2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

"Siz tam bir ‘zombi’ye dönüştüğünüze inanmışken, bir de bakacaksınız ki bebeğiniz tüm gece uyumaya başlamış. Sağlıklı ve zamanında doğmuş bebekler genelde 5. haftadan itibaren 7 saat kadar uyuyabilir.
Bazı bebekler gece ile gündüzü karıştırabilir ve gece uykularını hava aydınlıkken yaparlar. Bunu değiştirmenin yolu 3 en fazla 4 saatlik uykudan sonra bebeği uyandırmaktır. Bebeğiniz zamanla uyku düzenini, evdekilerin düzenine göre yeniden belirleyecektir.
3. ayın sonuna geldiğinizde, bebeğiniz, ara ara uyansa bile geceleri 10 saat kadar uyuyabilmelidir. Uyandığında ağlayabilir veya sadece emziğiyle oyalanabilir. Bu yarı-uyanık dönemi uyku saati boyunca yaşayacaktır. Yetişkinler de uykularında aynı dönemi yaşarlar ancak onlar tamamen uyanmamaya programlıdır, yatakta bir iki kez dönüp yeniden uykuya dalabilirler. Bebeğiniz de, uyanır uyanmaz yanına koşmadığınız sürece, aynı düzeni kendi kendine bulacaktır. Uyandığı anda yanına gitmeniz onu yanında annesi olmadan tekrar uyuyamayacağına inandırır.

Bu yaştaki bebeklerin uyuyana kadar ağlaması çok sık görülen bir durumdur. Ağlamanın, onu bir şekilde rahatlattığı gözlenmiştir. Ancak bebeğiniz, yatağına yattığı anda ağlamaya başlıyorsa, gün boyunca yeteri kadar uyanık kalmadığı sonucunu çıkarabilirsiniz. Bu nedenle, eğer uykusu yoksa ya da uyumuyorsa bebeği yatağında tutmayın. Bebek uyku ile yatağı bir tutmalıdır. Diğer yandan, özellikle uykudan önce uyarılmışsa, uyumakta güçlük çekebilir. Böyle zamanlarda bebeği sakinleştirmek için biraz emzirmeyi veya mama vermeyi (böylelikle bebeğinizin karnı hemen acıkmayacaktır), bezini değiştirmeyi ve biraz sallamayı deneyin.

Bebeğinizin sabah uyanma saati en son beslendiği saat ile doğru orantılı olabilir, ancak bu şart da değildir; bazı bebekler ne zaman beslenirse beslensinler, kurulmuş saat gibi sabah 6.00’da, hatta daha erken uyanabilirler. Bebeğin günlük uykusunu bir düzene sokmaya çalışmak bazen boş bir çaba olabilir. Bazen oyun zamanını kısa tutup öğleden sonra erken bir saatte yatmasını isteyebilirsiniz ama o bunu reddeder. Başka bir gün ise onu görmeye gelen misafirlerinizle oynasın, maskaralık yapsın istersiniz ancak o uyumayı tercih eder."
 
ohh ohhh anneişler yıne kaynatmıs kızlar bundan boyle dert bıtmez bunu boyle belleyın :))) kaanında bagırsaklarından sesler gelıyor şimdi de ona taktım :)))

neyse yarın doktora gıdıcez ınsallah sorun yoktur

canım bu gayet normal bişi,bağırsaklarının çalıştığını gösteerir kereminde sesler geldikten sonra ya bırt yapar ya da kaka:):emir_bebek:
endişelencek bişi dğl aksine iyi bişikaydirigubbakcemile5
 
bi şey sorcam benimki geceyle gündüdzü öğrendi sayılır , peki saat kaç gibi uyutmam gerekiyor ben istiyorum ki akşam 21:30 gibi uyusun sabah uyansın, emmek için uyanması hariç tabi. ama bizimki illa 24:00 veya 01:00 de gece uykusuna geçiyor 2-3 saat uyuyabiliyor . buna alıştırmak için erken mi nasıl düzene sokabilirim.
 
bence bu uyku her bebeğe göre değişiyo ama alıştırmada önemli tabiki mesela ben yatağa almamaya çalışıyorum benimki erken doğduğu için ilk zamanlar hep beni koynumu okumu istiyodu o zamanlar arada onunla uyurdum ama artık miadını doldurduğu için çok aramıyo arasada ben direniyorum ve almıyorum biraz zor oluyo kalk emziği ver sepetini salla falan ama yinede inat ediyorum şimdiden yanına alıştıran dahada ayıramıyo bide bu ugulamayı ağlaması içinde yapıyorum haybeye bağarıyosa kucağıma almıyorum emziğini veriyorum konuşuyorum öle oyalıyorum aslında kucağımdan indirmek istemiyorum ama ona bi alışırsa sonra çok uğraşırım
 
canım bu gayet normal bişi,bağırsaklarının çalıştığını gösteerir kereminde sesler geldikten sonra ya bırt yapar ya da kaka:):emir_bebek:
endişelencek bişi dğl aksine iyi bişikaydirigubbakcemile5

