Ben hala aynı çamaşırları giyiyorum ama beli lastikli olanlar biraz sıkmaya başladı. 38 beden alacağım birkaç tane. karnı saranlardan son 2 ay almayı düşünüyorum. Bu sıcakta giyemem öyle :)
Bikinilerim çok komik, alt 38 beden üst 40-42 değişiyor. Eski bikinimin altı oluyor, üstü bayağı bir seksi bayanssulusmile
aynen nalan ya bi görsen annem asmış geçende annemin ki mi benim kimi ayırt edemedim ki kadıncağız benimkileri ayrı yıkıyor annemin bunlar dedim
sonra anne benimkileri yıkamadın mı dedim kızım asılı ya dedi
içimden way be dedim bunuda gördük ya kıyamet kopar artık
benim kilotları gören beni 3 oda bi salon sanır ama napiim dikişim acıyo
nonaycım burda bir çok arkadaşım en başlarda aynı dertten muzradipti.. ama şimdi hiçbirşeyleri yok çok şükür.. umarım seninkide geçici birşeydir..
canım ya bikini demişsin yarama tuz bastın. ben yarın tatile gidiceğimi doktoruma söyledim. bana aynen şunları söyledi
" 90la gidiceksiniz. 1saat araylada tuvalet molası, havuz deniz kesinlikle yasak dedi. nee dedim. havuz neysede denize sabahları temizken girerim yaa dedim. hayır kesinlikle riske atmıyoruz girmiyoruz dedi. delirdim yaa..."
siz giriyormusunuz. yani bir riskli durumumda yok diye biliyorum. sadece 5.haftada lekelenmem olmuştu birdahada olmadı. yani anlamıyorum. biz hala tüpbebekliler normal gebe sayılmıyormuyuz. bildiğim kadarıyla yüzmek hamilelikte iyi bir spordur bebeğede iyi gelir diyorum. "hayır riskli soğuk su kasılmalara yol açar iyi değil" dedi ve noktayı koydu. offfff siz ne diyorsunuz bu duruma.
İNŞ ALLAHIM BÜYÜK çok endişeliyim bügün kan testi yaptıracagım en azından içim rahatlar olumlu gidiyorsa degerimin yükselmesi lazım okadar çok yaptırdım ki kan testini 6. günden başladım biraz sabırsızım
Kaan: Tamam oynayalım Tanem :)) ne güzel isim bu böyle. Bak sana çiçek getirdim a.s.
Sen şimdi yemek yap, ben işten eve aç gelirim cokacimcoook
İNŞ ALLAHIM BÜYÜK çok endişeliyim bügün kan testi yaptıracagım en azından içim rahatlar olumlu gidiyorsa degerimin yükselmesi lazım okadar çok yaptırdım ki kan testini 6. günden başladım biraz sabırsızım
cnm doktor ne derse o
benim burda yorum yapmaya hakkım yok kendi adıma konuşiim
yani doktorun bi durum olmasa böle demez
hem sende şunu düşün bişey yaparsın allah korusun bişey olur
sonra kafanı çok vurursun denize bakamazsın bi daha
bunun tüp bebekle alakası yok
bak ayşeninde kanaması oldu
doktor 7 dk lık yürüyüşü bile yasakladı
yani doktor ne diyorsa onu yap bence sakın riske atma
aynen öyle yapıcam canım . çünkü sonra keşke demek istemiyorum.
ama anlam veremediğim için sormak istedim sadece. gördüğü herhangi bir şeyde yok. sadeece enfeksiyon riskini ve de girerken taşlık olur ayağın takılır vs. diyor bana. ama sırf keşke dememek için girmiycem.
ayşecim kilo konusuna çok takılmışsın ama çokda zayıf değil. hem 168gr olması gerektiği ile ilgili görmedim. okuduğum değerler hep yaklaşık değerler. bak benim takip ettiğim hafta hafta gelişimde;
"16.Hafta: Kaş ve kirpikleri oluşur. Ultrason ile cinsiyet tayini yapılabilir. Bebeğin bacakları artık kollarından daha uzundur.Boy:16 cm, Ağırlık: 125 gr.
17.Hafta: Emme,yutma ve göz kırpma refleksleri ortaya çıkar.Parmağını emebilir.Bu haftada bebeğin minicik kalbi günde 30 lt (1.5 kova dolusu kadar) kan pompalar. Boy: 18 cm. Ağırlık: 150 gr. " zemuszemus
"
SLM KIZLAR HAYIRLI CUMALAR HEPİNİZE RABBİM SİZE VE MELEKLERİNİZİ KORUSUN AMİNNHerkese merhaba..
Biz kahvalatimizi yaptik.. Yalniz sabah kalkinca benim de cok sancim oldu. Esim karnimin yukarisi aciyor zannetmis ama bayagi asagidan kramp gibi epey guclu agriydi. Geldi, gecti olagan seyler bu haftalardan sonra..
