• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Herkese günaydın.. Kolum hala ağrıyo... Gece hiç uyuyamadım ağrısından.. Bu ne 40 tane iğne yedim hiçbiri bu kadar ağrıtmadı valla.. Bizim fıstık bugünlerde biraz haraketsiz.. Sadece akşamları dondurmayı yiyince coşuyor.. Nazar değdirdim herhalde kızıma..

Günaydın anneler ve kuzuları olumunekankayizsmile

Olabilir Ezgi'cim ama 110'da bana çok düşük geldi. Ben Yeditepe'de yaptırdım, orada maksimum 145 idi. Başka yerlerde 140 olduğunu biliyorum.
Senin yaptırdığın yere göre bakarsan benim 107'de sınırda sayılır. akannehir

bana da çok düşük geldi ama sanırım 140 ile 110 değer birbirine neredeyse eşit..öyle olunca benim 90 ile de senin 107 de hemen hemen aynı hesap hatta benim ki daha yüksek bile..
senin testinde alt sınır kaçtı hatırlıor musun pelin?? benimkin de 76 eğer seninkin de daha yüksek ise kesin hesaplamada ki değerler yada katsayılar farklı..(kpss gibi oldu katsayı:):)

Ezgicim, Mervecim sağolun:))) Ben de çok ama çok rahatladım. Yine de dikkati elden bırakmamak lazım.

Benim doktor da tetanoza gerek yok dedi. Ben iş dolayısıyla pek çok sefer yaptırdım, en son bundan yaklaşık 2 yıl önce yaptırmıştım bir doz. Koruyuculuğu hala var mı bilmiyorum. Devlet protokolleri güncel bilimin ve uygulamaların arkasından geliyor. Annemin anlattığı yan yana beş kadın bağıra çağıra doğum yapılan günlere ait bir uygulama sanki. Artık herşey çok steril ve yaşadığımız hayatlar daha az taşla toprakla iç içe ve tetanos riski eskiye oranla çok düştü ama kimse uygulamalardan literatürden bunu çıkartmaya cesaret edemedi. Örneğin SGK ya göre işe girişlerde frengi testi yapılması gerektiğini biliyor muydunuz? 1. dünya savaşı zamanında frengi salgını varmış. Daha sonrasında hazırlanan tüm yönetmeliklerde devlet kişiyi her yakaladığında bu testi isteyebilsin diye yok ehliyet yok işe giriş her türlü işlemde frengi raporunu ister olmuş. Şu anda öyle bir tehlike olmamasına rağmen kanunen hala bu raporun işe girişlerde gösterilmesi gerekiyor:)))
aman burası türkiye yaaaa
ne doğru yapılıyor ki o yapılsın
herşey güzelmiş gibi anayasa taktılar kafayı
bu ülkede köklü değişiklik lazım
dediğin gibi burda bi salak var eşi devlet hastanesinde doğrucak
ısrarla mutlaka yapılmalı senin doktorun ne cahil diyo
sinir etti beni yaaa aptal bununda eşi doğurucak çok biliyo herşeyi sanıyo kendini

slm kızlar,
benimde ayaklarımdaki şişliklerle başım fena halde dertte.öyleki parmağımla bastırınca 1cm çukur oluyo. dr.um normal dedi.elin yüzün şişmesinde ayak şişsin dedi. bende tuza dikkat ediyorum ama alakası yokmuş.geneld sola yatıyorum. ve ayaklarımı mümkün olduğumca havaya kaldırıyorum o zaman hafifliyor. oturunca hemen şişiyor. geriliyor acıyor.
bende cuma günü tetanoz aşısı yaptırmayı düşünüyorum.dr.um yaptır hiçbir zararı yok dedi.10 yılda bir tekrarında fayda var dedi. zararı olmayan gerektiğinde yararı olan bir aşı olduğu için bende yaptırıcam. kol ağrısı kafama takılıyor.
ya bu glukoz bence iğrençti ki ben tatlıyı çok severim. bana dr.um test öncesi 2-3 gün tatlı yeme dedi. ve önceki günden bol su içmeye başla dedi. 12 saat aç ol dedi.damardan açlık şekeri için kan aldılar sonra limonsuz 3 plastik bardak kadar 50mg glukozlu su içirdiler 5 dk içinde. ben çok zorlandım.heran kusucam diyip durdum. bide ılıktı içtiğim şey.soğuk olunca donuyomuş.sıcakta iyice içini yakıyomuş. ondan ılık veriyolarmış. benimde sınırda çıktı 142. dr.um tekrar etmeye veya 100lük testi yapmaya gerek görmedi. genellikle sınırda çıkınca 100lükte bişi çıkmıyor dedi. benimde canıma minnet. yediklerime dikkat edicem bakalım inşallah sorun olmaz.
bnm doktorumda bi zararı yok istersen yaptır ama
aşılarını zamanında düzenli olduysan gerek görmüyorum dedi
ama ben tümör ameliyatı oldum aşı maşı olmadan bak banada bişey olmadı
şans işimi ne ya işte böle düşününcede işi şansa bırakmadan yaptırsam mı diyorum
off kafam karıştı yine sen böle yazınca
ay bi fikir geldi aklıma ama saçma 2 doz muş ya bu ben birini yaptıriim birini yaptırmiiim
hahahahahahahah

