2009 Şubat Anneleri

bizimde çook uykumuz geldi,öptük hepinizi kızlar iyi gecelerr

tatoşçum bende adetten kurtuldum diye sevinirken hamileliğimin 4 ayında kuyruk sokumunda abse oluştu ve lokal anestezi ile içini boşaltılar baya bir acı veriyodu.ve aldıkları yerde 2 tane delik bıraktılar akıntı olsun içeriye tekrar iltihap birikmesin enfeksiyon oluşmasın diye yoksa gene şişer diye bende ara ara bu deliklerden kan yani iltihap geliyo ve her tuvalete gitiğimde ağzım burnuma geliyo rahimden geliyo sanıyorumda yani bende yani anlıyacağın bende tam olarak o kırmızı renkten kurtulamadım.ama olsun ne diyelim bunada şükürler olsun .bebeğime bir şey olamsın da varsın aksın diyorum sende sonuçta adet olur gibi kan boşalıyor ama bebeğine bir zararı olamdıkça sorun yapma

canım ben de 2 aydır kuyruk sokumu ağrısı çekiyorum üstüne oturunca ve sırt üstü uyuya kaldığımda çok ağrıyor öyleki kıpırdayamıyorum bile.ama ben de öyle görünürde bir apse veya şişlik yok sende nasıldıki herkes bana hamilelikte olur öyle ağrılar diyor şimdi içime bir kurt düştü beni aydınlatırsan çok sevinirim

selam kızlar ben geldim herkes gitmiş
Bugün yine kuzenlerden birindeydik kahvaltıya gittik bütün gün oradaydık . Sonra anneme dönerken sağlık ocağına uğradık tetanoz aşısını soralım dedik.Bebeğin kalp atışını dinledi hemşireler aşı için de ek bir ücret ödemeden aşımı oldum . Mesai bitmine 5 dakika vardı hemşireler suratsız olur falan dedim . Fakat çok ilgilendiler çok güleryüzlülerdi.Hiç canımı yakmadan aşımı vurdular kolunda agrı olabilir dedi ama hiç birşeyim yok 1 ay sonra tekrar çağırdılar .
Birde kızlar romantik bir film izlemek isteyenleriniz varsa bu gece inanılmaz bir aşk filmi izledim hepinize tavsiye ederim P.S. I LOVE YOU Hillary Swank oynuyor .
Hepinizi öpüyorum kızlar .

günaydın yarım saatir yazışmaları okuyorum bitmdi bir türlü bende bugün olucam kısmetse tetenoz aşısını yarında doktora gideceğim gribim tam olarak geçmedi hala burada kızlar ben artık rahat yatamıyorum geceleri çok rahatsız uyuyorum sizdede varmı aynı sorun

günaydın kızlar.
özlemim geçmiş olsun. bugün daha iyisindir umarım. izin alamazsan rapor al evde dinlen canım. kendini hasta hasta hırpalama daha fazla.

günaydın yarım saatir yazışmaları okuyorum bitmdi bir türlü bende bugün olucam kısmetse tetenoz aşısını yarında doktora gideceğim gribim tam olarak geçmedi hala burada kızlar ben artık rahat yatamıyorum geceleri çok rahatsız uyuyorum sizdede varmı aynı sorun

Herkese günaydın;

Aynı sorun bende de var, çok huzursuz yatıyorum sağa sola çok dönüyorum ve sabah işe gitmek için kalkmakta zorlanıyorum:KK43: aynı zamanda belimde çok ağrıyor normal sanırım, artık 6.aylarımızı deviriyoruz 7. aya giriyoruzhihoyyyt çok heycanlanıyorum az kaldı...

