- 23 Mart 2009
- 369
- 10
- 296
tartışma olmadı beyin fırtınası diyelim görüşler paylaşıldı üzerimize düşen vazifeyi uyarmakla yaptık vs:) ama şimdi senin yazıyla tartışma boyutuna geçiyoruz sanırım hadi bakalım... şaka şaka:))) bende görüşlerimi paylaşayım kendi adıma...canlarım biraz geride kaldım ben.muhabbet ilerlemiş.yılbası falan tartışmışız.tabi herkes farklı görüş ve fikirlere sahip.dinimizi en layıkı ile yasamak tabiki çok güzel.ancak kırk yılda bir oluyor böyle kutlamalar.ben açıkçası cok karsıt degilim.günah olabilir elbette ama bu kutlama sekline göre degişir.ben 3 yıldır eşimle yılbaslarında dansözlü içkili çalgılı çengili kutlamalara katıldım.bu yıl hamile olmam sebebiyle olmadı.yani sonuçta dogum günlerimizde evlilik yıldönümlerimizde hep kutlama yaparız.alkollü veya alkolsüz.yılbası bahane oluyor bize cıkıp biryerde eglenmek için.yılbası falan olmazsa çıkcagımız yokki böyle yerlere.dogum günü evlilik falan bunlar bizde romantik oluyor eglenceli degil.yılbası kutlama bahane yani eglenmek için yoksa dinimizde elbette yok.sizler dügün falan sevmez misiniz?yılbasları olmasada cıkıp biryerlere eglenmeye gitmez misiniz? kırk yılda bir de olsa ya esimle bi kadeh sarap içiyim demek aklınıza gelmezmi? lütfen garipsemeyin.sadece düşüncelerimi yazıyım dedim.yazan arkadaslar içki yılbası karsıtı gibi geldide
eşim kıskançtır nete resim koydurtmuyor dicemkız tubaa niye hiç resmin yok face'dee ya da çocuklarının?? ben de merak etmiştim ayy
meltem komşunu aldınmı hiç temizliğe nasıl beğendinmi temizliğini? evim büyük yani seri biri olması lazım ki bitirsin işimi öyle mıy mıy bir hatun bitiremez yatıya bile kalsa:)))hah bıde unutsaydındı
ya genemı bu konu kısacası hamılelıkte 10 kılo verdım gerı 9 kılo aldım dogumdan geldıgımde 67 dım
sonra 64 odum sımdı 74 um emzırerek nasıl verılıyomus bakın görun 10 kılo almısım 5 6 ayda
emzıre emzıre
olsun genede bı ılerleme var senın kocada
masallah benım koca bı romantıkkı annatamam
dogum gunu kadınlar gunu asla unutmaz
dılekcıgım göze mı gelıyon ne allah beterınden esırgesın
amın amın..............................................amın
baktıydımdı faceden
valla benım apt komsum var hem elı cabuk hem tıtız
yok bacım kımse karsıt degıl
ben eskıden berı kutlamıyorum pek ınanclı degılım öle takıntılı cınsten ama yeterınce gunahım var ve fazlasını ıstemıyorum ama bu kadar gunah oldugunu bılmıyordum sana ne devam et derım nede etme
tabıkı kendı bılecegımız ıs
tanıdıgım 6 arkadas var sevılay jale emel dılek ve gnca
pardon benle 6 mısız
hepsıde aydın görusluler
ben desen zaten allahlık alıbey
eh sebebıde
kocısle basbasa gezmekmıs madem yılbası bahane kocısle gezmek sahane
sabahtır net yok yarım yamalak okuya okuya bu saatı ettım
hadıyın ıyı geceler öpsun sızı cuceler
ha benıde ekleyın jalenın kınden bulun ben acemıyım
sızı bulamam
yok bacım bız beledıye evı temızlemeden gelecezzzzzzzzzzzzeşim kıskançtır nete resim koydurtmuyor dicem(( hepsi üst üste gelmiş olcak öcü olcam burda şimdi ben ama olmazki ama öyle valla yapçak bişi yok ((
sanırım beni belediye bizim evi temizledikten sonra oturmaya geldiğinizde görceksiniz off çok gizemli oldu bu :))))
meltem komşunu aldınmı hiç temizliğe nasıl beğendinmi temizliğini? evim büyük yani seri biri olması lazım ki bitirsin işimi öyle mıy mıy bir hatun bitiremez yatıya bile kalsa:)))
güvenilir birimi yani eve alcaz sonuçta???
