• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

kızlar herkese slm.
bende dün biraz abarttım temizlik olayını halıları topladım yıkamaya vericem diye, bulaşık akinesini yerinden biraz oynattım. tüm gün adt olcakmışım gibi ağrım oldu. şu anda ağrım yok. kanama filan da yok. bebişim az hareket ediyor.ama 28.haftadan önce hareketlerin sayısı çok önemli değilmiş. birazdan gene uzanıcam bakıcam kızım sert tekmeler atsada rahatlasam. karnımda yumuşama filan yok.
bu arada bizde ihtiyaçlarımızı epey tamamladık. banyo küveti ve kozmetikler filan kaldı.bir battaniye alıcam kalın olanlardan. bende bebek arabasını doğumdan 2-3 ay sonra alıcam sizede tavsiye ederim "anne ve bebek fuarı 17-20 şubat" olcak ordan almayı düşünüyorum ben.geçen sene arkadaşım pierre cardinin bebek arabasını hemde puset olandan değil şu büyük olanlardan 140tl ye aldı. herşey çok uygunmuş fuar indirimi nedeniyle. ben onu bekliyorum:)

Esra'cım bu bilgi için çok teşekkürler. Harika bir fikir. Ben de Kaan 3 aylık olunca almaya karar vermiştim, tam Şubat ayı içinde olması isabet :)

geçmiş olsun canım, kızın sağlıkla gelir inşallah

bende çok nadir tekme hissediyorum, bizimki yani eşim uyuyor oluyo genelde, o da vazgeçmiş durumda az daha büyürse bakarım diyor :)))
hem şişlik hem de hırsız için çok geçmiş olsun canım...
ben de şeker yüklemesini yaptırdım, 70-143 çıktı, Bilge gibi benimki de sınırda çıktı

pazartesi randevumuzda söylicez bakalım, iyidir:asigim: inşallah

ay bi sıkıntı çıkmaz inşallah bu sınırdaki çıkanlardan
ben çıkacağını sanmıyorum kızlar
ilk zamanlar benimde eşim aşkım kıpırdamıyor bak sen hissediyosun ben anlamıyorum diyordu şimdi kızııımmmm diye göbüşüme kendi yapışıyor
kızlar herkese slm.
bende dün biraz abarttım temizlik olayını halıları topladım yıkamaya vericem diye, bulaşık akinesini yerinden biraz oynattım. tüm gün adt olcakmışım gibi ağrım oldu. şu anda ağrım yok. kanama filan da yok. bebişim az hareket ediyor.ama 28.haftadan önce hareketlerin sayısı çok önemli değilmiş. birazdan gene uzanıcam bakıcam kızım sert tekmeler atsada rahatlasam. karnımda yumuşama filan yok.
bu arada bizde ihtiyaçlarımızı epey tamamladık. banyo küveti ve kozmetikler filan kaldı.bir battaniye alıcam kalın olanlardan. bende bebek arabasını doğumdan 2-3 ay sonra alıcam sizede tavsiye ederim "anne ve bebek fuarı 17-20 şubat" olcak ordan almayı düşünüyorum ben.geçen sene arkadaşım pierre cardinin bebek arabasını hemde puset olandan değil şu büyük olanlardan 140tl ye aldı. herşey çok uygunmuş fuar indirimi nedeniyle. ben onu bekliyorum:)
esraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:oklava::oklava::oklava: yahuuuu bilge duvar silmeye kalkar
sen halı malı kaldırırsın allahım akıl ver yarabbim
yahu bi daha sakın yapmayın kızlar
şimdi bişey olmadı diye olmayacağı anlamına gelmiyor allah korusun
bakmayın bende böle işler yapıorum arada sonra merve diyorum bu kadar rahat olma
2 dk bebiş kıpırdamasın sonra ay acaba bişey mi oldu diyorum
Mervecim faceden sizlere bi sayfa paylaştım bakarsınız

baktım cnm ama izmirde o

mervecim haklısın birde babamızdan akşam azar işittim bilmiyorumkismile birdaha yapmıcam. şimdi limonata yaptım kendime yarım bardak içtim kızım kıpır kpır etti.allahıma şükür bi sorun yok ama korktum valla. bir daha tövbe öle yormıcam kendimi.

