ayy o kuku çok kötü oluyor..bi tanıdığa gittiğimizde ev öyle kokuyordu..tamamiyle bebeğin bakımıyla ilgili..
Bence de. Zaten çocuğu sıcak havada bir yatırırdı kat kat. Çocuk terleyip hasta olurdu hep. Şimdi benim İpek için aldığım kıyafetlere bakıyor. Ne giydireceksin diyor. Gündüz sadece kısa kollu veya kolsuz body diyorum. E başka bişey giydirmeyecek misin diyor bu sefer. Gerek yok çocuk hava alsın diyorum. Ben evde ince penye şortla dolaşırken çocuğa hırka mı giydirecemlmaz:
nisan annelerindemi mayıs annelerindemi tam hatırlamıyorum ama bi arkadaşın bebeği doğuma birkaç gün kala bi anda dönüvermiş..sezeryan diye planlarken normal doğum yapmış.inş sizlerinde döner.
ki sizlerin daha zamnınız var.döner inş.
Kuzenim bugün doğum yaptı şimdi aradım halamı bebek doğum esnasında kakasını yemiş yoğun bakıma almışlar midesi yıkanmış şuan yoğun bakımdaymış doğum sezeryanla oldu ve zamanınıda geçmemiş üzüldüm doktor iyi şuan sorun yok demiş anneside yoğun bakımdaymış sezeryandan sonra yoğun bakıma alıyolarmı her zamanCADIARZU
selam arkadaşlar,bugün doktora gittim kızım 2,5 kilo civarındaymış boyuda 45 cme yakın,suyum normalmiş ama kasıklarım ağrıyor karnımda sertleşme oluyor dedim hemen nst ye aldı ve 20 dakikada 2 kasılmam varmış,doktor hemen altan muayene istedi açılmama varmı diye baktı allahtan yoktu,dinlenmei istedi kasılmalarını takip et 10 dakikada 3 kere olur ve uzunca sürerse doğum başladı demektir dedi,eşimde yanımdaydı ödümüz patladı,hala çalışıyorum dedim sen bilirsin ama ayrıl istersen deyince düşündüm evet okul yolunda doğurcam bu gidişle yarından itibaren izne ayrılıyorum.
bu arada ben kasılma dediği şeyi hep kızımın poposunu dayaması zannediyordum,sizlerde kendinizi kontrol ediin arkadaşlar.
aranızda nst ye girip kasılması çıkan biri vardı hatırlayamadım,eğer o arkadaş okursa dinlenerek kasılmalar duruyormu yoksa ben bugün yarın bekliyim mi doğumu:uhm:
biz geldikhihoyyythihoyyyt
drumuza göründük bahar kokulum 49.5 cm 2920 gram olmuş teyzeleri...
nstye bağlandık hiç sancımız çıkmadı herşeyimiz normalmiş dr teyzemiz öyle dedi...
haftaya vajinal muayene yapılacakmış amadelikafaduldendelikafadulden
kızlar bende tek sorun bugün tansiyonum yüksek çıktı drum biraz telaş yaptı ama sürekli kontrol edecez tansiyonu
hanimlar merhaba,uzun zamandir yazamadim.
bugun dr randevum vardi. dr gobegim kucuk diye hani ultrason istemisti ya, iste girdim.
bebek 33 haftalik 2174 gr. cok iyi dedi. ama su icmedigim icin susuz kalmisim. cok asiri sususz kalmissin dedi. bogulacak kadar su iceceksin dedi. ben suyu hic sevmem. gobegimin kucuk geldiginde tam geziden geri donmustuk. 15 gundur dogru duzgun ne kendime baktim ne de su icmistim.
kist de gitmis beynindeki. Allah'a sukur. Gerci bebek bu uretim asamasinda bir takim sikintilar olabilir:) ama duzeleceginden emindim.
Kizlar ya ama basi halen en tepede. Ne zaman doner ki? Benim annem babam kimsem gelmeyecek, sezeryan olmaz insallah. Cok zor olur. Zaten bebek 14 gunlukken gelecegiz Tr'yr. yani o 14 gun sezeryan ile cok zor. Hep normal dogum istedim Allah'tan. insallah normal dogum olur hayirlisi ile.
kızlr kasıklrmda ve belımde cok agrm var uyuymyorum karnım patlıck sankı nasıl hreketlıneler oluyor sızce?
annem çıoldırtıyo beni yine...