bide ücret ne istiyor uçuk fiyat vermesinde devamlı alıcam beğenirde anlaşırsak...evimin düzenini öğrensin aynı kişiyi alayım sürekli istiyorum başka türlü kadının peşinde koşturmaktan ben kadından daha çok yoruluyorum...
birde nerde oturuyordunuz meltem siz yaşamkente gelebilcekmi? bilirmi buraları falan?
yakın olsa çok iyi olur ya ani bir misafirim gelceği zamanda hemen çağırıp yarım gün falan alırdım eski evimde yakındı kadının evi bana. çok rahat oluyor öyle...
çok soru sordum canım biliyorum((
ne günahın varda canım okadar:))) yani bizimkide inançtan degil tabi.sadece dedigimiz gibi bahaneden.yoksa herkesin görüşüne tabiki bende saygılıyım.tanıdıgım kadarıyla tabi ki tümhah bıde unutsaydındı
ya genemı bu konu kısacası hamılelıkte 10 kılo verdım gerı 9 kılo aldım dogumdan geldıgımde 67 dım
sonra 64 odum sımdı 74 um emzırerek nasıl verılıyomus bakın görun 10 kılo almısım 5 6 ayda
emzıre emzıre
olsun genede bı ılerleme var senın kocada
masallah benım koca bı romantıkkı annatamam
dogum gunu kadınlar gunu asla unutmaz
dılekcıgım göze mı gelıyon ne allah beterınden esırgesın
amın amın..............................................amın
baktıydımdı faceden
valla benım apt komsum var hem elı cabuk hem tıtız
yok bacım kımse karsıt degıl
ben eskıden berı kutlamıyorum pek ınanclı degılım öle takıntılı cınsten ama yeterınce gunahım var ve fazlasını ıstemıyorum ama bu kadar gunah oldugunu bılmıyordum sana ne devam et derım nede etme
tabıkı kendı bılecegımız ıs
tanıdıgım 6 arkadas var sevılay jale emel dılek ve gnca
pardon benle 6 mısız
hepsıde aydın görusluler
ben desen zaten allahlık alıbey
eh sebebıde
kocısle basbasa gezmekmıs madem yılbası bahane kocısle gezmek sahane
sabahtır net yok yarım yamalak okuya okuya bu saatı ettım
hadıyın ıyı geceler öpsun sızı cuceler
ha benıde ekleyın jalenın kınden bulun ben acemıyım
sızı bulamam
tartışma olmadı beyin fırtınası diyelim görüşler paylaşıldı üzerimize düşen vazifeyi uyarmakla yaptık vs:) ama şimdi senin yazıyla tartışma boyutuna geçiyoruz sanırım hadi bakalım... şaka şaka:))) bende görüşlerimi paylaşayım kendi adıma...
ya düğün derneğe gidiyoruz seviyoruz ok ama yılbaşıyla aynı değil kıyaslanamaz bile dinimizde yeri bunu belirtmek isterim en başta yanlış anlaşılma olmasın.
eğlenceli kutlamalar yapılabilir severiz heralde bizde insanız ama eğlenmek sadece yılbaşı kutlamasında olcak diye birşey yok doğum günlerindede eğlenilebilir, kutlamalar yapılabilir, evlilik yıl dönümü, sevgililer günüde romantik bir şekilde kutlanabilir. tercih meselesi...hatta eğlenmek adına eşimle şöyle oturup bir kadeh şarap içeyim demem evet çünkü şarap içme kültürüde bizim dinimizdede örf adetimizdede yok...ayrıca 5 vakit namaz kılan bir ailenin hadi bir kadeh şarap içelim hayatım deme gibi bir lüksü yok:)))ne kadar saçma olur dimi "şarabımızı içelimde yatsıyı kılıp yatalım canım" diye bi düşünsene:)))
içkili mekanlara takılmayız, hatta içkili mekanlardan alışveriş dahi etmeyiz. carrefour,migros, kipa istedikleri kadar kampanya yapsınlar hatta bedava versinler dönüp bakmayız:)))
ben kapalıyım biliyorsun ama sen şimdi böyle konuşunca beni aşiretten çarşaflı peçeli bir kadın gibi hayal ettin bunuda biliyorum:))) ama öyle değil (inş o da olur)evlenmeden önce gayet açık ajanslardan mankenlik fotomodellik teklifleri alan gayet rahat yetişmiş kendi isteğiyle sözlenmeden 15 gün önce kapanmış sonra eşiyle tanışmış biriyim. eşim kapatmadı beni yani....normal bir kapalıyım yani...
