• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ankara anneleri

Canım inan daha çok düşecekler ilk düşmelerde böyle paniklemen çok normal zamanla alışacaksın hatta kendide alışacak ağlamayıp kalkıp devam edecek yaramazlığa.Doktor bize ayşenur için daha bu yaramazlılıkla çok düşer dediğinde anlamamıştık ama o sözünün üstünden kaç kez düştü hatırlamıyorum bile.Jaleninde dediği gibi hoppidi hoppidi dedinmi ağlamıyor susuyorlar.Benim kız yanağını çekmecenin sivri köşesine (ayağa kalkmaya çalışırken) vurduğunda çok korkmuştum çünkü nerdeyse dikiş atılır sandım o denli kötüydü görüntüsü iz kalacak diye panikledim neyseki kalmadı çok şükür ... Rabbim korusun yavrularımızı....

hep kendine zarar verecek şeylerle oynamaya çalışıyor,2 dakika boş bırakmaya gelmiyor:31:Nerde kablo var Eren orda,geçenler de de telefonluğu düşürdü,Alllah tan üstüne düşmemiş:30:Düştüğü zamanda ortalığı yaygaraya veriyor,susturana kadar canım çıkıyor:53:

slm kızlarrr ben geldimm nasılsnız baıyım keyifleriniz asıl meltm seninkız dişte çıkartıyo oabilir ayrıca ben çağna kan damlası pek verdim sayılmaz ne yalan söyeyim unutuyodum çogunlşukla ama mutlaka hergün yarım çay bardağına yakın pekmez içer kan degerleride iyi geçen hafta baktılar dilekcim çok geçmiş olsunn inş en hafif düşüşü bu olur erenciğin biz günde kaç posta düşüyoz bizim evde durumlar iyi doğukanın veli toplantısı vardı bugün öğretmenimiz çok iyi diyo derslerine çok memnunum diyo bakalım karne nasıl olacak çağan dişi patlamak üzere onun huysuzluğu üstünde kızlar unutmadan size soracaklarım vardı bebeklerine uyku tulumu giydiren varmı ben giydiriyorum kıyamet koparıyo sıkılıyo unun içinde öbür türlüde üstünü çok açıyo hatta çoraplarını bile gece yatarken kendi çıkartıyor artık.Diger sorum ise bebeişleriniz akşam uykusuna kaçta yatıyor ve gece ortalama kaç kere kalkıyolar çağanı 9 da yatırıyorum saat gece 2 ye kadar bi 2-3 kere kalkıp mama içip yatıyor ama gece 2 de uyandığında bi daha uyumak istemiyo evde gezmek emeklemek istiyo acaba saat 9 erkenmi akşam uykusu için hadi bakalım sizin bebişler nasıl uyuyolar paylaşımlarınızı bekliyorum kızlarr

Sevilaycım ben hem pekmez hemde kan damlasını veriyorum şişenin biri bitti diğerininde yarısına geldi.Özellikle kan damlasını hiç ihmal etmiyorum birde çekilmiş ceviz fındık vs ile karıştırıpta veriyorum pekmezi falan.Her gün yoğurt meyve püresi meyve suyu mutlaka içirmeye çalışıyorum.Bir tek d vitamini konusunda tam bir düzen oluşturamadım unutuyorum sürekli.
Uyku olayımızda artık bize uymaya başladı.Gündüz iki kez çok kısa sürelerde uyuyor gece ise en geç 10:30 gibi dayanamıyor artık uyumak istiyor zaten o saatten sonra bizimde uykumuz geliyor babası geldiğinde uyanık olup bizimle oturup oyun oynamak istiyor.
Uyku tulumumuz penye iki katlı içi kalın ama çok bunaltmıyor üzerini açıyor bu nedenle giydiriyorum.Sabaha kadar bir şey örtmüyorum sadece tulumla uyuyor ama sabaha karşı ince bir battaniye daha örtüyorum üzerine ayağında ise mutlaka bir çorap oluyor.Erkek çocuklar sıcağı sevmiyor bu nedenle çıkarıyordur çağan çorabını.
Gece artık otomatiğe bağladık 2 kez uyanıyor ondada bir biberonu bitiriyor arkasını dönüyor yada aranıyor emzik veriyorum.İkinci kez uyandığında ise biberonun tamamını bitirmiyor sanırım çok aç olmuyor.Çağanın gece uyanıp oynamak istemesinin nedeni diş yüzündendir çocukların çoğu diş döneminde huy değiştiriyorlar bir süreç geçici olur inş. yeterki huy edinmesinler gece kalkma olayını...

