• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

günaydın kızlar herkes iyidir umarım

MERVE hayır ailemde şeker yok ama gebelik şekeri de maalesef etrafımda herkeste çıkmıştı ben de biraz tatlı, meyve aşırı düşkünüm ondan bir fikir sahibi olayım dedim Şimdi önümüzdeki hafta 24.haftada yapıcam tekrar umarım yüksek çıkmaz..
Şeker testi zor değil önce aç karnına kan alıyorlar sonra da şekerli limonlu suyu içiyorsun ve bir saat sonra tekrar kan alıyorlar o kadar ..

Bir de sizi Sağlık Ocağından takip ediyorlar mı benim kaydımı aldılar tetanos filan yaptılar
tansiyon,kilo,kan idrar tahlili filan yapıyorlarmış belli bir periyodla ...

Herkese günaydın..
Ya benim kolum dün sabahki aşıdan beridir ağrıyor.. Kaldıramıyorum kolumu hiç.. Off. Niye ki ya..

Ezgicim çok geçmiş olsun, her iki problem için de, allahtan her ikisini de savuşturmuşsunuz. Şeker testi o kadar zor değil, benim gibi kabak kavuna bile çok tatlı diyen birisi için bile:))) Ben 100'lük yaptırmıştım ilkini, 50'lik çok kısa sürüyor zaten.

canım sormaa yaaa...çok teeşekkür ederim size de çok geçmiş olsun tekrar..
doktorumuza gittik çok kısa bi muayeneydi bu zaten sadece şişliğime baktı kızımın kalbini dinledi çok sağlıklı maşallah...
yerın şeker yükleme ve böbrek testim var..
biraz stresliyim 2 kere kan aldırmak ve o sıvıyı içicek olmaktan çok mu kötü tadı kızlarr???
içim rahat sonuç iyi olacak die düşünüorum..
oh ii ya iyi olmana çok sevindim şekercim
şeker yüklemeyide kafana taksan ne yazar el mahkum yaptırcağız
günaydın kızlar,
gnaydın tatlişko
canım çok geçmiş olsun. size birşey olmamış allahtan. verilmiş sadakanız varmış..

bebişinin iyi olduğuna sevindim. bu şişlikler bendede artmaya başladı c.tesi detaylı usg.kontrolüm var. doktoruma gitmeye özelikle bu şişlikleri göstermek için sabırsızlanıyorum. ayaklarım akşam oldumu davul gibi oluyor. tuzu ilk günden beri kesmiştim zaten. . erken doğuma neden olursa diye bu ödem korkutuyor beni. bu şişlikler için senin doktorun nededi.
cnm bak ben bu hamile terliğini aldım şişmesi durdu tavsiye ederim
Gunaydin....

Dun baglanip yazamadim babamiz evdeydi:-)) burasida nasil sicak oldu disarisi 38 derece falandi. Evden cikmadik oyle olunca.. Umarim tr de havalar serinlemistir biraz. Burda okullarda acildi. Bakalim bizde kizimizin okula gittigini goruruz INS..

Ezgicim son sayfalari okuyabildim cok gecmis olsun...tedirgin olmaniz cok normal benim k.validem hirsizla ksrsilastigi icin simdi evde bir gece bile yalniz kalamiyo..alarm falan gene de bakin, taktirin isterseniz..seker testi icin kolayliklar.

Bence Turk dr lar kilo konusunda acimasiz:-)) Ben de 8 kilo kadar aldim AMA hep harika hic sorun yok diyorlar. Umarim seker testide iyi gelir. Su donemde stress yapmak istemiyorum kendine AMA dikkat etmeye calisiyorum. Onemli loan emzirirken sut olsun vs olsun diye gaza gelip fazla kacirmamak gibi. Zaten bunlari be begin pesinde kostururken veririz Ins..

