2009Nisan Anneleri İftarda Ne Yemeli Bebişlere Sütü Azalmasın Diye?

geda neyi ikiye böldün anlamadım
yuvarlak yapmadınmı küçük küçük hamuru

yuvarlak yaptım da tepsiye sığmadı iki tepsiye dizdim..... hazırladığım şerbet 4 bardak old. için 2 bir tepsiye 2 bir tepsiye şerbeti paylaştırdım.... tatlıların üst kısımları sert biras:) ööle işte... acemi işi yanı.....

Ne hamaratsınız kızlar valla,kendimi kötü hissettim şimdi,tatlı falan yapmadım benmafoldumben
Bir de ne ben ne de eşim bir öğünde bu kadar çok yemeği yiyemeyiz,bizde de çorba,kuru köfte patates kızartma ve pilav vardı,bunları bile yiyemedik,çok geldi.

valla biz bugn annişimlee pilav baş yemek zatiii sonra mercimek çorbası birde patlıcaları iince iince dogradk yagda kızartık tepsiye dizdik sonra üzerine köfte dizdiken son domates y.biber k.biber sarımsak sogan dogradık ocakta pişirdk harika odluuuu

kızlar yarın evde olmucam ama yinede söleyim olsaydm bu yemegi yapacaktım
kemiksiz tavuk döşünüince ince diliyoruz iç malzeme hazırlıyoruz kırmızı biber sogan maydonaz dereotu bunları kavurup kapatmaya yakın ceviz atıyoruz cevzleri ince ince dogruyoruz birde böle 5dk kadar pişiriyoruz tavuk döşünü aynı iki elizimi birleştrrzya onn gibi ayırıyorz içine bu malzemeyi koyyup tepsiyi yaglıyorz tavugu koyyoruz üstüde yaglanacak 1.5 su bardagı su koyup fırına veriyorzzz
uzun oldu ama kolay kızlar anlatrken uzattm

bende dalyan köfte patetes püresi ve dünden kalan kuru fasülye ....... salata olalarak közlenmiş biber ve patlıcandan oluşan salatadan yaptım tatlı yapmadım yer kalmıyorr.....:) yanına kola

bu sırada bende oruç tutmuyorum he.

yaa dün sadece bi kase çorba içebildim..
çünkü o kadar çok susadım ki bir sürahiyi bitirdim sonra hiçbişey yiyemedim.
kaşarlı domates çorbası o kadar..
zaten dün yorgunluktan erkenden uyudum kaldımm..

dün yanlız alışveriş yaptım..
burda meşhur yufkacı var.
bide lor aldım börek yapabilirm..sahur için tabi..
canım balık istiyor yanlız çipura..
ben deniz kızıyımda denizden ne çıksa yerimm:))

Off ben ramazanda Çok yalnız oluorum yaa yahya Çok geÇ gelıo ıŞ yoĞun dıyeeee

sende araba vardı dimi, atla gel güzelim bize. sana antep yemekleri yapayım yoorum :)) sen de paklava getir :)) yok ben almiyim dersen mantarlı tavuklu kremalı fesleğen soslu fettucine yaparım, üstüne de tiramisu, yumuluruz :)

bkz. kızlar alternatif ramazan menüsü vermiş bulunmaktayım. gerçi tiramisu da likörsüz olmaz ama :)

Son düzenleme:
bende su içmekten bişi yiyemedim bu gun dünden kalan tarhanam var zaten o bana yetiyo bi daha canım bişi istemiyo su içmekten taze fasulye var yanına cacık cacıksız yemez gene eşime mantı birde canım patates salatası istiyo kendime onu yapıcam tatlı benbu ara diette olduğum için eşimde yemediği için bu geceki tatlı mevzum karpuz kavun

bizim bu akşamki menümüz mercimek çorbası dolma tavuklu pilav puding biraz uyumsuz ama idare edicez artık

yuvarlak yaptım da tepsiye sığmadı iki tepsiye dizdim..... hazırladığım şerbet 4 bardak old. için 2 bir tepsiye 2 bir tepsiye şerbeti paylaştırdım.... tatlıların üst kısımları sert biras:) ööle işte... acemi işi yanı.....

olsun ya bende fazla büyük yuvarlamışım pişince iice genişledi
ama tadı nefis oldu ağızda dağıldı valla

dün çorba hariç 3 çeşit yemek vardı ama kociş yemekten çok su içince kaldı valla çok susamış canımın içi zaten yaşamak için yiyenlerdendir.bu akşama domates soslu makarna ve çorba istedi ağır şeyler istemiyormuş birde biber dolması yaparım yeter.

bu akşam ben bişey yapmıcam
benim kociş gelmicek işte oolacak bendede oruç yok zaten
tavuk suyu çorbam var o bana yeter

bende sonunda menümü oluşturdum dün az yapmışım iyikiyiyemedik doğru düzgün sahurda da biraz yedim bitti bugüüün patatesli bulgur pilavı yapcam domates biberde koyarım şöyle azda acılı,yanınada ciğer kavurma ve cacık çoreba yapmıyom bgn dünden az var ha bide sakızlı muhallebi yaptımdaceren hanımdan fırsat bulursak yerim bunları dün iftar saati hiç yapmadığı kadar kudurdu bi yiyemedim ondan karnı toktu ama emmek bile istedi sıpa bgn onu uyutmayı düşünüyom o satte tam ziyafet çekiyim dimii bulgurda bana iyi süt yapar hem

X