2009 Şubat Anneleri

herkese iyi akşamlar bende 2009 şubat annesiyim oğlumu kucağıma almayı sabırsızlıkla bekliyorum ...
son 3 ay bizim için kabus gibi geçtiç doktorumuz uni. hastanesinde doç 10. haftada yapılan kan tahlılınde toxoplazma buldular kanımda 3 ay boyunca rovamıcyne diye bi antibiyotik kullandım. neyseki bebeğe bi zararı yokmuş(sonradan öğrendim).gittiğim tüm doktorlar toxoplazma lafını duyar duymaz bebeğin alınması gerektiğini söyledi yaşadığım günler kabusa döndü hamileliğim burnumdan geldi. doktorlar felaket tellalı kesildi resmen . sonra bi umut ege üniversitesindeki bi profa gittik oda amniyosentez yapılcak demezmi 200 de 1 bebeği öldürme riski varmış onunda. neyse yaptı amniyo sentezi çok zor bişeydeğil ama biraz can yakıyo haliyle keseye iğne girerken...
sonra bide egede kan tahlili yaptılar dün aldık sonucunu meğer tahliller yanlışmış 3 aydır boşu boşuna üzülmüşüm.iyiki bebeği aldırmamak için direnmişim... şimdi herşey yolunda bugün kontrole gittim 20 hafta 3 günlük oğlum 348 grmış. allah evlat sahibi olmak isteyen herkese nasip etsin çok buyuk bi mutlulukmuş....................

kizlarrr bugün masallahim vardi cok iyi yedim walla
bir bucuk litre ayran ictim kendim yapmistim
bir kilo mandelin
iki tane havuc
bir tabak makarna
kücük bi parca browni

istahim acilmaya basladi kizlar gene :))

ii aksamlar kızlar 3 gündür giremedim nete çok sey gelişmiş ben yokken bazen sevindim bazen üzüldüm okurken ama bu günleride hep beraber atlatıcaz inş benimde sanırım ruh halimde bir sorun var bu aralar iki gün önce bir tanıdık vasıtasıyla arkadasımı hocaya götürdük hadi banada bakalım falan derken adam actı ağzını anlattı hamıle olduğumu falan anlamadı ama sonra bısıler yazdı içeceksin dedi eşimde hamile olduğunu söledinmi diyince hocaya söledim hamileyim ben diye ee tabıı olay bana döndü bu sfer işte bal ye onu ye bunu ye gibi eşim dısarı cıktı arkadasta bebeğine bakmaya gıdınce bız yanlız kaldık ve bana kısık sesle sakın atlama dedıklerımı bebeğin ölür dedi tabii ben sok:1shok: ne dıyosun sen falan dıyınce toparlamaya calıstı ıste beslenmessen bebek beslenemez falan fılan sonra esım geldı saskın saskın bana bakınca adam bu sfer esıme ıste sunu yesın bunu yesın dıye olayı kapatmaya calıstı apar topar cıktık ordan arabada esım neden sınırlısın dıye sorunca ağlamaya basladım tabıı bole soyledı dıyınce oda tuhaf oldu garıbım adamın verdıklerınıde suya attı esım dun gece ama ole bır etkısınde kaldımkı olayın ınanmıyorum tabıı bol e seylere ama bır hamıleye de en son soylenecek sey bıle dıııl dedıklerı salak herıf alt ust oldum ıkı gundur sureklı bebeğimin hareketlerını dınlıyorum yanii baska brine yapsa ınanıcak bırıne kfayı yer ınsan bıde sızın aıle buyuklerındede 7.aydan once bebeğin eşyaları eve sokulmaz ınancı varmı gıcık oldum ben bu ıse :jeyyar: aldık mobılyalar eve getıremıyom neymıs 7.aydan once eve gırerse bebeğe bişey olurmus kuduracam ya mıllet ısı gucu bırakmıs nelerle uğrasıyo kımseye bısey sormıcam artık

cnmm yaa sen niye hocalara mocalara gidiyorsunnn :mymeka: :mymeka:
inanma öyle seylere o nerden bilcekmis allah allahhhh kötükedihüso
sac kestirme,esya alma bunlarin hepsi sacma sapan seyler
kur`an da yazdiginida sanmiyorum yazsa tamam dicem ama sadece batil inanc ttalim bunlar ,büyüklerimizede öyle ögretmisler onlarda bize ögretiyorlar ..... ama yanlis
Allah korusun rabbim o cani alcaksa öyle yada böyle alir şutarafagitti
bitanemm üzme kendini böyle seyler icin olurmu :teselli:
moralini yüksek tut sen ,kim ne derse desin aldirma sakin oglusumla seni öpüyoruz teyzesi Şeniz :1hug: a.s.

