• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ankara anneleri

yaşamkent eskişehir yolunda. ümitköyün ilerisi. benim gelmem baya zor olur buluşmalara çok isterim ama hafta içi araba bende olmuyor. benimkiler ikiside bebiş yola yalnız onlarla çıkmayı hiç denemedim bile arabasız:43::43:
hafta sonu buluşma olursa gelebilirim hafta içide sizi beklerim buyrun bana gelin:)

yaşamkent eskişehir yolunda. ümitköyün ilerisi. benim gelmem baya zor olur buluşmalara çok isterim ama hafta içi araba bende olmuyor. benimkiler ikiside bebiş yola yalnız onlarla çıkmayı hiç denemedim bile arabasız:43::43:
hafta sonu buluşma olursa gelebilirim hafta içide sizi beklerim buyrun bana gelin:)

bacım bana ne zaman ıstesen gelebılırsın
yaza dogruda sana gelerık ınsallah
sen atla bı ctesı arabana gel

melıke yok bacım ben özelden numara kabul etmıyom burdan verıyosan ne alaaaaaaaaaaaa

kızlar gunaydın ıyı pazarlar herkese
benım kızım gunduzlerı hıc uyumuyor böle bu saatte klkp sksama kadar hıc uyumuyor
görumcemın kızının sözu varmıs bu gun herıf gıtmıycem dedı 1 haftadır dun gıtmem lazım fılan dedı bende gıtmem dedım onlar bennunun bacagı yandı aramadılar bıle dogdu gelmedıler
aramız acık yanı oda aksam bende gıtmıycem fılan dedı
dua edın kızlar ınsallah aramız duzelır

bende çayyolundayım yakın sayılırız seninle:)

aysegulcugum ben sıncan merkez deyım
13 olcak pazartesı bı kızım 8 nısan ogumlu bennu fatmam var
bende ev karısıyem

emelcıgım tesekkurler kolay gelın sana cale dılek nerelerdesınız gene yoksunuz ortalarda kaybolmayın ya sıkılıyom ben gır cık yok kımse hep aynı yazı durmasın yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

maşallah meltemcik kocamanmış valla.bende görürmüyüm ki 13 olduğu yaşları daha 10 yıl var..sincanda çok uzak bana yahu.nasıl ulaşım saglıcam ki oraya ben bir ucta sen bir uçta.ama bu taraflara yolun düşerse beklerim bak.

Son düzenleme:
slm kızlarr ya çağanın ishali hala geçmedi şimdi patates -pirinç-muz ilaç olarakta reflor hibir işe yaramıyo sizin bidiğiniz başka şeyler varmı ishal kesici

sarı leblebi verebilirsin.birde şeftali suyu geçirir.reflor yarar aslında ama niye yaramadı ki?geçmiş olsun

ANNELİK SINAVINI GEÇEMEZSEN

Kadın, dört yaşındaki kızını yürüyüşe çıkarmıştı.
Küçük kız yerden bir şey aldı ...ve ağzına götürdü.
Anne zamanında davrandı,onu elinden aldı ve bunu bir daha yapmamasını
söyledi.
"Niye?" diye sordu küçük kız. Anne açıkladı:
"Çünkü o yerdeydi. Nereden geldiğini bilmiyorsun.
Kirli ve muhtemelen mikroplu da..."
Küçük kız hayranlıkla annesine baktı. "Bu kadar çok
şeyi nasıl biliyorsunanne? Çok akıllısın."
Anne bunu da kızına bir ders fırsatı bildi ve devam etti:
"Bütün anneler bunları bilir.
Bunlar anneliksınavında vardır.
Bilemezsen anne olmana izin vermezler."
Birkaç dakika öyle sessizce yürüdüler.
Belli ki küçük kız annesinin
söylediklerini düşünüyordu.
"Anladııım!" diye gülümsedi birden,
"sınavı geçemezsen baba olursun."
Anne bu ilginç yoruma şaşkın ama mutlu,
"kesinlikle" dedi, genişçe bir gülümsemeyle...

