2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Taşındıklarından beri görüşmedik hayatım.
Sadece telefonla aradım, nasıl yerleşebildiniz mi, diye.Daha yerleşememişlerdi.:)))
 

defne melek deren çocuk hahahah

hoşgeldin dünyamıza güzelim...
 

polenezköyde country clubun içinde harika bir havuz var... sizede bize oldugundan daha yakın tavsiye ederim... ben yarın götürücem ezgiyi çok seviyor cunku...
 
ezgi dün parkta iki aylık bir bebek sevmiş. anlata anlata bitiremiyor...
bebegin ananesi 5 liraya satarım sana demiş :)))) sabah babasına bana 5 lira verirmisin erkek bebek alıcam dedi :)))

bende dedim üztüne para versinler yine almam :))))


çoraplarını giydirmiş yanakarını sevmiş....


ben onun ayaklarını yerim diyorum yeme anne çok minik o diyor :)) mest olmuş bebege...

ama ben yapsam kıskançlıktan deliye döner heralde ...

oyuncak bebegini getirdi gecen gun karnı acıkmış annesi diye bende dur emzireyim meme emsin benden dedim.. biberonu getirdi burdan içsin o benim memem dedi :))))))))
 
derya biz oraya kahvaltıya gitmiştik hayvanat bahçeside vardı ama aynı yermi acaba havuzunu görmemiştim aynı yerse çooook güzel bende netten bakıyım hafta sonu için sağol canım
 
Hahahahah bende aynı şeyi düşünüyorum, üstüne para verseler almam.Ezginin cevabı süpermiş ama:))) O benim , bundan emsin...Oyuncak bebek olarak almak istiyor zaten, kardeş olarak değil.
Aynen gülce bende uzaktan seviyorum:))) İzmirdeki kızkardeşim doğum yapacak eylül ayında.O zaman severiz biraz bebek.Bursadaki kızkardeşimin kızı bebeklikten çıktı artık:)))
 
derya biz oraya kahvaltıya gitmiştik hayvanat bahçeside vardı ama aynı yermi acaba havuzunu görmemiştim aynı yerse çooook güzel bende netten bakıyım hafta sonu için sağol canım

o hayvanat bahcesinin kapısındaki gişeden yapıyorsunuz ödemeyi... o turnikeden girmeden soldaki kapıdan giriyorsunuz...
 

tanemsu süperdi tombik ya :)))

şimdi ezgide çok yol katettim yeni bebekte sil baştan yapıcam gibi geiyor :))

deniz yapsın onu severim sonra evime giderim gece uyurum yeter hahaha
 
Geçmiş olsunlar için teşekkürler, şimdilik geçti bir on yıl sonra yine taş üretebilirim. abimin ki öyle oluyo çünkü :))


Hayaller konusunda Elif'te yapar ama çok fazla değil, bazen rüyasında gördüğünü veya birinin anlatıpta etkisinde kaldığı birşey olursa onları kendi yaşamış gibi anlatmaya çalıştığı oluyo, Elif televizyon seyretmez doğru düzgün, çok ilgisini çekmiyo, Duru ve Aslı mı peri tozu diyordu, ikiside bunu söylediğine göre seyrettikleri birşeyde var demekki. birde bizim evde uydu kanalı yok, uydu kablosu diğer oda da kalınca, bizde tv 'yle çok haşır neşir olmadığımızdan yaptırmayınca, elif sadece TRT çocuk seyretmek zorunda kaldı iyide oldu bence, diğer kanallara bakıyorumda resmen bilim kurgu film o çizgifilmler nekadar abartılı ve saçma şeyler var.


Ezgi 'ye bayıldım :)) oyuncak bebeği bile paylaşamıyorsa senle eyvah eyvah yani Derya :)


kardeş kıskançlığı çok fena, Elif'in üzerine arada bir ablalık geliyo; yeyim seni yeyim kııjjjjj diye seviyo, yatırıyo öpüyo gıdıklıyo kardeşini, kıkır kıkır gülüşmeleri, boğuşmaları öyle güzel oluyor ki, çağıracağı zaman güzel kaydeşiiiiimmmm diye sesleniyo falan, o onu pataklıyo, öteki burnunu ısırıyo :)) ama genel de Elif ondan daha bebek oluyo, konuşmaları bebekleşiyo sanki çok düzgünmüş gibi, Defnenin yaptığı hareketleri yapıyo, hatta bu ara iyice abarttı bebek olma işini benden meme istiyo, anne bi emiyimmi diye yalvarıyo yatıp kucağıma :))))
 



ay canım kıyamam ya :)))

ezgide de var öyle bir emme içgudusu hala... beni giyinirken falan görse salondan koşar gelir öpiyim dur diye :))))
 
ay canım kıyamam ya :)))

ezgide de var öyle bir emme içgudusu hala... beni giyinirken falan görse salondan koşar gelir öpiyim dur diye :))))

