2009 Şubat Anneleri

arkadaşlar bu ayrıntılı ulturason benim de kafama takılıyor dr umda hiç bahsetmedi.Özelde mi hastanede mi yapılıyor ne zaman yapılıyor.ben bu ay sonunda gideceğim kontrole o zaman 22. haftam olacak ,olması gereken zamanı kacırmayalım birde bilgisi olan varsa paylaşır mı lütfen...

canım ben özele gidiyorum devamlı gttiğim doktorum 20. haftadan sonra yapılabilecegini söyledi.ben eylül 25 te gidicem 21.haftam oluyor.geç kalmadın ama geçiktirmemeni tavsiye ederim.
 
saol cnm iyiyim bende biraz karnım acıktı cokacimcoook bebekte acıktı ama çalıştığım için zor oluyo mutfağa git hazırla her gün her gün ton balığı,yada soğuk sandviç yiyiyorum çünkü aşçımız ramazan dolayısıyla öğle yemeği yapmıyor senağlama

güledacım ben de yaz mevsimi her balığa güvenemediğim için konserve ton balığı yiyordum ama geçen hafta doktorum ton balığı gibi konserve balıklarının derin deniz balıkları olduğunu bu yüzden civa gibi ağır metal maddeleri içerdiğini bunun da bebek için zararlı olduğunu söyledi taze balık yemek gerekiyormuş ben de çalıştığım için seni iyi anlıyorum işimiz zor ama aklında olsun ton balığını ona göre ye diye söyleyeyim dedim :eek:
 
Son düzenleme:
kızlar ya gerçekten ne kadar çok kaynatmışınız dün öyle okuyacam diye canım çıktı malum evde internetimiz yok bizim :bbo: katılamıyorum aranıza ama şaka bi yana okuması da güzel oluyor yani :1hug:
 
slm kızlar herkeze hayırlı cumalar...
göbüşüm albumden sildiğim için ordanda silinmiş yeni çekip koydum..
ve ton balığı yiyen arkadaşlarım kesinlikle tavsiye etmiyorum midyede bulunan civadan daha fazla var içinde civa ve aşırı kilo alırsınız ben çok zayıf bi insandım kilo almam için her gün yememi söyledi dr um ve yedm şiştim..bebeğe gidecek bi vitamin yok içinde..
ben ya levrek yada çipura yiyorum..mezgit hastasıydım ama ondada çiva varmış yemiyorum artık :KK43:(
 
ayyy kızlar valla inanamıyorum !
bu kadar tesadüf olur bende az önca dolabı actım acaba ton balıklı sandiviç mi yapsam diye düşünürken siz engel oldunuz siz de olmasanız insanın aklına gelmiyor bu zararlı mıdır diye balık sonucta yiyecektim nerdeyse...
bu arada sudesıla, güleda ulturasonla ilgili bilgiler için teşekkürler.
 
ssaslan sen muğlada nerede oturuyorsun canım

ben fethiyedeyim canım
ben de namık demire gideceğim önümüzdeki perşembe


şimdiden çatlıyorum bu hafta neler kaynatacaksınız diye
bir gecede bu kadar muhabbet çıkarsa 10 günü düşünemiyorum bile
pazartesi dönünce çok çalışmam gerekecek çooookkkk :roflol::roflol:
 
amin canım çok saol. hepimiz hayırlısıyla alalım kucaklarımıza. biz de dün çorap badi zıbın aldık. aklıma geldikçe gözlerim doluyor. çok duygulanıyorum.
0-3 aylık kışlık giysi 3-6 aylık yazlık giysi almamız gerek. çünkü bizimkiler 3 aya gelince yaz gelmiş olacak inşallah. aklınızda olsun çok fazla kışlık giysi depolamayın. seneye küçük gelir giyemezler de. kızı olacaklara duyrulur gelinlik gibi giysiler yapmışlar. içi tulum üstü tül kaplı aman nasıl güzel görseniz. erkekler için olanları da yapmışlar. o da tulum üstü sünnet çocuğu kıyafeti gibi süslü. alıp bebek mevlütünde giydirmek gerek bizim prenslere. bir de sünneti erken yaptırmak sağlıklıymış. doğduktan sonra birkaç ay içinde.

merhaba florya,ne cici kıyafetlerden bahsettın oyle hangı magzada yada markada gordun bende bebişime almak isterim onlardan.
 
bugün sağlık ocağından aradılar 20. haftan dolunca gel tetanoz aşını yapalım diye
sonra sordu cinsiyet belli mi diye evet dedim erkek
hiç kız haberi alamadım bu günlerde dedi bana
hemcinslerimizin değeri artıyor gibi gün geçtikçe :)
 