selam kızlar ben geldim herkes gitmiş
Bugün yine kuzenlerden birindeydik kahvaltıya gittik bütün gün oradaydık . Sonra anneme dönerken sağlık ocağına uğradık tetanoz aşısını soralım dedik.Bebeğin kalp atışını dinledi hemşireler aşı için de ek bir ücret ödemeden aşımı oldum . Mesai bitmine 5 dakika vardı hemşireler suratsız olur falan dedim . Fakat çok ilgilendiler çok güleryüzlülerdi.Hiç canımı yakmadan aşımı vurdular kolunda agrı olabilir dedi ama hiç birşeyim yok 1 ay sonra tekrar çağırdılar .
Birde kızlar romantik bir film izlemek isteyenleriniz varsa bu gece inanılmaz bir aşk filmi izledim hepinize tavsiye ederim P.S. I LOVE YOU Hillary Swank oynuyor .
Hepinizi öpüyorum kızlar .

Canım geç değilmi tetanoz aşısı için.Evet ücret ödemiyorsun sağlık ocağında.Benim gittiğim sağlık ocağındada hemşire konusunda seninle aynı fikirdeydim.Fakat tam tersi cok ilgilendi burdan anayım onuda Özlem hemşire.Çok güzel bilgiler de verdi cok yardımcı oldu.İşini layıkıyla yapan biriydi.Çok şaşırdım.Çok memnun kaldım.Sen kaç haftalıksın benim ikinci tetanoz aşı zamanım geldide.

Herkese günaydın;

Aynı sorun bende de var, çok huzursuz yatıyorum sağa sola çok dönüyorum ve sabah işe gitmek için kalkmakta zorlanıyorum:KK43: aynı zamanda belimde çok ağrıyor normal sanırım, artık 6.aylarımızı deviriyoruz 7. aya giriyoruzhihoyyyt çok heycanlanıyorum az kaldı...

Günaydın canım,
Her hamişde var sanırım böyle ağrılar alıştık artık.Evet az kaldı hayırlısı ile herkes bebişini kucağına alır işallah.:nazar:

Bebeklerin anne karnında gelişimi;

5. Ay
Biliyor musunuz, ben artık kilo alıyorum ve bu ay vücudumda yağ depolamaya başlıyorum. Bu ayki sürprizlerimden biri, artık cinsiyetimi görebilirsiniz. İkincisi ise, anneme kendimi hissettirmem olacak, çünkü çok hareketli olduğumdan ara sıra ellerim ve ayaklarımla seni rahatsız
edebilirim. İçerde beni hissetmen bakalım hoşuna gidecek mi? Annecim, yürüyüş
yapmayı ve benim için bol kalsiyum almayı unutma.
6. Ay
Annecim farkında mısın, 40 haftalık yolculuğun yarısını geçtik. Ben artık dokunabiliyorum, tat alabiliyorum ve işitebiliyorum. Senin dinlediğin müziği ben de dinleyebiliyorum. Senin sesini tanıyabiliyorum. Yediğin yemeklerin tadına varabiliyorum. Ayrıca benim saçlarım ve kaşlarım da oluştu. Boyumda ortalama 17-18 santimetreyi buldu. Kilom ise 700 gr.
civarında. Akciğerlerim de gelişmeye başladı. İçerde yaptığım tüm hareketleri hissedebiliyor musunuz? Yakında daha güçlü tekmeler atmaya başlayabilirim haberiniz olsun.
7. Ay
Gözlerim iyice gelişti ve ayrıca size göz kırpabiliyorum. Sizleri görebilmek için öyle sabırsızlanıyorum ki. Anneciğim ben bu ay hızla büyümeye devam edeceğim. İçerde yer gittikçe daralıyor. Umarım hareket ederken sana çok rahatsızlık vermem. Vücudum artık orantılı ve kemiklerim hızla
gelişiyor. Ayrıca benim artık tırnaklarım var.
8. Ay
Cildimin altında yağ depolanmaya başladığından cildim kırmızı renkten pembeye dönüşmeye başladı. Artık başaşağı duruyorum yani yavaş yavaş doğum pozisyonunu almaya başlıyorum. Bu arada çevremi de keşfetmeye başladım. Akciğerlerim ise gelişimini tamamlamaya başladı. Yaklaşık olarak boyum 40 santimetre ve kilom da 2000 gram civarında. Bağışıklık sistemimde gelişmiş durumda.
9. Ay
Tüm organlarım gelişimini tamamladı. Yağ dokularım giderek arttığından kollarım ve bacaklarım bile tombul tombul oldular. Ağırlığım da 3000 gramı geçti. İçerde soluk alıp verme denemeleri de yaptım. Sanırım artık çıkmaya hazırım. Çok heyecanlıyım ve size kavuşmak için sabırsızlanıyorum.
Hazır mısınız, ben geliyorum!...