Aysecim ben de bebegin kilosunu ayrintilida ogrendim 20. haftamizdaydik. 10 ounce dediler. Baktim 285 gr gibi birseymis. Ama dedikleri kilo benim takip ettigim "what to expect" deki degerlere uygun gidiyor. Mesela 21. hafta icin soylenen kilosu 310 gr. Birde bebekler ilerleyen haftalarda galiba 25-26. haftalarda her hafta 200-250 gr almaya basliyorlarmis. Yani sonlara dogru atak yapiyorlar. Simdiden dusunup uzulme.. Sen elinden geldigi kadar duzenli beslen. Bebegi besliycem diye de iki kati gereksiz kalori alirsan kendini beslersin. Zaten hareketsizlikten, metabolizma yavaslaigindan alinan her ekstra kalori bize kilo olarak geri donuyor. Saglikli ve dengeli beslenmeye gayret et canim..
Arim , balim ben de 20. haftadan itibaren hissetmeye basladim bebegin hareketlerini. 17.- 18. haftalarda hicbir hareket yoktu. Simdide cok sik degil ama hissedebiliyorum. Genelde Pelin in dedigi gibi cok asagilarda. Cok nadir yukari cikiyor. Ayy zaten minicikler daha;-)) Dopplerde de kalp atislari cok asagida yakalayabiliyoruz. Asagilarda geziniyo kurbaga;-)) HIssetmiyorum diye heyecan yapma insan zaten basta hissettigini bile anlayamiyor. gaz mi bebek mi oluyosun;-)) LoL
Bugun show ana haberde bebeklerde biberonlarin bpa maddesiyle ilgili haber yapmislar. Sonuda saglik bakanligi konuyu arastirmaya baslamis. Uff allahim yeni mi haberleri olmus.. Ben sabah kalvaltisini yaparken TR deki ana haberleri seyrediyorum da;-) Aslinda cok uzucu seyler var seyretmesem daha iyi ama ne oldu ne bitti merak ediyorum..
ayşecim bende ilk 3ay çok hareketsizdim ve tam 6 kilo birden aldım. hemde yemeden.
senin durumunda yatmaktan kaynaklanıyor. hiç moralini bozma. ama balık yağını çok iyi yaprsın. birde keşke sana ev yemeği sebze vs. pişirecek birileri olsa yakınında. ama üzme canınıda biraz hazır yiyeceklerden uzak durmaya bak canım. Allah yarcımız olsun. inşallah sağlıkla kucağımıza alınca bunları unutup güzel anılarımız kalıcak aklımızda.
herkese merhabaaaaaaaaaaa
ayyyyyyyyy çok özlemişim topiğimizi sizleri....
girme girme boşver doktorların bir bildikler vardıraynen öyle yapıcam canım . çünkü sonra keşke demek istemiyorum.
ama anlam veremediğim için sormak istedim sadece. gördüğü herhangi bir şeyde yok. sadeece enfeksiyon riskini ve de girerken taşlık olur ayağın takılır vs. diyor bana. ama sırf keşke dememek için girmiycem.
sen sıkma canını o toparlicak kısa zzamandaSLM KIZLAR HAYIRLI CUMALAR HEPİNİZE RABBİM SİZE VE MELEKLERİNİZİ KORUSUN AMİNN
ANGEL80:CNM HAKLISIN AMA NE BİLİM İŞTE BİR AY ÖNCE GİTTİGİMDE 100 GRM DI O YÜZDEN KAFAMA TAKTIM 1 AYDA SADECE 6 GRM ALMIŞ AMA BU BENİM BESLENMEMDEN KAYNAKLANIYOR HEP HAZIR YİYORM BEN SÜREKLİ YATTIGIM İÇİN BÖYLE OLDU KENDİM YEMEK YAPAMIYORM BEBEKTE SANIRIM GIDASIZ KALDI İNŞ ŞİMDİDEN SONRA DEGİŞİRR
PATLYCIMMAŞALLAH SANA VE BEBEGİNE RABBİM NAZARDAN KORUSUN NE GÜZEL ACIKLAMA YAPMIŞSIN ÇOK TŞK EDERİM SANA VE DİGER KIZLARADA ALLAH RAZI OLSUN BEN TAM BESLENEMEDİGİM İÇİN BÖYLE OLDU ŞİMDİ BALIK YAGINA BAŞLIYCAM İNŞ BİRAZ DÜZELİR KİLO KONUSUNA GELİNCE NE BİLİM BEN ÇOK HIZLI KİLO ALIRYORM O KADAR YEMİYORM DA ASLINDA ANLAMADIM GİTTİ İNŞ 20. HAFTADAN SONRA KİLO ALMAYA BAŞLARR :)))))
SEVGİCİM NİCE YILLARA CNM EŞİN VE OGLUNLA RABBİM MUTLULUGUNU DAYİM ETSİN HEPP HUZURLU VE MUTLÜ BİR ÖMÜR SÜR CNMM
hoş geldin cnmherkese merhabaaaaaaaaaaa
ayyyyyyyyy çok özlemişim topiğimizi sizleri....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?