:))) ay çok üzülüyorum aslında böyle yaptıkları zamanda, demekki nekadar önemli birşey bebekler için büyüseler bile özlem duyuyolar memeye.
Benimkilerde ikisi birden saldırıyo giyinirken :))


Sağol Nazlıcım
 
çağanda geçen sene yotu ama bu sene gelip gidip meme seviyo. emiyim mi diyo. sonra öpüp gidiyo. kimseye deme ama dedim aramızda kalsın dedim tamam diyo ve bukurala uyuyo.

gülce hafta sonu planınız galiba güzelmiş iyi eğlenceler şimdiden.

tanemsu büyüdü yeni bebekşniz geliyo hayırla alın kucağınıza. tanemsuyu da görür görmez öp ısır naparsan yap bduyguenim için.

duygu inşallah tanışırız birgün tanıyıp tanımadığına karar verirsin.

hayal ne güzel işte hepsi büyüme döneminden geçiyo ve de başarı ile. bunların hayal olduğunu bilsinler yeter.

iki şey anlatıcam izninizle çocuğa yaklaşımla ilgili dün tecrübe ettim .
erkan oğurun cd sini aldım çok severim zatı alilerini. arabada dinleyelim dedim iki adımlık yol hiç yapmam ama çağanı kucaama aldım. çağan dinlemek istemiorum deyip kapattı ben açtım o kapattı ve bağırdı bana dinlemek istemiyorum diye. bende ben istiyorum dedim açtım ısrarla. sonrada sana bugün çizgi film yok dedim. var dedi yok dedim uzatma uzattıkça başka sevdiğin şeyleride yasaklarım birşeye yok dediysem yoktur biliyosun uzatmayalım konu kapanmıştır dedim müziği açtım ve sustuk. arabadan incez çağan içini çeke çeke ağlamaya başladı. bidaaa yaramazlık yapmıycam söz veriyorum diyo bi taraftan da. içim gitti. sonra inmedik arabadan bak oğlum konuşalım dedim. sen yaramaz bi çocuk değilsin az önce de yaramazlık yapmadın zaten ben sana yaramazlık yaptın diye kızmadım başka bişeye kızdım dedim. neye kızdın dedi. önce yaramazlık yapmadığın konusunda anlaştık demi dedim tamam dedi. şimdi sen babanla benim dinlemeyi çok istediğimiz müziği ben istemiyorum diye kapattın bizim isteğimize saygı göstermedin ona kızdık dedim. çoğu zaman bizde çizgi film izlemek istemiyoruz ama senin bu isteğine saygı gösteriyoruz seni sevdiğimiz için istemesekte izliyoruz ve sen izliyosun diye yanında konuşmuyoruz gürültü yapmıyoruz bu sana saygı gösterdiğimizden kaynaklanıyo dedim ve ben şimdi bekledim ki benim oğlum da biz müzik dinlemek istediğimizde buna saygı duyar ve dinletir ama sen öyle yapmadın. ama böyle böyle insanların isteklerine saygı duymayı öğreneceksin anladın mı şimdi dedim. tamam anne dedi. şimdi bugün çizgi film yok dedim. onun yerine kitap okuruz arabalarınla oynarız sohbet ederiz sevdiğin bişeyden mahrum olmak nasıl bişeymiş bugün onu anlıycaksın tamam mı dedim. tamam dedi. arabadan indik eve geldik ve çizgi film demeden bir gün geçirdik.

yaramazlık yaftasından pek hoşlanmıyorlar galiba. yaramaz deyip geçmektense yaptığı yanlışın farkına vardırmak daha etkili bir yolmuş dün onu anladım.