kizlar hepiniz uyumussunuz sanirim bende cok yoruldum uyumaya gidiyorum biraz ders calisirim demistim ama gözümden uyku akiyor
ogluslarimla hepinizi cooook öpüyorz teyzoslari :)))))
tatli rüyalar sizeeee

cnmm yaa sen niye hocalara mocalara gidiyorsunnn :mymeka: :mymeka:
inanma öyle seylere o nerden bilcekmis allah allahhhh kötükedihüso
sac kestirme,esya alma bunlarin hepsi sacma sapan seyler
kur`an da yazdiginida sanmiyorum yazsa tamam dicem ama sadece batil inanc ttalim bunlar ,büyüklerimizede öyle ögretmisler onlarda bize ögretiyorlar ..... ama yanlis
Allah korusun rabbim o cani alcaksa öyle yada böyle alir şutarafagitti
bitanemm üzme kendini böyle seyler icin olurmu :teselli:
moralini yüksek tut sen ,kim ne derse desin aldirma sakin oglusumla seni öpüyoruz teyzesi Şeniz :1hug: a.s.

cnm kuran okumayı bılıyorum az bucuk bıseylerıde ama maalesef felaket tellalları ınsanın ıster ıstemez canını sıkıyo bız kendımızı yırtsakta hıc bırseyın onune gecemeyız olesıne dalga gecerken bır suru can sıkıntısıyla dondum eve cıddıye almamıstım ne gıderken nede sonrasında heralde hıssettı bunu onu cıddıye alım dıye yaptı lülülülülülü ama neyse allah nasıp ettığı surece bebeğim subatta benımle ınsaallah karsı gelemeyız ondan gelene verende o sonucta hesap soramayız hıc bırımz

[QUOTE="eessrraa";4055845]herkese iyi akşamlar bende 2009 şubat annesiyim oğlumu kucağıma almayı sabırsızlıkla bekliyorum ...
son 3 ay bizim için kabus gibi geçtiç doktorumuz uni. hastanesinde doç 10. haftada yapılan kan tahlılınde toxoplazma buldular kanımda 3 ay boyunca rovamıcyne diye bi antibiyotik kullandım. neyseki bebeğe bi zararı yokmuş(sonradan öğrendim).gittiğim tüm doktorlar toxoplazma lafını duyar duymaz bebeğin alınması gerektiğini söyledi yaşadığım günler kabusa döndü hamileliğim burnumdan geldi. doktorlar felaket tellalı kesildi resmen . sonra bi umut ege üniversitesindeki bi profa gittik oda amniyosentez yapılcak demezmi 200 de 1 bebeği öldürme riski varmış onunda. neyse yaptı amniyo sentezi çok zor bişeydeğil ama biraz can yakıyo haliyle keseye iğne girerken...
sonra bide egede kan tahlili yaptılar dün aldık sonucunu meğer tahliller yanlışmış 3 aydır boşu boşuna üzülmüşüm.iyiki bebeği aldırmamak için direnmişim... şimdi herşey yolunda bugün kontrole gittim 20 hafta 3 günlük oğlum 348 grmış. allah evlat sahibi olmak isteyen herkese nasip etsin çok buyuk bi mutlulukmuş....................[/QUOTE]

selam canım bu mikrobu sen kendinde fark etmedin mi hiç bir belirti yaptı mı ben kedilerle köpeklerle fazla ilginediyodum bu hafta o yazıları okuyunca uzak duruyorum ama içime korku girdi köy evimizde var hafta sonları orda bulunuyorum hayvanlarla iç içeyim ve grip oldum int. belirtilerinde grip gibi atlatılabilir diyo ama önemi çok büyük salı günü doktora danışıcam ne gerekiyosa testi falan yapsın. allah oğlunu sana bağışlamış canım

Doğuma Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler

Bebek için gerekenler:
• Bebeğinizin içinde uyuyabileceği bebek beşiği
• Yatak takımları
• Yumuşak bir battaniye
• Bebek arabası veya ana kucağı
• Varsa arabanız için bebek oturağı
• Bebeğin yıkanması için küvet
• Bebeğin banyosu için havlu, özel sabun ve şampuan
• Altını değiştirirken sereceğiniz kalınca örtü yada ince bir minder
• Bebek bezleri ve altını temizlemek için kremli mendiller, pudra
• Bebeği biberonla beslayecekseniz şişe, emzik gibi malzemeler
• Bebeğiniz için gerekengiysiler: 6-8 adet geniş yakalı fanila, 8 tulum, en az 2 hırka, 2 pijama, 3-4 çift yumuşak çorap, bebek başlığı yada şapka, bebek eldiveni, hava soğuk ise yünlü dış giysi
• Bebeğinize masaj yapmak için bebek yağları, temizleyici mendil, nemlendirici ve pudra

