2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı


Calemity,ben de habire yumurta yiyodum ..Hani hiç de sevmem sırf kızım için..Alla Allaaa demekki yumurta proteini bile gaz yapıyomuş..Eeee bu Türk dr larda çırpınıyo yumurta yiyin diye..Süt kalitesi için protein şartmış ya...Amaaaaannn..Neyse bakalım sen diyeti ne şekilde yapıcaksın?Paylaşırsan sevinirim:1shok:
 
henüz oyuncak almadım ne alınır bilmiyorum bir tane hediye bi şey gelmiştş arda tepesişnde onu sallıyorum ona bakıyor :)

aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra herşeyi yemeye başladım hiç gaz yapar mı diye düşünmüyorum çok şükür oğlumun gazı yok. arada oluyo onuda kendi sıkıntısız bi şekilde çıkarıyo..

Annelerin diğer bir korkulu rüyası da gaz yapıcı gıdalar. Annenin yediği şeylerden gaz bebeğe geçer mi?
Gaz yapıcı gıdalar annenin bağırsağında gaz yapar. Hiçbir zaman annenin bağırsağında oluşan gaz, kana karışıp, kanla memeye gidip, memeden de çocuğa geçmez. Bu tamamıyla bir uydurmadır ve hurafedir.
Peki gaz neden olur?
Gaz, çocuğun sütü emerken yuttuğu havadır. Gazın az olması için memenin siyah kısmının olduğu gibi bebeğin ağzına girmesi gerekir. Biz yetişkinler de yemek yerken hava yutarız, ama biz hareket ettiğimiz için gazımızı rahat çıkarırız. Bebekler gazlarını hareket edemedikleri için çıkaramazlar.
Gaz çocuğun doğduğu gün değil, yaklaşık 20'inci günde başlar ve dördüncü, beşinci ayına kadar yani dönme hareketleri başladığı zaman da biter.
Eğer çocuğu çok kucağa alırsanız, hareket ettirirseniz çocukta gaz olmayacaktır. Ameliyat sonrası hastayı yataktan kaldırıp yürütmelerinin nedeni de işte budur. Hasta vücut hareket kazanınca gazı çıkar. Çünkü kişi kalıp gibi yatarsa gaz olacaktır.
Aynı şey çocukta da yaşanır. Gaz hadisesi kalıp gibi yatmaktan oluşur. Eski insanlar bunu salıncak ve beşikle çözümlemişler. Yani çocuğa hereket kazandırmışlar. Çocuğu kucağa alacaksınız, yürüyeceksiniz veya masaj yapacaksınız ki gazı çıksın.
Bir de halk arasında sıkça söylenen; 'Emziren kadın ayağını üşütürse sütü de üşür, gaz olur' sözü vardır...
Böyle bir şey yoktur. Bunlar tamamen hurafedir.
Dr. Kadir TUĞCU
 
slmlr nasilsiniz bakalim ocak anneleri bakiyorum da herkes benim gibi pek fazla giremmiyor kk ya....bebis buyutmek kolay degilmis:))
ben de iyiyim ama kizimin gazi var gece gunduz uyumuyor cok uykusuzum...gazi ciksin diye sekilden sekile giriyoruz:)
 
Merhabalar herkeslere,
Kızlar kalça usg.sini dr.lar mı istiyor, bizim götürdüğümüz çocuk dr.u hiç öyle birşey söylemedi, bize 3 ay sonra geleceksiniz bir daha benim yanıma dedi. O zaman egehan 3-3,5 aylık olacak.Herkes kalça usg si çektireceğiz deyince merak ettim, bi yardım edin bana:))))
Oyuncak konusunda bende ne alacağımı şaşırmış durumdayım, bebek eşyalarını aldığımzı yere gidip bir araştırma yapacağım.Nette araştırdım, sesli ve renkli oyuncaklar alın diyordu. Eliyle farklı tarzlarda( yumuşak, sert, pütürlü, düz, ) maddeleride tanıyabilmesini sağlamak gerekiyormuş.
 
