2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

teşekkürler cnm sağolasın doktorum kanama olmadığı sürece kan testine gerek yok dedi bu iyi bişey sanırım ultrason içinde sakın acele etme ay sonu gir dedi 30 nisan gibi burdaki doktorumda 20 nisana randevu verdi ama istanbuldakide sakın girme dedi sen ne zaman gireceksin ultrasona
kızlar bide bişey sorucam son adet tarihinden hesaplarsak benim sat 15 mart bugün tam 4 haftalık olmuyormu önemli olan yumurtaların ilk gelişmeye başladığı tarihmiş gelbebek senin tarih mesela 13 mart benim değerler acaba ondan geriden gidiyor olabilirmi merak ettim kendi kendime

HOSBULDUK CNM NASIL GIDIYOR HAMILELIK BENIMKI IYI SIMDILIK
TEYZESI KIZIM HAZIRANDA 7 OLUCAK BEN 17 YASINDA ANNE OLDUM IYIKIDE OLMUSUM VALLA kaydirigubbakcemile3

h g kaymaklım geçenlerde 4 haftalık ulrasonagirmiştin dimi bebeğini gördünmü şuandurum nasıl?

Pretty canım 15 Marttan 15 Nisana 31 gün yani 4 hafta 3 günlük olur. Ticker'In doğru. Tabi aslında biz tüp bebek olduğumuz için OPU tarihi daha önemli.
Mesela bende pko var. Adetlerim düzenli değil. Bazen 28, bazen 32 değişirdi. O yüzden klaisk 28 günlük hesaplar bende işe yaramaz. Tüp tedavisinde OPU 16. gündü, yani yumurtalarım o gün çatladı. Üzerine 14 gün koyduğunda hamile kaldığım ayki siklusum 29 gün sürmüş oluyor. 30. gün regl olmam lazımdı. Normal yoldan hamile kalanların hesabından farklı bizimki. Dr. Kağan Kocatepe'nin web sayfasına giderseniz oradaki doğum tarihi hesaplama bölümünde seçenekler sunuyor. Normaller için SAT, tüp bebek tedavisi olanlar için OPU tarihi veya transfer tarihi, dondurulmuş transferi için de ayrı... Benim sat 24 şubat, ona göre ben 7+1 olmalıyım bugün ama ben 7+0'ım çünkü tam olarak ne zaman döllendiğini biliyorum :))

canım benim bu konuyla ilgili hiç bir fikrim yok dolayısıyla öyledir yada değildir diemicem ama pelly şahane anlatmış benim opu günüm 26 mart..o zaman benim 4+0 oluor sanırım...sen hiç değere takılma canım benim bak benim cuma günü 10. gündü hatanede 4 kişi pozitif sonucu aldık herkesin çok değişikti benim 197 mi ne öyle bişeydi bi başkasının 304 tü bi diğerinin 66ydı hepimizi tebrik ettiler hepimiz sevindik hepimizin 10. günüydü..o yüzden sen rahat oll nolurrr

Evet inşallah pıtpıtlarını duyup siluetini de göreceğiz Ödüm kopuyor eyvahedigeldismile

kopmasıınn ödünn sakınn::):)
sadece heyecanını doya doya yaşa ben hep öyle düşünüorum minnacık fıstıklar ne kadar güzel heyecanlar yaşatıyorlar üstüste bize onlar olmasa sıradan bi hayat:)
senin pamuk şekerinde sabırsızcaa seni beklior anne gelsede göstersem kendimi duyursam sesimi dieee:):)

Pretty sana boş umut vermek istemem, hep olumlu olalım ve bekleyelim ama benim değerlerimi de yazayım sana:
7. gün......40
9. güm.....125
11.gün......241 (tam 2 katı olmadı)
13.gün......421 (%74 artış)
16.gün......1216 (yuppiii olduk)
25.gün.......22211 (yaptırmam gerekmiyordu ama merak işte)

Ben internette de çok araştırdım. Bhcg 1200'lere kadar 48-72 saat arasında 2 katına ulaşırmış. 1200-6000 arası 72-96 saati bulabilirmiş. 6000'den sonra 96 saatide aşabilirmiş. 48 saatte bir en az %60 artması normalmiş.
Yani senin değerin buna göre çok kötü değil. Tam 2 katına ulaşmamış ama 48 saat olması şart değil.

Pelincim bu arada bişey sorabilir miyimm..
ben henüz doktorumla görüşmedim hiç haftaya çarşamba ilk randevu dolayısıyla bilgim yok..
benim göğüslerim ve karnım çok minik olmasına rağmen şişti..
bende bugün vücut kremi aldım özellikle hamilelerinde kullanabileceği çatlak kremlerinden..
hemen kullanmakta bi sakınca var mı yoksa 3 ay sonra mı başlamak gerekior?

