2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın,

Geçmiş olsun çağana .Cteside egehanda vardı ateş gün boyu.Akşam ölçtüm, 39,4 çıktı.Bir ateş düşürücü verdim.Dün sabah bir şeyi yoktu allahtan.Dün de denize gittik, datçaya.Akşama kadar yoruldu.Çok nadir olarak yaptığı bir şeyi yaptı, sabaha kadar hiç uyanmadan deliksiz uyudu:)))) Ama bende alışkanlık oluşmuş, onun uyandığı saatlerde benim yine gözler açıldı:)))

Emel valla bilmiyorum nasıl dyanıyorlar.Dün arkadaşlarla birlikteydik.Onların oğlu bu sene başlıyor okula.66 aylık olacak eylülde.Bu seneye kadar her sabah 7 de kalkardı diyorlar, bu sene bıraksalar 9-10 a kadar yatıyormuş:))))
 
serpil geçmiş olsun canım, Allah iyiliğini versin.
Onat azıcık uyu sabahları oğlum, okul hayatı başlayınca bir daha istesende uyuyamayacaksın!!! Ah beni bıraksalar şu ramazan günlerinde ne uyurum...
Duygu 6. yılınız kutlu olsun, nice uzun yılları birilikte geçirmeniz dileğimle.... Nil'de başlamış yüzmeye ne güzel, bizim burada 4 yaşından önce almıyorlar....
 
Günaydın serpil meral geçmiş olsun serpil sizinki yine sebepsizmi bu yaz ne kadar çok üldu kapsamlı bi kan tahlili yaptırsan vücudunda mikrop olmasın derenim alkış yapıyo çok şirin kızlar yaaa sabah sabah nası neşelendirdi beni şuraya bak annelik bu işte bi alkış yapmasına deliler gibi sevindim gerçi Allah bozmasın keyfim iyi bugünlerde eşim sürpriz yaptı bayram sonu üç geceliğine başbaşa fethiyeye gidicez nası sevindirdi mutlu etti beni acıdı heralde yazlıktayım ama sıfır aktivite derenle eve kapandım kaldım bu sene evlilik yıldönümümüzüde kutlayamamıştık bu arada emel 5 ekimde koruma ne
 



çok geçmiş olsun tüm hastalıklar seni ziyaret ediyor ...( allah beterinden korusun....

ezgide üst sınıfa gecti ama bu ögretmenini sevmiyor.. inanılmaz korkuyor ayrıca....

bagırıyor diyor .. sana bagırdımı diyorum hayır diyor... kimseye vurdumu diyorum hayır diyor... ama resmen gözlerinde korku var kadına bakarken..oteritesi fazla bu kadının ama korkmasını değil sevmesini istiyorum... bizimde bu yilki ögretmen tatildeydi gelince aramış nerdesiniz diye.. dedim gelmek istemiyor ... konuştular .. ben geldim hadi gel dedi ögretmeni... ezgide hadi gidelim dedi okula :)))) ama sınıfı değişecek bu yıl bizimde sorunlu yani bu yıl bakalım...
 

duydum onu bizim burda çalışan caycı bayan söyüyordu ama bu yıl zor bence.. devlet kreş kayıtları yapıldı kreşler doldu bile ...

valla bizimde 3 haftadan 6 saat ders aldı ... keyfi yerinde ama tabi yuzmek yok daha... ayak çırpıyorlar, nefes calışıyorlar, tahtalarla yuzuyorllar.... bakalım bekliyoruz :)))
 
Son düzenleme:
Çalışan annenin kreş parası devletten diye duyunca ilk tepkim bülent ben işe başlıyorum :):):)
 
serpil geçmiş olsun canım...
nazo devletin vereceği kreş parası aile yarmımı gibi olursa bişeye yaramaz(
hatice artık marmarisli oldu demek :))haklarında hayırlısı olsun ...
hafta sonu misafir vardı yatılı duru inanılmaz yaramzlık yaptı hiç lafsöz dinlemedi tabakmı kırmadı insanların tepesinemi çıkıp atlamadı daha neler kendi çocuğumu tanıyamadım misafirler giderkende 1 saat yerlerde tepinip ağladı kalsınlar diye .....ay ne zormuş çocuk büyütmek
 

:)))) benimkide misafir yanında sapıtanlardan...
yalnızken melek olan çocuk biri geldimi şeytan oluyor...

hele dedesinin yanında of of....
 

ezgi 10 gibi yatıyor sabah 7,5 gibi kalkıyor... ama gecede geziyor bizim yatak kendi yatagı... bende hasretim uykuya ya...
 
