2009 Şubat Anneleri

haklısın canım..bu rezene ve boza yı dogumdan sonramı içmeliyiz yoksa şimdiden mı baslamalıyız?CADIARZU

ben boza pek içmiyorum ama rezeneyi sürekli içebilirsin cnm bi zararı yok.bence başla içmeye zaten doğuma ne kaldı ki.bu arada rezenenin rahatlatıcı ve sakinleştirici özellikleri de var bana çok ii geliyor.

sanırım 30 haftalıkk dunyaya geldıler bızım gelın sancısı olduğunu soylememıs uzun sure sonra gece gıdıolar hastaneye tabıı kontroller ozel hastanede yapılıo bugune kadar doğum ıcınde kuvoz falan 4500 ytl tutar dıyolar bızımkılerde kıyamıyolar paraya uyuzlar alıyolar gebzeden ıstanbula bıde arabayla o hastane almıyo bu hastane almıyo derken kız en son hastaneye gırer gırmez doğumu yapmıs tabıı aradan gecen 4 saat ve oncesı sancıları var telefonla bılgı aldığım ıcın tam bılemıyorum ama ıhmal ustune ıhmal ve erken doğum tehdıtı olduğunu bılıyolar sımdıde bebekler ıcın sağlıklı bır bılgı bıle yok ıstanbulun dığer ucunda bır hastanede bebekler

kızlar bebeğin mobilyası perşembe günü geliyomuş perdesi de tam o gün dikiliyo ayy çok heyecanlanıyorum odası da biticek inş.

kızlar bebeğin mobilyası perşembe günü geliyomuş perdesi de tam o gün dikiliyo ayy çok heyecanlanıyorum odası da biticek inş.

ay ne guzel annesı valla oda gelıo ama ıs orda bıtmıo gırıp cıkıp bısıler yapası gelıyo ınsanın yanı o heyecan hıc bıtmıo hayırlı olsun cnm

ay ne guzel annesı valla oda gelıo ama ıs orda bıtmıo gırıp cıkıp bısıler yapası gelıyo ınsanın yanı o heyecan hıc bıtmıo hayırlı olsun cnm

çok saol canım.bana da öle geliyo sanırım odasından çıkmak istemicem ne çabuk geçti zaman 9 ay diye düşününce hiç geçmicekmiş gibi geliyodu

CGDM canım geçmiş olsun umarım iyi olur bebekler .Erken doğum en korktuğum şey hatta bazen özel hastaneye gitiğim için acaba doğrumu yapıyorum diye düşünüyorum Allah yardımcıları olsun kuzeninin ve eşinin .

gözünaydın canımmm...heyecan daha da artar odası tam oluncaa.gamyoncuiremsuaz kaldı valaa saka maka onca ayı gerıde bıraktık ben bıle saskınım hala :dance:

Kızlar selamlar yazdıklarınızın tamamını okuyamadım , Hafta sonu ablamdaydım . Ctesi de kontrolümüz vardı 1500 gr olmuş bebeğim 42 cm de boyumuz . Sonra eklerim resimlerini .Beşiğimizin resmini ekledim bende :))
Ya ctesi akşamı ödüm patladı hani bahsetmiştim arkadaşım doğum yaptı diye yağları falan akmıştı o işte . Ctesi gecesi o ve eşide ablama yemeğe geldiler bebekte kolik olmuş kız sadece çorbasını içebildi o da bebeği ayağında sallarken bir başladı ağlamaya yazık yavrum mosmor oluyor şok olduk 30 dakika falan hiç durmadan ağlayınca duramayıp gittiler Karı koca perişanlar .Canım arkadaşım Bana tek tavsiyesi sakın üşütme özellikle ayaklarını dedi o Sıcak basmaları nedeniyle klima karşısında duruyordum diyor ve kimseyi dinleme bebeğin doymuyor demiş herkes basmışlar mamayı şimdi günde sadece 1 yada 2 kez anne sütü verebiliyormuş şakır şakır akan sütlerim ziyan oldu diyor .Ben korkmaya başladım kızlar çok feciydi