şirincek canım kent hastanesinde ayrıntılı usg ücreti ne biliyormusun?


ben randevu için kent hastanesini aradığımda namık beyin sekreteri ücret 180 ytl dir demişti
ayrıca ultrason için alınmaz herhalde
tabi randevu için belirtmiştim 20. hafta kontrolleri için diye
 
valla kızlar ben baya tulum aldım çünkü bi çoğumuzun ilk bebeği olacağı için tecrübe sahibi değiliz..
en iyi bezi kullansak daha bir çok kez batacak bebişlerin cicileri..
yıkaması basit kıyafetlerini ama kurutması var bide ve kış bebeği olacağı için zor olacak gün gelecek yıkadıklarımız 2 günde zor kuruyacak :KK43:( zaten ben bebişin günde kimbilir kaç kere üzerini değiştiririm habire resimlerini çekerim...
çok heyecanlıyım çooookkk doğuma girecek arkadaşların yazılarını okuyodum demin sanki ben girecekmiş gibi heyecanlandım..
ama az kaldı kızlar ilk yarıyı atlattık bi çoğumuz..
 
selam kızlar bi kaç gündür aranızda değildim hızınıza yetişemedim ama bugünün özeti balıklar ve civa zannedersem bildiğim kadarıyla doktorlar büyük balıkları çok da önermiyorlar onların yerine hamsi sardalya gibi balıklar daha çok öneriliyor..:içelim:
 
kızlar ben daha hiçbirşey almadım bebişime.
cinsiyeti belli değil ondan birde son zamanlara bırakmak istiyorum alışverişi şimdiden alışveriş biterse son zamanları nasıl geciririz son aylarda alışverişle oyalanmak istiyorum ama bir yandanda sizleri duydukça içim gidiyor.
bebişim senin pek bir eksik kalmadı herhalde sen bitirdin sayılır bakıyorum bircok şeyi almıssın
 
sardalyada zararlı malesef :KK43: hamside yüksek oranda yağ içeriyor.. ağır gelebilir tansiyonlar çıkabilir..
bir karadeniz kızı olarak olarak balıkların bazılarını iyi tanıyorum hihihi..
 
ya bu ultrasona herkezmi giricek anlamadım benim kısa bi süre önce görüştüğüm ama artık küs olduğumuz arkadaşımız var o 21. haftadaydı birlikte gittik dr a önce o girdi ultrasona bizim dr hiç birşey demedi ayrıntılıya girmedi 25. haftada şimdi??? bize testi 4 lü yaptırdı acaba ondanmı?
 
kızlar ben daha hiçbirşey almadım bebişime.
cinsiyeti belli değil ondan birde son zamanlara bırakmak istiyorum alışverişi şimdiden alışveriş biterse son zamanları nasıl geciririz son aylarda alışverişle oyalanmak istiyorum ama bir yandanda sizleri duydukça içim gidiyor.
bebişim senin pek bir eksik kalmadı herhalde sen bitirdin sayılır bakıyorum bircok şeyi almıssın

aslında evet canım mothercare mağazasına gittik geçen izmirde soydum kocişi birsürü şey aldık genelde ara renkler alıyorum giyimde beyaz tulumlar falan hepsi çok cici 2 tane büyük çamaşır makinesi kolim doldu.. bi ayakkabı flan bakmıyorum çünkü çok çabuk büyüyor patik gibi kumaş olanlardan alıcam..
büyük parçalarda azaldı sayılır mobilya almicam sepet kullanıcam arka çocuk odamız soğuk ve balkonlu olduğu için güvenli değil o yüzden yanımızda yatırıcaz mecbur.. bebekarabası ve ana kucağıda alıdık amaana kucağımız baya konforlu maxi cosi.. 350 ytl sıfırı ben 150 ye bir kaç defa kullanılmış olanı aldım sıfırdan farksız 2. el yani..
son aylara bırakmak istemiyoruz çoğu şeyi çünkü çok para gidiyo ve zor durumda kalabiliriz doğumu normal bekleriz aksilik olur son anda sezeryan olur herşey para en azından bunlar çıkarsa aradan zorlanmayız..
 
<a href="http://newborn-baby-gifts.com"><img src="http://babyticker.tickershack.com/tickers/v0cde0ckcf7erz9z.png" alt="TickerShack.com Ticker" border="0"/></a>
 
benim kociş chicco meraklısı bende değişik birkaç markaya bakmak istiyorum izmir de nerdeki mothercare gittin canım onun fiyatları daha uygundur herhalde
 
X