hep kendine zarar verecek şeylerle oynamaya çalışıyor,2 dakika boş bırakmaya gelmiyor:31:Nerde kablo var Eren orda,geçenler de de telefonluğu düşürdü,Alllah tan üstüne düşmemiş:30:Düştüğü zamanda ortalığı yaygaraya veriyor,susturana kadar canım çıkıyor:53:

Kablolar,terlikler çekmeceler,kapılar kanepelerin kenarları hep ilgi odakları artık sen çekip aldıkça giderler aksine yanına.Gözünü üstünden ayırmaman gerek ama her düştüğündede koşup gidersen bir şeyi olmasada alışkanlık haline getirir ağlamayı ileride çok zorlanırsın sonra.Biliyorum zor ama inan her defasında canları çokta acımıyor yinede kıyameti koparıyorlar... Helede yanlarında koşup gelecek onları kucağına alacqak birileri varsa naz yapıyorlar sürekli.Önceden bende öyle yapıyordum baktım ayşenur bana güvenerek kendini yere bırakmaya başladı tembelliğe saracak iyice hemen bıraktım kendi haline düşsün öğrensin yere yavaş inmeyi diye.Şimdi artık dizlerini kırarak iniyor ayaktayken yere.Ellerini geriye doğru değil öne doğru bırakıyor asla kendi canını acıtacak bir durumda bırakmıyor kendini.Hatta bazen bir yere takılıyor dönemiyor falan o zamanda kasları çalışsın diye izliyorum kendisini kurtarmasını.Tabii çaktırmadan yoksa beni görünce ağlayıp salıyor kendini yere.Görmezse başarıyor kurtulmayı...

kızımı 9 da yatırma girişimlerinde bulunuyoruz(22 aylık). yatakta oyun oynamalar, kalkmak istemelerden falan sonra uykuya dalışı 10 oluyor. yanında yatıyoruz mecburen yalnız yatmıyor çünkü:(( uyuyunca kalkıyorum yanından. gece bir kez uyanıp bizi çağırabiliyor bazende uyanmıyor. gece yatmadan yediriyorum. süt içmiyor çünkü maalesef:( su içinde uyanabiliyor bazen.
benim uyku konusunda asıl 8 aylık oğlumla problemim var ne yattığı saat ne kalktığı saat belli kızımla tamamen zıt... böyle oluncada annenin kendine, ev işlerine ayırcak zamanı olmuyor maalesef.
kızımında yeme sorunu var. hep zorla yiyor. kendi haline bıraksam gelip mama istiyor ama verdiğim hiçbişeyi beğenmiyor, pasta, çikolatalar hariç...
açlıktan acaip huysuz oluyor ama gel kızım ye bak bunu yaptım şunu yaptım salamdan gözler, penirden burunlar, yumurtadan ağızlar.ayıcıklı kurabiyeler... ne süsler püsler denediysem olmadı. iştahsız çocuk düşman allah kimseye vermesin çok zormuş...
hepimizin derdi ayrı ayrı...

