2009 Şubat Anneleri

Bide abdest aldırıyolarmış bebeğe o suyla taş maş diolar bide valla bizimkiler sabah banyo yaptırılcak öğlenede gezmeye gidilcek kırk uçurmaya bakalım neler olcak:))
 
Ya kızlar bide emzirdikten sonra uyuyo uyurken ağızdan gaz çıkaramıyomu bebişler ya ben de yatırıyorum sonra bi çığlık kucağıma alıom ozman çıkarıo gazını
 
vidicim karma aşı da yapıldı fakat ateş yapma ihtimali verem aşısından kaynaklanıyormuş
ateş yok ama inanılmaz bir huzursuzluk var
insanın eli kolu bağlı oluyor sanki sinir bozucu valla
 
Kızlar merhabalar sizleri çok özledim kaç gündür hastanedeyim. Bugün çıktık.
Bebeğimin ateşi çıktı perşembe gecesi cuma hemen yatırıldı. Çok kötü günler geçirdik ama çok şükür şimdi bebeğim iyi.Normalde özel hastaneye gidiyoruza ama doktor çocuk hastanesi ne sevk etti çok pisti. Bebeğim orada mikrop kapacak diye korktuk. Daha çıkarmayacaklardı ama eşim doktora ısrar etti evde iğne yaptırız diyerek gelebildik kızlar.
İnşallah sizlerin bebişleri iyidir herkes kendine ve bebeğine iyi baksın.
 
dilekcim cnm benim cok gecmis olsun ,cok zor zaman gecirmissiniz gercekten rabbim o minik melekleri korusun
 
kızlar bu işitme testiyle kalça ultrasonunu devlet hastaneleri yapmıyomu özeller mi yapıyor sadece
 
Ya kızlar bide emzirdikten sonra uyuyo uyurken ağızdan gaz çıkaramıyomu bebişler ya ben de yatırıyorum sonra bi çığlık kucağıma alıom ozman çıkarıo gazını

benimkine de oluyor öyle.Ama en güzeli ağızdan gaz çıkarmasını sağlamak.Gaz bağırsağa inince daha çok sıkıntı yapıo benimkine sizinkine oluyor mu bilmem ama nasıl ıkınıcam diye kendinden geçiyor yavrucum :çok üzgünüm:
 
kızlar benim gibi bebşinize emzik veriyorsanız bu yazıyı okuyun


EMZıK HAKKINDA BAZI GERÇEKLER

Bebekler doğumun hemen ardından emziğe alışırlar ve ayrılmaları uzun sürer. Genellikle 2 yaşına gelene kadar da emzik alışkanlığını sürdürürler. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Emzik bebeğin doğal emme içgüdüsünü tatmin ediyor, ayrıca ona güven hissi veriyor. Artık günümüzde uzmanlar bunları söylüyorlar. Emzikten kaçınmak yerine, bu konuda doğru bilgi sahibi olmak ve bebeğe uygun bir şekilde vermek gerekiyor. Çünkü emziğe alıştırılmayan bebek, bir süre sonra parmak emmeye başlayabiliyor. Ancak çocuğunuzu emzikten vazgeçirmek daha kolay oluyor. Parmak emmeye alışınca, çocuğun bundan vazgeçmesi çok uzun yıllar alıyor ve damakta ve dişlerde sorunlar ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla bebeğinize emziğe alıştırın ancak önce yazımızı okuyun.

Emziği neden bu kadar seviyor?
Emzik bebeklerin doğal emme içgüdülerini tatmin ettiğinden onlar için vazgeçilmezdir. Emme hareketi bebek için başlı başına bir memnuniyet kaynağıdır. Çünkü doğumu izleyen haftalarda bebeğin en güçlü refleksi emmektir. Emzik sayesinde üzerindeki gerilimi atar, sakinleşir ve uykuya daha kolay dalar.

Alışkanlığı nasıl engelleyebiliriz?
Anne ve babanın en çok dikkat etmesi gereken nokta; bebekleri gergin, sinirli ve huysuzken emziği onu susturmak için tek çare olarak görmemektir. Ağlayan bebeği susturmak için önce tatlılıkla yaklaşarak sakinleştirmeye çalışmak gerekir.

Emziğin tabanı olmalı mı?
Emzik tabanı bebeğin emziği yutmasını engelleyen bölümüne verilen isim. Bu plastik kısım burun deliklerini kapatmayacak şekilde yapılıyor ve hava geçmesini sağlamak için delikleri bulunuyor. Sert ve yumuşak malzemeden yapılmış olanlarını piyasada bulmak mümkün. Ancak geceleri yumuşak malzemeden yapılanları tercih etmemelisiniz.

