve anakucağı falan vargizemli kuzenim 380 tl ye aldı o arabayı.çookk memnun.sanırım bende onu alacağım.hem ilk zamanlar ana kucağını ona monte ediyorsun süper bişey bence.hem fiyatı da uygun.
angell80, sana yukarıda doktorumu yazdım sanırım görmedin.
canım ben senin o kızını yerim... ya şu kilo konusu artık canımı sıktı benim.. 9-10 kilo almışsın nasıl çok diyo doktorlar anlamıyorum.. doktor değiştirme konusuna gelince eğer içine sinmiyorsa bende değiştir derim.. tamam belki ilk başta zorlanırsın ama en azından sorduğun sorular havada kalmaz.. biz henüz doğum hakkında konuşmadık.. erkenmiş.. ama benim doktorum devlet hastanesinde doğum yaptırıyor.. belki sadece dr parası ister..Günaydın kızlar biz geldik.
dün kızımı gördüm maşallah çok hareketliydi kıpır kıpır kendini hareketlerinden kendini tam göremedil bile.. herşeyimiz çok güzel gidiyor. sadece kilo sorunumuz var biraz fazla kilo almışım diyetisyene yönlendirildim(
herşey yolunda tahlillerimin sonuçlarınıda çok iyi değerlendirdi. bunun üzerine bende normal doğum yapmak istediğimi söyledim. tüp bebeklilere sezeryan yapıyorum dedi. yani yine hiç konuşturmadı bile. tarih sordum hesapladı ve 01/01/2011 sezeryan tarihi oluyor dedi. yaa tam yılbaşı bebeği olacak yani. kızlar benim kafam iyice karıştı sizden yardım istiyorum.
doktorum ege üniv.tüp bebek bölümü başk.prof. ve ben hamile kaldıktan sonra onun özeline gitmeye başladım. daha önce çok tedirgindim korkudan onu bırakamamıştım. ama konuşamıyorum çok resmi birşekilde girip çıkıp dolgun birşekilde ücretini ödedim şimdiye kadar. şimdide istediğim gibi doğumuda yapabiliriz vs. diye bir konuşma bile yaptırmıyor.
ücretini sordum 3000tl dedi. sizce bu normalmi. birde busaatten sonra dr.değiştirsem yani ücreti dışında normal doğuma sıcak bakacak daha ilgili alakalı bir dr.gitsemmi sizce???
birde siz doğum fiyatı aldınızmı??
gözün aydın canım.. sonucun temiz çıkmasına çok sevindim..daha önce yazmıştım arkadaşlar kaymaklim, gizemli83 siz de benden haber bekliyordunuz.şükür amniyom temiz çıktı.
ben yavaş yavaş araştırmalara başladım.kasım başı gibi alışverişe çıkacağız.daha bir çöp almadım.bebek arabasında da kuzenim kraftın travel sistem arabasını aldı çok memnun.sizler neler aldınız?
angell80 ben yakup erata'ya gidiyorum.d.eylül'de prof.özeli alsancak gündoğduda.inanılmaz memnunum.çok güleryüzlü,pozitif ve acaip donanımlı bir doktor.şiddetle tavsiye ederim.benim birkaç tüp bebek sonrası gerçekleşen gebelik olmasaydı normal doğum yaparız demişti.istersen netten bak sitesi var.
ay mervem doğsun onlarda şekerler bize kalsın yeriz biz önemli değil..ama ben sizin gibi 2 gün yatmayacağımdan dolayı cnm sıkılıyo yaaaaa
birde ne bileyim konuştukça düşünmeye fırsat bulamıyorum ya o sebepten kafayada takımıyorum
hem sen beni yanlış anladın o kadar şeker süsleme alıcaz elimde mi patlasın kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ya o ilk emzirme sıkıntılarında bende başımda bir ton insan olsun istemem
ay ben bu ara millet içinde emzirmem diyorum ama sanırım sonunda insan alışıyormuş açmaya
benim hiç hoşuma gitmiyor kızlar ya öle millet içinde çocuk emzirmek
çok iyi yavrum senin kilon.. bundan sonra 4-5 kilo anca alırız zaten..kiloya gelincede egenin havasındanmı artık üzümü ile zeytinyağındanmı bilmem:))
yanlız görüntüde herkes aaa hiç kilo almamışsın diyor buda benim hoşuma gidiyor. ama tartıda 65le hamile kaldım dün 76 çıktım:))) bunasıl iş bende anlamadım.
izmir'de barış bebe var gizemli....nette yazınca çıkıyor sitesi.konuş istersen kargoyla gönderirler belki.kraft horn 1450 modeli.aynısı mı acaba?