Bende çok iştahsızdım canım evde yemezdim ama dışarda birileriyle toplulukta kalabalıkta yerdim sağa sola bakınırken.Zamanla ailem adımı yemeze çıkarınca gerçekten yiyeceksem bile yemiyordum.Sürekli sizinle olduğu için sizedir birazda onun nazı dışarda kalabalıkta mesela alışveriş merkezinde falan yiyormu peki?

selam ceylincim bende şimdi 28 haftamadayım ayrıntılı ultrasyonda banada kalp kapakçıklarında biraz kireçlenme var dedi ben çocuk kardiyolojiye gittim 2 kez çok az dedi.bende biraz endişendim.gebelik ilerledikçe geçer dedi dr.bişey olmaz dimi canım ya

canım valla bizdede vardı dediğim gibi hatta doktorum bir ara çok endişeleniyorsan amnio sentez yapalım dedi eşim kesinlikle istemedi amniosentezi bende 26 haftalıkken kardiyoloğa gösterdim hiçbirşey çıkmadı yani kireçlenme var dediysede olmuyor o anda ekranda parlama oluyor yada başka bişey şunu söylemem gerekirse teknoloji çok güzel bişey kabul ediyorum ama çoğu zaman yanlış çıkabiliyorda birkaç arkadaşıma allah korusun sakat dedikleri gel alalım dedikleri sapasağlam doğdu birazda allaha bırakılacak bazı şeylerrr

öyle valla. bide eşim diyorki gel 2011 modelde bir tane yapalım diye. delimi ne.. aklından zoru var heralde.kızım 2009, oğlum 2010 ya 2011 kusur kalmışşş.
ay düşünmeye bile dayanamıyorum başıma ağrılar giriyor.

Bencede dikkat et canım.Rabbim yavrularına sağlıklı ömür versin...

ayşegül yok artık olmaz heralde ayıptır söylemesi spiral taktırdım 5 yıllık artık onunlada olursa kocaya mahkeme kararı aldırcam 100 mtden yakınıma yaklaşamaz diye:))))

tamam cnm benimkide gelir şimdi ben o geldikten sonr ayapabiliyorum genelde yemeklerimi yoksa genelde yakıyorum sürekli ani gittiğim için çocukların peşine.öptüm görüşürüz

Sevilay sanırım ikinciye spiralle hamile kalmıştın değilmi?

abooooooow aynı yasıtız
bende 23 um ruh yasım
adlarınıda söle tuba bebıslerının

yok kız öle deyıl o cok tatlı o ben sevıyom onu
batıkan annanesı abartmıs

yap yap yap yap

bende bakabülümüyum

aysegulle tugba ıykı geldınız kız sız yokken kımseler yazmıyodu buralara
3 gunden fazla mazeret göstermeden gırmeyenı engelelsekmıkı acep
kendınıze ıyı bakın sıze annatacaklarımm var öptum
ama yarın herıf geldı

Çocuklarla zor zaten meltem şimdi birde böyle bir şey yaparsak girenlerde giremeyecek duruma gelir.Herkese açık topik buyursun gelsinler bekleriz...

Canım hani eryamanköyünde biri vardı noldu ona amniyosentez yapıldımı? 50/1 çıktı demiştin sonuç?

canım ben aradım onu zekai tahirde yapmışlar bayağı zor olmuş uyuşturmadan yapmışllar hemde birinci iğne çocuğun poposuna gelmiş çocuk geriye çekilmemiş o yüzden ikinciyi sokmak zorunda kalmışlar göbeğin yan kısımlarından çok ağlamış çok üzülmüş başındada dört tane doktor varmış bayağı ürkmüş sonuçları da 25 gün sonra vereceklermiş bakalım inşallah bişey çıkmaz ama amnio sentez gerçekten zor allah kimseye yaşatmasınn...

