2009Nisan Anneleri İftarda Ne Yemeli Bebişlere Sütü Azalmasın Diye?

canım silor,tepsiye yufkadan yapılmış halkaları dizip üzerine yoğurt,sıvıyağı karışımı dökülüyor.yoksa başka birşey mi merak ettim

evet canım ama bız yoğurtla sıvıyağ dokmuyoruz ben kıymalı sos yada tavuk haşlıyorum suyunla yufkakaları ıslıyom tavuğuda ustune didiyom uzstunede yoğutla yağ yakıyorum ben kışlık çok yaparım onu:))) kolay yemek

kemik suyu çorba,
mantarlı tavuk sote,
fırın makarna.
salata
tatlıya da wafıl düşünüyorum.(tost makinasıyla yapıyorumkaydirigubbakcemile3)
akşam eşimin halasında yemekteydik eşi kayserili ve ilk defa kayseri mantı çorbası içtim ve çok beğendim.

evet canım ama bız yoğurtla sıvıyağ dokmuyoruz ben kıymalı sos yada tavuk haşlıyorum suyunla yufkakaları ıslıyom tavuğuda ustune didiyom uzstunede yoğutla yağ yakıyorum ben kışlık çok yaparım onu:))) kolay yemek

annemde çok yapar canım ve bende çok severek yerdimcokacimcoook
söyleyeyimde yapsın canım çektidelikafadulden
bu arada canım bursalı mısın?
annemde bursalı acaba bursaya özgü bir tarif mi?

bu akşam bızde olucak menu
tel şehriye
silor
patates oturtma
salata vazgecilmezim yoğurt
tatlı olarak dilber dudağı sipariş ettim eşime :))))))

canım bu silor mu ne ben ilk defa duydm :eek: ay iice bi tarifini verde deneyim güsel oluyomu hakkattenn yani basit mi yoksa agır bi yemek mii misafire falanda sunulur muu

bugün eşimin işyerinde iftar var tek başıma olucam
e ben de tutmuyorum zaten bugün yemekten yırttım yani:)

evet bursalıyım canım ister evde yufka aç ister hazır olsun bnım belli olmuyo bazen hazırdan bazen yufadan yapıyorum tek tek yufkaları rulo yap 1 parmak yada nasıl kalınlıkta istersen kes fırın tepsini yağla diz fıeında bıraz kızarana kadar pişir tavuklu yapıcaksan tavuk suyunu tepsinin ustune dok fırına koyiyice emsin ustune tavuğu diid yoğurt vr yğ koy ama kıymalı dersen kymayı kavur salöalı su yap yada istediğin gibi sulu sos tepsiye dök ister aygazda cevıre cevre ister fırında pişir

Son düzenleme:
ben bursada okurken ev arkadaşlarım bursalıydı
onlar da çok yapardı ben de ilk defa onlarda görmüştüm bayıla bayıla yerdik:)

canım saol ama bişey daha sorcm yufkaların üstünü yaglmadn fırına koycm dimi
birde yogurtla yağı nasl yapcak iikisini karıştrp üstünemi dökücm tavukları koydktan sonra

evet bursalıyım canım ister evde yufka aç ister hazır olsun bnım belli olmuyo bazen hazırdan bazen yufadan yapıyorum tek tek yufkaları rulo yap 1 parmak yada nasıl kalınlıkta istersen kes fırın tepsini yağla diz fıeında bıraz kızarana kadar pişir tavuklu yapıcaksan tavuk suyunu tepsinin ustune dok fırına koyiyice emsin ustune tavuğu diid yoğurt vr yğ koy ama kıymalı dersen kymayı kavur salöalı su yap yada istediğin gibi sulu sos tepsiye dök ister aygazda cevıre cevre ister fırında pişir

yavv bu çok güzel olur beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeecokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

Son düzenleme:
annemde çok yapar canım ve bende çok severek yerdimcokacimcoook
söyleyeyimde yapsın canım çektidelikafadulden
bu arada canım bursalı mısın?
annemde bursalı acaba bursaya özgü bir tarif mi?

bizde de yapılır bu,ama adı farklı,çullama mı ne deniyordu.

ayrıca seher fotolar da çok ii olmuş canım ,thanks.

ben buna benzer bişeyi milföy hamuruyla yapmıştım satılan hazır milföy hamurunu azıcık incelttim içine kıymalı harçları sürdüm sonra kıvırdım rulo gibi. bıçakla parmak kalınlığında kesip yağladığım borcama dizdim. fırında iyice kızarana kadar pişti. çıkınca üzerine domates sosu döktüm ikiside sıcak olduğu için o sosu da emdi. yoğurtla servis yapınca da şahan oluyo lokum gibi oluo milföy hamuru. anammmmm obezlik damarım tuttu

ben sayenizde bu tarifi yapcam ama yufkam yok milföyle yapcam yine bi de canım ezogelin çorbası istio günlerdir onu yapmayı düşünüom ya çok açım çooooooookkk yada gözüm aç benim

X