2009 Şubat Anneleri

Sağol canım.Ben de 5 sene yurt dışında yaşadım eşimle.Geldiğimde birçok yeri görünce gözlerim dolmuştu.Gurbet ve özlem ne demek bilirim.
Almanya'da akrabalarımız var.En son Deggendorf'talardı.Şimdi dört kız kardeş hepsi evlendi ve ayrı şehirlerdeler sanırım.

gerceken burayada alistim aslinda ama izmiride cok özlüyorum ,havasi kokusu ... bi baska oluyor sonucta dogup büyüdügüm yer .
yarin ins. güzel haberler alirimda yazarim tekrar
sabah erken kalkmam geriyor oglumu krese biraktiktan sonrada discimde kontrol icin randevum var
oldukca yogun bir gün beni bekliyor
iyi geceler cnm

Haberini takip edicem.Güzel haberlerle gel inşallah.
İyi geceler tekrar.

günaydın arkadaşlar işallah hepinizin bayramı güzel geçmiştir benim çok iyidi güzelce dinlendim tatilde ama bugün işe gelmek çok zor geldi hepinizi çok özlemişim herkese tekrar selamlaarr:))

selam kızlar ben bu sayfaya yenı katılıyorum benım dogum tarıhım ocakla subat arası bısey hangısı olacak bılmıyoruz :)) hepinize sevgı ve saglıklı gunler

günaydın kızzlaar. ben bugün sağlık ocağına gittim. kaydımı yaptırdım. aşı için bu ay sonu gibi gel dediler.

bi bebiş vardı topuk kanı alınıyodu. allahım ne zor aldılar. çocuk ağlamaktan bi fena oldu. valla bende ağlıycaktım. ben alınırken girmem heralde. dayanamam ya yavrum. bitti masaya yatırdılar nasıl içini çekiyo.. kıyamam ben onlara. çok tatlıydı kızlar.

günaydın kızzlaar. ben bugün sağlık ocağına gittim. kaydımı yaptırdım. aşı için bu ay sonu gibi gel dediler.

bi bebiş vardı topuk kanı alınıyodu. allahım ne zor aldılar. çocuk ağlamaktan bi fena oldu. valla bende ağlıycaktım. ben alınırken girmem heralde. dayanamam ya yavrum. bitti masaya yatırdılar nasıl içini çekiyo.. kıyamam ben onlara. çok tatlıydı kızlar.

o gene iyiymis canim benim oglum bir kac günlükkken kafasindan aldilar kani
biz duramadik disari cikmistik ,daha kücük olduklari icin kafadan kan almayi tercih ediyorlarmis :çok üzgünüm:

kizlar iki saat sonra ins. ayrintili ultrasona giriyoruz
bebisim erkek se eger dogar dogmaz sünnetini yaptirmayi düsünüyorum oglumda hata yapip ihmal ettim .. simdide korkuyorum oglumun cani cok aciyacak diye ama doguma kadar oglumunda sünnetini yaptiriyim cocuk büyüdükce daha kötü olur ,psikoloji yönünden :KK43:(
narkozda yaptirmak istemiyorum cünki allah korusun azda olsa tekrar ayaga kalkamama ihtimali var ,tek uyustururlar sanirim :KK43:(

o gene iyiymis canim benim oglum bir kac günlükkken kafasindan aldilar kani
biz duramadik disari cikmistik ,daha kücük olduklari icin kafadan kan almayi tercih ediyorlarmis :çok üzgünüm:

ay ya offf. dayanılacak gibi değil. insan dokunmaya kıyamıyo. o doktorlar hemşireler nasıl yapıyolar.

eşimde yeni doğan stajında çok bakmış bebeklere. alışkın. o girer. ben girmem hayatta. dayanamam o ağladıkça.

kizlar iki saat sonra ins. ayrintili ultrasona giriyoruz
bebisim erkek se eger dogar dogmaz sünnetini yaptirmayi düsünüyorum oglumda hata yapip ihmal ettim .. simdide korkuyorum oglumun cani cok aciyacak diye ama doguma kadar oglumunda sünnetini yaptiriyim cocuk büyüdükce daha kötü olur ,psikoloji yönünden :KK43:(
narkozda yaptirmak istemiyorum cünki allah korusun azda olsa tekrar ayaga kalkamama ihtimali var ,tek uyustururlar sanirim :KK43:(

canım aynen ben de öyle istiyorum ama. kayınvalidemler falan büyüyünce yapalım anlasın diyolar. bi hatıra çocuk için diyolar.

aslında en doğrusu yeni doğduğunda yaptırmakmış. sağlık açısından da.

canım derileri tam gelişmediği için hissetmezlermiş. sadece lokal yaptır. bi de emzirirken yapılırsa hiç anlamıyolarmış hatta uyuyolarmış emerken.