benim eve 3 kere gelmiş ebeler bulamışlar haber bırakmışlar her seferde bende bi gidip bakıyım dedim birde ne göreyim tüm bilg var sistem gönderiyo dediler
yaa bu medical park benim bilgilerimi neden kimseye göndermiyo
beni neden kimse aramıyo
hadi anladık özel sigortalar beni adam yerine koyup sigortalamıyor
devlette mi sildi beni
:((
kıslaarrr günaydınnnnnnnnnnnn herkeseeeeeeeeeeeopuyorumnanaktan

benim de şeker yükleme sonucum geldi
83-91 gayet iiyiymiş
ooohhh çok sevindim rahat rahat yiyebiliriiimmm:):)

ama bi şeyi farkettim siz hep sınır 140 diorsunuz benim gelen test sonucumda 76-110 gösteriyor referans aralığını yapılan merkeze göre değişiyor olabilir mi??
ay al işte ya burası türkiye dedirten bi sonuç daha
cnm istanbulda çapa haseki medicalpark arasında bile referans aralıkları farklı
ben tüpe başlamadan önce prolaktin yaptırdım
birine göre aşırı yüksek
birine göre düşük birine göre de normal çıktı
sen düşün yani
şehirler arası referans aralığının değişmesi çok normal o zaman bu durumda
senin yaptırdığın yeri baz almaktan başka çaren yok
amaaaa yinede sonucun çok ii çıkmasına çok sevindim
bunu da
Günaydın anneler ve kuzuları olumunekankayizsmile

Olabilir Ezgi'cim ama 110'da bana çok düşük geldi. Ben Yeditepe'de yaptırdım, orada maksimum 145 idi. Başka yerlerde 140 olduğunu biliyorum.
Senin yaptırdığın yere göre bakarsan benim 107'de sınırda sayılır. akannehir
ay çorba olsu bu iş yaahuuuuu
günaydın hamilellerrrrrrr:)))))))))) başımın agrısı geçti ohhh çok rahatladımmmm 3 gündür baş agrısından neler çektim
seninki geçti benimki başladı :(

sevgim yaa geçer inşallah tatlım bugün de rahatlarsın

zaten seni düşünüyorum kaffam karışınca diyorum hemen doktor gerek yok dedi sevgi gibi olursan bide boşver yaptırma diyorum hahahahaha

Herkese günaydın.. Kolum hala ağrıyo... Gece hiç uyuyamadım ağrısından.. Bu ne 40 tane iğne yedim hiçbiri bu kadar ağrıtmadı valla.. Bizim fıstık bugünlerde biraz haraketsiz.. Sadece akşamları dondurmayı yiyince coşuyor.. Nazar değdirdim herhalde kızıma..

günaydın sevgiicimm...biraz daha hafiflemedi mi bugün ağrın??normalde kas içine yapılmaması gerekiyormuş o aşının ama benim hemşireciğimde kasın içine yapmış seninki de öyle yaptı sanırım:(:(
bugün biter umarın ağrın biliorum çok kötü oluor ağrısı çünkü kolun düşecekmiş gibi oluor..ama benim 2. aşımda hiç ağrım olmadı mesela çok düzgün yaptılar bi daha ki aşını başka birine yaptır..