nohcoycum cnm bizimde 3 gün kadar kaka yapmama problemimiz olmuştu ve o günde dr umuzda randevumuz vardı dr kulak cubugunu zeytinyağı ile yağladıktan sonra poposuyla biraz oynamamızı söylemişti kendiside orda derece ile biraz oynadı kakasını yaptı yavrum hemen tabii dikkatli olmak lazımm biz orda dr dan gördüğümüz için tecrübe edindik sende cok fazla zorlamaadan zeytinyağı ile biraz oyna yapabilir kakasını uyarınca ama dr ile yinede bi görüş cnm geçmiş olsun
 

Bende yaptirmadim acaba 3 ay gecmi olur ? Her defasinda unutuorum ama dr da demiyorki yaptiralim diye ? anlamiyorum. Karnesine yazayim baride umutmiyim.
 
Off kizlar ya dgdu dogacak derken 2 aylik olacak 2 gun sonra. Ilk gule felaketti simdi
biraz daha iyi. O gunleri esimle yasamak isterdim hepiniz cok sanslisiniz esiniz
yaninizda. Benim daha ilk bebegim ve herseyi tek basima yapmak zorunda kaldim. Naz
bile yapamadim ya senağlama Bide basimda kayinvalide kayinpeder cok daraldim, ev bile
bazen benim evim gibi gelmiyor. 16 gun kaldi insallah bir sorun cikmaz ve isleri uzamadan
esim gelir cook bunaldim , yoruldum artik :çok üzgünüm:
 
waterfull bizimki doğduğunda söylediler 15 günlükken işitme testi, 1.ayda kalca usg çektirin diye, herkese söylüyolar garanti olsun diye, rutin bişey yani, belki senin doktor bir problem yok diye dememiştir. Bende işitme testini yaptırmadım mesela gerek olduğunu düşünmediğim için.
Bugün kalça usg'yi yaptırdık normalmiş çok şükür, ultrason çekilirken ağladı birde gaz çıkardı, sabahtan beri boşa uğraşıyomuşum gazı olduğunda size gelicem dedim, adam gelin gelin dedi :))
 
sheeda bende herşeyi yiyorum valla ayrıca gaz içinde hiç bişey kullanmıyorum onu yeme bunu yeme onlara kalırsan hiç bişey yenmeyecek.
waterfull bizden de istemedi doktor ama eliyle muayene etti sanırım bi problem olmadığı için istemedi.
 
Aslım senin işin gerçekten zor, insan sinirini de, stresinide yine kocasıyla atıyo bu durumlarda, hırsınıda ondan alıyosun desteğini de yoksa çok yıpratıcı bu çocuk işi, sen birde k.valide, k.peder iyi dayanmışsın Allah yardım etsin.

Gülce bu 6 ay sonraki kontrolde neyin nesi yahu ikide bir ikidebir kontrol bilmem ne aaa
 
aslıcım haklısın valla kocasız zor ama bi de şööle düşün :bizim kocamız yanımızda(işten arta kalan zamanlarda)tam nazlanacağız ya da yardım isteyeceğiz,yorgun ,herkes ondan ilgi beklediği için bunalmış kendi de ilgi ister durumda...bence sen kayınvalidenleri yolla ve yalnzlığının keyfini sür:))
oyuncak konusunda hepimizin bilgileri aynı sanırım,burda markalı bişi bulamıorum ,netten bakıp almak da zor oyuncağı valla yoruldum, nil oyun ister ben uyku...renkli,sesli,çok küçük parçaları olmayan,yıkanabilir,değişik dokulu...uygun şeyler bulursanız markasıyla beraber yazın lütfen:))
 
kalça usg sini gözle göremiolarmış bazen bence yaptırın ,benim pazartesiye kaldı bpazartesi heyheylerim geldi,evde kaldık!!!
gaz konusunda ben de sizin gibi düşünüorum,bu yazıyı da okumuştum çok mantıklı:))
 
