2009 Şubat Anneleri

ya kızlar bu arada şu ruh halim kısmında "gazlı" diye bir seçenek olsa hiç düşünmeden onu seçerdim
doğal gaz üretim tesisleri gibiyim
insan büyük konuşmamalıymış onu öğrendim bu arada
biliyorsunuzdur sezeryan yaptıktan sonra bağırsaklarda bir problem olmadığını anlayabilmeleri için gaz çıkarmayı bekliyorlar
ben hep sezeryan olursam yanımda kendi annem veya eşim dışında kimse olmamalı yoksa gaz gelse de çıkartmam tutarım derdim
gelin görün ki şimdi kayınvalidem annem ve eşim devamlı biraradayız ve ilk zamanlar kastım kastım sonra bunun bebişi ve beni ne kadar zorladığını keşfedince artık ekstra rahat davranmak zorunda kaldım
kabus gibi
zaten hastanede yatarken her gün en az 2-3 farklı hemşire fitil koyup durunca eşim dalga geçip durdu benle
hatta hemşirenin biri gülmekten yerlere yattı- eşimin deyimiyle kendimi halka açtım da :p:p

:roflol: en iyisini yapiyorsun cnm sanki baskalari gaz cikartmiyor :eek:
bendede vardi o sorun gecen gece esim uyumamis oc basindayken bir iki kere duymus
gece uyandigimda karnin mi agriyor diye sordu hayir dedim anlatti bana bir kac defa gaz cikardin dedi :eek: :roflol: ayy sorma nasil utandim :eek: sen yanlis duymussudur dedim :roflol: :roflol:

tabii alsin bebisim :))
bizim burda dondurulmus sebzeler daha ucuz ben hep onlardan aliyorum taze alinca hemen tüketmem gerekiyor ama diger türlü iki ay bile dondurucuda durabiliyor

bebişim drlar hamileliği 10 ay hesaplıyorlar
bu yüzden 20-24. haftalar 6. ay 24-28. haftalar 7. ay
7 ay erken doğum sınırı 28 haftanın dolması anlamına geliyor
mesela benim SAT 30 nisan
hesabı kolay diye benimkinden örnekliyorum
12 kasımda 28. haftam dolacak-kısmetse-inşallah
yani drlara göre 7. ayım dolacak
ama aylara göre yani anne işi hesaba bakarsak 6,5 ay ancak oluyor bu tarih
drların hesabı önemli olan varsın sağda soldakiler öyle bilsinler

ya bebişim benimde canım 2 gündür ıspanak çekiyor bi de balık.araya araya balık bulamadık.var da hamsiden başka yiyemiyorum ben.alamadık o yüzden.akşamda tatlı çekti canım.eşim az sonra gelirken getiricek artık tatlımı.ama ıspanagıda akşam cıkar alırız.balıgıda yarın.ama napiyim alsam belki yiyemicem ama istiyor canım

anladım canım sonuçta bizim gün gün hesaplamamız doğru değil, doktorların dediği ve bu zamana kadar uyguladıkları doğru..onların hesabı ve bizim hesabımız arasında en fazla 2 hafta oynuyor..

nikahtan geldim kızlar aman allahım o trafik neydi öyle nikah saat 3 debiz nikah salonuna üçe beş kala girebildik oradan sonra markete uğradım yazmıştımya yatılı misafirim var bu akşam gelicekler aslında işim var ama sizlere bakmadan yapamıyorum işte:):) bu arda o gaz problemi bendede oluyo özelikkle süt içince ama iştah sorunumuz yok maşallah ekmeksiz doyamıyorum artık:KK43:

aynen öyle canım sağolsun eşim parası olmasa bile bulur buluşturur verir..
her ay dr a para vermemize rağmen bir kez bile sesini çıkarmadı çok masraf oluyo gitmiyelim diye..
ama ben bu ay gitmicem 24 gün önce gördüm kızımı bu ayda dayanıcam gitmicem dr a önümüzdeki ay gidicem nasipse..eşime dedim o paraylada eksiklerimizi alırız dedim yok demedi yani :))
şeker testimde sağlık ocağında yapılacak ebe geldi 3-4 gün önce öyle dedi..

BENİM ŞEKERİM ZATEN VAR BİRDE YÜKLENİRSE KOMALIK FALAN OLURUM VALLAHİ :1no2:
NEYSE DOKTOR HANIM NE DERSE ONU YAPACAGIZ..
:1hug::1hug:
HERŞEY MİNİK KUZUCUKLAR İÇİN DEĞİLMİ?:asigim::asigim:

Cimcimem çok sevindim.:teytey: :teytey:
.çok şükürki bir sorun yok paşanda...:nazar: :nazar:

meraba arkadaşlar bugün büyük ultrason günüm dü herşey yolunda derken sorun çıktı çok moralım
bozuk bebeğim idrarını dışarı atamamış normal de yüzde 17 sıvı olması gerekirken benimki yüzde 20
çıktı buda sınır demekmiş amniyosentez yapılıcak önümüzdeki hafta inşallah temiz çıkar eğerki temiz çıkmazsa bizim isteğimizi değerlendiricekler ya hamileliğe devam yada sonlandıracaklar ne olur dua edin benim için çok ihtiyacım var eğer hamileliğe devam edersem bebeğim özürlü olucak neolur benim için dua edin inşallah sorun çıkmaz.

