2009Nisan Anneleri İftarda Ne Yemeli Bebişlere Sütü Azalmasın Diye?

ben ne yapsam ki... ööle hamur işlerini pek bilmiyom anca sebze.... offff.... zaten 3 gündür bişiy yiyemiyom... pöfffffff bu ev hanımlığı modundan sıkıldım sankim...

y şu kadayıflı muhallebı tarifinide verin bakalım hatınlar kım yapıyodu

250 gr. kırık kadayıf
1/2 su bardağı tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya fındık
Muhallebisi için;
1,5 kilo süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker

YAPILIŞI
Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur. İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur. Kadayıfın yarısı büyük tırtıklı borcamın altına serilir.
Ayrı bir yerde muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür. Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır. Soğuk olarak servis edilir.
Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır.

afiyet olsun gerçekten çok gzl oluyo bizimkilere tatlı ne yapim diye sorunca hemen bunu istiolar hemde haffiiffff

göremiyorum yaaaaaaaaaaaaühühüüh

bende denicem kolaymışta

hazır tavuk gögsü ile de güzel olur bu tarif.

kızlar bızım bu gunki menu
terbiyeli yoğurt çorbası
zeytınyağlı barbunya
sucuklu pilav . cacık
tatlıda sütlü tatlı yapmayı duşunuyorum ama ne bılmıyorum

ben bugün rahatım yemek yapmıcam.
dünden yemeklerim kaldı.
sulucuklu pilavı ilk kez duydum.
pilavla sucuk birleşince nasıl olur kiii

bu akşam bızde olucak menu
tel şehriye
silor
patates oturtma
salata vazgecilmezim yoğurt
tatlı olarak dilber dudağı sipariş ettim eşime :))))))

seher silor gürcü yemeğidir gürcü müsün yoksa sendeee
gürcü mutfağı dedin mi ilk silör gelir
adapazarında annem yapmıştı annnaammm bi yedim bi yedim cokacimcoook

seher silor gürcü yemeğidir gürcü müsün yoksa sendeee
gürcü mutfağı dedin mi ilk silör gelir
adapazarında annem yapmıştı annnaammm bi yedim bi yedim cokacimcoook

BENDE TARİFİ BUGÜN GÖRDÜM VE SÖYLENDİĞİNE GÖRE ÇOK LEZETTLİYMİŞ BENDE MERAK EDİYORUM DENİYECEĞİM BAKALIM YA YARIN YADA HAFTA SONU BUGÜN TEYZEMLERE İFTARA DAVETLİYİZ YEMEK İŞİM YOK BUGÜN ...:lepi:

yok canım bız arnavutuz aslen babam adapazarlı ve amcalarım falan hepsi orda bende orda doğdum ama oranın havası benı rahatsız ediyo gittim mi 1 hafta sonra hastanelik oluyorum canım o yuzden bursada yaşıyoruz biz anamın memeleketinde
aysuncum ben severim sucuklu pilavı pirinçleri kavurmadan onları az öldürürüm kup kup koyup sonra pirinçlede kavururum normal pilav yapar gibi yani

bursa güzel yerdir.
annemin evi var orda yaz tatillerinde gelirdik ama küçüktüm o zamanlar.
geçen yaz karacabeye gitmiştik eşimle arkadaşının düğününe(eşim ünv.orda okumuş)çok beğendim.

öyle elifçim napalım az yapayıromu bıtıyo ertesi gune başka bide eşim dolapta beklemiş yemeği yemez de

kızlar egeye demir ilacı başlıcam eczacı üzerine 1 sefer 9 damla yazmış bişeye karıştırıp mı vericem ?yoksa çay kaşığıyla mı vericem.
benimde sinüzitim başladı off midem bulanıyor...............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…