- 22 Haziran 2009
- 1.405
- 6
-
- Konu Sahibi cicekcicek
y şu kadayıflı muhallebı tarifinide verin bakalım hatınlar kım yapıyodu
göremiyorum yaaaaaaaaaaaavalla nagıhan ben tepsiyı yağlıyorum dık dık koyuyurum kestığım yufkaları canım
resimli daha iyi anlarsın
http://img198.imageshack.us/img198/7249/silor3.jpg
bu fırından çıkıncakı hali ben böyleyken uzerine haşldığım tavuk suyudnu döküyom tekrar fırında çekmesini bekliyom suyunu sonra
http://img193.imageshack.us/img193/7916/silor1.jpg
bu hali alıyo üztüne tavuk didip yoğur gezdirip yağ yakıyorum
250 gr. kırık kadayıf
1/2 su bardağı tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için;
1,5 kilo süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı büyük tırtıklı borcamın altına serilir.
Ayrı bir yerde muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis edilir.
Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır.
afiyet olsun gerçekten çok gzl oluyo bizimkilere tatlı ne yapim diye sorunca hemen bunu istiolar hemde haffiiffff
250 gr. kırık kadayıf
1/2 su bardağı tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için;
1,5 kilo süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı büyük tırtıklı borcamın altına serilir.
Ayrı bir yerde muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis edilir.
Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır.
afiyet olsun gerçekten çok gzl oluyo bizimkilere tatlı ne yapim diye sorunca hemen bunu istiolar hemde haffiiffff
bu akşam bızde olucak menu
tel şehriye
silor
patates oturtma
salata vazgecilmezim yoğurt
tatlı olarak dilber dudağı sipariş ettim eşime :))))))
seher silor gürcü yemeğidir gürcü müsün yoksa sendeee
gürcü mutfağı dedin mi ilk silör gelir
adapazarında annem yapmıştı annnaammm bi yedim bi yedim cokacimcoook
seher silor gürcü yemeğidir gürcü müsün yoksa sendeee
gürcü mutfağı dedin mi ilk silör gelir
adapazarında annem yapmıştı annnaammm bi yedim bi yedim cokacimcoook
yok canım bız arnavutuz aslen babam adapazarlı ve amcalarım falan hepsi orda bende orda doğdum ama oranın havası benı rahatsız ediyo gittim mi 1 hafta sonra hastanelik oluyorum canım o yuzden bursada yaşıyoruz biz anamın memeleketinde
aysuncum ben severim sucuklu pilavı pirinçleri kavurmadan onları az öldürürüm kup kup koyup sonra pirinçlede kavururum normal pilav yapar gibi yani