Sabah yazarim gene.. Uyku vakti...
aman sizdeki ve bizdeki doktorları toplasak bi tam doktor edicekler herhalde
sizdekiler fazla tahlil yapar bizimkiler beğenmez
bizdekiler kiloyu sıkar sizdekiler beğenmez
sanırım bu o ırkın yaşamsal durumuyla alakalı
sizde çok uluslu toplum diye aşı tahlil vs irdeleniyor
bizdede kadınlar son aylarda aman onu ye bunu ye aman yarasın sen hamilesin durumuyla şişirildiği için irdeleniyor doktor milletide haklı aslında
hahahahaha
Ezgi'cim glukozun tadı kötü değil, sonuçta sadece şeker. Limonla tatlandırıyorlar. Hazır toz limonata gibi, biraz fala şekerli o kadar. Tang, oralet falan gibi hazır içeceklere benziyor. Bazı arkadaşlar tadını çok abartıyor. 50 mg ve 1 saatlik yapılacaksa yüklemen sabah çok aç olman gerekmiyor. Ben testten 1 saat önce evde sütümü içtim. Ne aç ne tok gelin dediler bana.
Önce parmaktan kan alıp şekerimi ölçtüler. 80 çıktı. Sonra 50 mg limonatanmı içtim. 1 saat yemek, içmek yasak. Fazla hareket etme dediler. Biz hastanenin kafeteryasında bekledik. 1 saat çabucak geçti. Damardan kan aldılar sonra. 2 saat sonra da test sonucunu aldım. 107 çıktı şekerim. Yani normal. Sınır 140-145 zaten.
Yaşadığımız onca işlem, iğne, muayene ve testin yanında bu en kolayı ve zevklisi bence :)) Hele ki amniyonun veya rahim filmi çektirmenin yanında kaydirigubbakcemile2
o zaman haftaya benimde limonata içme günüm var hahahah
günaydın kızlarrrrr:)))))

Kızlar bişey sorucam enerji durumunuz nasıl sanki benim sıfırlandı gibi elim kolum kalkmıyor tuafım kaç gündür sürekli uykum geliyor
günaydın cnm
son zamanlarda havaların dengesizleşmesi benide öle yaptı ama kendimi bırakmicam

MERVE hayır ailemde şeker yok ama gebelik şekeri de maalesef etrafımda herkeste çıkmıştı ben de biraz tatlı, meyve aşırı düşkünüm ondan bir fikir sahibi olayım dedim Şimdi önümüzdeki hafta 24.haftada yapıcam tekrar umarım yüksek çıkmaz..
Şeker testi zor değil önce aç karnına kan alıyorlar sonra da şekerli limonlu suyu içiyorsun ve bir saat sonra tekrar kan alıyorlar o kadar ..

Bir de sizi Sağlık Ocağından takip ediyorlar mı benim kaydımı aldılar tetanos filan yaptılar
hımm şimdi anladım cnm
ii yapmışsın bi ön tanı olmuş sizin için
ya bende şu sağlık ocağına yazılmak istiyorum ama hafta içi izin alamıyorum ki

Herkese günaydın..
Ya benim kolum dün sabahki aşıdan beridir ağrıyor.. Kaldıramıyorum kolumu hiç.. Off. Niye ki ya..

günaydın
cnm o aşı böle komplikasyonlar yapabiliyor sıkma sen canını
ama ateşin falan çıkarsa hemen doktoru ara

Kızlaaar iki haneli sayılara indik bugünden itibaren 99 gün kaldı :)))):emir_bebek:

ay pelin gerçekten yaaa
ayyyy 99 düşününce ne kadar az
ayyyy kaaan geliyoooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:emir_bebek::emir_bebek:

Ezgicim çok geçmiş olsun, her iki problem için de, allahtan her ikisini de savuşturmuşsunuz. Şeker testi o kadar zor değil, benim gibi kabak kavuna bile çok tatlı diyen birisi için bile:))) Ben 100'lük yaptırmıştım ilkini, 50'lik çok kısa sürüyor zaten.

bencede ne kadar zor olabilir ki
ben kanser taraması için pet ct çektirmiştim
urovist angiografin diye bir ilacı içirdiler 1,5 lite su ile
ömrümün en iğrenç günüydü ameliyat olduğun günden bile iğrenç üstüne bide damardan radyasyon verdiler

oo sanırım şeker yükleme bana vız gelir tırıs gider derler ya öle bişey olucak herhalde

kızlar ben artık bir karar aldım

kızımın ve benim iyiliğim için
ilaçlarımı düzenli içeceğime
her akşam en az 45 dk yürüyüş yapacağıma
cumartesi ve pazar sabahı yoga yapacağıma
losyonlarımı düzenli süreceğime
ve dengeli besleneceğime

sizlerin huzurunda söz veriyorum

kendime çizelge yapıcam böle olmuyor yaa

[table="head"]:nazar:|Tarih |Kilo|Magnezyum 1|Elevit |Magnezyum 2|Gyno ferron|Magnezyum 3|Balık yağı |Yürüyüş|Yoga