Sonuçta bu değerlere rağmen daha kalbi duymadık. Kalp atışını duyup sonra da 12. haftaya gelene kadar ben pek rahat edemeyeceğim. Aslında doğurup kucağıma alıncaya kadar demek daha doğru olur :))) Bu bebekler çook ama çooook değerli hanımlar ve biz daha minicik yumurtayken başlıyoruz merak edip endişelenmeye.

Valla hiç bilemiyorum Ezgi, benim de göğüsler kocaman oldu. karnımda pek bir değişiklik yok şimdilik. Çatlaklar için ben badem ve portakal yağı kullanacağım. Aktardan alacağım ama 12. haftadan önce başlamam herhalde.. Doktoruma soracaklarım arasında bu da var tabi. Sizinle de paylaşacağım nasılsa :lepi:

en erken sen gidiceksin sanırım doktora...
paylaşırsan çok mutluu olurummmm:)
o zaman şimdilik hiç ilişmiorum kreme ben:):)
badem yağı tüylenme yapıor dedi bugün kıslar bi araştır istersen gerçi sen sarışının bi sorun olacağını sanmam..

Kayınvalidem 2 çocuğunda da badem yağı kullanmış ve hiç çatlak olmamış.
Kremler çok pahalı, o kadar para vermek istemiyorum. Gerçekten işe yaradığına da inanmıyorum ben.
Tabi bünye ve cilt ile de alakalı olabilir. Benim bacaklarımda biraz çatlak var, kilo alıp vermekten olduğunu sanmıyorum çünkü hiç bir zaman çok kilolu olmadım. 2 kilo alır 3 kilo veririm genelde. Yine de çatlaklar oluştu. Spor da yapar(d)ım, şimdi sadece yürüyüş. Yazın 2 hafta izin kullanacağım, fazla yüzemeyeceğim bu yaz. Kalan 2 hafta iznimi doğum iznine ekletmeyi düşünüyorum.

sen çok şanslı yada şöyle dielim prensipli birisin deme ki fıstık..
ben böyle bi dönem gelir abartırımmm 7 kilo alırım evlendikten sonra 11 ilo aldım misal:)
sonra hırs yapar 14 kilo veririm al ver al ver zaten çatlaklarım vardı ama göbeğimde ve göğsümde olmamıştı hiç hazır oralar eksik kalmışken çatlamasınlar die tedirginim

Önlem almak lazım :) daha çok erken ama, sen sabret ben bu ctesi öğrenip sana haber vereceğim.

Ben ben ben :))) Günaydın. Sabahın 5'inden beri ayaktayım. ışe geldim ama hiç iş yapasım yok. Maalesef bugün müdürüm de burada. Çalışır gözükmek lazım :)

Akşam 11 gibi yatıyorum, uykum olmasına rağmen dalmakta zorlanıyorum. Salonda TV karşısında 9'dan itibaren uyuklamama rağmen yatağa gidinc hop gözlerim açılıveriyor. Abuk subuk düşünceler ile boğuşup uyuyakalıyorum. Sonra sabahın 3'ünde uyanıveriyorum. Genelde tuvalet için. Sonrasında bilumum güültlerden (özellikle havlayan köpekler) tekrar uyuyana kadar en az yarım saat debeleniyorum. Bu arada gördüğüm saçma sapan rüyalar da cabası.
Dün akşam yemekten sonra sanki midem bulanacakmış gibi hissettim ama devamı gelmedi. Sabahta midem taş gibi, açlıktan gurulduyordu. Sevincim de kursağımda kaldı. Sanırım ben mazoşistim arkadaşlar, midem bulansın istiyorum. O zaman kendimi hamile hissedebileceğim diye... akannehir

Pelly;

gunaydin erken kalkmissin;-))

evet ben de belirtiler ariyorum ama goguslerimdeki hassasiyetten baska bir sey yok. Tup bebek tedavisinde mide bulantisini tartisiyorlardi baska bir topikte. Belki gercekten bizler daha az mide bulantisi cekeriz belli mi olur? Ben genede korkuyorum midem mumkunse bulanmasin. Kitapta hamilelerin 25% inin mide bulantisi olmadigi yaziyordu. Umarim ben o grupta olurum.

Benim basucu kitabimin lilnkini veriyim. Turkcesi var mi acaba? Ay ay hamileligi aciklayan faydali bilgiler veren bir kitap. Daha sonra bu serinin cocugunuzun ilk yillarinda sizi bekleyenler falan adinda diger kitaplari da var.

Eger link acilmazsa amazon da "What to Expect When You're Expecting" diye aratabilirsiniz.

"amazon.com/What-Expect-When-Youre-Expecting/dp/0761148574/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&sr=1-1"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…