herkese merhaba ,ben de dün sağlık ocağında tetanos aşımı oldum 22.haftada yaptırmış olduğum 50'lik şeker yükleme testim 143 çıktı maalesef yüksek üstelik haftasından önce yaptırmış olduğum halde.Önümüzdeki hafta tekrarlıycam (24.hafta olunca) yine yüksek çıkarsa 100'lük yaptırıcaz şimdi biraz meyveye dikkat etmeye çalışıyorum.etkili olacak mı bilmiyorum 3-4 porsiyon tüketiyordum azalttım umarım bir faydası olur yine yüksek çıkmaz.bu arada 61 kiloyum ve 55 ile başlamıştım doktor fazla bu kadar kısa sürede bu kadar kilo dedi :) benden haberler böyle

kızlar bişi sorcam şu anda konsere gitmemde bi sakınca varmıdır? hiç öle bişi duymadım acaba siz biliyomusunuz? annemler tarkan konserine bilet almışlar 30 ağustos için.

mervecim haklısın birde babamızdan akşam azar işittim bilmiyorumkismile birdaha yapmıcam. şimdi limonata yaptım kendime yarım bardak içtim kızım kıpır kpır etti.allahıma şükür bi sorun yok ama korktum valla. bir daha tövbe öle yormıcam kendimi.
ya bide kendimiz yapıoruz
sonra kendimiz üzülüyoruz allah korusun bizim bu bu cins işlerimiz yüzünden bişey olursa
kocalar bizi kapı dışarı eder wallahi
herkese merhaba ,ben de dün sağlık ocağında tetanos aşımı oldum 22.haftada yaptırmış olduğum 50'lik şeker yükleme testim 143 çıktı maalesef yüksek üstelik haftasından önce yaptırmış olduğum halde.Önümüzdeki hafta tekrarlıycam (24.hafta olunca) yine yüksek çıkarsa 100'lük yaptırıcaz şimdi biraz meyveye dikkat etmeye çalışıyorum.etkili olacak mı bilmiyorum 3-4 porsiyon tüketiyordum azalttım umarım bir faydası olur yine yüksek çıkmaz.bu arada 61 kiloyum ve 55 ile başlamıştım doktor fazla bu kadar kısa sürede bu kadar kilo dedi :) benden haberler böyle

ya nie kimsenin düşük çıkmıo ya bu şekeri
senin ailede yatkınlık varmıydı neden erken yaptırdın nurcum

kızlar bişi sorcam şu anda konsere gitmemde bi sakınca varmıdır? hiç öle bişi duymadım acaba siz biliyomusunuz? annemler tarkan konserine bilet almışlar 30 ağustos için.

cnm bi arkadaş sinemaya gitti bir diğeride konsere bebek aşırı sesten çok rahatsız olmuş
sinemayı zaten önermiyorlar

ama konser işi açık bi mekandaysa
kuruçeşme arena gibi falan bi git baktın kötü oluyosun çıkarsın ama şunu unutma
aşırı yüksek seslerden çok korkuyorlar
benim bebeğimde bi düğünde geçen gün havai fişek patlattılar ödü koptu sabimin

kızlar herkese slm.
Bende dün biraz abarttım temizlik olayını halıları topladım yıkamaya vericem diye, bulaşık akinesini yerinden biraz oynattım. Tüm gün adt olcakmışım gibi ağrım oldu. şu anda ağrım yok. Kanama filan da yok. Bebişim az hareket ediyor.ama 28.haftadan önce hareketlerin sayısı çok önemli değilmiş. Birazdan gene uzanıcam bakıcam kızım sert tekmeler atsada rahatlasam. Karnımda yumuşama filan yok.
Bu arada bizde ihtiyaçlarımızı epey tamamladık. Banyo küveti ve kozmetikler filan kaldı.bir battaniye alıcam kalın olanlardan. Bende bebek arabasını doğumdan 2-3 ay sonra alıcam sizede tavsiye ederim "anne ve bebek fuarı 17-20 şubat" olcak ordan almayı düşünüyorum ben.geçen sene arkadaşım pierre cardinin bebek arabasını hemde puset olandan değil şu büyük olanlardan 140tl ye aldı. Herşey çok uygunmuş fuar indirimi nedeniyle. Ben onu bekliyorum:)
e be yavruşum ne diye iş yapıyorsunuz anlamıyorum ya.. Bırakın pis kalsın.. Yazık değil mi sonra bir sürü endişe yaşıyorsunuz..

