2009 Şubat Anneleri

merhaba canım.. serum da lierac'ın. ampullerde satılıyor, kırıp şişesine boşaltıp kullanılıyor. fiyatı biraz daha farklı, önce arkadaşım önermişti, doktorum da reçete yazınca fiyatına bakmadım artık.. serum olanı göğüs çevreme fısfıslayıp parmaklarımla yediriyorum.kremi de parmak ucuma parça parça alıp masaj yaparak yediriyorum. her ikisini de akşam yatarken uyguluyorum. kokusu acayip midemi bulandırdı ilk günler ama şimdi alışmışım.
aybuke, aynı problem bende de var, aksam olsa da şu sütyenden kurtulsam diye bekliyorum, eve gelince ilk işim çıkartıp atmak oluyor. havalar serinledi de, biraz rahatladım..

canım yaww bu krem ve serum ne kadar fiyatını yazarmısın? dr unmu yazdı yani karneylemi aldın?
 
selam bebişim benim bu gece hiç keyfim yok ateşim var sanki başımda çatlıyor . bende okuyorum o forumları ay bazısı korkutucu yaa. Lierac sormuşsun ya krem :45 ytl , serum 20 adet ampul : 75 ytl ben mustela kullanıyorum ama dr.um clarins önerdi ama çok pahalı :KK43:((
 
KIZLAR, milliyetin internet sitesindeki bebek ve çocuk kısmında işe yarar bilgiler var. Beslenmeyle ilgili makale ilgimi çekti, sizinle paylaşayım dedim.Bir de bebişim, kaldır artık kimsesiz ruh halini bak kocişin geliyormuş..:eek:hem biz sana arkadaş değil miyiz?benneyaptımki
4 Temel Besin Grubu Var

1- Et,yumurta, kurubaklagilProtein, Demir, Çinko ve Cvitamininden zengindir.
Hamilelikte her gün 3 porsiyon kullanılmalıdır.

2- Süt,yoğurt, peynir
Kalsiyumdan zengindir.
Her gün 3 porsiyon kullanılmalıdır.

3- Ekmek, pirinç, bulgur, makarna yani tahıl grubu
Temel enerji kaynağıdır.
Her gün 4-6 dilim ekmek ve 1 porsiyon pilav veya bulgur veya makarna kullanılır.

4- Taze sebze ve meyveler
Vitamin ve minerallerden zengindir.
Her gün 5 porsiyon kullanılır.

Çalışan anne adayları;

kahvaltıda

1. gruptan yumurta
2. gruptan peynir
3. gruptan ekmek
4. gruptan meyve veya yeşillik veya meyve suyu veya domates seçebilir.

İşyerinde kahvaltı yapıyorsa poğaça, açma yerine evde hazırlayacakları peynirli sandviç veya peynirli tost olabilir. Yanında 1 meyve veya sandviç içinde yeşillikler olmalıdır.

Öğle yemeklerinde
1. gruptan et veya tavuk veya balık veya kurubaklagil yemeği
2. gruptan yoğurt veya ayran veya cacık veya sütlü tatlı
3. gruptan pilav veya makarna veya bulgur veya patates veya ekmek
4. gruptan sebze veya salata seçilebilir.Öğle yemeklerinde eksik olan grup akşam tamamlanır. Örneğin 2. grup yoksa gece süt içilir.

Akşam yemeklerinde
1. grup ve 4.gruptan etli veya tavuklu sebze
2. gruptan yoğurt
3. gruptan ekmek seçilir.

Çalışan anneler aralarda bisküvi, şekerleme, çikolata, kek yerine; süt, ayran, kuru meyve, taze meyve, peynirli sandviç, tost, taze sıkma meyve suyu gibi seçimler yapmalılar.
 
Ya ne kadar güzel ama ben ne yazıkki düzenli beslenmiyorum yemek saatlerim hiç belli değil Ve bu çok canımı sıkıyor . Süt ürünleri , sebze ve meyve sıkıntım yok ama et hiç yemesem aklıma gelmez ,zorla yemeğe çalışıyorum allahtan tavuk ve balıktan şikayetim yok
 
canım dikkat et valla ölç ateşini..
ben cam sildim şimdi hararet bastı ateşimi ölçtüm 37 genelde böyle..
kocişimi bekliyom gelir birazdan..
bende tavuk ve balıkçıyım..evlenmeden önce köftenin haricinde ağzıma hiç et sokmadım, ama evlenince kocişte ete düşkün olunca burnumu tıkayarak elime evdiven takarak yapmaya başladım istemesemde..
alıştım şimdi güzelde yaparım kavurma,güveç,sote falan 10 numara yani :))
etide evde yemeyi sevmiyorum zaten o tarz şeyleri genelde dışarda yiyoruz bu ara çünkü midem bulanıyor yaparken..
 
iyi geceler kızlar çok yoruldum bugün kargomda gelmedi :KK43:( yarın gelir artık yetirtirememişler dağıtımı..
kocişimde grip olmuş portakal suyu sıkıcam şimdi ona..
yarın görüşürüz..
 
maaşallah kızlar hepinizin uyku düzeni bozulmuş herhalde gece takılmaya başlamışsınız gündüz de kimse yok ay uyuyormusunuz napıyorsunuz????
kaydirigubbakcemile
 
günaydın kızlar bu sabah telefonlar ve kargocular uyutmadı normalde bilenler bilir ben saar 3 ten önce teşrşf etmem :) siperiş ettiğim ezik geldi : birde huggies ten numunem 2 adet yeni doğan göndermişler .
 
günaydın kızlar nasılsınız
benim bu sabah bulantım var malesef süt içince hep böyle oluyor kendimi zorluyorum içeyim diye ama olmuyor böyle içmeyeceğim artık yani keyfim kaçık bulantının gecmesini bekliyorum.
 
günaydın kızlar nasılsınız
benim bu sabah bulantım var malesef süt içince hep böyle oluyor kendimi zorluyorum içeyim diye ama olmuyor böyle içmeyeceğim artık yani keyfim kaçık bulantının gecmesini bekliyorum.