Silikon emzik mi, kauçuk mu?
Emzikler kauçuk ve silikon olmak üzere iki maddeden yapılıyorlar. Doğal bir madde olan kauçuk çok elastik ve dayanıklı. Özellikle diş çıkartan bebeklerde kauçuk emzik kullanmak uygun olur. Ancak kauçuk emziklerin formu, suyu içlerine emdikleri için çabuk bozulur. Silikon da silisyumdan üretilir. Silikon emziklerin formu kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden silikon emzikler henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygundur.

Damaklı mı damaksız mı?
Damaksız emzikler anne memesini andırdığı için bebekler tarafından tercih edilir. Ancak bu tür emzikler özellikle bir yaşından sonra damağa baskı yaparak damak yapısını ve üst ön dişlerin sıralanışını bozabilirler. Bu tür emziklerin bir yaşından sonra kullanılması önerilmiyor. Damaklı emzik ise daha elips ve yukarı doğru kıvrıktır. Bu anatomik şeklinden dolayı 2-3 yaş arasında bile rahatlıkla kullanılabilir. Damağa tamamen adapte olduğundan, herhangi bir deformasyona neden olmaz.

Gece de kullanılabilir mi?
Doğrusu bebekleri geceleri emziksiz uyutmak daha zor olur. Bebek emziksiz uykuya dalamıyorsa, damaklı emzik tercih etmelisiniz. Bebek uykuya daldıktan sonra ise onu uyandırmadan emziği ağzından almalısınız.

Şekere batırılabilir mi?
Emziği bebeğe vermeden önce şekere veya bala batırmak hatalı bir alışkanlıktır. Bu hareket bebeğin diş minelerini zedeler ve diş çürüklerine neden olur. Ayrıca buna alışan bebek, ağzında sürekli tatlı bir tat almak isteyebilir. Bebeklerin kalıcı olmayan süt dişlerinin de bakımı çok önemlidir. Eğer bunlara iyi bakılmazsa hemen altlarında bulunan kalıcı dişler de zarar görebilir.

Nasıl temizlenmeli?
Emziğin temizliği üretildiği malzemeye göre değişir. Kauçuk olanlar özel bir dezenfektan madde yardımı ile soğuk sterilize edilmelidirler. Silikon olanlar ise sıcak yöntemle de steril hale getirilebilirler. Emziklerin devamlı temiz durmasını istiyorsanız, emniyetli bir çengelli iğne ile çocuğun kıyafetine tutturun ve böylece sürekli yere düşmesini engelleyin.

Emzik hangi yaşta bırakılmalı?
Genelde emziğin 2 yaş civarında bırakılması gerekir. Eğer bu gerçekleştirilemiyorsa biraz daha ertelemek mümkündür. Ancak bu esnada emzik kullanma zamanının sürekli azaltılması gerekir. Bu dönemlerde eline kemirmesi için taze sebze verebilirsiniz. Ancak onu asla bir şeyler yerken yalnız bırakmayın. Her ne koşulda olursa olsun, 4 yaşına kadar emzik alışkanlığının ortadan kaldırılması gerekir. Uzun süre emzik kullanımı kulak iltihabına ve diş yapısının bozulmasına neden olabilir.

Kaynak: Dr. Müjdat Türken, Bebeğim be Biz Dergisi, Sayı:59, Şubat 2001
 
Kızlar selamlar .
Dün birsürü misafir geldi o yüzden giremedim.Bugünde çamaşır banyo falan derken akşam oldu .Bizimkinde de başladı huysuzluk emdikten 10 dakika sonra falan yarım saate yakın huzursuz oluyor .Onun dışında iyiyiz .
Dilek canım geçmiş olsun bebeğine .bizimkide altını değiştirirken bile hapşırıyor .Evin içi 22- 24 derece ama içim gidiyor valla hasta olucak diye çok terletmemeye çalışıyorum öyle idare ediyoruz işte
 
ayy benim kızım akşamdan beri cok rahatsız ya.durmuyo hiç emerken bile aglıyo.haliyle bende huzursuzum cok kötü onları anlayamamak :KK43:
 
selma kız rahat vermıokı ılgılenım senle nsl oldu kızın hala ağlıyomu en son yazdıklarını msnde okumadım esımde sılmıs bılmeden
 
Selmacım sen ne kadar hzuursuz olursan bebekte o kadar huzursuz olıyormuş öyle dedi dr.
Benim bir sorunum var kızlar anne sütünü buzdolabından çıkardıktan ne kadar sonra ne kadar tutabiliyoruz dışarıda bilen varmı ?
 