bızımkı kaka yapıyor hemde baya bı sıvı heralde bagırsakları bozuldu dedım normalde boyle sesler cıkarmadan yapardı kakasını ustelık bu kadarda ne sıvı ne de cok olurdu

bızımkı bırt yapacaksa off bı kızarıp bozarıyorkı kabız oldu galıba dıye endıselenıyorum hemen altını acıyorum bısey yokkk
ne entresan bı cocuk yaa kaydirigubbakcemile3

ya bırde kaan kusamıyor kusmugu yutuyor sureklı o da onu habıre boguyor cıyak cıyak cıyaklıyor nefes alamıyor ödümü koparıyor hemen ters de cevırıyorum banamısın demıyor yutuyor bı kac sn sonra kendıne gelıyor
 
shedaa sanırım bunun için erken çünkü ben şöle denedim eğer 9da uyursa 12de uyanıyo ve tekrar uyuması vakit alıyo fakat 12de uyursa 3-4 gibi uyanıyo ve uykuya devam ediyo sonra sabah 8de kalkıyo
 
"Bebeğinizin uykusu nasıl?"

Bebeğiniz uyuyor. İlk çocuğunuz ve onu her şeyden sakınıyorsunuz. Peki gece uyanmaları, acıkmalar, bunların hepsi normal mi?


Özellikle yeni anne-baba olduysanız, bir süreliğine uykunuza veda etmek zorundasınız. Üstelik ilk zamanlarda muhtemelen panikleyecek, bebeğinizin düzenli nefes alıp almadığını kontrol etmek için defalarca yatağınızdan kalkacaksınız. Sizi biraz olsun rahatlatmak amacıyla annelerin bu konuda en sık sorduğu soruları cevaplarıyla derleyelim istedik.

1. Bebeğimi sırtüstü mü uyutmalıyım?
Uzmanların tavisyesi bebeklerin uyutulurken sırtüstü, ya da yanları üzerine yatırılması gerektiği doğrultusunda. Bebeğinizin yaşı biraz büyüyüp de dönmeyi başarabildiği zaman, en iyi uyuma pozisyonu bebeğin kendisini rahat hissettiği pozisyon olacaktır.

2. Bebeğimin gece boyunca uyumasını nasıl sağlarım?
Bebeklerin gecenin bir yarısında uyanmaları olağandır. Daha kesintisiz bir uyku için işe bir rutin tutturmakla başlayabilirsiniz. Ayrıca gün içerisindeki beslenmesini artırıp, iyi aydınlatılmış bir yerde uykuya yatırmak da bebeğinizin geceleri daha iyi uyumasına yardımcı olabilir.

3. Bebeğimin uyku düzenini değiştirmem mümkün mü?
Bebeklerin uyku düzeni genellikle yetişkinlerinkinden farklıdır. Eğer bebeğiniz gece kuşuysa, bebeğinizin uyku düzenini kendinizinkine yaklaştırmak için uygulayabileceğiniz bazı stratejiler var: İşe, uyanık olduğu zamanı kademeli olarak artırarak başlayın. Bunu yapmanın bir yolu, bebeğinizi gün içerisinde daha çok kucağınızda taşımaktır. Ayrıca daha sık beslemek ve akşamları da az ve sık beslemek bebeğin gece daha uzun bir periyod boyunca uyumasını sağlayabilir.

4. Bebeğim uykulu. Onu beslemek için nasıl uyandırabilirim?
Yenidoğan çok uykulu olduğunda, ihtiyaç duyduğu halde, bu ihtiyacının altında beslenebilir. Ne kadar az beslenirse, uykusu da o denli artar ve bu durum bir kısır döngü halini alır. Özellikle ilk haftalarda bebeğinizin açlık işaretlerini izlemek son derece önemlidir. Onun, onu görebildiğiniz ve duyabildiğiniz bir yerde dinlenmesini sağlayın. Biraz kıpırdanmaya başlayıp, minik sesler çıkarttığında ve ellerini ağzına getirdiğinde, besleme için iyi bir zamandır. Bezi dışında, giysilerini çıkarın. Bebeğin anneyle cilt temasında olması, bebeğin beslenmek için uyanık kalmasına yardımcı olur.

5. Emzirilen bebeklerin çoğunlukla gece kuşu olduğu doğru mu?
Bazı araştırmalar, anne sütüyle beslenen bebeklerin, mamayla beslenenlere oranla daha sık uyandıklarını gösteriyor. Bebeklerin gece uyanma sebeplerinden biri beslenmek. Aldıkları kalorinin yaklaşık üçte birini bu gece beslenmeleri sırasında kaybediyorlar. Yenidoğanın midesi çok küçüktür -yaklaşık kendi yumruğu kadar- ve fazla miktarda sütü tutamaz. Anne sütü hazmı hızlandırdığından, bebekler daha sık beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Sık beslenmenin, ani bebek ölümü sendromu riskini azaltma ve annenin doğurganlığını kontrol etmek gibi başka yararları da vardır.