bacım bana ne zaman ıstesen gelebılırsın
yaza dogruda sana gelerık ınsallah
sen atla bı ctesı arabana gel

melıke yok bacım ben özelden numara kabul etmıyom burdan verıyosan ne alaaaaaaaaaaaa

kızlar gunaydın ıyı pazarlar herkese
benım kızım gunduzlerı hıc uyumuyor böle bu saatte klkp sksama kadar hıc uyumuyor
görumcemın kızının sözu varmıs bu gun herıf gıtmıycem dedı 1 haftadır dun gıtmem lazım fılan dedı bende gıtmem dedım onlar bennunun bacagı yandı aramadılar bıle dogdu gelmedıler
aramız acık yanı oda aksam bende gıtmıycem fılan dedı
dua edın kızlar ınsallah aramız duzelır
sağol valla hafta sonu kociş evde oluyor ama bigün kafamı kızdırırsa yalnız bırakıp hatta bebişlerden birini ona bırakıp kaçar gelirim:)))

ethanroom evet yakınız. bebişleri arkadaş edelim yaaa evde sıkılıyo yavrular yalnız.

sitede parklar var ama hava soğuk her zamanda çıkılmıyor. oyun gurubu kursak aslında süper olur.
sizin bebişler napıyorlar evde. bizim oynatçağımız oyunlarda biyere kadar.yuvaya vermek istemiyorum şimdi daha erken. anane,babanne,teyze,hala,dayı hiçbişey yok burda gurbet çok kötü yaaa bende teyzelerimden falan uzak büyüdüm bebişleriminde kaderi aynı oldu çok üzülüyorum bu duruma:43::43:

söyledi.
eşimede okudum koptuk:62::62::62:
pazar kahvaltımızı bu yazı baya şenlendirdi teşekkürler:66::66::66:

sağol valla hafta sonu kociş evde oluyor ama bigün kafamı kızdırırsa yalnız bırakıp hatta bebişlerden birini ona bırakıp kaçar gelirim:)))

ethanroom evet yakınız. bebişleri arkadaş edelim yaaa evde sıkılıyo yavrular yalnız.

sitede parklar var ama hava soğuk her zamanda çıkılmıyor. oyun gurubu kursak aslında süper olur.
sizin bebişler napıyorlar evde. bizim oynatçağımız oyunlarda biyere kadar.yuvaya vermek istemiyorum şimdi daha erken. anane,babanne,teyze,hala,dayı hiçbişey yok burda gurbet çok kötü yaaa bende teyzelerimden falan uzak büyüdüm bebişleriminde kaderi aynı oldu çok üzülüyorum bu duruma:43::43:

olabilir tabi neden olmasın.evet uzak olmak kötü olsa gerek.benim tüm akrabalarım ankarada.babane dede iki bina yanımda benimki sanslı o konuda biraz.evde olunca valla vakit geçiyor.geç kalkıyor kahvaltı vs derken öglen uykusu.sonrada oyalanıyoruz işte.uludağ kebabı biliyo musun bende o tarafa yakınım

olabilir tabi neden olmasın.evet uzak olmak kötü olsa gerek.benim tüm akrabalarım ankarada.babane dede iki bina yanımda benimki sanslı o konuda biraz.evde olunca valla vakit geçiyor.geç kalkıyor kahvaltı vs derken öglen uykusu.sonrada oyalanıyoruz işte.uludağ kebabı biliyo musun bende o tarafa yakınım
ben yaklaşık 3 yıldır ankaradayım. ankarayı pek bilmiyorum.yalnızsam navigasyonla bir yerlere gidiyorum. sağa dön sola dön genelde en uzun yoldan götürsede sonuç olarak götürüyor beni teknoloji sağolsun:) semtlerin isimlerini ve mesafelerini az çok biliyorum.bebişlerle keşif yapılmıyor pek malum:82:
şanslıymışsın ya yakın olunca akrabalar zaman daha çabuk geçiyor.

tşkr ederim emelcim canım arkadaşım beni yanlız bırakmadın sürekli arayıp sordun çok sağol canımm

Sevindim canım şimdi iyi olmasına.Elimizden bir şey gelmedi aramaktan başka yanında olmakta isterdim.Olmasın ama Allah korusun bir daha böyle bir sıkıntı yaşarda yusufu bulamazsan ara bizi.Çağana çocuklara ve kendine dikkat et.Ha kocanıda unutma.Onlardan da geliyor hastalık zaten.Dışardan soğuğu alıp virüsü evdekilere bulaştırıp gidiyorlar... Onlar çabuk toparlanıyor biz evdekiler salya sümük kalıyoruz günlerce.
Neyse tekrar geçmiş olsun canım inş. bir daha aynısı olmaz.
Gerçi her azı dişte böyle mi olacak sevilay?