Kızlar selamlar yazdıklarınızın tamamını okuyamadım , Hafta sonu ablamdaydım . Ctesi de kontrolümüz vardı 1500 gr olmuş bebeğim 42 cm de boyumuz . Sonra eklerim resimlerini .Beşiğimizin resmini ekledim bende :))
Ya ctesi akşamı ödüm patladı hani bahsetmiştim arkadaşım doğum yaptı diye yağları falan akmıştı o işte . Ctesi gecesi o ve eşide ablama yemeğe geldiler bebekte kolik olmuş kız sadece çorbasını içebildi o da bebeği ayağında sallarken bir başladı ağlamaya yazık yavrum mosmor oluyor şok olduk 30 dakika falan hiç durmadan ağlayınca duramayıp gittiler Karı koca perişanlar .Canım arkadaşım Bana tek tavsiyesi sakın üşütme özellikle ayaklarını dedi o Sıcak basmaları nedeniyle klima karşısında duruyordum diyor ve kimseyi dinleme bebeğin doymuyor demiş herkes basmışlar mamayı şimdi günde sadece 1 yada 2 kez anne sütü verebiliyormuş şakır şakır akan sütlerim ziyan oldu diyor .Ben korkmaya başladım kızlar çok feciydi

ayy çok kötü hamileliğindeki soğuk algınlığındanmı bebek kolik olmuş?morarmalar falan ondanmıymış.:1shok:ay eğer ondansa ben hiç dikkat etmiyorum.geceleri sıcak basıyor diye üstüm sürekli açık uyuyorum.

KIzlar tekrar günaydınn..naparsınız bakalım?
Cimcime brz daha iyi olmana sevindim canım,doyurabildinmi karnını peki?

Ssaslan canım benim ufaklıkta aynı yer değiştirmiyor ve ayaklarını,poposunu yaslıyor.bide öyle bir yukarı doğru uzatıyorki diyorum az daha ağzımdan çıkaracak:emir_bebek: yerim ben onların ayağını poposunuu yaaaa:)))

Nestlecim aynı ağrılar olmuştu hayatım bendede.Ssaslanın deiği gibi bel kaynaklı olduğunu smylemişti doktorumda,artık ağır gelmeye başlıyorlar tosuncuklar bize:1rolleyes:

Özlemim sen 32.hafta iznini alıpta hala çalışıyormusun anlamadım?yoksa çalışabilir raporumu aldın:uhm:

Ewet aynen öyle hayatım resmi işlemleri halletmek istedim biran önce daha sonra uğraşamam diye hemde kendime okadar güvenemiyorum 37. haftama kadar çalışamam hııı bide benim önceki raporuma dr erken doğum tehdidi yazdığı için çalışabilir raporu alsam çelişkili olurdu yani ben işverenimle anlaştım zaten nekadar çalışırsam doğum sonrasına aktarcaz bi sorun çıkarcaklarını da sanmıyorum hayırlısı bütün çalışan annişlerr Allah yardımcınız olsun tabi ewde olanlarında :nazar:

derinzlm ne yağı akmış ben anlamadım neresinden akmış ayyy valla bende yalınayak başı kabak geziyorum ama napiim yaaa afakanlar basıyoooo

canlarim yazilari cok iyi okuyamadim temizlik yapiyorum

SIBELCIM gecmis olsun cnm ins. cabucak atlatirsin

CGDMABKY cnm ins. ikisinde cabucak iyilesir ve evlerine dönerler dualarimiz sizinle ,olumlu düsünelim ok. ?

SEVIMEZGI cnm benim son kontrolüm 28+3 deydi benim bebiste 1400 dü aralarinda cok bi fark yok cnm üzme kendini alir bebisin daha eliftürkün dedigi gibi anne sütüyle bebisler daha cabuk toparlaniyorlar ,biz stressten üzüntüden uzak duralim iyi beslenelim sütümüz onlari iyi büyütür :)))

ÖZLEMIM tatlim ins. agrilarin en yakin zamanda gecer

VIDICIM nasil yedim anlatamam sana dün bir iki parca sey haricinde pek bir sey yiyememistim esimde kizmisti bebis ac kaliyor diye ... bir diim kepekli ekmek yaninada iste salatalik,peynir ,bal,yumurta ... iyi yedim yani :)) ben mandalin canavari olarak birde 5 tane kücük mandalin yedim

hamileligimden önce mandalinden hic hoslanmazdim hatta eve agzima sokmazdim ama simdi cantamda bile mandalin bulunduruyorum :)))

ÖZLEMİM peki sen sigortalı çalışıosun dimi,şimdi izinde göründüğüne göre maaşında ona göre hesaplanmıyacakmı?yani işvereninle anlaşmış olsan bile sigorta işlemlerinde resmi evrakta yazan tarihlere bakacağı için haksızlık olmuş olmazmı sana?

maşallah bebişe canım:nazar: beşiğinizide gördüm,güle güle kullanmak nasip etsin Allhım.
Ya bu kolik muhabbetini bende çok duyuyorum kızlar,dikkatli olmamız gerekecekkyasakkelime

ayy çok kötü hamileliğindeki soğuk algınlığındanmı bebek kolik olmuş?morarmalar falan ondanmıymış.:1shok:ay eğer ondansa ben hiç dikkat etmiyorum.geceleri sıcak basıyor diye üstüm sürekli açık uyuyorum.