meraba arkadaşlar bugün büyük ultrason günüm dü herşey yolunda derken sorun çıktı çok moralım
bozuk bebeğim idrarını dışarı atamamış normal de yüzde 17 sıvı olması gerekirken benimki yüzde 20
çıktı buda sınır demekmiş amniyosentez yapılıcak önümüzdeki hafta inşallah temiz çıkar eğerki temiz çıkmazsa bizim isteğimizi değerlendiricekler ya hamileliğe devam yada sonlandıracaklar ne olur dua edin benim için çok ihtiyacım var eğer hamileliğe devam edersem bebeğim özürlü olucak neolur benim için dua edin inşallah sorun çıkmaz.

canım ya cok üzüldüm.ben daha ayrıntılıya girmedigim için neyin ne oldugunu bilmiyorum.allahım acil şifasını versin minik kuzunun.cıkmayan candan ümit kesilmezmiş tatlım.sende cok dua et.allahım kucana almayı nasip etsinn inşşşşşşaaallaah

teşekkür ederim canım inan bana şimdi senin yazdığını okurken gözlerimden yaşlar aktı o kadar çok korkuyorum ki inşallah tekiz çıkar inan bana hamileliğimi sonlardırmak hiç istemiyorum ama sonuç kötü çıkarsa ne yaparım onu bile bilemiyorum allahım inşallah temiz çıkar.

allah yardımcınız olsun canım
inşallah iyi sonuç alırsınız ve inşallah geçici bir problemdir

senden iyi haberlerini bekleyeceğiz
dualarımız sizinle

ii aksamlar kızlar 3 gündür giremedim nete çok sey gelişmiş ben yokken bazen sevindim bazen üzüldüm okurken ama bu günleride hep beraber atlatıcaz inş benimde sanırım ruh halimde bir sorun var bu aralar iki gün önce bir tanıdık vasıtasıyla arkadasımı hocaya götürdük hadi banada bakalım falan derken adam actı ağzını anlattı hamıle olduğumu falan anlamadı ama sonra bısıler yazdı içeceksin dedi eşimde hamile olduğunu söledinmi diyince hocaya söledim hamileyim ben diye ee tabıı olay bana döndü bu sfer işte bal ye onu ye bunu ye gibi eşim dısarı cıktı arkadasta bebeğine bakmaya gıdınce bız yanlız kaldık ve bana kısık sesle sakın atlama dedıklerımı bebeğin ölür dedi tabii ben sok:1shok: ne dıyosun sen falan dıyınce toparlamaya calıstı ıste beslenmessen bebek beslenemez falan fılan sonra esım geldı saskın saskın bana bakınca adam bu sfer esıme ıste sunu yesın bunu yesın dıye olayı kapatmaya calıstı apar topar cıktık ordan arabada esım neden sınırlısın dıye sorunca ağlamaya basladım tabıı bole soyledı dıyınce oda tuhaf oldu garıbım adamın verdıklerınıde suya attı esım dun gece ama ole bır etkısınde kaldımkı olayın ınanmıyorum tabıı bol e seylere ama bır hamıleye de en son soylenecek sey bıle dıııl dedıklerı salak herıf alt ust oldum ıkı gundur sureklı bebeğimin hareketlerını dınlıyorum yanii baska brine yapsa ınanıcak bırıne kfayı yer ınsan bıde sızın aıle buyuklerındede 7.aydan once bebeğin eşyaları eve sokulmaz ınancı varmı gıcık oldum ben bu ıse :jeyyar: aldık mobılyalar eve getıremıyom neymıs 7.aydan once eve gırerse bebeğe bişey olurmus kuduracam ya mıllet ısı gucu bırakmıs nelerle uğrasıyo kımseye bısey sormıcam artık

inş. haftaya iii haberlerini alırız. ama şimdilik çok fazla olumsuz düşünmemeye çalış. ii şeyler düşün iii şeyler olsun. ve tabi bol bol dua etmeyi de ihmal etmeyelim :Saruboceq:

neşe canım inşallah hayırlı güzel sonuç elde edersin inan çok üzüldüm Allah yardımcın olsun

neseciğim...inşallah bir sorun çikmaz ve bebeğini sağlikli bir şekilde kollarina alirsin..
Bebeğin için çok dualar edeceğim..rabbim yardimciniz olsun..lütfen üzme kendini..iyi şeyler düşün iyi olsun...

arkadaşlar sizlerle paylaşmak istediğim şeyler var internetten okudum bizim şu anda bebeklrimizin beyin gelişimi için bol bol omega 3 içeren ceviz,ıspanak,semiz otu ve balık tüketmemiz gerekiyormuş yalnız balık derin su balığı olmasın çünkü civa miktarı çok oluyormuş benim doktor bana marincap diye omega 3 tableti verdi.ayrıca tetanoz aşısı vuruldum ir doz daha vurulacakmışım bu aşıyı atlamayın lütfen çünkü çok önemliymiş

X