gizemli nette bu araba tek gibi.üstüne de taşıması var.ama ben aradım sordum birlikte 450 civarı diyorlar.ama indirim yaparız diyorlar.bilgin olsun.
canım ben senin o kızını yerim... ya şu kilo konusu artık canımı sıktı benim.. 9-10 kilo almışsın nasıl çok diyo doktorlar anlamıyorum.. doktor değiştirme konusuna gelince eğer içine sinmiyorsa bende değiştir derim.. tamam belki ilk başta zorlanırsın ama en azından sorduğun sorular havada kalmaz.. biz henüz doğum hakkında konuşmadık.. erkenmiş.. ama benim doktorum devlet hastanesinde doğum yaptırıyor.. belki sadece dr parası ister..
gözün aydın canım.. sonucun temiz çıkmasına çok sevindim..
ay mervem doğsun onlarda şekerler bize kalsın yeriz biz önemli değil..
bende herkesin içinde emzirmem öyle.. emzirme önlüğü gibi bişiy almayı düşünüyorum..
çok iyi yavrum senin kilon.. bundan sonra 4-5 kilo anca alırız zaten..
kızlar bu arada bende hediyemi gönderdim.. inşallah beğenir alan arkadaşım..
sevgim kuşum 4-5 kilo anca mı alırız
çok iyimser gördüm seni esas son 2 ayda alınıyormuş destekli kilo
bi topik okudum bugün son 2 ayda kız 13 kilo almışşşşşşş
amannınnnnnnnnnnnnnnnndelikafadulden
işte o bütün gece döne döne uyumak fena hatta ona uymak bile denemiyor ki öle bi göz açık bi göz kapalı falan tuaf bir durumvalla kızlar havalar şimdiden çok soğumaya başladı ben çok üşüyorum kışında artık evden dışarıya çıkmıcaz kombilerinde derecelerini şöle bi artırcaz Allah babalarımıza güç kuvvet versin :)
dr ,aşı dışında ben yaza kadar dışarıya çıkmayı düşünmüyorum bebeklerimle ztn imkansız gibi görünüyor...çıktığım zmnda arabayla sıkı sıkı sarılmış yavrularımız
gece uykuları benim içinde işgence saat başı yarım saat te bir uyanıyorum inlemek fenalık geldi sağ tarafım nefesimi daraltıyo sırt üstü ztn yatamıyorum sol tarafımda da uzun süre yatınca bi hoş oluyorum bütün gece döne döne uyumaya çalışıyorum galiba bende artık rüya görmüyorum birde ben çok su içiyorum bütün gece sürahi elimde yat kalk sonra tuvalete git hayırlısı zaman geçsede doğsalar
aslında bugünleri arıycam belki ikisi birden ağlayınca ama olsun herşeye değer anne olmak
ya yanlış okumuşum dur 4 ayda 13 kiloymuşşşşinanmıyoruuuuumm 2 ayda 13 kilomu nasıl beslenmişki acaba ? bende esas kilo son 2 ayda alınıyo denildiği için korkuyorumya gerçi hani senin dediğin o eti negroları bende yemiyorum ,kızartma ,meyve suyu ,kola,beyaz ekmek ,şeker yok ama yinede 10 kilo aldık gerçi ben hamileliğimin ilk 3 ayında çıkarmaktan kilo vermiştim sonra iştahım açıldı galiba bizim restaurantta her sabah kahvaltıya gidiyordum eee o keyfin sonunda birazcık aldık galibaaaklava:canım bende arada nessfit yiyorum light sütle bi zararı yokmuş dimi bebişlere
aynen öleKizlaaaarrrr; gununuz guzel olsuuuunn:))
Nalancigim; doktor degistirmekten korkma derim. Doktorun bir nedenle icine sinmiyorsa devam etmenin anlami yok. Benim hikayemi belki hatirlarsin, tup bebek tedavisini de yaptirdigim hastanemde su tam gun yasasi yuzunden ekip degisiverdi. Bir doktor getirdiler adam bana hic alakasi olmadigi halde gebelik sekeri teshisi koyuverdi, sinirda filan bile demedi. Sonra baska doktor arayisina girdim, esimin kuzeninin doktoru olan bir prof'a gittim, adam acibademde dogum yaptigi gibi bir de uzerine 4000 TL istedi. Ayrica prof. oldugu icin butun muayeneler farkli ucretlendiriliyordu. Acibadem de zaten her yonuyle kazik bir hastane. dogum toplamda 10-12 bine cikar, ben de ayrica 4000 alirim demisti. Ben ozel sigorta yaptirmistim, ozel sigortam hastane masraflarinin epidural haric kismini ve muayeneve tahlillerin 80%'ini