2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı


Kartı imza karşılığı yakınına teslim edebiliyorlar diye biliyorum, şifresiyle beraber olmadığı için, ama yanılıyo olabilirim.
İstanbul buluşmasına birşey diyemiyorum biliyosun her istediğimde iki zilliyi bırakacak yerim olmuyo, dışarıda da ikisiyle başedemiyorum ama yine de zamana ve mekana göre bakarım. Siz ayar çekinde.

ayy filiz bende okuyorum onları acaba ben de mi diyorum ama...
yani onlardaki o sevgiyi görünce ni diyeyim işte.. afiyet olsun sana

Serpil aynı şeyler benimde aklımdan geçiyo ama insan kendi çocuğuna tahammül edemiyo, bu seferde vicdan azabı, birde kendi çocuklarımız varken aralarında adaletli olabilirmiyiz acaba, insan oğluyuz ya sonuçta, ne biliyim ama tamamen almak değilde koruyucu aile diye birşey var ya bakımını üstleniyosun arada alıp misafir ediyosun falan, bu mantıklı geliyo, ilerde belkide tamamen istersin, bizim çocuk olmadı ya uzun zaman, olmazsa alırmıyız almazmıyız bayağı kararsızca düşünmüştük bu konuyu.
Ne biliyim günahına girermiyim çocuğun diye düşünüyo insan, her halukarda orada yaşadığı hayattan daha kötü ve daha yalnız olmaz herhalde ama o bunu anlarmı acaba büyüdüğünde.


oh felekten birgün anneanneyle desene :)) Pazar günü Elif'te bayıldı böğürtlen toplamaya ve yemeye
 
filiz haklısın bizimde olmadı 9 yıl. söyleyenlere hayır diyordum ya yapamazsam diye. ama oluyormuş bak yapan yapmış yani. allah hayırlısını versin herşeyin.
valla meral kocaman oldular yaa..
 
Evet helal olsun onlara, ve nekadar güzel anlatıyolar duygularını, insan hevesleniyo , ne büyük mutluluk aslında.
 
benim hastalığımdan dolayı kullandığım ilaçlar tüpleri tıkamış. hsg esnasında açıldı. o ayda hamile kaldım. kısmet o zamanmış. benim daha önce ilk ay olmuştu ama hastalıımın ilk zamanlarıydı ve bi dolu ilaç röntgen falan sonlandırmıştık onu. o yüzden hiç aklımıza ve dr.ların aklına gelmediki tıkanıklık falan. işte zamanı gelince oluyomuş demekki.
 
kızalr oğluşumla sinemaya gidiyoruz. 13.15 e yer ayırttım seminin maceralarına. yavaş yavaş hazırlanalım. anca çıkarız..
 

Evet herşeyin bir zamanı var, bizim Elif tüp bebe, Defne sürpriz yumurta ya, demek beklesek olacakmış, yada elif'in doğumunda rahimde birşeyler düzelmiş kimbilir, Allahın işi işte.

kızalr oğluşumla sinemaya gidiyoruz. 13.15 e yer ayırttım seminin maceralarına. yavaş yavaş hazırlanalım. anca çıkarız..

İmrendim size valla güzel bir gün geçirin anaoğul.
 