ssaslan canım geçmiş olsun. hiç hesapta yokken neler olabiliyor. hamilelikte herşeye hazırlıklı ve tedbirli olmak lazım. enfeksiyon erken doğum riski yaratıyormuş diye duymuştum ben de. küçücük bir sorun nelere sebebiyet veriyor. bana da herkes yürüyüş yap diyor. ben zaten tüm gün işyerimde yoruluyorum akşam eve gidip yemek v.s. ile uğraşıyorum. yürüyüş yapmaya halim mi kalıyor? her hamilenin koşulları, bünyesi farklı. bence en önemlisi kendimizi dinlemek. ssaslancım ameliyatın nerede yapıldı? kent te mi, 9 eylül de mi? çok geçmiş olsun tekrar. arkadaşım da 6 aylıkken 7 cm lik açılma ile erken doğum tehlikesi yaşamıştı. sürekli yatarak üstesinden geldi. çok sağlıklı bebeği oldu. senin de öyle olacağına inanıyorum. bizim dualarımız yeter sana.
denizlrm Allah kavuştursun. sayılı gün çabuk geçer.

zar zor randevu saatine kadar bekledik
neysesıra bize geldiğinde içeri girdik durumu anlattım tamam geç ultrasona dedi namık bey
ultrasona bakar bakmaz yüzü değişti rahim ağzım açılmış ve gebelik kesem dışarı doğum yoluna sarkmış
sen bebeği düşürüyorsun acil ameliyata almamız lazım seni dedi bir ihtimal keseyi delmeden içeri itebilirsek rahim ağzını dikeriz ve sonrasında sürekli yatman gerekir dedi tabi o zaman enfeksiyon kapmış olma ihtimali de yüksek eğer enfeksiyon kaparsa su kesesini delebilir dedi
ama ameliyattan ümitlenmeyin büyük ihtimalle delmeden itemeyiz çünkü büyük kısmı çıkmış dedi
dünyamız karardı resmen
bu arada bebişim durmadan tekmeliyordu ben burdayım diye
bu arada 2 gündür bebişin tekmelerini altlarda hissediyordumsanki ayağını rahimimden çıkartıyor gibiydi
ultrasonda bakarken ise gerçekten öyle olduğunu gördük bir ayağını rahim ağzındaki açıklıktan çıkartıp çekiyordu yaramazım
beni acil ameliyata hazırladılar ameliyata kadar bebişim tekmeleri devam etti belki amelyattan çıktığımda benimle olmayacaktı
neyseki ameliyat başarılı geçti namık bey ve ekibi çok iyiydiler
çıktığımda ayılır ayılmaz meleğimi sordum ameliyat başarılı geçti dediler dünyalar benim oldu
1. aşama tamamlandı sonraki aşama enfeksiyon olmaması için dua etmekti 3-4 gün süreyle bunun korkusunu yaşadık neyseki 2. aşamayı da atlattık yarın tam 2 hafta doluyor
bu arada ayağa kalkmam kesinlikle yasak tuvaletimi dahi yatakta yapmak zorundayım
dr fethiyeye dönmeme izin vermedi ve hastane yakınından bir ev tuttuk acilen eşim, annem kayınvalidem ablam yanıma geldiler
13ünde kontrolüm olacak ve ben hep tedirginlikle yatıyorum
ne olur kızlar dua edin benim için
yetmiyormuş gibi bir de plasenta previa var
22. haftam doldu bugün
ilk hedefimiz 28 haftayı doldurmak
sonrasında da süreyi ne kadar uzatabilirsek uzatmak

ah canım ya. okudukça içim bi tuhaf oldu. rabbim yavrunu sana bağışlasın. bu aşamaları atlatmışsınız. inşallah sağlıklı bi şekilde kucağına alıcaksın canım. üzülme ve doktorunu dinle. moralini yüksek tut. dualarımız seninle canım.

canım aynen ben de öyle istiyorum ama. kayınvalidemler falan büyüyünce yapalım anlasın diyolar. bi hatıra çocuk için diyolar.

aslında en doğrusu yeni doğduğunda yaptırmakmış. sağlık açısından da.

canım derileri tam gelişmediği için hissetmezlermiş. sadece lokal yaptır. bi de emzirirken yapılırsa hiç anlamıyolarmış hatta uyuyolarmış emerken.

canim benim esimin üvey annesi de öyle demisti yok bir yasini tamamlamasi gerek vs...
cocuk doktorlarida ama bebek dogduktan sonra yapilirsa daha iyi olacagindan bahsediyor
biz zaten sünnet dügününü düsünmüyoruz ,ama annemde gel türkiyede yaptir diyor türkiyeye zaten iki haftaligina gicem birde orda bebeklemi oglumlami ugrascam :dilcikar:
annemlere kimseye haber vermeden yaptircaz , artik onlarada biseyler uydurcaz
bebegide hic söylemeden hastanede yaptirmayi düsünüyorum saglikli olanda bu gercekten

canlarim ben cikiyorum gelince yazarim :asigim:

slm kızlar ben nete sık giremiyorum ama yazdıklarınızı takip etmeye çalışıyorum.sanki hepimiz aynı fabrikanın ürünleriyiz aynı sıkıntıları ve mutlulukları yaşıyoruz.size birşey sormak istiyorum.ben yanlız kalıyorum.daha doğuma çok var diye yanıma kimseyi istemedim ama acaba erkenmi gelir yada bir terslik çıkarmı endişesi sardı.siz size yardım edecek birilerini nezaman çağırmayı düşünüyorsunuz.eşim gibi son on gündemi öylesi dahamı iyi olur.tavsiyelerinizi bekliyorum.siz ne düşünüyorsunuz.

yardıma derken yani yemek falan yapması için biri mi diyorsun anlamadım canım.

X