canancım sonunda gördüm oğluşunu çok şeker bu kara oğlan saçlarınında maşallahı var yani..:))) allah sizlere bağışlasın bu güzel bebeği.. bi ömür boyu sağlıklı ve mutlu olsun inşallah :nazar:kızımada gösterdim hihoyyyt
berruya hiç sulanmasın oğluşun, benim kızım daha senin karnındayken seçti Tan beyi:roflol:
 
kızlar bebişim 10 gündür kabız, dr fitil verdi bir kaç tanesini kullandım sadece fitile alışmasın diye zeytinyağı veriyorum kulak çubuğunu yağa batırıp poposuna sürüyorum öyle yapıyor kakasını nasıl geçicek bu kabız bilmiyorum :KK43:( çok ıkınıyor, kıpkırmızı oluyor, ağlıyor ama yapamıyor :KK43:
2-3 gündürde uyumuyor geceleri oturuyoruz sabaha kadar dün gece 3 te yattı 4 te uyandı karnı tok altı temiz gazını çıkardım uyumuyor tam daldı diyorum koyuyorum yerine başlıyo ağlamaya gözünü yummadı bütün gece ve belki inanmazsınız saat akşam 7 de uyudu tam 15 saat uyumadı tabi bende hiç uyumadım gözlerim şişti,
baktık olmicak saat 6 da gittik acile dr gaz sancısı olabilir dedi karnı ağrıyodur dedi bi fitil verdi az önce kakasını yaptırıp verdim uyuyor şu an nasıl geçicek bilmiyorum :KK43:(((
bide uyumasını engelleyen bi etken daha var uyurken çok sıçrıyor elleri kolları havada uçuşuyo resmen ve ağlıyo sizin bebişler nasıl ya yicem ben kafayı sütümde azaldı günde 200 ml anca sağıyorum çok sıvı tüketmeme rağmen böyle ne yapıcam bilmiyorum humana içiyordum bitti almadım bi daha zaten haftada 20 tl mama parası veriyoruz almayayım dedim şimdide sütüm azaldı tabi uykusuzluk, halsizlik ve streste azaltıyo sütü :KK43:((
 
dilekçim gemiş olsun canım
kimbilir ne zor günler geçirdin neyseki hayırlısıyla atlatmışsın
peki neden yükselmiş ateşi sebebini buldular mı?

özlemcim hapşurma aynı emme veya irkilme gibi refleks olarak meydana geliyormuş üşüme belirtisi değil yani
hem geçen gün programdaki çocuk doktorunun anlattığına göre çocuk soğukta durdu diye hastalanmaz sadece zaten hasta olduğunda hastalığı kötüleşirmiş
hastalanması için ise illa bir mikrop olması gerekirmiş

bu arada süt olayını sormuşsun canım
derin dondurucudan çıkarttığın sütü tamamen çözüldükten sonra 4 saate kadar oda sıcaklığında tüketebilirsin
eğer buzdolabında çözdüysen ve dışarı çıkartmadıysan 24 saat zamanın var çözündükten sonra
 
kızlar bebişim 10 gündür kabız, dr fitil verdi bir kaç tanesini kullandım sadece fitile alışmasın diye zeytinyağı veriyorum kulak çubuğunu yağa batırıp poposuna sürüyorum öyle yapıyor kakasını nasıl geçicek bu kabız bilmiyorum :KK43:( çok ıkınıyor, kıpkırmızı oluyor, ağlıyor ama yapamıyor :KK43:
2-3 gündürde uyumuyor geceleri oturuyoruz sabaha kadar dün gece 3 te yattı 4 te uyandı karnı tok altı temiz gazını çıkardım uyumuyor tam daldı diyorum koyuyorum yerine başlıyo ağlamaya gözünü yummadı bütün gece ve belki inanmazsınız saat akşam 7 de uyudu tam 15 saat uyumadı tabi bende hiç uyumadım gözlerim şişti,
baktık olmicak saat 6 da gittik acile dr gaz sancısı olabilir dedi karnı ağrıyodur dedi bi fitil verdi az önce kakasını yaptırıp verdim uyuyor şu an nasıl geçicek bilmiyorum :KK43:(((
bide uyumasını engelleyen bi etken daha var uyurken çok sıçrıyor elleri kolları havada uçuşuyo resmen ve ağlıyo sizin bebişler nasıl ya yicem ben kafayı sütümde azaldı günde 200 ml anca sağıyorum çok sıvı tüketmeme rağmen böyle ne yapıcam bilmiyorum humana içiyordum bitti almadım bi daha zaten haftada 20 tl mama parası veriyoruz almayayım dedim şimdide sütüm azaldı tabi uykusuzluk, halsizlik ve streste azaltıyo sütü :KK43:((


cnm benim ya gecmis olsun ins. bebisin en yakin zamanda düzene girer
bizde uykusuzuz bu gece nazarmi degdi noldu bilmiyorum 12 gündür ilk defa gece bukadar uzun ayaktayiz ,bide tuanla ben üsüttük düne kadar tek hapsurup duruyordum gece burnum tikali ve asiri bi bogaz agrisiyla uyandim ya bebisede bulasirsa ya oda hasta olursa ..... uyumuyor ayakta hayla emmek istiyor emziriyorum ama agliyor gene ... sonrada agliyor agliyor susuyor icim gidiyor
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X