2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

alisha bildiği kadarıyla bitkisel onlar o yüzden işallah bişey olmaz canım bu gaz sorunu 3 ayın sonuna kadar devam ediyormuş ondan sonra geçiyormuş işallah br an önce atlatırız bu zamnaları
 
Teşekkür ederim inaysacım. Kalın giydirmemeye çalışıyorum ama bazen sanırım ceket falan giydirince sıcaklıyor olabilir. Benim aklıma gelmemişti, ne kadar tecrübeli görünsem de bazı şeyleri unutmuşum hayatım:)))

Bende uninin ıslak mendilini ve şampuanını kullandım, huggiesin ıslak mendilini de kullandım. Hepsinden de memnun kaldım.
Alisha, benim oğlanda da bazen aynı şekilde uyku sorunu oluşuyor, bende öyle gaz problemi olduğunda zeytinyağı veriyorum birkaç damla.
Bir süre sonrasında rahatatıyor.
Ayakta sallamayı bende deniyorum ama bizimkiş dikiyor gözlerini bir yere , kapattırmam imkansız oluyor, ya memede uyuyacak, ya da kucağımızda ev turu yaparken.
 
Selam hanımlar ben de uykusuzum iki gündür.Gazımız var her saatbaşı bazen yarım saatte bir ayaktayız.Zaten emmek de zorluk vardı bir de gaz çıkınca iyice sinirlendi.Bağıra çağıra kafasını sallaya sallaya emzirdim.Hep uyuyodu uyandırıyodum emzirmek için şimedi de bari bi iki saat uyusun diyorum.çok üzülüyorum oğlumm sarılıktan 2800 g a düştü tek dileğim bir evvel kilo alması.
 
slm kizlar,bende ocak annesiyim bebegim 20 gunluk oldu ve tuvaletini yaparken zorlaniyor agliyor,bunun bildiginiz bi caresi varsa yazarsaniz cok sevinirim,tesekkurler kizlar

Bebeğin erkek mi.Benim oğlum da aynıydı idrarını yaparken çok ağlıyordu.Sünnet tavsiye etti doktor.Sünnetten sonra bişi kalmadı.Bir doktora danış bence.
 
pembe panter canım koliğin anlamanın e kolay yolu ebeğini takip et hep aynı saatlerde ğlıyorsa ve özellikle akşamları yada geceleri ise ( aç değil altı kuru gazı çıkmış kulağı falan ağrımıyorsa yda başka hasatlığı yoksa ) büyük ihtimal koliktir.benim oğlum akşam altıdan gece 12 ye kadar çok huzursuz ağlıyor dr kolik olduğunu söyledi anlamanın yoluda yukardakilermiş bilgin lsun
 
inaysa vücudunda ki kızarıklık giysilerle masaj yapmandan kaynaklanıyor muhtemelen ciltleri çok hassas onların..yüzündekiler geçtimi ? ben 2 gün bepanten sürdüm şimdi daha iyi yüzü..

pembepanter geçmiş olsun canım hala emmeyi öğrenemedimi bebeğin? bir an önce yola girse yavrular onlarada yazık bizede..büyüyeceğiz diye telef oluyorlar :) gerçi benim çok fazla şikayetim yok yaramaz değil oğluşum..
 
merabalar tatlı anneler:))
valla hepimizde aynı dertler ama Allahtan çaresiz dert diil..
nilde uyumayı sevmio ben de zorlamıorum artık mesela şimdi omzumdaydı müzik açtım bi baktım uyumuş,halbuk, 4 saat önce duş bile yaptırdım hanımın canı yeni uyumak istedi:))
 
linaycım yüzündekiler geçti haklısın galiba bugün masajı elbisenin altınan yaptım bakalım geçecekmi
ha kıslar buarada gaz sancısı için aabasını aldıysanız onun içine koyıpta gedirmekte iyi geliyormuş haberiniz olsun ben henüz arabasını almadığımdan deneyemedim
 
slm kızlar nasılsınız biz oglumuzu sünnet ettirmekten vazgectik iyi bir cerrah bulduk ya dogduktan bir hafta içinde yada 10.aydan sonrayı öneriyorum dedi bizim iş kısmetse kasıma kaldı...
kızlar biliyorsunuz benim oglumda kolik iki gece 50 ml kaynamıs suya 1 cay kasıgı rezene verdim rahatlatsın diye ama bizimki sarhos gibi oldu ne uyur ne uyanık ,rezene kullanan anneler nasıl veriyorsunuz rezeneyi merak ettim...inaysa bende babuline basladım sen her aksam veriyor musun birde memnun musun...dün iki bayan geldi saglık ocagından sasırdım bebege baktılar bana filan artık asıya bize gelin özelde yaptırmayın dediler bende tamam dedim...2. ay asılarını saglık ocagında yaptırcam artık...kızlar saglık ocakları nasıl temiz mi ilgi alaka ne durumda ben oglumu özel doktora götürüyorum bayanın öyle bir dokunusu var ki incitmemek için yavrumu cırpınıyo saglık ocagında yakmasınlar oglusumun canını kıyamam ben ona:))
 
kızlar ben oglumun poposunu kendi hazırladıgım ıslak pamukla temizliyorum acaba uni baby mendillerinden kullansam mı?birde cok sükür simdiye kadar pişik olmadık da krem kullanan anneler altını her actıklarında sürüyor mu ben sadece günde bir kere hametan sürüyorum o kadar.
 