Merhaba kızlar nasılsınız uzun zamandır yoktum, Bursa'ya hafta sonu için gitmiştim döneceğim gün dedem kalp krizi geçirdi yoğun bakımda kaldı uzun süre sonra anjiyo oldu by pass olması gerekiyormuş ama 87 yaşında ameliyat riskli olduğu için olamadı bir müddet daha hastanede kaldık sınra eve çıktık yanında kaldık dolayısıyla dönemedim bende. Geldiğimden beri ev toparla temizle birde her gün Onatı okula bırakma savaşı ver çok yorgun ve bitkinim.
Filizcim Onat ile Elif aynı sanki benim yerime sen Onatın yaptıklarını yazıyorsun o derece yani
Onatın okulla hiçbir sorunu yok çok mutlu ve eğleniyor her gün geldiğinde inanılmaz mutlu anlatıyor neşe içinde ama akşam olunca anne ben yarın okula gitmicem demeye başlıyor gece uyanıp uyanıp söylüyor hatta 2 gecedir ağlayarak uyanıyor krize giriyor annemi istiyorum diyor oğlum yanındayım diyorum beni tanımıyor dakikalarca hıçkıra hıçkıra ağlıyor sonra kendi kendine susup yatıyor uyumaya devam ediyor 2 gece üst üste altını ıslattı. Dün okula resmen sürükleyerek götürdüm yolda ne bulursa tutundu ben onu çektim o tutunduüğu şeyi , bugün de ağlayarak gittik dayanamadım artık öğretmenine alın bunu götürün istediği kadar ağlasın ağlarsada önemli değil değil dedim çok sinirliydim ve beni gördü bu halde resmen attım çocuğu öğretmene sonra eve geldim oturdum bir güzel ağladım sonra okulu aradım gayet iyiymiş oynuyormuş ,bu süreci bir psikologdan yardım alarak götürmeye başlamıştım bugün tavan yapınca herşey aradım bana gece alt ıslatmanın diş gıcırdatmanın sayıklamaların olabileceğinin Onatın yaptığı gibi ağlama krizlerinin ve anne babayı o an tanımamasının olabileceğini ve bunların okula alışma süresinin sancıları olduğunu aynı anda da büyüme sancısı olduğunu söyledi ve bu büyüme sancısını yaşaması gerektiğini eğer yaşayamazsa ona o zaman zarar vermiş olacağımızı söyledi, önemli olan okuldaki durumu dedi sıkıntı yoksa tek sorun anneye bağlanma anneden ayrılmak istememe sıkıntısı buda 10 çocuktan 1 inde olur anneden ayrılıp okula gitmeye alışması 5 ay 6 ay bazen 1 seneye kadar çıkar dedi sanırım bizde o 10 çocuktan 1 i olduk çıktık işte böyle kızlar , birde şu durum var sabah gidiyor 1 de alıyorum ya öğleden sonra 1 dk bile ayrılmıyor ne yemek ne iş herşey kaldı o derece yapıştı bana güya ben Onat okula başlayınca rahat edecektim nerdeyse 2 ay oldu hala yol alamadık
 
Emel geçmiş olsun Allah şifa versin dedene.

Anlattıklarını okuyunca gerçektende okulda bir sorun olduğu geliyo insanın aklına aslında. Korktuğu bir çocuk olabilirmi, yada ceza verme falan gibi şeyler oluyomu okulda acaba, çünkü Elif'te uykusunda huzursuz ama alt ıslatma gıcırdama falan gibi şeylerde girince işin içine insanın kafası karışıyo, birde yarım gün çok uzun bir zaman da değil, tabi Onat'ın sana çok fazla bağlılığı da bukadar aşırılığa sebep. Sabahları sen değilde babası götüremezmi okula acaba, ona yapmaz belki bukadar, Elif'i ben götürdüğümde daha çok nazlanıyo, babası götürünce bana yaptığı kadar yapmıyor.

Elif maşallah iki gündür özellikle çok iyi, bu sabahta yarın okul yokmu diye sordu, var diyince mızırdandı biraz ama yine tuvalette otururken üstünü giydirdim, sonra kapıya çıkınca anne ben hiç ağlamıyom okula giderken dedi :)) sonra ben bıraktım okula gayet güzel girdi el salladı bana çıktım, şaşırdım :) maşallah.

Sanırım atlatıyoruz o dönemi, inşallah onatta atlatır en yakın zamanda, anne için çok yıpratıcı ve üzücü. okulda toplantıda öğretmenlerin söylediği, bu yaş grubunda hiçbir çocuğun okula gitmek istiyorum diye kalkmasını beklemeyin sabahları, hepsi aynı şekilde gitmek istemediklerini söyleyeceklerdir, gelene kadar problem çıkarırlar ama gün içinde kesinlikle öyle değiller diyorlar. Birde mesela sen ona evde sürprizler hazırlasan, hergün okuldan geldiğinde sana bir sürpriz yapıcam falan desen.
 

tşk ederim hayatım inş birgün:))


şarköy bir aydır boşaldı canım aslında gene geziyoruz biz maşallah bu sene hava güzel devam ediyor ama en azından yaza göre daha az geziyoruz:))
duruda bakalım artık canım zamanla konuşucak inşş dedimya benim oğlan 4,5 yaşında konuştu sonra hiç susmadı 16 yaşında hala konuşuyor :))


ii olmana sevindim canım Allah iyilik versin inşşş


kızalr oğluşumla sinemaya gidiyoruz. 13.15 e yer ayırttım seminin maceralarına. yavaş yavaş hazırlanalım. anca çıkarız..

aynen öle canım bide biri kız biri erkek olunca zor oluyor kız tam evcilik oyunu kuruyor mesela oynuyor oğlan gidip bozuyor yada oğlan ablasıyla top oynamak isiyor kız eşlik etmiyor falan filan böyle oluncada geriliyorlar

emelcim geçmiş olsun canım Allah şifalar versin inşş


bizde bugün okula sorunsuz gittik iki gündür öyle alışıyorokul düzenine benimkini en büyük sıkıntısı uyku geç yatıp uykusunu alamıyor oda onu çekilmez bir çocuk yapıyor.
 