canım benim devam ediyor..:sm_confused:
sabah kalktığımda birden boşalıyor ama sonra sı daha da az oluyor...:çok üzgünüm:
bende sevinmiştim adetten kurtuluyorum diye ama kısmet böyleymiş...:a015:

Tatoş cuğum bir yerde okudum şekerin olduğundan bahsetmişsin. Nasıl başa çıkıyorsun şu an bununla? İlaç mı kullaanıyorsun? Bende de gebelik şekeri çıktı diyet yapmama rağmen değerler bi yüksek bi düşük. Şimdiden teşekkürler. Bu arada geçmiş olsun. Umarım zamanında ve sağlıklı bebekler dünyaya getiririz.

benim tetanoz aşılarım 18+2 ile 22+5de yapıldı sağlık ocağından ilk aşı için çağırdıklarında gittim ve daha erken değil mi ben 20. haftanın sonunda diye biliyorum dedim 4. ayın sonundan itibaren yapılıyor erken değil dediler broşürden de baktım aklım yatınca yaptırdam 1 ay sonra da ikincisi yapıldı üçüncüsü 1 yıl sonraymış yani doğumdan sonra

Doğumdan önce sonra toplam 5 kez tetanoz asısı yaptırınca tüm hayatın boyunca hatta tekrar hamile kaldığında dahi tekrar yaptırmana gerek kalmıyormuş dediler bana sağlık ocağında...

tatoşçum bende adetten kurtuldum diye sevinirken hamileliğimin 4 ayında kuyruk sokumunda abse oluştu ve lokal anestezi ile içini boşaltılar baya bir acı veriyodu.ve aldıkları yerde 2 tane delik bıraktılar akıntı olsun içeriye tekrar iltihap birikmesin enfeksiyon oluşmasın diye yoksa gene şişer diye bende ara ara bu deliklerden kan yani iltihap geliyo ve her tuvalete gitiğimde ağzım burnuma geliyo rahimden geliyo sanıyorumda yani bende yani anlıyacağın bende tam olarak o kırmızı renkten kurtulamadım.ama olsun ne diyelim bunada şükürler olsun .bebeğime bir şey olamsın da varsın aksın diyorum sende sonuçta adet olur gibi kan boşalıyor ama bebeğine bir zararı olamdıkça sorun yapma

çok geçmiş olsun canım...rabbim kolaylık versin sana..:Saruboceq:
haklısın canım..artık alıştım ben hatta kanama olmayınca :1shok: oluyorum...
çok şükür ki bebeğim iyi ..:nazar:
rabbim bebeklerimizi korusun elbet bu günlerde geçecek canım...:Saruboceq:

herkeze mrb benim oluşumda şubatda doğcak zaman çabuk geçsinde bi kucağıma alsam diye bakıyorum ama daha çok var :KK43:

Tatoş cuğum bir yerde okudum şekerin olduğundan bahsetmişsin. Nasıl başa çıkıyorsun şu an bununla? İlaç mı kullaanıyorsun? Bende de gebelik şekeri çıktı diyet yapmama rağmen değerler bi yüksek bi düşük. Şimdiden teşekkürler. Bu arada geçmiş olsun. Umarım zamanında ve sağlıklı bebekler dünyaya getiririz.