şimdi bunları niye anlattım ana fikre gelelim:) sizin gibi yılbaşı kutlamıyoruz,şarap içmiyoruz ama siyaset hariç(zaten hiç sevmem)her platformda birlikte zaman geçirebilir insanlar birbirlerinin fikirlerine saygı duydukça..
sen görüşlerini yazmışsın kınamıyorum asla haddimde değil zaten saygı duyuyorum zira çevremde bu tür görüşlere sahip arkadaşımda çok zaten...
bende görüşlerimi yazdım katılım değil sadece saygı bekliyorum kafi...
elbette saygı duyuyorum herkesin fikrine.din konusu zaten burada tartışma konusu olacak birşey kesinlikle degil.yani benim ailemdede herkes kapalıdır esimin ailesindede:) yanlış anlamayın ricaederim.bizde siz gibi normal bir aileyiz.aykırı yada basıbos bir yasamımız yok.kırk yılda biryaparız ama böyle eglenceler.sevgiyle kalın
ay aysegulcugum sorma bende kapalıyım sözde
ama
balkona acık cıkarım sokak kapısınıda acarım tamırcıde gelır eve örtmem basımı
iste kapalıyık yanı...........................
apt yenı tasınan komsuma gıttık ev görmeye kadın benı hep acık göruyodu ya hayırlı olsun dedı nıye dedım kapanmısın ya 2 senedır kapalıyım dedım ben hıc görmedım senı kapalı dıyo
işte öle bısey anam herkesın ınancı kendıne
tabikide...ay meltemcik seni zaten ayrı merak ediyorum ilk senle tanışmıştım burada ya ondan birde cok şeker geliyor konuşman falan tanışmayı çok isterim inşallah.ben kapalı degilim.ama hiç açık giyinmem sadece basım acık.örtmeyi daha düşünmüyorum ilerde belki olabilir nede olsa aileden öyle gördüm.bas örtmeden daha evvel kuran ögrenmeyi isterim mesela.ama cocuktan hiç fırsat olmadı bi kursa gitmeye.internetten epey ögrenmiştim aslında ama okumaya gecemedim.burda toplantı falan oluyor.herkes okuyor ben bilmiyorum üzülüyorum onainşallah oda olur
dur sana bir takılayım tadı damağımda kaldı:)))bana gelince hangi tarz müzik istersiniz yahu istek verinde şimdiden öyle her müzikte falanda eğlenemezsiniz siz şimdi:))) bize gelince son ses müzikle şakkıdı şakkıdı kalkıp oynıcaz eller havaya yapçaz başka türlü sen gelmezsin... eğlenmen gelmiş senin:)))elbette saygı duyuyorum herkesin fikrine.din konusu zaten burada tartışma konusu olacak birşey kesinlikle degil.yani benim ailemdede herkes kapalıdır esimin ailesindede:) yanlış anlamayın ricaederim.bizde siz gibi normal bir aileyiz.aykırı yada basıbos bir yasamımız yok.kırk yılda bir yaparız ama böyle eglenceler.sevgiyle kalın
ay çok büyük bir itham olmuş.yani 2 suçlama insanın hayatını değiştirir. bir namus iki hırsızlık allah iftiradan korusun inşallah.yok bacım bız beledıye evı temızlemeden gelecezzzzzzzzzzzz
yo hıcte zor sormadın benı arıyosun acıkcası bende evlenmeden cok temızlıge gıttım
bu 2 evlılıgım ya bılıyomuydunuz bılmıyorum 2 sene öncesıne kadar aranılan bı temızlıkcıydım
