- 23 Mart 2009
- 369
- 10
- 296
tartışma olmadı beyin fırtınası diyelim görüşler paylaşıldı üzerimize düşen vazifeyi uyarmakla yaptık vs:) ama şimdi senin yazıyla tartışma boyutuna geçiyoruz sanırım hadi bakalım... şaka şaka:))) bende görüşlerimi paylaşayım kendi adıma...canlarım biraz geride kaldım ben.muhabbet ilerlemiş.yılbası falan tartışmışız.tabi herkes farklı görüş ve fikirlere sahip.dinimizi en layıkı ile yasamak tabiki çok güzel.ancak kırk yılda bir oluyor böyle kutlamalar.ben açıkçası cok karsıt degilim.günah olabilir elbette ama bu kutlama sekline göre degişir.ben 3 yıldır eşimle yılbaslarında dansözlü içkili çalgılı çengili kutlamalara katıldım.bu yıl hamile olmam sebebiyle olmadı.yani sonuçta dogum günlerimizde evlilik yıldönümlerimizde hep kutlama yaparız.alkollü veya alkolsüz.yılbası bahane oluyor bize cıkıp biryerde eglenmek için.yılbası falan olmazsa çıkcagımız yokki böyle yerlere.dogum günü evlilik falan bunlar bizde romantik oluyor eglenceli degil.yılbası kutlama bahane yani eglenmek için yoksa dinimizde elbette yok.sizler dügün falan sevmez misiniz?yılbasları olmasada cıkıp biryerlere eglenmeye gitmez misiniz? kırk yılda bir de olsa ya esimle bi kadeh sarap içiyim demek aklınıza gelmezmi? lütfen garipsemeyin.sadece düşüncelerimi yazıyım dedim.yazan arkadaslar içki yılbası karsıtı gibi geldide
ya düğün derneğe gidiyoruz seviyoruz ok ama yılbaşıyla aynı değil kıyaslanamaz bile dinimizde yeri bunu belirtmek isterim en başta yanlış anlaşılma olmasın.
eğlenceli kutlamalar yapılabilir severiz heralde bizde insanız ama eğlenmek sadece yılbaşı kutlamasında olcak diye birşey yok doğum günlerindede eğlenilebilir, kutlamalar yapılabilir, evlilik yıl dönümü, sevgililer günüde romantik bir şekilde kutlanabilir. tercih meselesi...hatta eğlenmek adına eşimle şöyle oturup bir kadeh şarap içeyim demem evet çünkü şarap içme kültürüde bizim dinimizdede örf adetimizdede yok...ayrıca 5 vakit namaz kılan bir ailenin hadi bir kadeh şarap içelim hayatım deme gibi bir lüksü yok:)))ne kadar saçma olur dimi "şarabımızı içelimde yatsıyı kılıp yatalım canım" diye bi düşünsene:)))
içkili mekanlara takılmayız, hatta içkili mekanlardan alışveriş dahi etmeyiz. carrefour,migros, kipa istedikleri kadar kampanya yapsınlar hatta bedava versinler dönüp bakmayız:)))
ben kapalıyım biliyorsun ama sen şimdi böyle konuşunca beni aşiretten çarşaflı peçeli bir kadın gibi hayal ettin bunuda biliyorum:))) ama öyle değil (inş o da olur)evlenmeden önce gayet açık ajanslardan mankenlik fotomodellik teklifleri alan gayet rahat yetişmiş kendi isteğiyle sözlenmeden 15 gün önce kapanmış sonra eşiyle tanışmış biriyim. eşim kapatmadı beni yani....normal bir kapalıyım yani...
şimdi bunları niye anlattım ana fikre gelelim:) sizin gibi yılbaşı kutlamıyoruz,şarap içmiyoruz ama siyaset hariç(zaten hiç sevmem)her platformda birlikte zaman geçirebilir insanlar birbirlerinin fikirlerine saygı duydukça..
sen görüşlerini yazmışsın kınamıyorum asla haddimde değil zaten saygı duyuyorum zira çevremde bu tür görüşlere sahip arkadaşımda çok zaten...
bende görüşlerimi yazdım katılım değil sadece saygı bekliyorum kafi...