K.pederle valide esim gelince gidecekler, guya yalniz birakmiyorlar zaten bir yararlari olmuyor. bide 7/24 onlarla olmak iyice bunaltti beni . Allah sabir versin bana

Kadir Tugcuyu tv de gordum, adam baya mantikli seyler soyluyor, gercektende ne
yiyecegiz dimi? En sevdigim de findik ezmesi , bende yemiyim bari diyecektim ama arada
kaldim simdi ??
 
İnanna bebek mağazalarında genelde oluyo, kadifeden bezden yapılmış içinde çıngırağı olan veya bi tarafını tutup çekince müzik çalan oyuncaklar var değişik değişik, bence bu aylarda en iyileri beşiklerin başına asılan müzik çalan dönenceler, başka şeylerden anlayacaklarını sanmıyorum pek.
 
meral,bende daha kalça usg sini yaptırmadım , geçen ay yaptıracktık ama onun için ayrı randevu almayı unutunca kaldı,dr a sordum, .4, aya kadar usg yaptırabilirsin ,ama 4 aydan sonra usg de gözükmuomuş o zaman röntgende belli oluomuş,ondan 4. aya kadar yaptır dedi,bu arada bende iştime tesitni yaptırmadım, dr um eğer sese tepki verıosa gerek yok demişti
 
ya ben çok yoruldum,dun gündüz misafir ,bugun günduz ayrı akşam ayrı yine misafir,öldük walla,bi yandan bebek bi yandan pasta börek,walla un şeker yetişmio ewe:)))))
 
waterfullcum biz hastaneden çıkarken aşı kartına not düşmüşlerdi 15 gün sonra usg ve işitme testi için gelin diye bende 15 gün sonra gidip ikisinide yaptırmıştım..

aslımıbeklerken allah yardımcın olsun işin cidden zor biran kendimi düşündümde ürperdim :))

bende herşeyi yiyorum gaz problemimizde çok olmadı allaha şükür..oyuncak olarakta dönenceyle oyalanıyor bazen ,bide anakucağına 3 parçalı plastik anahtarlık şeklinde bir oyuncak astık onunla oynuyor.artık agularda yapmaya başladı şimdiden çok geveze sonrasında napıcaz bilmem :))
ezracım senin kızla benim oğlan pek benziyorlar birbirlerine sakinler akılı uslu bebişler acaba bizimkilerde sonradanmı azarlar dersin :))
 
kızz susss nazar değdiricen,:)))herkes bitmiş durumda uykusuzluk gaz derken,ben okuorum hiç sesimi çıkarmıorum:jeyyar:,çünkü en çok insanın kendi nazarı değiyor,walla böle başladı böle gider bizimde inşallah,en zor dönemlerini böle atlatırsak başka problem olmaz inşallah
 
kızlar bu arada ,bugun nazlıcanla konuştum,egenın tedavi süreci bitmiş,3 kıloyuda geçmiş,gelen gıden mısafırı çok oluomuş bu ara ,sizlere çok selamı vardı
 
günaydın güzel anneler dediğiniz gibi bende dün ufaklığı dr a götürdüm . bu kusma ıkınma sırasında olduğundan önce gazını çözmemiz lazım dedi ama bir türlü çözüm bulunamadı yüzünde kırmızılıklar olmuştu kem ve merhem verdi sırayla sürüyorus bakalım ne olacak eğer devam ederse kusma şekli bu durumda test yapılacak. offf Allah'ım dert verip derman arattırmasın nerede varsa şifa versin acilen yarabbim. buarada artık sağlık ocakları pnömokok aşısını ücretsiz yapmaya başlamış dışarda parayla yaptırmayın pahalı bir ilaç zamanı gelince sağlık ocağında yaptırın arkadaşlar herkesi öpüyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…