:nazar:|25.08.2010|59,3|içildi| içildi|içildi| | | | |
:nazar:|26.08.2010| | | | | | | | |
:nazar:|27.08.2010| | | | | | | | |
:nazar:|28.08.2010| | | | | | | | |
:nazar:|29.08.2010| | | | | | | | |

[/table]

işte buda benim şahsi listem :lepi::lepi:

Hayırlı olsun Merve'cim. Ben de yogayı bayağı savsakladım. Şimdi normal doğuma da karar verdim ya hiç aksatmamam lazım. Allahtan havalar da serinliyor. Zaten son 3 ay yapılması yeterliymiş. nefes egzersizlerine de başlayacağım.
Yürüyüş de düzenli olmuyor. Bu hafta ayağımı da burkunca çakıldım koltuğa. Bu Cuma akşam kocamı takayım koluma sahile inelim en iyisi.

canım çok geçmiş olsun. size birşey olmamış allahtan. verilmiş sadakanız varmış..

bebişinin iyi olduğuna sevindim. bu şişlikler bendede artmaya başladı c.tesi detaylı usg.kontrolüm var. doktoruma gitmeye özelikle bu şişlikleri göstermek için sabırsızlanıyorum. ayaklarım akşam oldumu davul gibi oluyor. tuzu ilk günden beri kesmiştim zaten. . erken doğuma neden olursa diye bu ödem korkutuyor beni. bu şişlikler için senin doktorun nededi.

teşekkür ederim canım..
benim doktorum ilk gebelik zehirlenmesinden şüphelendi hemen idrar testi istedi birde tansiyona bakılıor yüksek mi die bir şey çıkmayınca bugün şeker yüklemeyle birlikte böbrek testini istedi eğer böbreklerdede bi sorun çıkmazsa aşırı sıcaklar ve ani kilo alımı nedeniyledir dedi..tuz ile ilgili bişey demedi tuzu tamamen kesmek doğru değil sadece ki ben de çok tuz yemem..
sanırım sıcaktan ve özellikle ege neminden bu hale gelioruz angell..
Gunaydin....

Dun baglanip yazamadim babamiz evdeydi:-)) burasida nasil sicak oldu disarisi 38 derece falandi. Evden cikmadik oyle olunca.. Umarim tr de havalar serinlemistir biraz. Burda okullarda acildi. Bakalim bizde kizimizin okula gittigini goruruz INS..

Ezgicim son sayfalari okuyabildim cok gecmis olsun...tedirgin olmaniz cok normal benim k.validem hirsizla ksrsilastigi icin simdi evde bir gece bile yalniz kalamiyo..alarm falan gene de bakin, taktirin isterseniz..seker testi icin kolayliklar.

Bence Turk dr lar kilo konusunda acimasiz:-)) Ben de 8 kilo kadar aldim AMA hep harika hic sorun yok diyorlar. Umarim seker testide iyi gelir. Su donemde stress yapmak istemiyorum kendine AMA dikkat etmeye calisiyorum. Onemli loan emzirirken sut olsun vs olsun diye gaza gelip fazla kacirmamak gibi. Zaten bunlari be begin pesinde kostururken veririz Ins..

Sabah yazarim gene.. Uyku vakti...
çok teşekkür ederim patly...
k.valideni düşünemiorum karşılaşmış ona da çok geçmiş olsun ama insan gerçekten tedirgin oluor, bugün sabah 5 de tuvalet için uyandım ama gidemiorummm:(( eşimi uyandırıp gittim...bi süre sonra geçer umarım..alarm işini iyice düşünüp karar verdik taktırıcas dün pelin de söyledikten sonra tamam dedik doğrusu bu..