ananeme randevu alınacak kemik hastanesinden ben şu anda uykusuzluktan ölüyorum ama internetten randevu almak için ışık yemiş tavşan gibi ekrana bakıp randevu zamanının açılmasını bekliyorum....annemi aradım uyuyor neymiş sabaha bırakamazmışım şimdi almalıymışım doluyormuş...kendisi uyuyor ona mesaj atmalıymışım uyandırmamak için....üstelik evde 19 yaşında erkek kardeşim var ve internette var...:gitme: benim bu annem beni niye hiç düşünmüyor yaaaa
bu gece 12 den sonra satimi kurdum 12 den beri ekranda yenileyip duruyorum sayfayı ..bakalım ne zaman açılırsa ayın 16 sına almam lazım...ki ailede herkeste internet var bu randevu işi 12 den sonraya kalıyorsa tek alması müsait kişi ben görüldüm heralde :)
geçtiğimiz pazar daha kötüsünü yaşadım...mafoldumben
annemler kahvaltı veriyorlardı amcamlarla falan bir hayır işi için 15 gün video yapmak için uğraştım 30 tane kaset görüntüsü içinden bazı özel görüntüleri alıp müzik ekleyip tek video haline getirdim istekleri üzerine ellerine verdim...babam ısrarla kahvaltıya benimde gelmemi kamera çekimi resim çekimi yapmamı istedi asla hayır diyemem onlara biliyorlar bunu...yasakkelime
cumartesi gecesi eşim gececiydi uyku tutmadı pazar günü de eşim olmadığı için tek geleceğimi biliyor babam...sabah 9 da beni aradı sen hala çıkmadın mı hadi ne zaman geliyosun..:1shok:..çıkıyorum şimdi taksiye atlayıp geliyorum ....taksiye bindim (7ytl mesafenin ne kadar olduğunu belirtmek için yazdım taksi parasını) kahvaltı yerine vardım ve yemin ediyorum sana bir lokma bişey yemeden:umursamaz: annem hadi milleti çek diraz masalar tabaklar boşalmadan dedi ve annem babam kahvaltı yaptılar yani herkes ben çekim yaptım .:gitme:..tabi sonra biraz çektim oturdum bende kahvaltı yaptım ama ağlayasım geldi herkes kahvaltı yaparken ben ayakta kocaman göbekle kameraya çekim yapmak..:sinifsinif:...bazen değil çoğu zaman bizimki anlamıyor beni.....bazen kızlara dert yanıyorum da onlarda stres oluyorlar bende anlatmıyorum ama şu an yine doldum kusura bakma ....:teselli:
dün pazara gittim gitmez olaydım gerçi dönüşte eşim aldı ama genmede artık öle pazar yapacak halde değilmişim onu anladım bu sondu yani
sabaha kadar dön dolan ağrılardan öldüm valla 3 saatlik uykuyla sabah doktora gittik
bebişim çok güzel gelişmiş 1 ayda 11 kilo almış şaştım valla 2200gr olmuş
hamileliğin verdiği normal sıkıntıların dışında bi şikayetim olmadığından bi sorunda çıkmadı herşey gayet normaldi hatta bebişim elini ağzına sokmuş çok şekerdi
kanalada yerleşmemiş.dr dediki ikinci gebeliklerde bebkler kanala daha geç yerleşirlermiş
neyse sonra bi arkadaşa geçtim sözüm vardı eve 6 da geldim az size bakayım dedim ama gözümden uyku akıyodu bende vurdum kafayı 9 da kalkmışım emalum şimdi,de uyku gelmiyo
ay çok yazdım sıktıysam şimdi sizi kusura bakmayın emi
starıııım yıldönümüzün kutlu olsun canım allah sizi sizden ayırmasın inşallah hep mutlu mesut yaşayın
bu arada eşinin anlamlı heiyelride süpermiş güle güle kullan
bebişin beşide çok şeker oda mışıl mışıl uyur inşallah
gunaydın kıslarr... bis geldik gecmişi okuyup.. doktordan gusel haberlerle donen tum arkadasların gozu aydın.... bu akşam benım de kontrolüm var. nstye de gircem. inş gusel haberler verir doktor teyzemis bizeeşakkıdı
ben 2 hastaneye gidiyorum biri evime yakın olan pek sevmiyorum orayı diğeri ise gittiğim hastane çok beğeniyorum ama gittiğim hastane hafta sonu ssk geçmiyor ve çok pahalı...
yani iyi hastane : hafta içi fiyat aynı hafta sonu 2 katı
sevmediğim hastane:hafta içi fiyat aynı haftasonuda fiyat aynı
işlemler aynı ama hafta sonu gdersem ssk geçmediği için hafta sonu gelirse bebeğim mecburen hoşlanmadığım hastaneye gtmek duırumundayım...o yüzden hafta sonu gelsin diye dua etmeye başladım....
700 tl nerde 2100 tl nerdeeeee:sinifsinif:
Elifcim saol tatlım dün akşam konuştuk kuzenim çıkmış iyiydi biraz ağrısı vardı kesi yerinde oda bana dua ediyo Allah kurtarsın diye mafoldumben bebekte accık daha toparlasın çıkarcaklarmış midesini felan yıkamışlar iyiler neyseki :Saruboceq:
Kıslar tuza yatırma olayı değilki durum bebeği hergün yıkıcaz ya son suyuna bir maşraba suyu yani biraz tuz atıp eritiyosun onu döküyosun o kadar yani tuzlama felan yok göbek deliğinden içeride girmez göbek zaten düşmüş oluyo açık yara kalmıyoki ama büyükler bazısı yapar bazısı yapmaz onlar yönlendirir sizleri kıslar
Valla bizi babaannem hep yapmış maşallah hiç terimiz felan kokmaz terleme olayımız bile aşırı yoktur eşim şaşırır yazları benim bu durumuma zemuszemus
eftelya beben döndümü
ya kızlar benim bebeğim eskisi kadar hareket etmiyor sizde durum nasıl
Gamze oğluşu ile birlikte zemuszemus
eftelya bebekler irileştikçe hareket alanları kısıtlanıyo eskisi kadar sert hareketler yapamıyolar canım normal bu durum
canım bebeğin yeri daraldığı için az ama kuvvetli hareket ediyorlarmış..ona göre değerlendir canım kendını..ama iyice yavaşladııysa dr.la konuş bence.opuyorumnanaktan.