ya kıyamam sana ben yaa
senin bünyeye ağır geldi demek bu
bu arada dila sendeki huzursuzluğu hissediyordurda ondan öledir
endişe etme sen
ziliinin canı dondurma istiyor demek

bana da çok düşük geldi ama sanırım 140 ile 110 değer birbirine neredeyse eşit..öyle olunca benim 90 ile de senin 107 de hemen hemen aynı hesap hatta benim ki daha yüksek bile..
senin testinde alt sınır kaçtı hatırlıor musun pelin?? benimkin de 76 eğer seninkin de daha yüksek ise kesin hesaplamada ki değerler yada katsayılar farklı..(kpss gibi oldu katsayı:):)

delikafadulden ezgi tam kpss katsayı mevzusu gibi oldu dicektim sen yazmışsın ay gerçekten öle
şimdi bi pdf çatım makale gestasyonel diyabet ile ilgili dur bakalım ne yazıyor

ya kıyamam sana ben yaa
senin bünyeye ağır geldi demek bu
bu arada dila sendeki huzursuzluğu hissediyordurda ondan öledir
endişe etme sen
ziliinin canı dondurma istiyor demek

delikafadulden ezgi tam kpss katsayı mevzusu gibi oldu dicektim sen yazmışsın ay gerçekten öle
şimdi bi pdf çatım makale gestasyonel diyabet ile ilgili dur bakalım ne yazıyor

bulamadım yerine doğru kelimeyi:):) rehber öğretmenin ya işim gücüm katsayılarla tabi:):)
oku bakalım bi şeker ne yazıor??

geçmiş olsun canımcım . ay benimkide 2 gündür hareketsizdi allahtan dün galiba yeter artık deyip başladı tekmelere ayyy ben bundan sonra hiç şikayet etmicem tekmelerden atmaması insanı tedirgin ediyor.

- Normal yanıt: Eğer kişinin 2. saatteki glukoz düzeyi 140 mg/dl altında ise ve 0. ila 2. saat arasındaki tüm ölçülen kan şekeri değerleri 200 mg / dl altında ise bu kişilerde OGTT testi normal sonuçlanmıştır.

- Impaired glucose tolerance (IGT - Bozulmuş yada uyumsuz glukoz toleransı) : Eğer kişide herhangi bir saatte parmak ucundan hızlı kan şekeri ölçüm cihazları ile bakılan glukoz düzeyi 126 mg/dl”den düşük ve OGTT testi sonucunda 2. saatte kan şekeri düzeyi 140 mg/dl ile 199 mg/dl arasında ise bu kişiler “bozulmuş glukoz toleransı” olarak adlandırılır.

- Aşikar şeker hastalığı (aşikar diyabet - Diabetes mellitus): Eğer kişilerde farklı zamanlarda yapılan şeker hastalığı tanı testlerinde yüksek kan şekeri düzeyleri saptanmışsa bu hastalar “aşikar diyabet” olarak adlandırılırlar.

- Gestasyonel diabet (Gebelik ile ilişkili şeker hastalığı) : Eğer bir kadında hamilelik döneminde şu koşullardan herhangi ikisi mevcutsa gestasyonel diabet tanısı almaktadır. 100 gram OGTT ile yapılan testin yüksek çıkması, Hızlı bakılan parmakucu kan şekeri ölçümünde 95 mg/dl üzerinde bir değer çıkması, 1. saat kan şekeri düzeyinin 180 mg/dl üzerinde olması, 2. saat kan şekeri seviyesinin 155 mg/dl olması veya 3. saat kan glukoz düzeyinin 140 mg/dl üzerinde olmasıdır.

--------------------------------------------------------------------------------

Gebelik döneminde şekerhastalığı tanısı koymak zor değil. Bunun için yapılması gereken, hamileliğin 24 ila 28. haftaları arasında 50 gram glukoz ile tarama testi yaptırmak. Testte, günün herhangi bir saatinde, suda eritilen 50 gram şeker alındıktan 1 sonraki kan şekeri değerine bakılır. Eğer glukoz yüklemesinden 1 saat sonraki kan şekeri 135mg/dl altında ise tarama testi negatif olarak değerlendirilir ve böylece gebede gestasyonal diyabet (hamileliğe bağlı diyabet) olasılığından uzaklaşılır.