bu arada sırf bu kilo mevzusu için oralara kaçmak istedim...aldığım 10 kilo yüzünden her fırsatta doktorum tarafından azarlanmaktayım:(:(
Ezgi'cim glukozun tadı kötü değil, sonuçta sadece şeker. Limonla tatlandırıyorlar. Hazır toz limonata gibi, biraz fala şekerli o kadar. Tang, oralet falan gibi hazır içeceklere benziyor. Bazı arkadaşlar tadını çok abartıyor. 50 mg ve 1 saatlik yapılacaksa yüklemen sabah çok aç olman gerekmiyor. Ben testten 1 saat önce evde sütümü içtim. Ne aç ne tok gelin dediler bana.
Önce parmaktan kan alıp şekerimi ölçtüler. 80 çıktı. Sonra 50 mg limonatanmı içtim. 1 saat yemek, içmek yasak. Fazla hareket etme dediler. Biz hastanenin kafeteryasında bekledik. 1 saat çabucak geçti. Damardan kan aldılar sonra. 2 saat sonra da test sonucunu aldım. 107 çıktı şekerim. Yani normal. Sınır 140-145 zaten.
Yaşadığımız onca işlem, iğne, muayene ve testin yanında bu en kolayı ve zevklisi bence :)) Hele ki amniyonun veya rahim filmi çektirmenin yanında kaydirigubbakcemile2

çok teşekkür ederim pelin'cim..ben gerçekten merak ediyordum şeker yükleme işini içimi rahatlattın gidip yaptırdım şimdi sonuçlarımı bekliorum..ne güsel sende ilk kanı parmaktan almışlar bende 2 kere damardan aldılar bir de 6 tüp aldılar böbrek testi içinde kullanacaklarmış..damarlarım çok zor bulunduğu için çoğu zaman benim içinde hemşire içinde işkence oluordu ama atlattık:):)
senin sonucunu şimdi öğrendim çok sevindim sağlıklı çıkmasına..dediğin gibi amnio ve rahim filminde sonra keyifli bile gelmiştir sana ben 2 sini de yaptırmadım ama hep duyuyordum zor olduklarını..neyse ki hep
olumlu sonuçlarla atlattın zaten bu şeker yüklemede son du sanırım..geriye bir tek senin 99 bizim hala 3 lü haneler gün sonra fıstıkları kucaklamak kaldı:):)

ben de kayıtlıyım sağlık ocağına nurcihanay
her ay kan ve idrar testlerimi yapıorlar kilo ve tansiyon ölçümünüde..
tetenoz aşımı da yaptılar hatta şeker yüklemesi bile yapıorlarmış..

Herkese günaydın..
sevgiiiiii hiç korkma canım o ağrı yarında devam edebilir benim neredeyse 3 gün sürdü yapan ebe söylemişti zaten ağrı yapar korkma die..

bilgecim çok teşekkür ederim dediğin gibi ikisinide çok sorun yaşamadan atlattık biraz heyecan oldu sadece:):)
ben senin erken yaptırdığın şeker testin sorunsuz çıktı die hatırlıorum ama tekrar yapılacaktı sanırım bu haftalarda yanlış mı biliorum bilgee merak ettim de seni..?

kızlar ben artık bir karar aldım

kızımın ve benim iyiliğim için
ilaçlarımı düzenli içeceğime
her akşam en az 45 dk yürüyüş yapacağıma
cumartesi ve pazar sabahı yoga yapacağıma
losyonlarımı düzenli süreceğime
ve dengeli besleneceğime

sizlerin huzurunda söz veriyorum

kendime çizelge yapıcam böle olmuyor yaa

valla gerçekten iyi fikir merveeee...
bende hergün herhangi bişeyin pişmalığını yaşıorum..
ilacımı unuttum, meyva yemeyi unuttum, nie kola içtim ki vs...
bende geçeyim bu çizelge işine buzdolabının da üstüne asalım belki tetikleyici olur..

ilaçlarımı çok düzenli içmeye çalıştım şu zamana kadar çok nadir aç karnına olan demir magnezyumu unuttuğum
balık yağınıda hergün değilde bir gün arayla içiyorum sonra çok kilo aldırıyormuş
hergün ceviz yiyorum süt içiyorum normal yoğurlu birşey yemezsem meyveli yoğurt yiyorum doktorum tavsiye etti daha fazla vitavin varmış
meyvelerimi yiyorum bol bol su içiyorum
ekmekle ve salçalı yağlı yemeklerle pilavla tavukla alakam pek yok benim sorunum et ürünleriyle içimden hiç yemek gelmiyo kendimi zorlayarak yiyorum nadiren .