çok geçmiş olsun canımmm :teselli:
canım benim ben devamlı diyet yapmaya çalışıyorum..elimden geldiğince bu şekilde idare ediyorum..benim birde üzgün olduğum veya çok sinirlendiğim zaman dahada yükseliyor..
kendime de şeker ölçüm aleti aldım..devamlı ölçüyorum..ve egzersiz çok yapıyorum:))
çok şükür ki bu konuda rahat hamişlik geçiriyorum..:Saruboceq:
inşallah rabbim sağlıkla bizlere kuzucuklarımızı versin canım..:Saruboceq:

çok geçmiş olsun canımmm :teselli:
canım benim ben devamlı diyet yapmaya çalışıyorum..elimden geldiğince bu şekilde idare ediyorum..benim birde üzgün olduğum veya çok sinirlendiğim zaman dahada yükseliyor..
kendime de şeker ölçüm aleti aldım..devamlı ölçüyorum..ve egzersiz çok yapıyorum:))
çok şükür ki bu konuda rahat hamişlik geçiriyorum..:Saruboceq:
inşallah rabbim sağlıkla bizlere kuzucuklarımızı versin canım..:Saruboceq:

Bütün bunların sonucu şekerin kaçlarda çıkıyo en çok kaçlara yükseliyo? İlaç kullanmıyorsun sanırım. Merak ettiğim benim şeker değerlerime insülin başlanıp başlanmayacağı daha çok.
Cevabın ve ilgin için çok teşekkür ederm. Umarım diğer rahatsızlıkların da yolunda gidiyodur.

herkeze mrb benim oluşumda şubatda doğcak zaman çabuk geçsinde bi kucağıma alsam diye bakıyorum ama daha çok var :KK43:

hoşgeldin canım aramıza :1hug:
rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin kuzucuğunu..:Saruboceq:
kaç haftalık hamilesin canım.:uhm:
birde cinsiyeti ni merak ettim...:jeyyar:

Bütün bunların sonucu şekerin kaçlarda çıkıyo en çok kaçlara yükseliyo? İlaç kullanmıyorsun sanırım. Merak ettiğim benim şeker değerlerime insülin başlanıp başlanmayacağı daha çok.
Cevabın ve ilgin için çok teşekkür ederm. Umarım diğer rahatsızlıkların da yolunda gidiyodur.

canım benim bunları yaptığım sürece değerlerim 140 lerde falan..açıkcası yinede çok deselerde ben rahatım yani ben kendimi iyi hissediyorum..
yapmadığım sürece 200 220 civarlarında seyrediyor ..kafamçokkarıştı
doktorun sana insülüne başla derse başlaman en doğrusu..ama bol bol yürüyüş ve diyetle dengede tutman bence daha kolay gibi geliyor iğneyi düşündükce moralim iniyor..:çok üzgünüm:
diğer rahatsızlığım konusunda hiçkimse neden olduğunu bilmediği bir kanamam var...
onuda artık dert etmiyorum galiba alıştım yaa :nazar:

allah yardımcımız olsun...:Saruboceq:

ama bundan sonrada şeker nasıl seyreder açıkcası bilmiyorum..rabbim hepimize kolaylık versin..
canım ben şimdi çıkıyorum oğlumu okula bırakıp döneceğim..sonra görüşmek üzere..
allaha emanet olun...

hoşgeldin canım aramıza :1hug:
rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin kuzucuğunu..:Saruboceq:
kaç haftalık hamilesin canım.:uhm:
birde cinsiyeti ni merak ettim...:jeyyar:

çok sağol allah nasip ederse oğluşum olcak 25/2 yani 26 . haftasında çok korkuyorum bebeişime bişi olcak diye geceleri rüya görmekten uyuyamaz oldum bilmem bu zaman nasıl geççek

X