2009 Şubat Anneleri

hala karar vermiş değiliz eşim bi türlü isim beyenmiyor
azra olsun diye tutturdu bende pek azra istemiyorum bilmiyorum senin tavsiyelirin varsa alabilirimkaydirigubbakcemile5

didem
ecrin
ceylin
ezra
elifsu
günnur
ışık
bunları beğeniyorum...ama ben de eşimle bu konuda tartışıyoruz..bakalım bizdede ne olacak belli değil henüz...:1rolleyes:
sağlıkla gelsinlerde canım dünyaya isim kolay konur..:Saruboceq:

Demircol benimde sık oluyor canım kim bilir daha nekadar değişik şeyler olucak sağlıklı olsunlarda Allaha şükür ii çıkmış sonucun ben daha yaptırcam haftaya
Nilocan senin bebişine de maşallah sanırım 1 kg olması için biraz daha beklemen lazım 2 hafta falan :)))))

inanmıyyooooooooooooorumm yaa :1shok::1shok:liselimi dedin :uhm: allahım ugrasılırmı onlarla ya hele hamileyken:eek:klava: allah peygamber sabrı versin siz ögretmenlerimize :1hug:

Ya sorma canım bu sene az ders aldım ama yinede çok zor oluyor eve kendimi zor atıyorum, bide benim okulum adana nın kırsal ve kötü bi yerinde düşünün, öğrencilerle yaşadığım sorunları saymıyorum ama kendimi yormamaya çalışıyorum bebişim için

Arkadaşlar dr dan geldim bebişim 630 gr ve 30 cm olmuş 23+4 de, şöyle 1 kilo yu bi devirsek

maşallah bebeğin hızla büyüyor..
boyu uzun olacak galiba :lepi:
sağlıkla dünyaya gelsin annesi zaten biz onlar iyice doyurur besleriz..:Saruboceq:

Ya sorma canım bu sene az ders aldım ama yinede çok zor oluyor eve kendimi zor atıyorum, bide benim okulum adana nın kırsal ve kötü bi yerinde düşünün, öğrencilerle yaşadığım sorunları saymıyorum ama kendimi yormamaya çalışıyorum bebişim için

ayyy rabbim kolaylık versin canım...:Saruboceq:
sende fazla yorma kendini..
aileleri ilğilenmiyorki onlarla sen bu kadar yıpratma kendini..
dersini anlat dinleyen dinler zaten...:dilcikar:

resim branşım canım,nöbet tutmuyorum 1 haftadır,26. haftadan itibaren tutulmuyormuş canım.ilk göreve başladığım zamanlarda lisedeydim bende ama inanki şu anda lisede olmayı tercih ederdim yaşları biraz daha büyük olduğu için onlarla daha iyi anlaşıyordum,şimdi bunlar tam ergenlik dönemindeler çok zor oluyor ve sınıflarımızda 65-70 kişilik 25 ayrı sınıfa derse giriyorum çıldırmak üzereyim anlıyacağın canımlülülülülülü

Canım Allah kolaylık versin 25 saat neyseki dersim sınıflar 35 kişi ama hiç bizim zamanımızla alaksı yok, yaşları biraz daha büyük ama çocuk değiller ama inan canım bunların derdide başka

kızlar hastaneden sonucları aldım ve allaha şükür normal cıktı güzel dedi doktor.bide bebeğim sabahtan beri 5 dakkada bir top gib oluyordu halada oluyor.hiiç bu kadar sık olmazdı.doktora sordum normal hareket ediyo dedi.bende hala bu kadar sık olmasından korkuyorum

canım yarım saat içinde birkaç defa oluyorsa sen yinede doktoruna danış..
belkide bu aralar yorduysan kendini oda yapabilir..bol bol dinlen..
yada top gibi oluyumda annemin karnında yuvarlanıyım demiştir senin kız...kaydirigubbakcemile3
yerim ben onuuuuu :nazar::nazar:

sağlıkla dünyaya gelsin annesi zaten biz onlar iyice doyurur besleriz..:Saruboceq:[/QUOT
Benim boyum 180 dr umda öle diyo biraz uzun kime çekmiş acaba diye :)

vidim sınflar 60 70 kişilik mi?:1shok::1shok:
aman tanrım bizim öğretmen 35 kişilik sınıfda resmen bunalıma giriyor seni ve senin gibileri düşünemiyorum...
rabbim yardımcınız olsun öğretmen arkadaşlarım....:Saruboceq:

DEMİRCOOL top gibi oluyor dediğin bütün rahminmi yoksa bebişmi bi tarafta toplanıyor? elini karnına koyduğunda bütün rahminde toparlanma oluyorsa ve çok sıklaşıyorsa dikkat et say ne kadarda bir oluyor diye.ama bebişse tedirgin olma o normal,bende de çok sık oluyor bi tarafa toplanıyor ve çok baskı yapıyor oramda sonrada 1-2 tur atıp başka bi yere toplanıyor:)

sağlıkla dünyaya gelsin annesi zaten biz onlar iyice doyurur besleriz..:Saruboceq:[/QUOT
Benim boyum 180 dr umda öle diyo biraz uzun kime çekmiş acaba diye :)

