2009 Şubat Anneleri


canim oruc tutmayi hamilelikte önermiyorlar bizim eskisinden dahada iyi beslenmemiz gerek :mymeka: bebislerimiz ac kalmasin
sende emzirme döneminden sonra oruc tutarsin tatlim allah kabul eder zaten bana göre simdi kendini ve bebisi ac birakirsan günah diye düsüüyorum yerimseniben
 
kızlar merhaba ben de oruç tutmuyorumm zaten tutamayız gibime geliyor acıkınca başım dönüyo akşama kadar dayanamam heralde....
 
Son düzenleme:
kızlar kesinlikle oruç tutmayın
yemek belki çok problem olmaz vücudun ihtiyaçlarını gece boyu karşılayabilirsiniz ama
özellikle şu sıcak yaz günlerinde vücudunuzda meydana gelecek su kayıplarını acilen kapatmamız gerekiyor
bebişlerimizin yaşamsal faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürebilmek için su çok önemli
bu kadar zorluklarla bugünlere geldik bunu bu saatten sonra riske atmak hiç akıllıca değil
 
Slm. Ben bugün oruç tutuyorum ilk günü tutmak istedim.bi deneyeyim dedim dayanabilecekmiyim diye ama çok şükür hiç açlik ve susuzluk yok inşallh akşama kadar böyle olur. Gerçi ben evdeyim yatarim birazdan ama çalişanlar için gerçekten zor
 
arkadaşlar ben çalışıyorum ve bugun baya zor geçti oruçlu değilim ama burada herkes oruçlu olduğu için çekiniyorum evden bişiler getirmiştim onu yedim öğlende ama şimdi çok acıktım biran önce eve gitmek istiyroum
 
Hamileler Oruç Tutarken Hangi Sorunlar İle Karşılaşabilir?

Özellikle günlerin kısa olduğu sonbahar ve kış ayları hamileler için oruç tutabilecekleri en elverişli aylar. Yaz ayları özellikle oruç ve açlık süresinin daha uzun olması nedeniyle aşırı sıvı kaybının yaratacağı sorunlar daha sıklıkla görülebiliyor.

Oruç tutan hamilelerde meydana gelebilecek başlıca sorunlar dehidratasyon olarak adlandırılan vücudun aşırı sıvı kaybı, aşırı kan şekeri düşmesi ve uzun süren açlığa bağlı yağ dokularının yıkılması ile meydana gelen ketosis durumudur. Oruç tutan anne adaylarında özellikle 5 aydan sonra bebeğin büyümesi ile kalori ihtiyacı ve anneden bebeğe geçen şeker miktarı artar. Eğer bebeğe geçen bu madde (şeker) yerine konamazsa o zaman anne adayında ani şeker düşmesi yani hipoglisemi meydana gelebilir. Bu durum anne adayında -en azından şekerli bir sıvı içirilmezse- olumsuz sonuçlar doğurabilir. Annedeki kan şekeri düşmesi bebeğin de sıkıntıya girmesine neden olabilir.

Oruç gibi uzun süre aç kalmak var olan yağ depolarındaki yağların yıkılmasına ve keton denen artık maddelerin kana karışmasına neden olur. Ketonlar rahatlıkla plasentayı geçerek bebeğe ulaşır. Anne adayı uygun beslenme şartlarını yerine getirmezse sürekli ketonların kanda olması bebeğin başta beyin olmak üzere birçok sistemi olumsuz etkiler.
 
--------------------------------------------------------------------------------

BU ÖZELLİKLE ARAMIZDAKİ HAMİLE BAYANLAR İÇİN...YOK SANMAYIN...


Anne adayları değişen hormonların da etkisiyle, hamilelik döneminde oldukça
hassaslaşıyor. Hem hormonların etkisine hem de ailenin genişleyeceği fikrine alışmaya çalışırken, küçük de olsa hamileliğiyle ilgili birçok ayrıntıyı sorun yapabiliyor ya da ciddi bir problemi anlayamıyor.


Bu da çoğu zaman doğruyu bilmemekten veya yanlış bilgilenmekten kaynaklanıyor. İşte sorular ve cevapları;


Hamileliğim sırasında güneşlenebilir miyim? Çok kısa süreli ve koruyucu kremler kullanarak güneşlenebilirsiniz. Ancak, güneş ışınlarının derideki lekelenmeleri arttırdığı unutulmamalı.



Hamilelikte sakıncalı sporlar var mı?
Dengenin önemli olduğu jimnastik, dağcılık ve benzeri sporlardan kaçınmalısınız. Rahminizin büyümesine bağlı olarak vücudunuzun ağırlık merkezi değişir ve dengenizi kaybedebilirsiniz. Çarpışma riski olan her tür spordan kaçının.