emel
arıyorum acmıyosun
o 536 lı numara benım

Sen aradığın sırada biz aşağıda marketteydik.Telefonu ya evde unutuyorum ya arabada.Ayşenuru ve kendimi hazırlayıp yola çıkınca telefonu mtlaka bir yerlerde bırakıyorum.Geçende fotoğraf makinesini sürekli farklı yerlere bırakıp bulamıyordum.Doğum sonrası unutkanlığı olurmu hiç?Varsa galiba ben unutkanlık yaşamaya başladım...

slm kızlarr ya çağanın ishali hala geçmedi şimdi patates -pirinç-muz ilaç olarakta reflor hibir işe yaramıyo sizin bidiğiniz başka şeyler varmı ishal kesici

Bebeklerde İshal
Gevşek ya da sulu kakanın sık sık yapılmasına ishal denir. Kanlı ishale de dizanteri denilmektedir. Çok ağır yemekler yediğinde ya da lif açısından zengin besinleri alışkın olmadığı kadar çok yediğinde ishal görülebilir. Bunun yanı sıra ishal, bir enfeksiyon belirtisi de olabilir. Bağırsak enfeksiyonları, bakteriler veya virüsler aracılığı ile oluşur.
İshal, su kaybına neden olur. O yüzden özellikle çocuklarda ve bebeklerde çok önemlidir. İshal tedavisinde su ve sulu gıdaların verilmesi temel kuraldır. Bulantı, kusma varsa besinler azar azar ve sık sık verilmelidir. Anne sütü alan bebeklerde anne sütü kesilmemelidir. Biberonla beslenen bebekler için ishal mamaları hazır olarak satılır, ishali geçene kadar çocuğunuza bu mamalardan vermelisiniz.

Siz nasıl yardımcı olabilirsiniz?
♦ Temizlik kurallarına titizlikle uyun. Mama hazırlamadan önce ve bebeğin altını temizledikten sonra ellerinizi sabunla yıkayın. Küçük bebeğin biberonlarını ve beslenme takımlarını kaynatın.
♦ Bol bol sıvı almasına özen gösterin. Su ve tuz kaybının yerine konması için ishal tozları hazır bir şekilde bulunmaktadır. Bunun elde edilememesi halinde evde şu şekilde hazırlayabilirsiniz:
5 su bardağı dolusu su 2 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuzu karıştırın. Eğer çocuk iki yaşından küçükse her bir ishal ya da kusma başına bir çay bardağı, 2 yaşından büyükse her bir ishal ya da kusma başına bir su bardağı bu sıvıdan içirin. Bu sıvıyı birden içmesi mümkün olmayabilir. Bunun için her dakika bir tatlı kaşığı içirmeniz daha uygun olur.
♦ Şeftali, elma, muz gibi meyveler verebilirsiniz. Cola, fanta gibi asitli içecekler, şeker çikolata gibi tatlı ve yağlı gıdalar vermeyin. Pirinç lapası, patates püresi, yoğurtlu çorbalar da verebilirsiniz. Çay, ayva, fındık, limon da ishale iyi gelir. İshal olan büyük çocuğa süt vermeyin.
♦ Çocuğunuzun ishali 6 saatten uzun sürerse, dışkısında kan
varsa, su kaybı belirtileri gösteriyorsa hemen doktorunuza başvurun. Çocuklarda ishal kesici ilaçlar kullanılmaz. İshalin nedeni araştırılıp, nedene göre tedavi uygulanır.

Su kaybı belirtileri: Ağız ve dudaklarda kuruma, idrarda koyu renk ve yoğunluk, altı saat boyunca idrara çıkmama, gözlerin çukurlaşması, bıngıldağın çökmesi, aşırı uyku hali ve halsizlik.

İshal, dışkılama sayısındaki ve miktarındaki ani artıştır. İshalin en büyük tehlikesi vücudun fazla sıvı kaybına bağlı olarak kurumasıdır. Bu durum, dil ve ağız içinin kuruması, az işeme, ya da koyu ve kıvamlı idrar yapma gibi belirtilerle kendini gösterebilir. İshal tedavisinin esas amacı sıvı kaybını önlemektir.

Kaynak : ( Bebek Bakımı ve Sağlığı)

Sebepleri:

İshalin en sık nedeni el-ağız yoluyla bulaşan mikroplardır. Viruslar en sık nedenlerdir. Bazen bakteri ve parazitler de ishale yol açabilir. Ender olarak besin allerjisi ve fazla meyva suyu içmek de ishal nedenidir. Eğer çocuğunuzun 1-2 defa dışkılaması varsa, bu, muhtemelen çocuğunuzu alışık olmadığı bir şey yemesine bağlıdır. Ayrıca, 2 günden uzun süren sıvı ağırlıklı beslenme de sulu dışkılamaya neden olabilir.