Demir hapını her gün, eleviti gün aşırı (doktorum yeterli vitamin aldığın günlerde ekstra elevit içmene gerek yok dedi), balık yağını aklıma geldikçe :)) Her hafta mutlaka bolca çiğ semizotu yiyorum. Omega 3için. Cevize alerjim var, fazla yiyemiyorum, tazesi de yeni çıktı. Balık sevmem ama arada sardalya yemeye çalışıyorum ya da somon. Et yemek içimden gelmiyor. Protein için yumurta ve bakliyat (özellikle yeşil mercimek) tüketiyorum.
Kalsiyum konusunda günlük 1200 mg'ı tutturuyorum genelde. Yağsız olmak kaydıyla tabi.

Hayırlı olsun Merve'cim. Ben de yogayı bayağı savsakladım. Şimdi normal doğuma da karar verdim ya hiç aksatmamam lazım. Allahtan havalar da serinliyor. Zaten son 3 ay yapılması yeterliymiş. nefes egzersizlerine de başlayacağım.
Yürüyüş de düzenli olmuyor. Bu hafta ayağımı da burkunca çakıldım koltuğa. Bu Cuma akşam kocamı takayım koluma sahile inelim en iyisi.
ay pelin bende ezgi bi cd tasiye etmişti onu aldım bi yaptım
bütün çakralarım açıldı yemin ediyorum
zindeleştin bi anda
tek sıkıntı sıcakta zor oluyor
hamileliğimizin en rahat geçicek dönemi sıcaklar mahvetti bizi
valla gerçekten iyi fikir merveeee...
bende hergün herhangi bişeyin pişmalığını yaşıorum..
ilacımı unuttum, meyva yemeyi unuttum, nie kola içtim ki vs...
bende geçeyim bu çizelge işine buzdolabının da üstüne asalım belki tetikleyici olur..

ya evet hem kk da yapıcam
hemde evde liste yapıcam
eşimede dedim
baktın yapılmamış bişey gördün kız bana diye
çocuk soruyor içiyorum hepsini diyorum ah hh

Geçmiş olsun Sevgi, tetanoz aşısı olmadım bilmiyorum ama muhtemelen ondandır. Doktorunu arasan?

Kızlaaar iki haneli sayılara indik bugünden itibaren 99 gün kaldı :)))):emir_bebek:

ya geçer diye bekliyorum.. ama geçmiyo.. bir de sağ kolum.. klavyede yazarken bile yoruluyo ya..
canım tebrik ederim.. geri sayım başladı desene.. 99...98...97...3...2...1.. ıngaaa geldi kaancık inşallah..

Şeker magnezyum alıyor musun?

Gevşeyen kas ve sinirlerimiz yapıyor böyle şakalar bize... İlk muayenende doktoruna söylersen sana büyük ihtimalle ilaç verecektir.

bakiim bilgecim eğer yarında geçmezse arayıp sorucam doktoruma..
ay pelin bende ezgi bi cd tasiye etmişti onu aldım bi yaptım
bütün çakralarım açıldı yemin ediyorum
zindeleştin bi anda
tek sıkıntı sıcakta zor oluyor
hamileliğimizin en rahat geçicek dönemi sıcaklar mahvetti bizi

canım liste çok güzel.. arada yayınlada bizde hatırlayalım..
güzelcim o senin dediğin cd den bende aldım.. bir kere yaptım.. ama çok sıkıldım ya.. ben alışmışım ya böyle büyük hareketlere bu bana çok basit geldi.. ama hafta bir gün mutlaka yapıcam bende..
bu arada ben neden kilo aldığımı buldum.. ramazanın ilk haftası yedim hamburgerle patates kızartmalarını içtim ıcetea leri.. aldım kiloları.. bundan sonra hepsine koca bir HAYIRRRRRRRRRR........

:olmaz::olmaz::olmaz::olmaz:

Biz uyandik:-))

Hafif atistirdik, babamiz ise gidince tekrar yatariz:-)) 8 saat uyumazsam uykumu alamiyorum napicam vallahi bizim zilli dogunca:-) isim is yanii..

Back