herkese merhaba ,ben de dün sağlık ocağında tetanos aşımı oldum 22.haftada yaptırmış olduğum 50'lik şeker yükleme testim 143 çıktı maalesef yüksek üstelik haftasından önce yaptırmış olduğum halde.önümüzdeki hafta tekrarlıycam (24.hafta olunca) yine yüksek çıkarsa 100'lük yaptırıcaz şimdi biraz meyveye dikkat etmeye çalışıyorum.etkili olacak mı bilmiyorum 3-4 porsiyon tüketiyordum azalttım umarım bir faydası olur yine yüksek çıkmaz.bu arada 61 kiloyum ve 55 ile başlamıştım doktor fazla bu kadar kısa sürede bu kadar kilo dedi :) benden haberler böyle

inşallah bir problem olmaz tatlım sınırın üstünde oluşu.. Ama çok ta değilmiş sanki..

arkadaşlarımmmmm hepinize merhabaaa...
ben gene çok özledim sizi 1 haftada...
geçmişi okuyamadımm çooookk yazışmışsınız umarım herşey yolundadır...
ben hemen özet geçeyim pazar ve pazartesi vücuduminanılmaz şiştiii yürüyemiordum ayaklarımın şişinden o derece gebelik zehirlenmesi olabilir dedi doktorum hemn gittik hastane çok şükür değilmiş...
bugün sabah uyandım evde bi terslik var yatak odasının altı üstüne gelmiş meğerrr biz uyurken eve hırsız girmişşşş çıldırdım tabi ben bi panik ya uyansaydık ne olacaktı die:(:(
şimdi daha iiyiyim ama evde yalnız kalamıorum annemi çağırdım:(
az sonra tekrar doktoruma gidicem kontrole akşam gelir gelmez giricem foruma umarım burda olursunuz
kocamannnnnnnnnn öpüorummmmm

canım hırsız için çok geçmiş olsun aman boşver olan eşyaya olsun size bişey olmasında

Ezgi'cim geçmiş olsun, alarm taktırmanızı tavsiye ederim. Bizim burada da çok giriyormuş hırsız, taşınır taşınmaz alarm taktırdık. İçimiz rahat.

Esra'cım ben geçen hafta bir filme gittim, aksiyon filmi. Sesi bir açmışlardı ben kendim rahatsız oldum, Kaan'da kıpırdandı durdu. Ellerimle kapadım karnımı vallahi, korktum. Bir daha dedim aksiyon filmi yok. Konserde açık hava olacağı için ses belki çok etkilemez ama, sen Merve'nin dediği gibi yap, rahatsız olursan çıkarsınız..

tamam cnm zaten farkediyorum sese karşı hassas olduklarını geçenlerde kalabalık bir ortamdaydık bi yandan tv bi yandan aynı anda sohbet eden 3-5 kişinin sesi aynı anda gelince bizim kız kıpırdanıp durdu.
o zaman ben giderim sorun hissedersem çıkarım.

canım hırsız için çok geçmiş olsun aman boşver olan eşyaya olsun size bişey olmasında

Ezgi'cim geçmiş olsun, alarm taktırmanızı tavsiye ederim. Bizim burada da çok giriyormuş hırsız, taşınır taşınmaz alarm taktırdık. İçimiz rahat.

Esra'cım ben geçen hafta bir filme gittim, aksiyon filmi. Sesi bir açmışlardı ben kendim rahatsız oldum, Kaan'da kıpırdandı durdu. Ellerimle kapadım karnımı vallahi, korktum. Bir daha dedim aksiyon filmi yok. Konserde açık hava olacağı için ses belki çok etkilemez ama, sen Merve'nin dediği gibi yap, rahatsız olursan çıkarsınız..