linaaaaaaaaaaaaay oglun fotolarda harika cıkmıs masallah masallah yanakları tam ısırmalık:))
 
Montesoricim,uninin ıslak mendili güzel tavsiye ederim canım.Bende altını her açtığımda zeytinyağı sürüyordum, ama geçenlerde bir arkadaş hematen tavsiye etti , onu da kullanmaya başladım. Her ikisinden de memnuum, altında kakasını çok tutmamamaya çalışıyorum zaten.Bazen hafif kızarıklığın dışında bir sorun yaşamadık bizde.
Sünnet olayı içinde bende araştırıyorum, burada bir dr. varmış.Onu öneriyorlar, ama şimdi kendisi doğum iznindeymiş, onun gelmesini bekleyeceğiz artık.
Dün gittiğimiz çocuk dr.u bize , aşılarını sağlık ocaklarında yaptırabilirsiniz dedi. Sağlık ocağının yapmadığı bir aşı varmış rotavirus diye bir aşı,3. ve 5. aylarda yapılıyormuş, öncesinde ve sonrasında değil. Bunu dr.unuza sorun, bunu dr. yapıyor.Ben sağlık ocağından memnunum, ilk aşısını sağlık ocağında yaptırdım, diğerlerini de sağlık ocağına götüreceğim. Bizim burada sağlık ocağındaki ebeler oldukça ilgili.
Linaycım, maşallah oğlun ne kadar tatlı çıkmış öyle, yerim onu ben yaaa.
Pembe panter inşallah bir an önce atlatırsınız canım sizde, 20 günden sonra biraz daha rahatlıyor bebekler, gün geçtikçe değişiyorlar:)))
 
montesori waterfull teşekkürler kızlar hepsi birbirinden tatlı yavrularımız :))

benim evim iki sağlık ocağının ortasında ikiside aradı biri eve geldi kayıt yaptı aşılarınızı bize yaptırın dediler,doktorumuzda aşı kartında sağlı ocaklarında yapılacak aşıları işaretledi bunları sağlık ocağına yaptırırsınız dedi..2 aylıkken olacağı karma aşı için sağlık ocağına gideceğiz 3 tane aşı olacaklar yazık yaa.. rotavirüs,su çiçeği,hav, hpv, influenza bu aşılar sağlık ocağında yapılmıyor özelde yaptıracağız..
bizim burda ki sağlık ocağıda bayağı ilgilendi ,sağlık ocaklarının ilgisi şaşırttı valla beni :))
 
ben de yeni doğan unıbaby kullanıyorum altını temizlemek için hemen hemen her açtığımda sürüyorum krem hiç pişik olmadı çok şükür..kızlar 2 numara bez artık sanki küçük gelmeye başladı bize elimdeki bitince 3 numara alacağım, 98 lik primada elimde kaldı hiç açılmamış..
 
Allahtan ben fazla bez almamışım, ilk aldığımda zaten 2 numaraydı. Biz 3 numaraya geçtik 1 haftadır.2 numara bezde belimizden çıkıyordu kakalar, ve çok sıkıyordu çocuğumun poposunu bacağını filan.
 
montesori ben de sünnetten sonra sana soracağım soruları hazırlamıştım neyse artık Kasımdan sonra :))

unibabay ıslak mendil kullanıyorum ben de çok memnunum doktora kontrole gittiğimizde onda da uni baby yeni doğan vardı, ne kadar daha kullanabiliriz diye sordum her zaman dedi. (sadece su olduğu için belki katı gıdaya geçince iyi temizlemezse diye düşündüm)

Ben de prima 3'e geçicem elimde sadece 2 tane 2 numara kaldı bu gece geçeriz :) bu arada söylemişmiydim hatırlamıyorum ben gece gündüz farkını anlasın diye altını geceleri hiç değiştirmiyorum. En son 23:00-24:00 gibi değiştiriyoruz, sonra sabah ilk hava aydınlanınca uyanışında değiiştiriyorum.. henüz pişik olmadı çok şükür bepanten merhem kullanıyorum her altını açtığımda sürüyorum...

Sağlık ocağına gelince biz de çok memnunuz doktorumda orda yaptırabileceğimizi söyledi..
 
Bende shedacım, aynı senin dediğin gibi, gece hiç açmıyorum altını.Gece yatmadan evvel23,00-24,00 gibi değiştiriyorum, sabahta 7,00-8,00 gibi değiştiriyorum.
 
merhaba herkese.umarım sizlerde bebişlerde iyidir.bugün bizde yine doktordaydık.oğlum grip oldu bronşite çevirmek üzereymiş.doktor 6 tane iğne verdi.o kadar dikkat ettiğim halde hastalandı oğlum.çok üzüldüm sinirlerim iyice bozuldu.ben iyi bakamıyormuyum bebeğime diye oturdum ağladım.doktor birisinden bulaşmıştır dedi.salgın varmış.

gaz için laktazim diye bir damla kullanıyorum ben.her emzirmeden önce 2 damla veriyorum gaz problemimiz azaldı artık.metsilde kullanıyorum.

montesori ben bir fincana iki tatlı kaşığı rezene koyuyorum.2 çay kaşığını bebeğe verip geri kalanını kendim içiyorum.bebek sakinleşsin diye bazen 4-5 çay kaşığı verdiğim zamanlar oluyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…