karsiliyordu, fakat hem muayenelerdeki hem de dogumdaki prof. farkini karsilamiyordu. cok cok buyuk bir yekun tutmayacakti ama olur da bebegim erken dogarsa Acibadem beni kuvez vs. masraflariyla cokerir diye ben de bastan beri gittigim hastanenin baska bir doktor bulmasini bekledim. Bir sure ikisine birden gittim, sonra da kendi hastanemdeki doktor ile uyusunca sadece ona devam ettim. Isin komik tarafi hastanem yeni yonetmelikten sonra kadin dogum ve tup bebek bolumlerini hem fiilen hem de idare olarak ayirdi. tup bebek kisminda gebe takip edilmiyor aslinda ama ben inatla tup bebekteki doktora gidiyorum. Diger tarafta bana poposundan seker uyduran amca var diye:))) O adam da bana kil oluyor tabii:))) Simdi doguma istedigim doktor girecek, adam 35 senelik doktor ama akademik kariyer yapmamis, dolayisiyla hoca farki denen hikaye olmayacak, hastanenin icinde yapacagim icin doktora ayri bir ucret vermeyecegim. Hastaneye verilecek parayi da epidural masrafi haric sigortam karsiliyor. Sen de bir sure sana tavsiye edilen aklinin kestigi baska doktorlara ve bastan beri gittigin doktora ayni anda gidebilirsin, sonradan hangisini istemiyorsan onu birakirsin. Dedikleri gibi tum dosyani doktrounun elinden alinca bir anlami kalmiyor basindan beri takip eden doktora bel baglamanin.
evet enfeksiyon kalmıyor ama bebekler üşütürse ciğerlerine inerse fablan ay kuzularım donucak yahuuuuu ben öle kendimi eve kapatamam daKizlar kis konusunda bir kez daha emzirmenin onemi ortaya cikiyor. Bebeklerimizi emzirmek konusunda bir kez daha israrci olmaliyiz ki onlari daha iyi koruyabilelim. Su pompa meselesini daha ciddiye almaya basladim. Esimin ailesinin malum ciftligi var, diyor ki; inek basina 30 litre sut aliyoruz ama sagmayalim bir damla bile alamayiz:)))) Biz de fizyoloji olarak pek de farkli degiliz. yani mucbir bir sebep olmadikca ki bu oran cok cok az; hepimiz bebeklerimizi doyuracak kadar hatta daha fazlasina yetecek kadar sut uretebiliriz.
Ikinci bir konu da grip asisi. ben eve girip cikacak butun dede nine hala teyze herkesi asilattiriyorum, ilk muayenemde de kendim yaptirip yaptiramayacagimi soracagim.
Bir de isin guzel tarafi hava cok ama cok soguk oldugunda, soyle -8'lere filan indiginde ortada enfeksiyon kalmaz, biz Rusya'da hava iyice sogusun diye dua ederdik gripten kurtulmak icin:)))
mervem o ne yapmış öyle ya.. abartmış bence..
bir makale okumuştum bununla ilgili.. hamilelik kilo aldırmaz diye.. bence son iki ayda kilo alınmasının sebebi annenin bebeğini büyütme isteği.. yoksa yemek yeme şeklini ve çeşidini değiştirmediğin sürece çok kilo alınacağına inanmıyorum ben.. e herkes tarafından bir kadının normal bir hamilelikte 15 kilo fazlayla doğuma gitmesi normal karşılanıyor.. e biz birde üstüne bir dolu hormon iğnesi yemişiz.. 7.ayımıza da 7-8 kiloyla girmişiz.. hatta daha az alanlar da var.. niye son 2 ayda 10 kilo alalım ki.. ben şu an 59 um.. 65 le doğuma gitmeyi umuyorum.. allah sağlık sıhhat verirse.. karnım ve birazcıkta popom dışında hiçbir anormal şişliğim yok çok şükür.. ki çoğumuz öyleyiz.. öyleyse niye dertlenelim ki be ya... ben 3 öğün yemeğimi yiyorum.. makarnamı pilavı da yiyorum.. beyaz ekmeğimi de yiyorum.. ıvır zıvır cips dışında çok sevmezdim zaten.. yemiyorum... kolayı balık yemediğim sürece içmem .. ben mutluyum bu halimden kısacası..
Hay bilgem ya.. Güldürdün yine bizi.. O nasıl benzetme öyle.. Sen baya baya hamile olmuşsun ya.. Yürüyüşler falan.. Bende çok severim böyle paytak paytak penguen gibi yürüyenlere..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?