Hastalığın Seyri:

İshal bir kaç günden haftaya dek sürebilir. Çocuğunuzun ishal ile kaybettiği sıvıyı yerine koyması için yeterli miktarda sıvı alması gerekmektedir. Dışkının hemen katıya dönmesini beklemeyin.

Evde Yapılması Gerekenler:

İshalin ana tedavisi sıvı alımının artırılması ve diyet değişikliğidir. Uygun diyet tedavisi ishalin ağırlığına ve çocuğunuzun yaşına bağlı olarak değişmektedir. Çocuğunuz günde 4 kezden fazla sulu dışkılama yapmadan diyetini değiştirmeyin.
- Mama ile beslenen <1 yaş çocuklar sulu ve sık ishal olduğunda; mamaları laktoz içermeyen sindirimi kolay mamalara değiştirilebilir. Bunu doktorunuza danışın. Su yerine, dengeli elektrolit solüsyonu olarak bilinen ve eczanede satılan sıvılardan doktorunuzun önerisiyle faydalanabilirsiniz. Eğer çocuğunuzun ağır derecede ishali varsa ve koyu renkli, az miktarda idrar yapıyorsa, kilosu başına en az 10 ml olacak şekilde bu solüsyonlardan içebilir. Sıvı miktarını hiç bir zaman kısıtlamayın. Normal mamaya dönerken doktorunuzun önerilerine uyun.

- 2 yaşından büyük çocuklarda (sık ve sulu ishali olan) sofra yemekleri yiyebildikleri için mamayla beslenmeleri gerekmez. Pirinç, ekmek, kraker, havuç, patates, muz, elma püresi, kızarmış ekmek gibi besinler bu durumda uygundur. Tuzlu krakerler çocuğunuzun ihtiyacı olan tuz miktarını karşılamasına yardım eder. Sıvı kaybı varsa, doktorunuzun önereceği oral elektrolit ve şeker solüsyonlarını verebilirsiniz. İkinci günde süt ve su verebilirsiniz. Meyva suları ishali arttırabilir.
Dikkat: çocuğunuz katı besinleri reddediyorsa ona süt verin.

- Anne sütü alan çocuklar (sık sulu ishali olan): Hayatın ilk 3 haftasında anne sütü alan bebeğin her beslendikten sonra normalde bir dışkılaması olur. Bazen dışkı rengi yeşil, kıvamı sulu olabilir. Dışkıda sümük, kan veya kötü koku duyulana dek normal sayılmalıdır. Bebeğin dışkılama sayısı artarsa muhtemelen ishali vardır. Bebeğiniz emmeye isteksiz, hasta görünümlü ve ateşli olabilir. Unutmayın ki anne diyetindeki kola, kahve ve bitkisel çaylar barsak hareketlerini arttırabilir. Bebek ishal olursa daha sık aralarla emzirin. Formül mamayla beslenen bebeklere katı gıdalar ekleyin. Ağır ishalde (sulu ve sık) idrarı azalmış ise bebeğiniz fazla yorgunsa ve damar yolundan sıvı gereksinimi olabilir. Bebeğin altı ishale bağlı olarak tahriş olabilir. Bunu önlemek için her ishal dışkısından sonra altını yıkayın ve koruyucu bir krem sürün. Bu bakım özellikle geceleri gereklidir. Bebeğin altını sık sık değiştirmek de faydalıdır.

Yazının Kaynağı Fatma Eren ( Bebek Dosyası )

Canım umarım işine yarar...

benmeltem ben geldiiiiiim:66::66::66:
oh sonunda buldum yahu ankaradan anneleri...
ay siteyi talan ettim ama bu başlığı görmedim gizli sığınak gibi yahu sen haber vermesen hayatta bulamazdım sizi ne iyi ettin çok teşekkürler:26:
selam kızlar bende ankaradanım ismim tuba. 22 aylık kızım 8 aylık oğluşum var bebişlerime ve kendime arkadaş edinmek isterim. tanışıp görüşelim sıkıldık evlerde yapayalnız. yaşamkentte oturuyorum.

Hoşgeldin Allah analı babalı büyütsün yavrularını.Yaşamkent nerde?Ben eryaman,diğer arkadaşlar etimesgut ve sincandalar.Hangimize yakınsın?

Son düzenleme:

Cumartesileri sana ve herkese uyarsa belki baharda buluşma olursa gelirsin görüşürüz hepimiz...

söyledi.

Çok güzel bir paylaşım olmuş sağol canım...

Back