Fakat, daha önceden bahsedilen risk faktörleri söz konusuysa; (önceki gebelikte gebelik diyabeti, iri bebek, ileri anne yaşı, aile hikayesinde diyabet olanlarda) 50 gram şeker yükleme testi erken dönem gebelikte yapılmalı ve sonrasında, 24 ila 28. hafta arasında tekrarlanmalıdır. Eğer, kan şekeri 135mg/dl üzerinde ise, gebeye 100 gram glukoz ile 3 saatlik ikinci bir şeker yüklemesi yapmak gerekir. Gebeliklerinde gestasyonel diyabet tanısı konmuş annelere, lohusalık bitiminde 75 gram glukozla şeker yükleme testi uygulanır. Bu test normal çıksa da, annenin sonraki gebeliklerinde ya da hayatının ileriki dönemlerinde şeker hastalığına yakalanma riskinin, diğer insanlara göre yüzde 30-50 daha fazla olduğunu bilmesi gerekir.”

kızlar benim doktorum sadece sabah açlığıyla gel dedi
öle iki gün önceden dikkat et falan demedi

ben şimdi tatlı yemek istiyorum yemiim mi yani off sıkıldım he ben bu işten yaptırmicam bu şeker yüklemeyi

Ezgicim 110 üst sınırlı olan yüklemesiz açlık testidir. Bana da düşük geldi. Her neyse neticede sana yükleme yapılmış ve çıkan değer her türlü sınırın altında:)))

Dün tüm zamanların en deneyimli hastası ablam ile konuştum. Bir arkadaşında OGTT nin 160 çıktığını ve basit bir diyetle düşürdüklerini söyledi. Ablamda diyetle düşmez diye direk insüline başlamışlardı. Bende çıkan 136 sonuca doktorun normal demesine de bakarak sınır değerleri tehlikeli görmüyorlar , bariz bir yükselme arıyorlar diye düşünüyorum.

Bu arada diyet diyet dedikleri de bu yaşımıza kadar görüp duyduğumuz diyetlere hiç benzemiyor. Her öğün iki dilim ekmek filan var, gebelikte sık yemek lazım diye 7 öğün öngörülüyor filan:)))

ay kızlar tickerımdaki yazı kahinmidir nedir

dün resmen dolabı açtım annem güzel güzel sosisler almış normalde içte sevmem bi tek goralı sosisli yerim o kadar

ay nası istedi cnm dün hamileliğimin başından beri istiyor zaten

tickerımda da annem benim için yemiyor gibi bişey yazıyor

ayyy bu tickerda bişiler var kaldırsam mı ne beynimi okuyor sanki

Ezgicim 110 üst sınırlı olan yüklemesiz açlık testidir. Bana da düşük geldi. Her neyse neticede sana yükleme yapılmış ve çıkan değer her türlü sınırın altında:)))

Dün tüm zamanların en deneyimli hastası ablam ile konuştum. Bir arkadaşında OGTT nin 160 çıktığını ve basit bir diyetle düşürdüklerini söyledi. Ablamda diyetle düşmez diye direk insüline başlamışlardı. Bende çıkan 136 sonuca doktorun normal demesine de bakarak sınır değerleri tehlikeli görmüyorlar , bariz bir yükselme arıyorlar diye düşünüyorum.

Bu arada diyet diyet dedikleri de bu yaşımıza kadar görüp duyduğumuz diyetlere hiç benzemiyor. Her öğün iki dilim ekmek filan var, gebelikte sık yemek lazım diye 7 öğün öngörülüyor filan:)))

aynen öle bilge bende şimdi bunları araştırırken okudum
diyetle hallediliyor
çok aşırı yüksek çıkanlara sıkı diyet ve insülin takviyesi vermişler

hıhh bilge'cim onu sorayım o zman sana
benim test sonucumda glukoz(AKŞ) 83 .........................76-110
glukoz tolerans testi 50 gr 1.saat 91

yazıor yani tek bi referans aralığı verilmiş 2 sonuç var biri açlık diğeri yükleme sonucu
ben sandımki o 76-110 ikisi içinde geçerli
ama yanıldım sanırım sen dediğinde haklısın o sadece açlık için geçerli demekki
ama nie yükleme sonrası referansı belirtmemişler ki??
gerçi sen haklısın en nihayetinde sonucum iyi çıktı ama benim gereksiz herşeyi öğrenme isteğim bişeyi anlamadan geçiştirmemei engellior:(:(

ay kızlar tickerımdaki yazı kahinmidir nedir

dün resmen dolabı açtım annem güzel güzel sosisler almış normalde içte sevmem bi tek goralı sosisli yerim o kadar

ay nası istedi cnm dün hamileliğimin başından beri istiyor zaten

tickerımda da annem benim için yemiyor gibi bişey yazıyor

ayyy bu tickerda bişiler var kaldırsam mı ne beynimi okuyor sanki

merveeeeeeeeeeeeee bu kadar olur
ben nefret ederim sosisten dün gece tv de bi tost makinası reklamı vardı aynı zamanda ızgaraymış üstünde 2 yumurta bi sosis vardı yumurta göz sosis ağız olmuş ay nasıııı istedi canııımmm...dün gece uyudum sabah gözümü açtım sosiss gözümün önünde duruyorrr:):)

