2009 Şubat Anneleri

merhaba arkadaslar sıteye yenı uye oldum bende ınsallah subatta dunya tatlısı bır kız annesı olacam ...benım sızlere bı sorum olacak bu hafta doktorumla gorustum 33 haftalık hamıleyım ama bebısım 1,910 gr doktorum bana mınık melegımın normalden 2 hafta gerı oldugunu ve kucuk dogacagını soyledı bu benı cok tedırgın ettı 33 haftada bebegın normal agırlıgı yaklasık olarak ne kadar olmalı sımdıden tesekkur edıyorum

aramıza hoşgeldin, bebekleri birbiri ile mukayese etmek doğru değil, bebeğin 2 hafta geride gitmesi ya da ileride olması yaşanabilen bir durum, bu bir problem olduğu anlamına gelmez, ayrıca bebeklere hiç belli olmuyor,2 hafta sonra gittiğinde daha da kilo almış olacak, önemli olan normal standartlarda doğmuş olması, ben 33 haftalıkken gittiğimde kızım 2 kilo 354 grdı,

ama senin haftanda bebeğin alması gerekn minumum ağırlık 1400 gr olmalı, kii senin bebek bu değerin çok çok üstünde, kendine stres yapma çünkü bebek yaşadığın stresi hissediyor, herşey çok güzel olacak diye düşün, kiii zaten öyle de olacak

kızlar bende bugün doktordaydım yine...nst ye girdim...herşey yolunda...sancı filan çıkmadı...ultrasonda benim oğlan 4400 gr. çıktı teyzeleri...gerçi doktorum son haftalarda yapılan ölçümler git gide yanlış çıkar dedi...yarım kilo yanlışlık payı koysak 3900 gr. a geliyor...ben bu çocuğu doğuramayacağım sanırsam...ille de epidural diyor doktorum...sanırsam epidural sezaryana karar verdim iyice...31 ocak da doğuma gireceğim inşallah...tam 3 hafta var...37. hafta da doğurmuş oluyorum...inşallah bende sibel gibi sağlıkla atlatırım bu işi...

nestle maşallah oğluna şimdiden neredeyse 4,5 kilo olmuş, tosun tosundelikafadulden

bence de sen böyle giderse normali falan düşünme, yani o ağırlıktaki bir bebeği orandan çıkarken düşünemyorumkafamçokkarıştı

neden 37. haftanda doğuruyorsun, gelişim tamamlandığı için mi?

vallahi tek tek yumurtlamaya başlıyorsunuz kızlar :eek:ben herzamanki gibi listenin sonlarında olacağım sanırım:roflol::roflol:

günaydın kızlar bugün gözlerimin altı bile şiş.hiç rahat bir uyku uyuyamadım bugün,dün akşamdan beri bebeğim az hareket ediyor hissedemiyorum hareketlerini grip olduğumda da böyleydi doktor da endişelenmişti adam da kafamı ona taktım sol tarafa yatıp dinliyorum ama sanki önceki gibi değil sizinkilerin nasıl hareketleri önceden balık gibi kayardı şimdi hissdemiyorum bana bir bir akıl verin sizce doktorumu arayayım mı

cimcime verdiğin bilgiler beni rahatlatmadı ürküttü yaaa

doğum yaklaştıkça daha da korkmaya başladım normal doğumdan, ya dayanamazsammmm

ya bebeğimi oksijensiz bırakırsammm

ama normal doğumdan da vazgeemiyorum nasıl bir içgüdüyse bu anlayamadım

cnm benim ikinci dogumum olmasina ragmen benimde korkularim var
halbuki biliyorum aslinda hic bir korkulcak yani yok normal dogumun ama yinede bi korkudur devam ediyor psikolojik korkular bunlar sanirim etrafimizdan okadar cok dogum hikayesi okuyoruz herkezin dogumu ayni olmuyor kimisinin benim gibi kisa sürüyor kimisininde uzun sürüyor kimiside normal dogumu gözünde cok büyütüp abartiyor
bide bana igne falanda yapmadilar cok normal bi dogum oldu
ben inaniyorum basaricaz baska caremizde yok zaten :teselli:

o an asil muhtesem olan sey ne biliyormusun meleklerimize bir an önce kavusmak icin dogum aninda aci cekiyoruz okadar caba gösteriyoruz
bebegimizi kucagimiza aldigimizda aci gidiyor yerini mutluluk aliyor
inanilmaz bi olay okadar cok korkmama ragmen 10 cocugum olsa bile 10 unuda normal dogum yolu ile dünyaya getirirdim

ins. korkularin birazda olsa azalmistir cnm :teselli:

yaa bende asil doguma yaklasirken bebegin kiyafetlerini ütilicektim ama ebem cok baski yapiyor hemen yap cok zamanin kalmamis bu ay sonuna kadar herseyin tamam olsun gelip bakicam diyor :1shok:
zaten eksiklerini bebegin bezini falan alicam
bebek doktorun verdigi tarihten 2 hafta önce yada 2 hafta sonra gelebildigi icin öyle söyledi sanirim :emir_bebek: tuaninda gelecegi yoktu buda erken gelmez dedim belli olmaz ikinci bebekler daha öne geliyor dedi :dance: ins.

günaydın kızlar bugün gözlerimin altı bile şiş.hiç rahat bir uyku uyuyamadım bugün,dün akşamdan beri bebeğim az hareket ediyor hissedemiyorum hareketlerini grip olduğumda da böyleydi doktor da endişelenmişti adam da kafamı ona taktım sol tarafa yatıp dinliyorum ama sanki önceki gibi değil sizinkilerin nasıl hareketleri önceden balık gibi kayardı şimdi hissdemiyorum bana bir bir akıl verin sizce doktorumu arayayım mı
Güzelim artık hepimizde uyku problemi var. Bebeğin hareket etmiyorsa tatlı bir şeyler ye bakalım bir de müzik dinlet ben öyle yapıyorum. Dinlen evin içinde de fazla dolaşma.

sezaryenmi? normal doğummu?
Konuyu karmaşıklıktan kurtarmak için, birkaç açıdan ele almakta fayda var:
İlk olarak düşünmemiz gereken, dünyanın ve şu anda bildiğimiz kadarıyla evrenin en gelişmiş canlıları olarak insanlar neden vajinal doğumla dünyaya geliyor? Eğer sezaryan ile doğum daha sağlıklıysa neden doğa bu yolu tercih etmiyor? Buna cevap vermek zor. Evrim süreci devam ediyor, bundan yıllar sonra insanların doğal dünyaya gelme şekillerinin ne olacağını bilemeyiz.

Konunun diğer ve en önemli boyutu tıbbi boyut: Kadın açısından hangisi daha sağlıklı, daha ağrısız, daha az iz bırakıyor? Bebek için hangi doğum şekli daha sağlıklı?
Bu sorulara net olarak yanıt vermek zor ve doktorlar hiç bir zaman bu konuda tümüyle fikir birliğine varamamaktadırlar. Ancak normal doğum yapma şansı olan kadın açısından bu doğum şeklinin daha sağlıklı olduğu aşikar. Çünkü her ne kadar günümüzde kullanılan sezaryan tekniği oldukça güvenli olsa da normal doğumda anestezi ve cerrahiye bağlı muhtemel sorunlar ortadan kalkıyor. Öte yandan biz doktorların yanlış bir karar vermesi, yani normal doğum yapamayacak bir anne adayını normal doğuma zorlaması anne ve bebek hayatını ciddi tehlikelerle karşı karşıya bırakabilir.