Kesinlikle katılıyorum.Hele bir onlara mecbur kal sömürme fırsatını hiç kaçırmıyorlar.Onlara sorarsanda mesleklerini yapıyorlar bizlere yardımcı oluyorlardır.Herkesin 1 aylık ev kirasını 10 dk da cebe indiriyorlar gözyaşlarımızı ve çocuklarımıza olan zaafımızı kullanarak... Kızıyorum ve kızacağım böyle doktorluk yapanlara...
emelcıgım katılıyorum sana eskıden beyendım beyenmedım varı yok sımdı
cok nazlandırdın da ondan
bebemde bılıyo eccık anama naz edem dıyo
canım valla bizdede vardı dediğim gibi hatta doktorum bir ara çok endişeleniyorsan amnio sentez yapalım dedi eşim kesinlikle istemedi amniosentezi bende 26 haftalıkken kardiyoloğa gösterdim hiçbirşey çıkmadı yani kireçlenme var dediysede olmuyor o anda ekranda parlama oluyor yada başka bişey şunu söylemem gerekirse teknoloji çok güzel bişey kabul ediyorum ama çoğu zaman yanlış çıkabiliyorda birkaç arkadaşıma allah korusun sakat dedikleri gel alalım dedikleri sapasağlam doğdu birazda allaha bırakılacak bazı şeylerrr
evet benım arkadasada demısler sakat para bulup aldıramamıs
sapasaglam bebe 9 yasına gelmıstır
Çocuklarla zor zaten meltem şimdi birde böyle bir şey yaparsak girenlerde giremeyecek duruma gelir.Herkese açık topik buyursun gelsinler bekleriz...
zaten benım lafım face ye gırıp buraya gırmeyenlere onlar kendılerını bılıyolar
hatta yarın gonca bana ugrayacak heral dıyım ona senı kkdan attım gırme bıda dıycem cale hanımada facede rastlarsanız sız söleyın yarın son gunu gırmezse onuda atacam yada dur ben ona faceden yazayım msj
nasıl olsa buradan gırmıyo oradan kolay görer
ay özluyoz merak edıyoz yaaaaaaaaaaaa
alıstırdılar kendılerıne yok yok ben buradan yazacam

het cale ve gonca
sızı özledık
lutfen 10 saat facede duruyonuz 2 dakakda buradan bıze selam verın atarım sızı yoksa haaa
yada engelelsek yabu kk nın engelle tusu yokmu
cale 5 yıldız yaptınya
kendını engellede gıreme buralara bıda yada gel özletme artık

amanın bende pek dertlıymısım
saka makada ben caleyle goncayı pek sevdım
cale yakın olsa kurtulamaz elımden ama hasretlık var
neyse elbet bu bennu buyur
cale elımden kurtulamazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
kızlar sızı sevıyom ıyı geceler
faceden yazayım mutlaka kk ya gırın önemlı bısey yazdım deyem gırerler o zaman
Oooo dilek hızlısın bayağı ikinciyi düşünüyorsun demekki...
evet dılek bayagı doguracak dılek dogurda bebe sevek
Çevre baskısı var:27: İstemiyor değilim ama hamileliğim ve doğumum zor geçti,cesaret :31:edemiyorum,yine aynı şeyleri yaşıcam diye

Son düzenleme:
Bende çok iştahsızdım canım evde yemezdim ama dışarda birileriyle toplulukta kalabalıkta yerdim sağa sola bakınırken.Zamanla ailem adımı yemeze çıkarınca gerçekten yiyeceksem bile yemiyordum.Sürekli sizinle olduğu için sizedir birazda onun nazı dışarda kalabalıkta mesela alışveriş merkezinde falan yiyormu peki?
hani derler ya hay ağzını öpim diye pardon emelcim ama aynen öyle valla iyi çözdün:) geçen üstte bir komşum var o zeyneple oynamak istedi temizlik şirketi vardı evde iyi olur evden uzaklaşması diye yolladım 1 saatliğine kadın dediki ee sen yemiyor diyordun tam 6 küçük kase nohutlu pilav yedi dedi ben bir şok yaşadım. geçen alışveriş merkezinde tatlı yerken bende istiommm dedi dedim kesin öyle dicek verincede hayır diye kafasını sallıcak demedi!!!!! yarım tabak ekmek tatlısı tarzı bir tatlıydı(eşim almış ismini bilmiyorum) ve üstünde kaymak vardı o kadar ağır bir tatlıyı yedi yani.
ama evde sabah kalktığımda başlıyor yeme eziyetimiz. tamam dışarıda her zamanda değil arada yiyor ama ben her öğün dışarı çıkaramamki bu kızı yahu.... tek olsa gene bayılırım bende dışarıda yemeye gezmeye tozmaya ohhh bende çıkarım gordiona giderim tüm gün iki gezenti gezerizde oziyi nereye atçaz:)))
seneye kreşe vercem onlar adam etsinler valla napim seneye kadar ben akli melekelerime sahip çıkabilirsem inşallah:27::27::27:

meltem bebişlerimin isimleri zeynep aybüke ve oğuzhan.
sende iyki beni davet etmişsin şeker msj atmasaydın ben bulamazdım seni sana borçluyum:)

emel neden bugün denk gelemedik yaaaaa iki sohbet edemedik.

ay kızlar bakın aklıma ne geldi buluşma konusunda. optimum deyince şimdi bi hafta sonu kocişlere diyoruzki bizi optimuma götürün yada ben giderim hee sen evde otur falan göz dağı verin azcık:))
sonra orda çocuk oyun alanı var ya hani orda çocukları bırakırız oynarlar bizde 2 sohbet ederiz orda bi yer var hani hemen çocuk oyun alanının orda çocuklar için meyve suyu bişiler alıyoruz orda oturur iki sohbet ederiz kocalarda çocuklara göz kulak olsunlar hatta kocişler bozulmazsa yukarı cafelere çıkabiliriz duruma göre ne dersiniz. ay bu sarışın halimle bide 2 bebişle bu kadar akıl kalmış bende hala kıvılcam var çok sevindim. herkes gelebiliyormu optimuma olurmu dersiniz?
ya gönül isterki hafta içi koca minibüsümüz olsun tüm arkadaşları toplaya toplaya gidelim bi yerlere ama bi arabacığımız var oda kocişte alıyo gidiyo yaaa:(((

Hamileyim dersem şaşırmayın :52:Eşimde istiyor ama daha eski kiloma dönemedim ki,,doğuma 100 le falan giderim artık :97:Eren de büyüdü artık,yapayım bir tane daha,beraber büyürler

meltem bebişlerimin isimleri zeynep aybüke ve oğuzhan.
sende iyki beni davet etmişsin şeker msj atmasaydın ben bulamazdım seni sana borçluyum:)

emel neden bugün denk gelemedik yaaaaa iki sohbet edemedik.

ay kızlar bakın aklıma ne geldi buluşma konusunda. optimum deyince şimdi bi hafta sonu kocişlere diyoruzki bizi optimuma götürün yada ben giderim hee sen evde otur falan göz dağı verin azcık:))
sonra orda çocuk oyun alanı var ya hani orda çocukları bırakırız oynarlar bizde 2 sohbet ederiz orda bi yer var hani hemen çocuk oyun alanının orda çocuklar için meyve suyu bişiler alıyoruz orda oturur iki sohbet ederiz kocalarda çocuklara göz kulak olsunlar hatta kocişler bozulmazsa yukarı cafelere çıkabiliriz duruma göre ne dersiniz. ay bu sarışın halimle bide 2 bebişle bu kadar akıl kalmış bende hala kıvılcam var çok sevindim. herkes gelebiliyormu optimuma olurmu dersiniz?
ya gönül isterki hafta içi koca minibüsümüz olsun tüm arkadaşları toplaya toplaya gidelim bi yerlere ama bi arabacığımız var oda kocişte alıyo gidiyo yaaa:(((

ben gelirim bi aksilik olmazsa

Back