1.80 mi maşallahhh miniğin kime çektiği belli canım...kaydirigubbakcemile5
anam benim oğlan inşallah bana çekmez
azıcık boy fukarasıyımdaaaa:1no2:

vidim sınflar 60 70 kişilik mi?:1shok::1shok:
aman tanrım bizim öğretmen 35 kişilik sınıfda resmen bunalıma giriyor seni ve senin gibileri düşünemiyorum...
rabbim yardımcınız olsun öğretmen arkadaşlarım....:Saruboceq:

ewet hayatım malesefsenağlama o kadar kalabalık,Amin canım Amin
insanlarla bire bir olan her iş çok zor hangi yaş grubu olursa olsun,heleki hamilelikte hormonlarımız laf dinlemezkenkaydirigubbakcemile2

berre ismi kulağa çok hoş geliyor özlem de demiş ya peygamber efendimiz berre isimli eşlerinin ve üvey kızının ismini değiştirmiş peygamber efendimizin değiştirdiği ismi koymak bana pek mantıklı gelmedi sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

bende kesinlikle koymazdım ozaman..peygamber efendimizin mutlaka bir bildiği varki ismi değiştirmiş...:1closedeyes:

Merhabalar kızlar nasılsınız? Hasta olanlara çookk geçmiş olsun dikkat edin kızlar,bu haftalarda bebişlerimiz dahada büyüyor ve bizi güçsüz bırakıyor.
ZUZU canım bugün aynı şeyi bende yaptım ama öyle böyle değil yani,8.sınıf öğrencilerinden biriyle birbirimize girdik,çocuğu sınıftan zor attım diğer öğrenciler sakinleştirmese parçalıyacaktım,:eek:klava:resmen elim ayağım boşaldı sinirden titredim..ya neden böyle oluyor artık hiç bişeye sabredemiyorum ve sonra çok üzülüyorum bebişimde strese giriyor diye.yazık oğluşum yarım saat falan hiç kımıldamadan karnımda bi tarafta toplandı kaldısenağlama

bak terbiyesize...:mymeka:
nasılda sinirlendirmiş seni...Çok üzgünüm çoook
hiç saygı kalmamış çocuklarda :kızgın:
hamile bir bayanı nasıl da üzüyorlar...:eek:klava:
canım benim biraz boşver az kaldı dayan tatlım..
allah korusun sinirlerin birden boşalır rahatsızlanırsın..
lütfen bu tipleri duymamazlıkdan ve görmemezlikden gel..:teselli:

herşeyi kuzucuğun için yap...:asigim:

bende kesinlikle koymazdım ozaman..peygamber efendimizin mutlaka bir bildiği varki ismi değiştirmiş...:1closedeyes:

Peygamber efendimizin iki eşininde ilk isimleri "Berre" imiş, ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiş

Hamilelikte stres bebeğe zararlı

Hamilelik döneminde yaşanılan stres, bebekte gelişme geriliği, öğrenme, dikkat zorlukları ve hatta otizme yol açıyor.

Hamilelik döneminde yaşanılan stres, bebekte gelişme geriliği, öğrenme, dikkat zorlukları ve hatta otizme yol açıyor.

Araştırmacılar, buna ek olarak stresin bebekte gelişimsel ve duygusal problemlere neden olduğunu bildirdiler. Hebrew Üniversitesi Jerusalem Eczacılık Okulu'ndan Marta Weinstock-Rosin, yaptığı araştırmada, stresli annelerin bebeklerindeki davranışlarla stres altında olmayan annelerin bebeklerini karşılaştırdı.

Analizler, stres altında böbrek üstü bezi tarafından aşırı seviyede salgılanan kortizol hormonunun beyin gelişiminin kritik aşamalarında olumsuz etki yaptığını gösterdi. Araştırmacılar, normal koşullar altında bu hormonun geçici enerji sağlamada faydalı olduğunu, ancak bunun çok az miktarda ve kısa süreli salgılanması gerektiğini belirttiler. Aşırı stres altında ise, çok miktarda salgılanan kortizol hormonun anne karnındaki bebeğin beynine ulaşarak yapısal ve fonksiyonel değişikliklere yol açtığını ifade ettiler.

Normalin üzerindeki kortizol, plesenta tarafından salgılanan başka bir hormonu tetikleyerek bebeğin erken doğumuna yol açıyor ya da bebeğin normal gelişimini etkiliyor. Weinstock-Rosin, hormon seviyesinin yükselmesinin bebek üzerindeki muhtemel diğer etkilerini saptamak için daha fazla deneysel araştırmalar gerektiğini söyledi.

Peygamber efendimizin iki eşininde ilk isimleri "Berre" imiş, ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiş

kesinlikle doğru bir karar...:1closedeyes:

ayrıca zeynep ismini çok severim..ama çok kişide olduğundan yinede kızım olsaydı koymazdım:))

X