malesef ben evıme temızlıkcı almıyorum
kendım yapıyomm yada seyımızın ustunde oturuyok dıyım
neyse komsum temızlıklere gıdıyor
elıde cabuk guzel ıste yapar ve ıhtıyacı var
benım samımi komsum adresı tam verırsek bulur
vede guvenılırdır
yınede sorayım eger gıtmem derse bı baskası daha var
bak yerı gelmısken sıze bı temızlık anımı anlatayım
77 yasında bı kadına gıdıyordum evı tertemız olurdu beledıyeden gelırlerdı 2 ayda bır bende gıderdım
neyse 1 gun yarım gun gıttım yerde ıgne buldum meger kocasının ıgnesıymıs
kaybettım dıye uzulmus 30 yıl olmus kocası ölelı
neyse aradan 1 hafta gectı benı ona tavsıye eden kadına gıttım temızlıge
ana bıde baktım oda orda surat 1 karıs
neymıs
kocasından kalma 2 yuzuk 200 mılyon parası yokmus
para senın olsun kocamın hatırası yuzuklerımı ver
2 gözum 2 cesme
nasıl dıyorumkı nasıl helalıme haram katarım
bak senı bu mahallede kımseye yollatmam herkese söylerım sen kıme ıstersen söyle benım umrumda degıl ben gazeteden iş bulur baska ıs yaparım nıtekım 3 hastanın altından almıs bı ınsanım ben
yok kadını ıkna edemedım
bı gn yolda gördum buldunmu dedım calan getırmezse bulunmaz dedı
dedımkı ben almadıysam dılerım llahtan benım ahım ıcın 1 yıl yatalak olasın oda senınde ellerın felc olsun dedı
gecen sene
arkadasımın kocası tesısatcısıydı onun taaaaaaaaaa dukkanına gıtmıs benım numaramı ıstemıs
helellık alacakmıs bulmus altınlarını ve parasını
arkadasa dedımkı verme benım hakkım helal degıl
bıde ustune ustluk hacıya gıtmıs
teşekkürler şekerim o senin hoşluğun:)))))"şarabımızı içelimde yatsıyı kılıp yatalım canım" diye bi düşünsene:))) olmaz tabi ay çok hoşsun
hayırdır bacuuuuuuuudur sana bir takılayım tadı damağımda kaldı:)))bana gelince hangi tarz müzik istersiniz yahu istek verinde şimdiden öyle her müzikte falanda eğlenemezsiniz siz şimdi:))) bize gelince son ses müzikle şakkıdı şakkıdı kalkıp oynıcaz eller havaya yapçaz başka türlü sen gelmezsin... eğlenmen gelmiş senin:)))
üff benimde bugün bakkala kadar gidiyorum deyip 10 yıl ortadan kaybolasım var...
benı tanıyan herkes lanet ettı kadına bı kadına gıdıyodum 2 eltılerdı hala görusuyorumay çok büyük bir itham olmuş.yani 2 suçlama insanın hayatını değiştirir. bir namus iki hırsızlık allah iftiradan korusun inşallah.
başkası olsa yüzüne öyle şeyler demez arkandan söylerdi ama o kadın yaşlıymış ya yaşlılar daha patavatsız oluyorlar.hayır birde çok büyük bir sorumluluk bu evlere çalışma amaçlı gitme meselesi yani ev sahibi birşeyim yok dese polise bildirse şikayetçi olsa nasıl ispat ediceksin. çamur at izi kalsın.
allah korumuş seni gene meltem valla. çok kızdım kadına...
meltem sen güvenilir biridir diyorsan ok madem bi sor bakalım. adresmi yollayım sana özelden?