Hangisi daha ağrısız sorusuna yanıt vermek ise yine zor. Bazı anne adayları normal doğum sancılarının "dayanılabilir" nitelikte olduğunu söylerken, diğerleri bunun "tarif edilemeyecek kadar ağrılı" olduğunu söylüyor. Epidural gibi ağrısız doğum yöntemlerinin başarısını gözardı etmemek gerek. Türkiye'de de artık birçok merkezde bu yöntemler başarıyla uygulanıyor ve %90 anne adayı bu yöntemle oldukça ağrısız ve konforlu doğum yapabiliyor. Peki sezaryan ağrısız mı? Evet, operasyonun kendisi ağrısız, ameliyat sonrasında anne adayları çeşitli nedenlerle (ameliyat yerinde sancı, gaz sancısı, uzun vadede dikiş yerlerinde sancı) zorluklar yaşayabilse de günümüz tıp biliminin sunduğu olanaklarla bu sorunlar etkili bir şekilde giderilebilmektedir.
Hangisi daha az iz bırakıyor sorusuna da farklı açılardan yaklaşılabilir. Vajinal doğum yapanlarda "sarkma" adını verdiğiniz estetik bozukluklar olabilir. Bu estetik bozuklukların patolojik boyutlara ulaşması oldukça nadir görülmekle beraber bunların daha sonradan tamiri de mümkündür.

Bebek açısından bakıldığında ise tıp çevresi eşit olmayan iki parçaya ayrılıyor: Bir kesim vajinal doğumun bebek için daha sağlıklı olduğunu savunuyor, diğer bir kesim ise sezaryanla "randevulu doğumun" bebek için daha sağlıklı olduğunu düşünüyor.
Yine diğer bir yön işin psikolojik yönü: herhangi bir şekilde ters giden birşeyler olduğunda kendinizi suçlamaktan ve "ben sana demiştim" sözleriyle karşılaşmaktan korkuyorsunuz. Kulübü'müzde yurtdışında yaşayan anne adaylarının yazdıklarına bakılacak olursa gelişmiş ülkelerde anneler "ya sezaryan olursam" korkusu yaşıyorlar. Bizde ise "normal doğurursam ne olur?" korkusu hakim olabiliyor. Burada olumsuz şartlanmaların devrede olduğu aşikardır.

İşin ekonomik yönü de var: normal doğum yapabilecek anne adaylarının doğumunu sezaryanla gerçekleştirmek ülkemizin ve bireylerin sağlık bütçesini nasıl etkiler? Gelişmiş ülkelere baktığımızda buralarda sigorta şirketleri sezaryanla doğum yaptırtan doktorların peşini bırakmıyor ve nedenini sorguluyor. Geçerli bir neden sözkonusu olmadığında ödemeyi yapmayabiliyor ya da kısmen yapıyor. Bunun iyi bir özellik olduğunu savunamam, zira "abartılı" uygulandığında bu, doktorların sağlıklı karar vermesini derinden etkileyen bir uygulamadır.

Ülkemizde sezaryan ile doğumu bir tür "lüks" olarak algılayan insanlar var ve normal doğumu "parası olmayanların" doğum şekli olarak görenlere bile rastlamaktayız. Bu doğruluktan ve mantıktan uzak patolojik bir düşüncedir.
Gördüğünüz gibi net bir sonuca ulaşamadık. Ancak yine de özetleyecek olursak:
•Benim görüşüm şudur: Doğum şekli konusunda normal doğumu düşünün ve bunu da doktorunuza açıkça belli edin. Doktorunuz sezaryan ile doğum kararı verdiğinde de buna saygı göstermelisiniz. Eğer böyle yaparsanız ileride bebeğiniz için "sancı çekmemiş" olmakla ilgili suçluluk duyguları da yaşamazsınız.
Sitemizin Kulübü'nden bir anne adayının dediği gibi "doğum sancıları üretken sancılardır ve dünyaya gelecek canlı için bu sancıları çekmeye değer".