ikinciside çağandan. okulda baran efe varmış çağanın burnunu tırmaklamış çağan öyle diyo tırmakladı. sonra gitmiş tuanayı tırmaklamış falaaaan filan. aaa dedim eymen bıraktı şimdide baran efe mi başladı dedim. evet anne ben yarın eymene diycem ki baran efe hep bizi tırmaklıyo sende git onu tırmakla ööööyle birbirinizi tırmaklayın diycem dedi. ben gülmekten karın kası yaptım. çözüm bulmuş çocukum. madem tırmaklıyosunuz birbirinizi tırmaklayın nası fikir ama....
 
merhaba..
kızlar okulu bıraktık..eylülde başlasın artık ne yapayım..
ezgi de sıpa ha 5 liraya alıo ama biberonla beslio,hahha..
nil de hiç yapmazdı ama senin memelerin ne kadat yumuşak,ne kadar büyük,uyyy..die sevio,onunkiler ne zaman büyüyecek onu merak edio!!bi de nil parmak emmeye başladı hiç yapmazdı,fikri olan var mı?
serpilcim güzel yaklaşmışsın bence de ama işte yasak demek .sanki onu diyince büyü bozuluo,bi de çağan söz dinleyen bi çocuk yani,nil kıçını yırtar soona ben yasakkkkkk,hemen susss diye inlerim falan filan:)))
 
günaydın kızlar

acaip acaip rüylara gördüm bu gece yine hayır olsun :)

bu meme olayı bizde de var 1 yıl önce başlaı beni giyinirken gördüğünde hemen gelip anne sevebilirmiyim ile başladı sonra emcem dedi sonra baktı eskisi gibi değil öpcem dedi sonra da ellemeye başladı 1-2 derken geceleri uyumaya çalışırken ellemeler arttı yaz geldi de sıcaktan large yatıyor aklına ellemek gelmiyor ama son zamanlarda hep artık sen büyüdün ellenmez falan dedim birde evde kural yoktuk giyinirken bizim yanımıza gelmiyceksin dedik şimdilik uyuyor oyuna çevirdi zaten :)) unutup geldiğinde onat kuralı bozdun hani anlaşmıştık anlayanlar el kaldırmıştı diyorum gülüyor tamam tamam unutmuşum diyip gidiyor :))

neyse şimdi sizinkilerde de aynı durumu görünce sevindim demenk çok normal bir davranışmış bu onu görüyoruz
 
Aslında herşeyi çok iyi anlıyorlar, ama işlerine geldiği gibi kullanıyorlar serpil bunlar:)) Açıklama yapmak en mantıklısı, ama bazen ne açıklama yapacak sabır oluyor, ne de onlarda o açıklamayı dinleyecek durum.İşte öyle durumlarda çıldırmamak elde değil.
Çağanın çözümü çok basit olmuş.Mantıklı ve düz. Başkalarını tımaklamayın, kendi kendinizi tırmaklayın:)))

Neden bıraktınız okulu duygu.Sevmediniz mi_?

Hayır olsun emelcim.

Bizimkinde meme değil, göbek hastalığı var.Kimi çıplak görürse göbeğini seviyor.
 
herkese günaydın.herkes iyimi.valla ben bi taraftan 3 çocuk bi taraftan iş,ramazan ve hamilelikle uğraşıp gidiyorum işte:))
ömere bebekten hiç bahsetmemiştim daha erken diye.dün ilk defa bi kardeşin olsunistermisin şöyle ufak bi bebek dedim.hayır dedi.ama bak beraber oynarsınız o san abi dicek falan dedim yine hayır istemiyorum dedi.neden dedim.o zaman benim annem kim olcak dedi.ayyy içim parçalandı.demek çocuk bebek olunca artık ben bebeğin annesi olucam onun annesi olmıcam zannediyo.bide demek biliyomuş kardeş olunca onunda benim çocuğum olacağını.yani ben okadar anlamaz zannediyodum.hemen sarıldım.oyy annem ben senin annenin falan filan deyip rahatlattım çocuğu.benim diğerleri hiç kıskanmamışlardı ama bu galiba kıskanacak bebeği.allah yardımcımız olsun.
 
Yaren diğerleri daha büyük, ama ömer daha küçük Ve tam seni sahiplenme çağında.O nedenle kıskanması normal.

Benim düşüncem 2 çocuk arasında ya en az 5-6 yaş olmalı ya da 1 -1,5 yaş.Ya hiç anlamayacak, beraber büyüyecekler ya da anlayacağı bir yaşta olacak.

İşin zor sanırım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…