derinzlm ne yağı akmış ben anlamadım neresinden akmış ayyy valla bende yalınayak başı kabak geziyorum ama napiim yaaa afakanlar basıyoooo
Çok kilolu olduğu için sezeryan sonrası dikişleri tutmamıştı yağları akmıştı. O da ayrı bir konu
NE OLUR DİKKAT edin kızlar belki etkisi yoktur üşütmenin ama arkadaşım o yüzden olduğunu düşünüyor öyle zor bir durum ki eşi bile bir ara ağlıcak gibi oldu biz bu çocuğa bakamıcaz falan dedi bir ara moralleri alt üst .Ben de çok dikkat etmezdim ama bu sabah itibariyle Ben zaten takıntılıyımdır ne yaparım böyle bir durumda bilmiyorum

Bebeklerde Kolik

Bebeklerdeki kolik (sancı) ağlaması günde 3 saatten fazla süren sebebi belli olmayan aşırı ağlama ve huysuzluk hali olarak tanımlanıyor. Koliğin bir hastalık olmadığını belirten uzmanlar, yeni doğan her 10 bebekten 1’ini etkilediğini söylüyor. Kolik atakları genelde iyi beslenen çok emen bebeklerde görülüyor. Özellikle eğitim düzeyi yüksek annelerin ilk çocuklarında görüldüğü de tespit edilmiş.

Sema Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Köksal Binnetoğlu, “kolikli bebekler, haftada birkaç gün, iki veya üç saat ağlayabilirler. Kolik nöbetleri, birkaç dakika sürebileceği gibi, üç saat ya da daha uzun bir süre devam edebilir. Ataklar genelde akşam saatlerinde başlar ve gece 11–12 gibi sonlanır. Ağlama, genellikle aniden başlar ve belirli bir sebebi yoktur. Ağrı esnasında bebek kızarır, kakasını yapar gibi olur ve ayaklarını karnına çeker. Kolik, genellikle doğumdan bir kaç hafta sonra ortaya çıkıyor, çoğu zaman, bebek üç, dört aylıkken düzelme eğilimi gösterir’’ diyor.

Kolik ağlamasının muhtemel nedenleri

• İnek sütüne alerji ya da aşırı duyarlılık
• Olgunlaşmamış sindirim sisteminin neden olduğu aşırı ölçüde güçlü bağırsak kasılmaları
• Yanlış emzirme tekniği (Anne göğsünün uç kısmının emilmesi ve bebeğin hava yutması)
• Çoğalan bağırsak gazı
• Bebeğinizdeki hormonal değişiklikler
• Annenin endişeli hali
• Doğum sonrası depresyon
• Bebeği besleme ve rahatlatma şekillerinde yapılan değişiklikler
• Annenin hamilelikte ve emzirme sigara kullanması
Koliğin, anne ve babanın kötü bakımı ile ilgili olmadığını belirten Dr. Binnetoğlu, ebeveynleri kendilerini suçlamamaları konusunda uyardı. Kolik nöbetlerinin bebeğe zarar yoktur. Kolikli çocuklar, büyümeye ve gelişmeye normal bir şekilde devam ederler. Anne ve babanın tek yapması gereken kolik nöbetleri sırasında sakin olmaktır dedi.
• Bebeğinizi, kucağınıza alın ve sakinleştirmeye çalışın; bu, bebeği gevşetir ve uyutur.
• Kucağınızda gezdirirken sırtına yavaşça masaj yapın.
• Hafif ısıtılmış bir havlu ile karnına masaj yapın
• Elektrikli süpürge, saç kurutma makinesi ya da başka bir cihazla ritmik hareket ve ses oluşturun.
• Bebeğinizi dizlerinize midesinin üstüne yatırın ve sırtını ovuşturun.
• Kendini rahat ve güvende hissetmesi için bebeğinizi bir battaniyeye sarın.
• Piyasada kolik ağrıları için bazı ilaçlar bulunmakta olup etkinlikleri sınırlıdır. Kullanmadan önce doktorunuza danışın.

Eğer bebeğinizde kolik olduğunu düşünüyorsanız, problemin nedeninin bir hastalık olup olmadığını netleştirmek için bir uzmana başvurmanızda yarar var. Çünkü bazen başka hastalıklar da ( örneğin orta kulak enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, göze yabancı cisim kaçması vb) kolik ağrısına benzer ağlama krizlerine neden olabilir.

X