merveeeeeeeeeeeeee bu kadar olur
ben nefret ederim sosisten dün gece tv de bi tost makinası reklamı vardı aynı zamanda ızgaraymış üstünde 2 yumurta bi sosis vardı yumurta göz sosis ağız olmuş ay nasıııı istedi canııımmm...dün gece uyudum sabah gözümü açtım sosiss gözümün önünde duruyorrr:):)

resmen aynı ya gerçektende bu kadar olur
ay hayatta en nefret ettiğim şey sigara
birde aşeriyormuşum
hahahahah abim babam ve eşim beni topa tutar wallahi
onlara içmeyin diye laf etmekten dilimde tüy bitti çünkü

bu arada bencede öğrenmemkte fayda var niye bilmeyelim ki
bu normal tamam
bu bilmem ne tamam e bakanlarda insan ya bi hata olsa
bilelim rahatlayalım değil mi ama
septik miyim neyim:bbo:

Yaw kızlar ben rejime başladığımdan beri resmen gazwoman oldum :))) Çatlayacağım yakında. Ne yesem gaz yapıyor. Tabi ekmek falan da yasak diye dayandım sebzeye, bakliyata. Başka da yiyecek bir şey yok zaten. 1 haftadır tüp gibiyim. Sancısı da cabası. Dün ara ara giren sancılardan bayağı endişelendim. Karnım kaskatı kesildi kaç kere.

hıhh bilge'cim onu sorayım o zman sana
benim test sonucumda glukoz(AKŞ) 83 .........................76-110
glukoz tolerans testi 50 gr 1.saat 91

yazıor yani tek bi referans aralığı verilmiş 2 sonuç var biri açlık diğeri yükleme sonucu
ben sandımki o 76-110 ikisi içinde geçerli
ama yanıldım sanırım sen dediğinde haklısın o sadece açlık için geçerli demekki
ama nie yükleme sonrası referansı belirtmemişler ki??
gerçi sen haklısın en nihayetinde sonucum iyi çıktı ama benim gereksiz herşeyi öğrenme isteğim bişeyi anlamadan geçiştirmemei engellior:(:(

Ezgim ilk başta alınan kanla bakılan açlık şekerin 83, ki bunun 110'un altında olması lazımdı.
Yüklemeden sonraki tokluk şekerin ise 91 onun da işte üst sınırı için 135 diyen merkez var, 140 ve 145 diyen merkezler var. Herhalde senin merkez de "böyle bırakayım dağınık kalsın" demiş:)))) Neticede her türlü sınırın altında.

Bir de benim ilk yüklemede yaşadığım krizde öğrendiğime göre bu işin bir Amerika standardı bir de Avrupa standardı varmış. Benim bir önceki sonuçlar için Merve'nin doktoru Avrupa standartlarına göre normal, Amerikan standartlarına göre sınırda demişti. Amerikalılar sanki o kadar obez diillermiş gibi bir de işkilli çıktılar başımıza demek ki:)))
Tıbbın pozitif bilimlerden farkı da bu işte, kanun geçerliliğinde yargıları, kuralları olamıyor.Havalandırma tertibatı konusunda öneri isteyen kimse ikinci bir makine mühendisi görüşü istemez ama herkes tıbbi teşhisini bir ikinci doktora onaylatmak ister:)))

Yaw kızlar ben rejime başladığımdan beri resmen gazwoman oldum :))) Çatlayacağım yakında. Ne yesem gaz yapıyor. Tabi ekmek falan da yasak diye dayandım sebzeye, bakliyata. Başka da yiyecek bir şey yok zaten. 1 haftadır tüp gibiyim. Sancısı da cabası. Dün ara ara giren sancılardan bayağı endişelendim. Karnım kaskatı kesildi kaç kere.

pelin kesinlikle bakliyattan
bende demir deposu diye yeşil mercimek
soğuk soğuk güzel gidiyo diye barbunya falan yiyordum öldüm hafta sonu gazdan
ya bide çıkmıyo tam göğüs kafesimin oraya kadar sıkıştırıyo çok fena ve biz acıçektikçe miniklerde top gibi büzüşüyorlar aynısı bende oldu
napsak bilemedim
yesen bir dert yemesen bir dert

Back