teşekkürler şekerim o senin hoşluğun:)))))
yok kız bunaldım bütün gün evde hergün aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım. annemi arıyorum ablam orda oturuyorlar, kayınvalidemi arıyorum o ayrı alemlerde gezmelerde. ben evde yalnız bi başıma anca çocuklara yemek yedir,alt değiştir,üst değiştir,yemek yap daral geldi. bi değişiklik yapsam hani haftada bir iki gün gezmelere gitsem falan kafamı dağıtçam ama hafta sonu anca kocişle gidioz avm lere işte o da beni kesmiyor. birileriyle tanışsamda gitmeye kalksam hafta içi gene gitmem sorun araba bende değil kociş alıyo işe gidiyor.ben götürürm seni bir yere gitçeğin zaman diyor. arada bunalım geliyo çok fena. insan görmeden yaşamak çok garip kociş geliyo akşam bide çocukları görüyorum ancak işte tüm hafta böyle... benim evlenmeden önce sosyal hayatım sınırsızdı evde duramazdım hiç... ama benim bu hale gelmeme neden çocuklarda değil gurbet... ne eşimin ne benim tek bir yakınımız yok burdahayırdır bacuuuuuuuu
yıl buyuyunce yaslanma senromunamı gıırdın ben her yıl 1 yas daha kuculurum mısal bu sene 24 olcam
21 subatta
benı tanıyan herkes lanet ettı kadına bı kadına gıdıyodum 2 eltılerdı hala görusuyorum
kadının 30 mılyarlık takısı cekmecesınde durur benı eve bırakır gıderdı
hele arkadaslar dogumgunu hedıyesı konusurduk
200 mılyon nakıt 2 yuzuk yeter derlerdı
sen onları getır kırısak derlerdı gecen o arkadasa dedımkı hıc yapmıs olabılecegım aklınıza gelmedımı bız senı tanıyoruz dedıler
bılmem o kadın ahıretınıde yaktı derdıne yansın
ay tuba aysegul
ne hos karularsunuz
pek sevdım sızı
görusmek ıcın can atıyorum
ama ev ortamındaaaaaaaaaaaaaaa
hey kadunlar ney yapıyonuz
ben kuru yemıs yıyom bennuyu emzırıyom ve sıze yazıyom
totomu kasıyım ne becerıklı karuyam
hadıyın hoccakalın sabah gene ılk bız yazarık bennuslaaaaaaaaaaaaa
yok kız bunaldım bütün gün evde hergün aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım. annemi arıyorum ablam orda oturuyorlar, kayınvalidemi arıyorum o ayrı alemlerde gezmelerde. ben evde yalnız bi başıma anca çocuklara yemek yedir,alt değiştir,üst değiştir,yemek yap daral geldi. bi değişiklik yapsam hani haftada bir iki gün gezmelere gitsem falan kafamı dağıtçam ama hafta sonu anca kocişle gidioz avm lere işte o da beni kesmiyor. birileriyle tanışsamda gitmeye kalksam hafta içi gene gitmem sorun araba bende değil kociş alıyo işe gidiyor.ben götürürm seni bir yere gitçeğin zaman diyor. arada bunalım geliyo çok fena. insan görmeden yaşamak çok garip kociş geliyo akşam bide çocukları görüyorum ancak işte tüm hafta böyle... benim evlenmeden önce sosyal hayatım sınırsızdı evde duramazdım hiç... ama benim bu hale gelmeme neden çocuklarda değil gurbet... ne eşimin ne benim tek bir yakınımız yok burda
bende seni merak ediyorum bakalım görüşüncede bu kadar enerjik olcanmı:))) bazıları nette bülbül kesilir görüşünce tık yok klavye cesaretimi seninkide bakalım:))))evet çocuklarla en rahat ortam ev ortamı canım katılıyorum valla. dışarıda buluşma olursada ancak böyle oyun alanı ablalı bir yer olcak onlar çocuklarla ilgilencek bizde oturcaz iki sohbet etçez yoksaaa dışarı çıkıp çocuk peşinde koşturcaksak buluşmanın manası ne yani...
Selamlarrrrr,misafirlerim yeni gitti,ortalık perişan durumda,yarın büyük bir temizlik beni bekliyorÇok eğlendik,güzel bir gündü,bütün yorgunluğuma değdi doğrusu
dılek senın mısafırın kımdıSelamlarrrrr,misafirlerim yeni gitti,ortalık perişan durumda,yarın büyük bir temizlik beni bekliyorÇok eğlendik,güzel bir gündü,bütün yorgunluğuma değdi doğrusu
ayyyy benimde ortalık aynı durumda biz hala uyumadık bende şöle bi bakıyım kızlar neler yapmış diyeee sabahh ne durumda olurum bilemem hepinize sağlık mutluluk huzur dolu bir yıl diliyorummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?