•Sezaryanla doğumu tercih etseniz ya da doktorunuz bu yönde karar verse bile epidural ya da spinal gibi bölgesel anestezi yöntemlerinin uygulanabilirliğini doktorunuzla görüşün ve tercih edin. Bu anestezi yöntemleri genel anesteziye göre hem siz hem de bebeğiniz için daha az riskli yöntemlerdir. Dahası sezaryanla doğum yaptığınızda bebeğiniz size kavuşabilmek için sizin "ayılmanızı" beklemek zorunda kalmaz
.
•Sezaryan ile doğum yapacaksanız bile günümüz anestezi ve cerrahi teknolojisinin sizi bebeğinize güvenli bir şekilde kavuşturacak kadar ileri olduğunu bilmelisiniz
:emir_bebek:

MERHABA kızlar herkese güzel bir pazar diliyorum öncelikle bugün burda hava baya soğuk ve kapalı dışarı çıkmak gelmiyo insanın içinden

ben de dalin in yumuşatıcısını kullandım, ondan mı yoksa deterjandan mıdır bilimiyorum ama evim bebek gibi koktu, kaldırdım yıkadıklarımı, aradan 2 hafta geçmesine rağmen hala mis gibi kokuyorlar,

battaniyelerini yıkamaya kıyamıyorum yaa, ya bozulursa diye, ama yıkamazsam içim rahat etmeyecek

uyku setini de yıkamam şart

Aybüke bende dalin kullandım gerçekten çok güzel kokuyor ve aynı zamanda senin gibi bende battaniyelerini atıp atmamakta kararsız kaldım ve içim rahat etmedi yıkadım hiç bir şeyde olmadı, onlarda mis gibi kokuyorlar. Korkmadan yıkayabilirsin Narin programda, ama sıkmayı en düşük seviyeye getir tülleri yıkar gibi.a.s.

symslow cnm cokmu yoruldun belki ondandir ??
git ayaklarini uzat tatli biseyler ye bol su ic rahatlatici klasik bi müzik ac bakalim oynicakmi

teşekkürler aslım, mini programda 30 derecede yıkarım

bebişim bilgi için sağol

ben sizinle daha önce paylaştım mı hatırlamıyorum ama 33. haftamda doktora gittiğimde doğumu nasıl düşündüğümü sordu, ben de normal istiyorum dedim, doktor her nedense beni normal doğuma teşvik edeceği yerde, benim gözümü korkutmaya çalıştı, acıya dayanacaksın, 12 saat sancı çekmeye hazır mısın gibisinden laflar etti, ben ne diyeceğimi şaşırdım, moralim bozuldu, ben destek beklerken beni resmen caydırmaya çalıştı, o gün doktordan çıktım, akşama kadar kaşlarım çatık şekilde gezdim, neden bana destek olmadı diye

doğuma kendisi de girecekmiş, bilmiyorum korkumun en büyük sebebinen biriside o, ben acı çekerken karşıma geçip ben sana demiştim derse ve bana moral vermezse , doğum esnasında yalnız kalırsam diye de korku yaşıyorum şimdi

yenıden merhaba arkadaslar tesekkur butonu olmadıgı ıcın sızlere ulasamıyorum ama ıyıkı aranıza katılmısım ıcım daha rahat sımdı ayrıca aranızda kurmus oldugunuz bag cok hos keske daha once bu sıteden haberdar olsaydım

elanaz hosgeldın cnm burda bole bız hepımız arkıdıs olduk vallabı kac gun sonrada dahada alısırsın
bu arada bebısın ne kadar kızmı erkekmı accuk bılgı ver yaw

ii akşamlar arkadaşlar ne zamandır girmiyorum ama iyiyim.düm kontrolüm vardı doğum tarihini belirledik 02-02-2009 olacak tabi bizimki acele etmezse.oğlum 2800 gr.olmuş

kızlar slm geldik sonunda anca.nihayet kafama uygun karyola buldum.aldık eşim monte ediyor.içinede uyku seti aldım.işi bitsin resmini koyarım

iyi aksamlar kızlar,
Tesekkur et butonu neden yok acaba bı sorun mu var gecıcı mı ıyıydı cunku
Editöre sormak lazım.
Bu arada 18 subata kadar dogum yapanlar kova burcu 18 de sonra balık burcu oluyo bızım bebıs
Normal doguma göre dogumum 20 subat bakalım nasıl olcak sezeryan olursa kova olucak gibi.

X