Tükürüğümün arttığını hissediyorum. Bu normal mi?
Fitalizm olarak adlandırılan bu durum artmış tükürük salgısından, azalmış mide hareketlerinden ve mide bulantısına bağlı görülen yutma güçlüğünden kaynaklanabilir. Gebeliğin ilk döneminde daha sık görülür ve gebelik ilerledikçe azalır.


Doktor kontrolüne daha sık gitmeye ne zaman başlamalıyım? 28. haftadan sonra doktor kontrolleri sıklaşır. Her 2-3 haftada bir kontrole gitmek gerekir. 36. haftadan itibaren de her hafta gitmek gerekir.


Bazen kasıklarımda çok şiddetli ağrılar hissediyorum, neden?
Dış gebelik ihtimali olmadığı zaman bu ağrıların round ligament adı verilen bağın gerilemesinden kaynaklandığı düşünülür. Ağrı genellikle sol tarafta daha çoktur, çünkü rahim sağa doğru hareket ederek soldaki ligamentin gerilemesine neden olur. Ağrı dinlenince azalır. Hamilelikte görülen ağrıların nedeni mutlaka hekim tarafından araştırılmalıdır. Apandist, yumurtalıkların dönmesi ve plasentanın ayrılması da ağrıya yol açar.


Hamilelik sırasında aşı yaptırabilir miyim?
Özellikle hamileliğin ilk üç ayında tüm aşılardan kaçınmak gerekir. Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak gibi canlı virüs aşılarından, hamile kalmadan üç ay öncesinden itibaren ve hamilelik döneminde kaçınılmalıdır. Ölü bakteri aşıları salgınlarda ve gerekli olduğu zaman yapılabilir. Kuduz riski veya hepatit riski olan durumlarda gebeler aşılanmalıdır.


Ara sıra çarpıntı ve nefes darlığı hissediyorum, normal mi?
Büyüyen rahim derin nefes almayı güçleştirir. Kalp atım hızı da gebelik döneminde artar. Kahve içilmesi, pozisyon değişikliği ve yorgunluk çarpıntıya neden olabilir. Bu şikayetler genelde dinlenince kısa sürede geçer.


Bacaklarımda oluşan mor çizgilerin anlamı nedir?
Örümcek görünümündeki mor lekeler varistir. Varislerin sebebi artmış östrojen düzeyleri ve artmış damar içi basınçtır. Hamilelerin birçoğunda görülür. Bazı hamilelerde ayak ve bacaklardaki damarlarda şişlik ve ağrı oluşabilir.


Hamileliğim sırasında tırnaklarıma oje sürebilir miyim?
Ojelerde sabitleştirici olarak formaldehid denilen kimyasal kullanılır, bu maddenin tırnaklarda emilimi fazla olmaz, fakat ojenin iyi havalanan bir odada sürülmesi önerilir.
Ara sıra burnum kanıyor, dişlerimi fırçalarken de sıklıkla diş etlerim kanıyor. Ne yapmalıyım?
Damarlanmadaki artış ve artan kan miktarına bağlı olarak bu belirtiler görülebilir. Kanama bozukluğu olmayan hastalarda bu belirtiler önemli değildir.


Geceleri çok sık rüya ve kabuslar görüyorum. Bunlar normal mi?
Hamilelikte artan hormon düzeylerine ve bebekle ilgili kaygılara bağlı olarak kabusların görülmesi normaldir.


Ellerimde şişlik ve karıncalanma oluyor, normal mi? Ellerdeki ödeme (su toplaması) bağlı olarak karıncalanma hissedilir. Ellerin yukarı kaldırılması ve suya sokulması ile bu yakınmalar azalabilir.


Doktorum bebeğimin hareketlerini saymamı istedi. Bebeğimin hareketlerini her saat saymalı mıyım?
Her bebeğin kendine göre bir günlük ritmi vardır. Günün belli saatlerinde bebek daha aktif olabilir. Hamileler bebeklerinin daha çok hareket ettiği zamanları bilir. Bu saatlerde bebeğin hareketlerine dikkat edilerek her zamankinden farklı bir durum varsa doktora haber verilmesi gerekir.


Hangi tarafıma yatarak uyuduğum önemli mi?
Hamilelik döneminde sol tarafın üzerine yatılması önerilir. Birçok kadın sabah uyandığında sırtüstü yatar durumda olduğunu ve bunun bebeğe zararlı olup olmadığını merak eder. Yatarken arkanızı bir yastıkla desteklemeniz, sırtüstü pozisyona gelmenizi engeller. Bazı kadınlar sırtüstü pozisyonda yattıklarında karındaki damarların sıkışmasına bağlı olarak ani kan basıncı düşmesi ile kendilerini bayılacakmış gibi hissederler, tekrar yana yatıldığında bu yakınmalar geçer.


