Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Günaydın anneler ve kuzuları olumunekankayizsmile
Olabilir Ezgi'cim ama 110'da bana çok düşük geldi. Ben Yeditepe'de yaptırdım, orada maksimum 145 idi. Başka yerlerde 140 olduğunu biliyorum.
Senin yaptırdığın yere göre bakarsan benim 107'de sınırda sayılır. akannehir
aman burası türkiye yaaaaEzgicim, Mervecim sağolun:))) Ben de çok ama çok rahatladım. Yine de dikkati elden bırakmamak lazım.
Benim doktor da tetanoza gerek yok dedi. Ben iş dolayısıyla pek çok sefer yaptırdım, en son bundan yaklaşık 2 yıl önce yaptırmıştım bir doz. Koruyuculuğu hala var mı bilmiyorum. Devlet protokolleri güncel bilimin ve uygulamaların arkasından geliyor. Annemin anlattığı yan yana beş kadın bağıra çağıra doğum yapılan günlere ait bir uygulama sanki. Artık herşey çok steril ve yaşadığımız hayatlar daha az taşla toprakla iç içe ve tetanos riski eskiye oranla çok düştü ama kimse uygulamalardan literatürden bunu çıkartmaya cesaret edemedi. Örneğin SGK ya göre işe girişlerde frengi testi yapılması gerektiğini biliyor muydunuz? 1. dünya savaşı zamanında frengi salgını varmış. Daha sonrasında hazırlanan tüm yönetmeliklerde devlet kişiyi her yakaladığında bu testi isteyebilsin diye yok ehliyet yok işe giriş her türlü işlemde frengi raporunu ister olmuş. Şu anda öyle bir tehlike olmamasına rağmen kanunen hala bu raporun işe girişlerde gösterilmesi gerekiyor:)))
bnm doktorumda bi zararı yok istersen yaptır amaslm kızlar,
benimde ayaklarımdaki şişliklerle başım fena halde dertte.öyleki parmağımla bastırınca 1cm çukur oluyo. dr.um normal dedi.elin yüzün şişmesinde ayak şişsin dedi. bende tuza dikkat ediyorum ama alakası yokmuş.geneld sola yatıyorum. ve ayaklarımı mümkün olduğumca havaya kaldırıyorum o zaman hafifliyor. oturunca hemen şişiyor. geriliyor acıyor.
bende cuma günü tetanoz aşısı yaptırmayı düşünüyorum.dr.um yaptır hiçbir zararı yok dedi.10 yılda bir tekrarında fayda var dedi. zararı olmayan gerektiğinde yararı olan bir aşı olduğu için bende yaptırıcam. kol ağrısı kafama takılıyor.
ya bu glukoz bence iğrençti ki ben tatlıyı çok severim. bana dr.um test öncesi 2-3 gün tatlı yeme dedi. ve önceki günden bol su içmeye başla dedi. 12 saat aç ol dedi.damardan açlık şekeri için kan aldılar sonra limonsuz 3 plastik bardak kadar 50mg glukozlu su içirdiler 5 dk içinde. ben çok zorlandım.heran kusucam diyip durdum. bide ılıktı içtiğim şey.soğuk olunca donuyomuş.sıcakta iyice içini yakıyomuş. ondan ılık veriyolarmış. benimde sınırda çıktı 142. dr.um tekrar etmeye veya 100lük testi yapmaya gerek görmedi. genellikle sınırda çıkınca 100lükte bişi çıkmıyor dedi. benimde canıma minnet. yediklerime dikkat edicem bakalım inşallah sorun olmaz.
yaa bu medical park benim bilgilerimi neden kimseye göndermiyobenim eve 3 kere gelmiş ebeler bulamışlar haber bırakmışlar her seferde bende bi gidip bakıyım dedim birde ne göreyim tüm bilg var sistem gönderiyo dediler
ay al işte ya burası türkiye dedirten bi sonuç dahakıslaarrr günaydınnnnnnnnnnnn herkeseeeeeeeeeeeopuyorumnanaktan
benim de şeker yükleme sonucum geldi
83-91 gayet iiyiymiş
ooohhh çok sevindim rahat rahat yiyebiliriiimmm:):)
ama bi şeyi farkettim siz hep sınır 140 diorsunuz benim gelen test sonucumda 76-110 gösteriyor referans aralığını yapılan merkeze göre değişiyor olabilir mi??
ay çorba olsu bu iş yaahuuuuuGünaydın anneler ve kuzuları olumunekankayizsmile
Olabilir Ezgi'cim ama 110'da bana çok düşük geldi. Ben Yeditepe'de yaptırdım, orada maksimum 145 idi. Başka yerlerde 140 olduğunu biliyorum.