6. Uyku eğitimi: Bebeğim için uygun olan bir yöntem var mı?
Hangi yöntemi uygularsanız uygulayın, başarınız, seçtiğiniz yaklaşıma olan güveninize, bu yöntemin size verdiği rahatlık duygusuna ve bebeğinizle olan uyumuna bağlıdır. Eğer bebeğinizin ihtiyaçlarına cevap veriyorsanız, o da sizin sakin ve güvenli mesajınıza cevap verir ve kendi kendine uykuya dalabilir.

7. Bebeğimin gerçekten de gece beslenmesine ihtiyacı var mı?
Çoğu bebek ihtiyacı olan besleyenleri gece beslenmesi sırasında alırlar. Eğer bebeğiniz 6 haftalıktan daha büyükse, sağlıklıysa ve normal bir şekilde kilo alıyorsa, bebeğinizi beslemek için gece uyandırmasanız da olur.
 
canım sende çok şey istıon ama 21.30 uyusun sabaha kadar derken,:))) peki 21.30 dan önce uyutmuomusun ?geç uyuduğu için geç uyanıo olabilir
benimki gündüz en fazla yarım saat bikaç defa kestırıo,akşam haberlerinde 7 ila 8 arası tam dalışa geçıo,11-12 arası uyuyo olsa bıle uyandırıp altını deiştirp emzırıorum,o arada uyanık kalıo 1 saat falan uyutmuorum hemen,saat 1 gibi dalmış oluo zaten bızde geç vakıt oturduğumuz için ne kadar geç uyutursam kardır die,1 de yatıoruz,4-4.30 gibi tekrar emip bu sefer 7-7.30 gibi uyanıoz,bazen uyuyo tekrar bazen 9 u buluo uyuması,1-2 saat daha uyuyp sonra kalkıoruz artık
 
slm kızlar biey sorcam ya ben dün nurse harvey's aldım eczaneden günde 3 çay kaşığı veriyorum ve kızımın gaz sancısı kalmadı diyebilirim:))) Çok güzel birşeymiş bu şurup yaaaa (MAAŞALLAH deyim aman). Aranızda bu şurubu kullanan varmı?
Siz ne kadar kullanıyorsunuz?
Gazı olan bebekler için tavsiye ediyorum kesinlikle! Hemen fark ettirdi.
 
hemen hemen özlemcim belli olmuyo bu 4 yada 5 saatede çıkabiliyo sanrım bunun sebebi bizimkinin mama yiyor olması malum mama anne sütünden daha doyrucu oluyo
 
canım sende çok şey istıon ama 21.30 uyusun sabaha kadar derken,:))) peki 21.30 dan önce uyutmuomusun ?geç uyuduğu için geç uyanıo olabilir
benimki gündüz en fazla yarım saat bikaç defa kestırıo,akşam haberlerinde 7 ila 8 arası tam dalışa geçıo,11-12 arası uyuyo olsa bıle uyandırıp altını deiştirp emzırıorum,o arada uyanık kalıo 1 saat falan uyutmuorum hemen,saat 1 gibi dalmış oluo zaten bızde geç vakıt oturduğumuz için ne kadar geç uyutursam kardır die,1 de yatıoruz,4-4.30 gibi tekrar emip bu sefer 7-7.30 gibi uyanıoz,bazen uyuyo tekrar bazen 9 u buluo uyuması,1-2 saat daha uyuyp sonra kalkıoruz artık

evet gündüz uyuyor ama çok kısa .. sizin yaptığınız da çok mantıklı ama benim uykum erken geliyor yarın akşam misafir gelecek geç yatarım bi de bunu deneyeyim bakalım.. çocuk sersem olacak her gün ayrı bir metod deniyorum kaydirigubbakcemile3
 
merabalar:))
uykusuzluk var galiba,bende de:KK43:( ama hiç bişi yapmıorum ben nil hanım nası isterse öle oluo..
umarım başka problemlerimiz olmaz..
dişçiye gittim öğlen,film falan çekti 20likleri alalım dedi ama ağzımda aft var,aft varken alamıomuş:KK43:( ilaç da vermedi,ben gene başbaşayım ağrılarımla:KK43:((
 
geçmiş olsun inanna benimde hamilelikte ve doğumdan hemen sonra azdı bi kaç kere 2olikler şimdilik duraksamaya geçti :))) bende yaza kadar bekleyebilirsem bekliycem çünkü benimkile ymuk oluyo yarıp ameliyatla alınıyo
 
saol canım umarım hiç ağrımaz seninkiler..boynumun üstü inanılmaz ağrıo valla,tam anneanne oldum,zaten altı da ağrıodu:))
neys ben kaçıorum kızımın altını değiştireyim,burnumun direği kırıldı:))
 
X