Anne için gerekenler:
• Hijyenik kadın pedi(emici özelliği yüksek olmalı)
• 3-4 adet lohusa sutyeni; başlıca iki tür lohusa sutyeni vardır. Birinde açıldığında yalnızca meme başını ortaya çıkaran pencereler bulunur. Diğeri ise önden kopcalı olduğundanemzireceğiniz zaman kolayca bütünü ile açılabilir. İkinci tip daha iyidir, çünkü bunda bütünü ile açıkta kaldığından bebek memeye dokunma olanağı da bulur. Saf pamuklu ve alttan destekli sutyenler yeğlenmelidir.Göğsünüzün en şişkin yerinden alacağınız ölçü size lohusa sutyeninin ölçüsünü verir.
• Bolca pamuklu ve tercihan tek kullanımlık iç çamaşırı
• Acıyan meme uçları için krem
• Sutyen tamponları; sızan sütün sutyene geçmesini önler.
• Önden açılan gecelik ve pijamalar
• Alçak topuklu terlik

Hastane için gerekenler
• Öncelikle hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız
• Bol fanila ve gecelik, pamuklu ve ter emen cinsten olmasına dikkat edin.
• Kalın çoraplar, doğumun ileri evresinde üşüyebilirsiniz.
• Küçük bir sünger parçası yada bez,dudaklarınızı ıslatmak için.
• Temiz havlular ve sabun
• Kişisel temizlik malzemeleriniz;deodorant, pudra, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, kağıt peçete ve havlu, nemlendirici ruj, temizleme mendilleri
• Sabahlık ve alçak topuklu terlik
• Sırt masajınız için bir masaj topu ve masaj yağı
• Sizi dinlendirip rahatlatacak kitap, dergi, teyp ve kasetler
• Fotoğraf makinası ve kamera
• Eşiniz için yiyecek ve içecek gıdalar
• Yakınlarınızın telefon numaraları

esra cığım..sonunda bebeğinin sağlıklı olduğunu bilmek çok güzel birşey..rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..böyle şeyler yaşamak hiç hoş değil canım ama bence sınanıyoruz tatlım...

hanımlar yardııım oluşum 22 haftalk oldu
boğazlarım ağrıyor grip oluyoruz
tavsiye edeceğiniz bişey varmı ne yapmalıyım
nane limon içtik şimdide hklamur içeceğim
doktora gitsem ilaçlardan korkuyorum, gitmesem endişeleniyorum acaba bebişime bir zaarı olurmu diye

ays canım..geçmiş olsun öncelikleee..
sen bol bol c vitamini almaya devam et ve dinlen tatlım..ancak böyle atlatırsın gribini...
merak etme minik kuzuna birşey olmaz annesi...:nazar:

kızlar merhaba, dün ayrıntılı ultrasonumuz çekildi..herşey yolunda çok şükür...benim tembel dediğim oğlan 2 gündür fıldır fıldır içeride valla....kadın zor çekti ultrasonu....kızlar 500 gr olmuş oğluşum...25 cm de boy...yarın doktorumuza götüreceğiz sonuçları...bir de kendi doktorum muayene eder herhalde...şimdi sırada tetanoz aşısı var...1-2 hafta sonra şeker yüklemesi var...28 hafta gibi de 4 boyutlluya gireyim diyorum....sonra da yavaş yavaş doğum vakti geliyor zaten...

kızlar merhaba, dün ayrıntılı ultrasonumuz çekildi..herşey yolunda çok şükür...benim tembel dediğim oğlan 2 gündür fıldır fıldır içeride valla....kadın zor çekti ultrasonu....kızlar 500 gr olmuş oğluşum...25 cm de boy...yarın doktorumuza götüreceğiz sonuçları...bir de kendi doktorum muayene eder herhalde...şimdi sırada tetanoz aşısı var...1-2 hafta sonra şeker yüklemesi var...28 hafta gibi de 4 boyutlluya gireyim diyorum....sonra da yavaş yavaş doğum vakti geliyor zaten...

çok şükür canım..iyi haberlerini aldık senin ve kuzucuğunun...
maşallahhh kilosuda boyuda güzelmiş..:nazar::nazar:
rabbim nazardan saklasın..:Saruboceq:
zaman geçiyor vallahi...:dance:
sanki dün hamile olduğumu öğrenmiş gibiyim ..sositososito
sağlıkla birde kucaklarımıza alsakkk :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Nilda aramiza hoşgeldin canim..nekadarlik hamilesin..sevgiler..a.s.

Nildacim pardon cetvelini şimdi gördüm az önce görmediğim için sordum..
Gözlerim bozuluyor galiba :uhm:
Bu arada sağlikla kavuş paşana :nazar:

kızlar yarın kontrolüm var
benim için dua edin iyi haberlerle döneyim
nerdeyse 4 hafta geçti ameliyatımın üzerinden
meraktan çatlıyorum ve bu gece saat geçmek bilmiyor
yarın 2de randevum
1,5ta ambulans gelip alacak

BİR İTİRAF ARKADAŞLARRR :ROFLOL:

kanaryastar04, Kadın, 31, AnkaRA

Hamileliğinin son gününe kadar kocamı elimden kaçırırım kokusuyla, cinsel hayatına son sürat devam eden ve sırf bu yüzden erken doğum yapan sivri zekalı var mıdır benden başka?

X