Dinî âyîne katılmadan yılbaşı dolayısıyla toplantı ve eğlence yapan müslümanlar, bu eğlencelerde ayrıca hiçbir haram işlemeseler dahi, kökeni dinî (İslâm'dan başka ve ona göre bugün mûteber olmayan bir dîne dayalı) olan bir faâliyete katıldıkları ve başka dinden olanlara -dinle ilgili bir konuda- benzer hale geldikleri için günah işlemiş olurlar. Yukarıda kaynağını verdiğimiz, "Bir din ve kültür topluluğuna kendini benzetenler onlardan sayılır" meâlindeki hadîs bu davranışı yasaklamaktadır
canım çok güzel bir öneri yapmışsın okudum şimdi verdiğin linkte gayet güzel açıklamış. bu cümlede açıkca söylemiş zaten ayetlerle örnek vererek
biz yılbaşı akşamı erkenden uyuyoruz hatta yılbaşı programlarını bile seyretmemek adına...
normal birgün değil hatta sevmediğimiz birgün sayılır
ay hala karar veremedim saç modelime kısa kestirmek istiyorum hamilelikte saçlarım baya cansızlaştı gibi dökülmede oldu tabi. 2 hamilelik yakın zamanlarda olduğu içinde tabi etkisi var. kısaltıp uzatmayı hedefliyorum ama yakışırmı acaba karar veremedimki
eşimde takıktır zaten saç olayına kısa saçıda hiç sevmez bana tamam dedi ama yakışmazsa başımın etini yer valla
dün doğum günümdü kocişin süprizleriyle çok güzel geçti