aa bak bu geç yatma olayı da en büyük etkenlerden biri evet, sabah uykusunu almamış olunca daha beter huysuz oluyolar, ikigündür daha erken uyutuyorum bende Elif'i onun rahatlığı da var.
 
okuldan not gönderdiler, saat 22:00'de çocuğun büyüme hormonları gelişmeye başlarmış, onun için 21:00' gibi yatırmaya çalışın, bu bilimsel olarakta kanıtlanmıştır diye yazmışlar, tabi mümkün olmuyo o saatte yatırmak, aslında elif uyurda, Defne rahat bırakmıyo ki, yanımızdan ayrılmıyo, çenesi de durmuyo.
 
aa bak bu geç yatma olayı da en büyük etkenlerden biri evet, sabah uykusunu almamış olunca daha beter huysuz oluyolar, ikigündür daha erken uyutuyorum bende Elif'i onun rahatlığı da var.


aslında bende erken yatırmaya çalışıyorum ama mümkün deil uzun zamandır öğlen uykusu uyumuyordu duru ama okula başlayınca mecburi orda uyuyor ee doğal olarakta bu ona yetiyor vede duru kendi istemediği sürece uyumayan bir çocuk zaten uykusu geldiğinde gelip ii geceler öpücüğü verir herkese o an uykusu gelmiş demektir hemen odasının ışığını kısıp bebeğini veriyorum eline hemen uyuyor ama uyuması 11 bazende 11,30 buluyor tabi bu çok geç bir saat,sabahta 8 gibi kaldırıyorum.
 
:))) yerim onun öpüğücünü :) benimki okulda uyuduğu halde, okuldan geldiğinde acayip uykulu ve yorgun oluyo ama uyutmuyoruz tabi yemek yap ye falan derken gecikiyo 11'de ancak yatırma fırsatı buluyorum bu arada uykusu kamış oluyo, kendi kendine gidip yatmaz, uykuya çabuk geçer ama defnenin yüzünden uzun sürüyo biraz. 12'yi buluyo nerdeyse. iki gündür 11 civarlarında uyutabiliyorum bayağı fark ediyo sabahları.
 

elifte baya geç yatıyormuş aslında huysuzluk sorununun emeli uykusuzluk sabahları geçen kış kreşe gittiğinde hem orda öğlen uykusu uyurdu hemde eve geldiğinde saat 10 yada en geç 10.30 da uyurdu ama bu kış inat biraz bu konuda belkide zamanla değişir.iki tane olunca bu durum yorucu oluyor işte bende yaşadım bu sorunu çok mesela kaanı sallardım duru gelip ilgi oyun isterdi yada gürültü yapıp işimi zorlaştırırdı ama yavaş yavaş aşıyoruz bu sıkıntıları seninde zamanla çözülücek inşş
 
konuya cevap ver diyince, yukarıda işaretler falan çıkıyo ya, o işaretlerden kare şeklinde olan var Insert İmage yazıyo, ona tıkla, bilgisayardan seç.
 
merhaba kızlar ne güzel bol bol konuşulmuş
okuması güzel oluyor böyle serpil sağol beni merak etmişin
ceylin biraz daha iyi gidiyor artık çünkü artık mecbur olduğunu biliyor
ama emel anlattıklarını ben de çok yaşadım çok zor ya insanın içi gidiyor
geçen hafta çok zorladı bizi öğretmenimle konuşun benim sorunum neymiş diye tutturdu bizde cuma günü gidip konuştuk
okulda çok iyi bi sıkıntısı yok dedi bu hafta hiç ağlamadı ben buraya gelmeye mecburum öğretmenim çünkü eğitim yaşım gelmiş diyormuş
okul da da sanki herşey biraz daha oturmuş gibi biraz öğretmenimiz soğuk ne yapalım şans işi:))
jimnastik kursuna gidiyor haftada bir gün okulda
bu hafta 4-5 kere gitmek istemiyorum dedi bizde kararlı olunca susuyor geri
pazar günü dedim ki benim kızım yarın koşa koşa okula gidecek dedim bana diyorki koşa koşa değil anne yavaaaş yavaaaş sürüneee sürüneee diyor:))
bir de devamlı 2 gün okul 5 gün tatil yapsa şu devlet diyor:)))
ceylini ben en geç 10 da yatırıyorum çünkü sabah 6.30 da kaldırıyorum 7 de servise biniyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…