HIMM neden zorluyorsun ki kendini gün içerisinde çay bardağıyla falan içmeye çalışsan , yada meyveyle tatlandırıp denesen belki o kadar kötü gelmez tadı . yada peynir yoğurt tüketimini arttır süt yerine mayalanmış ürünlerde kalsiyum daha fazla çünkü .
 
herkese günaydın, kızlar süt meselesi açılınca günde kaç bardak süt içiyorsunuz? ben sabah akşam 1 bardak içiyorum, yetersiz mi acaba? tam bu haftamda da kemikleri sertleşiyormuş bebişin, acaba sütü artırsam mı?
 
krem 45, serum 65 lira. doktorum yazdı ama çatlak kremini devlet karşılamıyor, kendim aldım..

ya kızlar bana bu lierac kreme burada 70 YTL dediler yaa,:a015: siz neredeyse benim yarı fiyatına almışsınız, gerçi ben daha almadım, şimdilik kakao yağıyla iadere ediyorum da, bu kakaonun da kokusu beni iğrendirdi, çok kokusu yok ama, buralar daha sıcak, vallahi birinin yanında oturunca kokuyor diye ödüm patlıyor..
 
kızlar ben daha hiçbirşey almadım bebişime.
cinsiyeti belli değil ondan birde son zamanlara bırakmak istiyorum alışverişi şimdiden alışveriş biterse son zamanları nasıl geciririz son aylarda alışverişle oyalanmak istiyorum ama bir yandanda sizleri duydukça içim gidiyor.
bebişim senin pek bir eksik kalmadı herhalde sen bitirdin sayılır bakıyorum bircok şeyi almıssın

anaaaammm sen de mi öğrenemedin cinsiyeti, ben deeee:lepi: sevindim çünkü kendimizi yanlız hissediyorduk dimi bebişim 09, vallahi bana 10 gün sonraya randevu verdi, bu kez de görünmezse, kesin kararlıyım kızlar, doktoru değiştireceğim..:eek:klava:
 
ya kızlar benim göğüs uçlarım çok kaşınıyor, ve inanılmaz acıyor, dokunamıyorum da, göğüsüm değil ama sadece uçları ve çatlak çatlak, işten gelip sütyeni çıkardığımda göğsümün ucu yapış yapış oluyor, neden acaba?

evet kızlar dün de gelmişti bu sıvı, katılıyorum size süt sanırım bu,, şimdi de acayip kaşınıyor, o bahsedilen serumdan alayım bari ama, çok pahalıymış be yaawkafamçokkarıştı yaa doktor değiştirmeyi palnalıyorum, araştırmaya başladım, doktorların özel muayenelerinin fiyatları sabit, muayene başı 70 YTL, ya aslında çok değil mi? ne yapıyorlar kii, ultrasona bakıp göndermiyorlar mı? ama çaresiz doğuma kadar katlanacağım, 4 boyutlu USG varmış, bebeğin ten rengini bile görebiliyormuşsun, 6. ayımda kesin gidecem, bakalım kime benziyor bizim soytarılülülülülülü

yani diyeceğim, fakir fukara nasıl doğum yapıyor be kardeşim, herşey para, muayene, testler, kremler, doğumdan sonraki masraflar,,, vallahi zor iş..Çok üzgünüm çoook
 
kızlar nerdesinizzzz, kendi kendime konuşuyorum vallahi, kendimi deli hissettimmÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook şimdi sizi cezalandırıyorum:mymeka: yazdıklarıma tek tek cevap yazın bakıyım:enbuyukkk:
 
herkese günaydın, kızlar süt meselesi açılınca günde kaç bardak süt içiyorsunuz? ben sabah akşam 1 bardak içiyorum, yetersiz mi acaba? tam bu haftamda da kemikleri sertleşiyormuş bebişin, acaba sütü artırsam mı?

doktorum ilk üç ayda o kadar süt için israr etmiyordu ama bu gittiğimde hergün büyük bir bardak süt mutlaka içiceksin dedi 150 gr. kadar yoğurt ve mutlaka peynir bunlar hergün aksatmadan yiyecekmişim haftada 3 gün et gün aşırı da haşlanmış yumurta yiyecekmişim
göğsünüzden sıvı gelmiş ya fisfisfis benim göğüslerimin hassasiyeti yok bugün kaşıntısı falan da geçti bebeğimi de hissedemiyorum korkuyorum bişey olmamıştır demi kızlar bu ayı 25 inde doopleerimiz vardı dört gözle o günün gelmesini bekliyorum inşallah bişeyi yoktur bebeğimin :1shok:
 
canım bazen ben de hissedemiyorum ama hiç korkmuyorum, birşey olmaz inşallah içini ferah tut, dooktorun ne güzel anlatmış yaaa, kıskandım vallahi, keşke benimki de ilgilense bu kadar, bu doopler denilen şey ne?niçin yaptırıyorsun?
 
HIMM neden zorluyorsun ki kendini gün içerisinde çay bardağıyla falan içmeye çalışsan , yada meyveyle tatlandırıp denesen belki o kadar kötü gelmez tadı . yada peynir yoğurt tüketimini arttır süt yerine mayalanmış ürünlerde kalsiyum daha fazla çünkü .

derincim evet haklısın sütü keseceğim artık çok denedim ama olmuyor peynir ve yoğurta yükleneyim biraz sağol canım
 
X