İlk hamileliğim sırasında tansiyonum yükselmişti, bu durum ikincisinde de tekrarlar mı?Hamilelikte tansiyon yükselmesinin çeşitli nedenleri vardır. Gebelik zehirlenmesi denilen durumda tansiyon yüksekliğinin yanında; özellikle ellerde, bacaklarda ve yüzde ödem (şişlik) de vardır. İdrarda protein tespit edilebilir. Bu durum doğum sonrasında düzelir. İlk gebeliğiniz sırasında gebelik zehirlenmesi geliştiyse sonraki gebeliklerde gelişme riski yüzde 10-15’dir.
 
merhaba arkadaşlar, bufün çalışmaya başladım çok şükür, sabah okul, akşam kurs var, akşam saat 6 da evde olabiliyorum, canım çıktı ilk günden bir bilseniz,, resmen felç oluyorum dedim yani o kadar,, şimdi eşim oruçlu Allah kabul etsin, ona yemek hazırlayacağım, sağolsun o çorbayı falan yapmış, bana sadece masayı kurması ve salata kalıyor, canım yaa, Allah herkese böyle anlayışlı koca nasip etsin inşallah..
 
arkadaşlar bu arada okuldan kimse hamile olduğuma inanmadı, seni bıraktığımızda da böyleydin, hiç kilo almamışsın dediler, bak doktor raporu getirtmeyin bana diye takıldım onlara, aslında inanamalarına sevinsem mi üzülsem mi şaşırdım, biryandan hamileyyyiiiiim diye çığlık atmalı göbeğim diyorum, bir yandan da, kilo almaman daha iyi sevin diyorum,, kaldım böööyleee
 

çok çok geçmiş olsun canım, inan çok üzüldüm, sen bir doktorra göründün mü? bak ihmal etme, bu ayda yaşadıkların normal gelmedi bana, hadi bir dokotora görün de içimiz rahat etsin..
 
ayyy bu sitede çerez gibi bişey, oturdun mu kalakamıyorsun, gidip bir salata yapayım, 15 dk kaldı vallahi iftara, masayı da hazırlamam lazım, görüşürüz kızlaaarr...
 
çok çok geçmiş olsun canım, inan çok üzüldüm, sen bir doktorra göründün mü? bak ihmal etme, bu ayda yaşadıkların normal gelmedi bana, hadi bir dokotora görün de içimiz rahat etsin..

saol tatlim doktoruma haber vermedim bir dahaki randevuda söylicem okadar cok randevusuz acil sebeblerden gittimki doktoruma artik cekiniyorum böyle acil bisey olunca doktorumu aramaya :1no2:
atesim felanda cikmisti bende korktum ama neyseki yüksek ates degildi gecti cok sükür ... o gün labne peyniri bulmustum dolapta baktim iki gün var son kullanma tarihine canimda cekti onu yedim haslanmis patatesle :bbo:
sanirim o dokandi :uhm:
:1hug:
 

hayirli olsun isin yok yorma kendini asiri calisipta :mymeka:
bende kocacim dan yana cok sansliyim walla yerimseniben kendi ev temizliginde cok yardimci olur cam silme isini bana birakmaz ama o evde olmayinca mecbur ben yapiyorum sositososito gerci benimki yemek yapcagina daha cok mutfagi dagitir ama diger islerde cok usta sekerim... diyorum ona isi birak gel evde calis iyi maas veririm :roflol:
sen parayi nerden alcan diyor eee kimden olcak senden diyorum gülüyor :uhm: :roflol:
 
hanımlar iyi akşamlar hepinize bugün doktordaydık veeeee bir kızımız oluyorrrr allah nasib ederse şimdiden isim telaşına düşdük babamız çok telaşlı bu konuda son zamana kalmasın diyor buarada minik prensesim 132 gr
 
Son düzenleme:

ah ah ah, gözün aydın demek sen de öğrendinsositososito,daha 5 ay var yaa bulursunuz bir isim acele etmeyin bakalım, gerçi bunlar tatlı telaşlar, insan bu telaşıyaşamak istiyor değil mi, ben de bizim nazlı gösterirse orasını pazartesi ilan edeceğim inşallah, :CüvCüv:
 

canim benim allah anali babali babali büyütmek nasip etsin kaydirigubbakcemile5
cok az kisi kaldi sanirim cinsiyetini ögrenemeyen insallah onlarda yakinda ögrenirler
 

Allah analı babalı büyütsün sağlıklı bi şekilde kucağınıza almanızı nasip etsin, bizde c.tesi öğrendik bizimde oğluşumuz geliyor, hiç yormadı dr amcasını hemen gösterdi bizimki 112 gr :)
 
yaaa kizlar bende merak ettim simdi benimki kac gram acaba 10 gün sonra ögrenebilcem :))
 
slm kızlaaarr. tatilden döndük , herşey çok güzel . çarşamba günüde dr a gidicez , 3 lü test yapılacak , ayrıca cinsiyetide gösterirse inş. kesinleşicek . bi çoğumuzun cinsiyetleri belli olmuş , ne güzelll
 
Merhabalar bende şubat annesiyim. Benimde bir oğlum olacak inşallah. Çok mutluyum. inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…