çok teşekkür ederimm kızlar...pelin benim de aklıma geldi alarm ama öyle arsız ve korkusuz oluorlarmışki bugün eve gelen polis öyle dedi.. dielim sabaha karşı 5 de girdi alarm çaldı o panikle kalktık o da o panikle bişi yaparmı bize acaba diorum bir de korktum ya şimdi paranoyak düşünceler tavan yaptı bende...ama mutlaka bi önlem alınmalı tabii ki siz istanbuldasınız daha dikkatli olmak gerek..

ezgiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
bu ne anam yahu başına gelmeyen kalmamış
çok geçmiş olsun tatlım sen şu akşam kontrolüne de gitte bi içimiz rahatlat
o adi şerefsiz pislikte kesin eve girdiğinde uyuytucu sıktı siz anlamadınız
allah korumuşta uyanmamışsınız

canım sormaa yaaa...çok teeşekkür ederim size de çok geçmiş olsun tekrar..
doktorumuza gittik çok kısa bi muayeneydi bu zaten sadece şişliğime baktı kızımın kalbini dinledi çok sağlıklı maşallah...
yerın şeker yükleme ve böbrek testim var..
biraz stresliyim 2 kere kan aldırmak ve o sıvıyı içicek olmaktan çok mu kötü tadı kızlarr???
içim rahat sonuç iyi olacak die düşünüorum..

doktorumuza gittik çok kısa bi muayeneydi bu zaten sadece şişliğime baktı kızımın kalbini dinledi çok sağlıklı maşallah...
biraz stresliyim 2 kere kan aldırmak ve o sıvıyı içicek olmaktan çok mu kötü tadı kızlarr???

canım çok geçmiş olsun. size birşey olmamış allahtan. verilmiş sadakanız varmış..

bebişinin iyi olduğuna sevindim. bu şişlikler bendede artmaya başladı c.tesi detaylı usg.kontrolüm var. doktoruma gitmeye özelikle bu şişlikleri göstermek için sabırsızlanıyorum. ayaklarım akşam oldumu davul gibi oluyor. tuzu ilk günden beri kesmiştim zaten. . erken doğuma neden olursa diye bu ödem korkutuyor beni. bu şişlikler için senin doktorun nededi.

Gunaydin....

Dun baglanip yazamadim babamiz evdeydi:-)) burasida nasil sicak oldu disarisi 38 derece falandi. Evden cikmadik oyle olunca.. Umarim tr de havalar serinlemistir biraz. Burda okullarda acildi. Bakalim bizde kizimizin okula gittigini goruruz INS..

Ezgicim son sayfalari okuyabildim cok gecmis olsun...tedirgin olmaniz cok normal benim k.validem hirsizla ksrsilastigi icin simdi evde bir gece bile yalniz kalamiyo..alarm falan gene de bakin, taktirin isterseniz..seker testi icin kolayliklar.

Bence Turk dr lar kilo konusunda acimasiz:-)) Ben de 8 kilo kadar aldim AMA hep harika hic sorun yok diyorlar. Umarim seker testide iyi gelir. Su donemde stress yapmak istemiyorum kendine AMA dikkat etmeye calisiyorum. Onemli loan emzirirken sut olsun vs olsun diye gaza gelip fazla kacirmamak gibi. Zaten bunlari be begin pesinde kostururken veririz Ins..

Sabah yazarim gene.. Uyku vakti...

Ezgi'cim glukozun tadı kötü değil, sonuçta sadece şeker. Limonla tatlandırıyorlar. Hazır toz limonata gibi, biraz fala şekerli o kadar. Tang, oralet falan gibi hazır içeceklere benziyor. Bazı arkadaşlar tadını çok abartıyor. 50 mg ve 1 saatlik yapılacaksa yüklemen sabah çok aç olman gerekmiyor. Ben testten 1 saat önce evde sütümü içtim. Ne aç ne tok gelin dediler bana.
Önce parmaktan kan alıp şekerimi ölçtüler. 80 çıktı. Sonra 50 mg limonatanmı içtim. 1 saat yemek, içmek yasak. Fazla hareket etme dediler. Biz hastanenin kafeteryasında bekledik. 1 saat çabucak geçti. Damardan kan aldılar sonra. 2 saat sonra da test sonucunu aldım. 107 çıktı şekerim. Yani normal. Sınır 140-145 zaten.
Yaşadığımız onca işlem, iğne, muayene ve testin yanında bu en kolayı ve zevklisi bence :)) Hele ki amniyonun veya rahim filmi çektirmenin yanında kaydirigubbakcemile2

Kızlar bişey sorucam enerji durumunuz nasıl sanki benim sıfırlandı gibi elim kolum kalkmıyor tuafım kaç gündür sürekli uykum geliyor

Back