Senin yaptırdığın yere göre bakarsan benim 107'de sınırda sayılır. akannehir
seninki geçti benimki başladıgünaydın hamilellerrrrrrr:)))))))))) başımın agrısı geçti ohhh çok rahatladımmmm 3 gündür baş agrısından neler çektim
Herkese günaydın.. Kolum hala ağrıyo... Gece hiç uyuyamadım ağrısından.. Bu ne 40 tane iğne yedim hiçbiri bu kadar ağrıtmadı valla.. Bizim fıstık bugünlerde biraz haraketsiz.. Sadece akşamları dondurmayı yiyince coşuyor.. Nazar değdirdim herhalde kızıma..
ya kıyamam sana ben yaaHerkese günaydın.. Kolum hala ağrıyo... Gece hiç uyuyamadım ağrısından.. Bu ne 40 tane iğne yedim hiçbiri bu kadar ağrıtmadı valla.. Bizim fıstık bugünlerde biraz haraketsiz.. Sadece akşamları dondurmayı yiyince coşuyor.. Nazar değdirdim herhalde kızıma..
bana da çok düşük geldi ama sanırım 140 ile 110 değer birbirine neredeyse eşit..öyle olunca benim 90 ile de senin 107 de hemen hemen aynı hesap hatta benim ki daha yüksek bile..
senin testinde alt sınır kaçtı hatırlıor musun pelin?? benimkin de 76 eğer seninkin de daha yüksek ise kesin hesaplamada ki değerler yada katsayılar farklı..(kpss gibi oldu katsayı:):)
ya kıyamam sana ben yaa
senin bünyeye ağır geldi demek bu
bu arada dila sendeki huzursuzluğu hissediyordurda ondan öledir
endişe etme sen
ziliinin canı dondurma istiyor demek
delikafadulden ezgi tam kpss katsayı mevzusu gibi oldu dicektim sen yazmışsın ay gerçekten öle
şimdi bi pdf çatım makale gestasyonel diyabet ile ilgili dur bakalım ne yazıyor
Herkese günaydın.. Kolum hala ağrıyo... Gece hiç uyuyamadım ağrısından.. Bu ne 40 tane iğne yedim hiçbiri bu kadar ağrıtmadı valla.. Bizim fıstık bugünlerde biraz haraketsiz.. Sadece akşamları dondurmayı yiyince coşuyor.. Nazar değdirdim herhalde kızıma..
Ezgicim 110 üst sınırlı olan yüklemesiz açlık testidir. Bana da düşük geldi. Her neyse neticede sana yükleme yapılmış ve çıkan değer her türlü sınırın altında:)))
Dün tüm zamanların en deneyimli hastası ablam ile konuştum. Bir arkadaşında OGTT nin 160 çıktığını ve basit bir diyetle düşürdüklerini söyledi. Ablamda diyetle düşmez diye direk insüline başlamışlardı. Bende çıkan 136 sonuca doktorun normal demesine de bakarak sınır değerleri tehlikeli görmüyorlar , bariz bir yükselme arıyorlar diye düşünüyorum.
Bu arada diyet diyet dedikleri de bu yaşımıza kadar görüp duyduğumuz diyetlere hiç benzemiyor. Her öğün iki dilim ekmek filan var, gebelikte sık yemek lazım diye 7 öğün öngörülüyor filan:)))
Ezgicim 110 üst sınırlı olan yüklemesiz açlık testidir. Bana da düşük geldi. Her neyse neticede sana yükleme yapılmış ve çıkan değer her türlü sınırın altında:)))
Dün tüm zamanların en deneyimli hastası ablam ile konuştum. Bir arkadaşında OGTT nin 160 çıktığını ve basit bir diyetle düşürdüklerini söyledi. Ablamda diyetle düşmez diye direk insüline başlamışlardı. Bende çıkan 136 sonuca doktorun normal demesine de bakarak sınır değerleri tehlikeli görmüyorlar , bariz bir yükselme arıyorlar diye düşünüyorum.
Bu arada diyet diyet dedikleri de bu yaşımıza kadar görüp duyduğumuz diyetlere hiç benzemiyor. Her öğün iki dilim ekmek filan var, gebelikte sık yemek lazım diye 7 öğün öngörülüyor filan:)))
ay kızlar tickerımdaki yazı kahinmidir nedir
dün resmen dolabı açtım annem güzel güzel sosisler almış normalde içte sevmem bi tek goralı sosisli yerim o kadar
ay nası istedi cnm dün hamileliğimin başından beri istiyor zaten
tickerımda da annem benim için yemiyor gibi bişey yazıyor
ayyy bu tickerda bişiler var kaldırsam mı ne beynimi okuyor sanki
merveeeeeeeeeeeeee bu kadar olur
ben nefret ederim sosisten dün gece tv de bi tost makinası reklamı vardı aynı zamanda ızgaraymış üstünde 2 yumurta bi sosis vardı yumurta göz sosis ağız olmuş ay nasıııı istedi canııımmm...dün gece uyudum sabah gözümü açtım sosiss gözümün önünde duruyorrr:):)
hıhh bilge'cim onu sorayım o zman sana
benim test sonucumda glukoz(AKŞ) 83 .........................76-110
glukoz tolerans testi 50 gr 1.saat 91
yazıor yani tek bi referans aralığı verilmiş 2 sonuç var biri açlık diğeri yükleme sonucu
ben sandımki o 76-110 ikisi içinde geçerli
ama yanıldım sanırım sen dediğinde haklısın o sadece açlık için geçerli demekki
ama nie yükleme sonrası referansı belirtmemişler ki??
gerçi sen haklısın en nihayetinde sonucum iyi çıktı ama benim gereksiz herşeyi öğrenme isteğim bişeyi anlamadan geçiştirmemei engellior![]()
Yaw kızlar ben rejime başladığımdan beri resmen gazwoman oldum :))) Çatlayacağım yakında. Ne yesem gaz yapıyor. Tabi ekmek falan da yasak diye dayandım sebzeye, bakliyata. Başka da yiyecek bir şey yok zaten. 1 haftadır tüp gibiyim. Sancısı da cabası. Dün ara ara giren sancılardan bayağı endişelendim. Karnım kaskatı kesildi kaç kere.