Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
biz uyandik)
hafif atistirdik, babamiz ise gidince tekrar yatariz) 8 saat uyumazsam uykumu alamiyorum napicam vallahi bizim zilli dogunca
isim is yanii..
wallahi patly o siren gibi bağrnca sen bi dililiceksin ramazan davulu gibiBiz uyandik)
Hafif atistirdik, babamiz ise gidince tekrar yatariz) 8 saat uyumazsam uykumu alamiyorum napicam vallahi bizim zilli dogunca
isim is yanii..
işyerinde dolap var ama buzluğunu doldurmamışım.. zaten o donana kadar da ben eve giderim...
ya ben kola fanta falan sevmem zaten.. bana çok şekerli geliyor... o yüzden ıcetea tercihim..
Ezgiciiim, az önce doktorumdan mail geldi, sonuçlarınız normal diyor:))))
Bana biraz sınırda gibi geldiydi. Ben iyisi mi gene karbonhidrata dikkat edeyim, neme gerek...
Ezgiciiim, az önce doktorumdan mail geldi, sonuçlarınız normal diyor:))))
Bana biraz sınırda gibi geldiydi. Ben iyisi mi gene karbonhidrata dikkat edeyim, neme gerek...
Merve'cim ben yaptırmayacağım. Doktorum da gerek görmüyor. Sen de doktorunu dinle sadece.
işyerinde dolap var ama buzluğunu doldurmamışım.. zaten o donana kadar da ben eve giderim...
ya ben kola fanta falan sevmem zaten.. bana çok şekerli geliyor... o yüzden ıcetea tercihim..
ya kızlar bişey sorucam
benim doktorum tetanos aşısı yaptırmadı
gerek görmüyorum dedi
ama herkes yaptırıyo neden yaptırmıyorsun bi kaza geçirsen biyerne paslı bişey batsa risk taşıyosun diyorlar
doktor istiyorsan yaptır ama bence gerek yok dedi onun odasında anlattıkları mantıklı geldi
ama şimdi yaptırmalımıyım acaba diyorum
Ezgicim, Mervecim sağolun:))) Ben de çok ama çok rahatladım. Yine de dikkati elden bırakmamak lazım.
Benim doktor da tetanoza gerek yok dedi. Ben iş dolayısıyla pek çok sefer yaptırdım, en son bundan yaklaşık 2 yıl önce yaptırmıştım bir doz. Koruyuculuğu hala var mı bilmiyorum. Devlet protokolleri güncel bilimin ve uygulamaların arkasından geliyor. Annemin anlattığı yan yana beş kadın bağıra çağıra doğum yapılan günlere ait bir uygulama sanki. Artık herşey çok steril ve yaşadığımız hayatlar daha az taşla toprakla iç içe ve tetanos riski eskiye oranla çok düştü ama kimse uygulamalardan literatürden bunu çıkartmaya cesaret edemedi. Örneğin SGK ya göre işe girişlerde frengi testi yapılması gerektiğini biliyor muydunuz? 1. dünya savaşı zamanında frengi salgını varmış. Daha sonrasında hazırlanan tüm yönetmeliklerde devlet kişiyi her yakaladığında bu testi isteyebilsin diye yok ehliyet yok işe giriş her türlü işlemde frengi raporunu ister olmuş. Şu anda öyle bir tehlike olmamasına rağmen kanunen hala bu raporun işe girişlerde gösterilmesi gerekiyor:)))
ezgiciiim, az önce doktorumdan mail geldi, sonuçlarınız normal diyor:))))
bana biraz sınırda gibi geldiydi. Ben iyisi mi gene karbonhidrata dikkat edeyim, neme gerek...
o zaman bugün son gün mü? Ay inşallah.. Valla dün ağladım sızısından..sevgicimm sana yazdım görmedin sanırım o ağrıyı takma kafana sakın...bana aşıyı yapan hemşire de dedi 2-3 gün ağrı yaparmış..bende 2 gün çektim ağrısı yarın hafifler merak etme:)
canım sende atlatmışsın şeker testini.. çok dikkat et ama sen yine de.. Siz böyle anlatıyorsunuz ya o glikozu ben nasıl içeceğimi düşünüyorum.. Kolayı bile çok şekerli bulan ben o şap şekeri nasıl içicem ya....slm kızlar,
benimde ayaklarımdaki şişliklerle başım fena halde dertte.öyleki parmağımla bastırınca 1cm çukur oluyo. Dr.um normal dedi.elin yüzün şişmesinde ayak şişsin dedi. Bende tuza dikkat ediyorum ama alakası yokmuş.geneld sola yatıyorum. Ve ayaklarımı mümkün olduğumca havaya kaldırıyorum o zaman hafifliyor. Oturunca hemen şişiyor. Geriliyor acıyor.
Bende cuma günü tetanoz aşısı yaptırmayı düşünüyorum.dr.um yaptır hiçbir zararı yok dedi.10 yılda bir tekrarında fayda var dedi. Zararı olmayan gerektiğinde yararı olan bir aşı olduğu için bende yaptırıcam. Kol ağrısı kafama takılıyor.
Ya bu glukoz bence iğrençti ki ben tatlıyı çok severim. Bana dr.um test öncesi 2-3 gün tatlı yeme dedi. Ve önceki günden bol su içmeye başla dedi. 12 saat aç ol dedi.damardan açlık şekeri için kan aldılar sonra limonsuz 3 plastik bardak kadar 50mg glukozlu su içirdiler 5 dk içinde. Ben çok zorlandım.heran kusucam diyip durdum. Bide ılıktı içtiğim şey.soğuk olunca donuyomuş.sıcakta iyice içini yakıyomuş. Ondan ılık veriyolarmış. Benimde sınırda çıktı 142. Dr.um tekrar etmeye veya 100lük testi yapmaya gerek görmedi. Genellikle sınırda çıkınca 100lükte bişi çıkmıyor dedi. Benimde canıma minnet. Yediklerime dikkat edicem bakalım inşallah sorun olmaz.
günaydın tatlım.. Oh oh maşallah.. Senin sonuç baya güzel çıkmış... Gözün aydın canım benim..kıslaarrr günaydınnnnnnnnnnnn herkeseeeeeeeeeeeopuyorumnanaktan
benim de şeker yükleme sonucum geldi
83-91 gayet iiyiymiş
ooohhh çok sevindim rahat rahat yiyebiliriiimmm:):)
ama bi şeyi farkettim siz hep sınır 140 diorsunuz benim gelen test sonucumda 76-110 gösteriyor referans aralığını yapılan merkeze göre değişiyor olabilir mi??
günaydın hamilellerrrrrrr:)))))))))) başımın agrısı geçti ohhh çok rahatladımmmm 3 gündür baş agrısından neler çektim