Selam

Serpil, Çağan, Egehan'a geçmiş olsun, Serpil sahidende bir kurşunmu döktürücen, okutucanmı kendini, yoksa kendin bul sağlık için birşeylerde oku bol bol bence.
O çağanıda yerim ben ya nekadar içli bir çocuk maşallah.

Meral işyerinin kendinin olması büyük nimet çocuk açısından gerçekten, bizim muhasebeci bir arkadaş vardı da onunde beşiği bürosundaydı orda büyüdü çocuk :)) benim burda mümkünmü sürekli iş sirkülasyonu var, tam adamın derdini dinlerken elif elimi tutuyo anneee hadi gezmeye gidelim ben çok sıkılıyom :)) tam adamın söylediklerini yazmaya uğraşırken Elif klavyeye bir parmak atıyo, bir kere işin ortasında bilgisayarı kapadı


Ezgi'nin öğretmenine sinir oldum heee, karşısındaki insan direk olarak çocuğa birşey yapmamış söylememiş olsada çocuklar onun nasıl biri olduğunu hisseder, ben buna inanırım, peki ilk dönemden itibaren öğretmeni mezun olana kadar devam etmiyomuymuş o okulda, bizim okulda öyleydi, bir öğretmen 3 yaştan başlıyodu mezun edene kadar aynı öğretmen devam ediyodu o sınıfa.

Örneğin Elif'in de öğretmeni elinden geldiği kadar güleryüzlü davranmaya çalışsada bir eksiklik vardı onda nedense, Elif bir gün dolabın kapağını açmış mesela, orayı elleme demiş ona, Elif'in kafasında öyle yer etmiş ki, başka bir zamanda başka bir konuyla ilgili bile öğretmenin ne dedi desek hemen " orayı elleme dedi bana" diyordu, içine yer etmiş demekki nasıl söylediyse artık. çok basit birşey bile olsa söylemekten söylemeye fark var yani.

Şu devlet kreşleri seneye aklımızda olsun.

uykudan bahsetmeyin bana ya ruhen uyuyorum artık, kış çocuklarındami bir sorun var acaba, benimkilerde hafta sonu hafta içi engeç 7:30 ayaktalar.

Emel akşamları geç yatırsan birşey değişmiyomu daha geç kalkmazmı yani, şahsen benimkilerde etki etmiyo ama.

Meral kesinlikle bizde aynı sorunu yaşıycaz eminim okul döneminde, yataktan kaldıramıycaz bunları ama ben büyük bir zevkle kaldırıcam intikam ala ala :)))

Gülcecim benimkide öyle misafir gelmeden önce ben hazırlık yaparken, geldiklerinde ve giderlerken hep sorun, elinden gelen huysuzluğu yapar. ama çocukları varsa onlarla oyun oynarken çok problem çıkarmıyo.
 
nazo, bir alkış bile seni nasıl neşelendirmiş:)) Yeni yaptıkları herşey farklı geliyor değil mi_?

Egehan geç bile yatsa çoğunlukla 7,5 ta ayakta.Ama çok nadir de olsa sabah uyuyor 8,5 a kadar.Kreşin olduğu günler bende büyük bir zevkle kaldırıyorum:)))) Hep sen mi uyandıracaksın beni, bugünde ben kaldırayım bakalım seni diye:)))
 
nazlı en sevimli zamanları bu zamanlar çocukların değilmi, çok şaşırtıyolar insanı, Bende Defneye çok şaşırıyorum ya dün bir baktım oyun oynarken kendi kendine sayı sayıyor, şöyle ki ; biy iti atı beş yedi dotuz :))) pepenin şarkılarını ezberliyo, Elif'in şarkılarını ezberliyo, hareketlerini birebir kopyalıyo, şarkıların sözlerini tam çıkaramasada nakaratlarını ve müziklerini tam anlamıyla söylüyo, Ali babanın bi çipliği va möö möö diye bağyı çipçipçip ali babanı :)) çok güldürüyo beni, erken başladı maşallah.
 
merhaba:))
deryacım valla nil de kollukla yüzüo ve asla nefes egzersizi yapmıo,o yapmazmış!!neys bugün son oldu zaten,çarşamba okula başlayacak am o gün arkadaşlarla balona bineceğiz,o yüzden bitirdik kursu..zaten yüzme için en az 5 olmalı öncesi eğlence oluo:))die düşündüm..
emell nil de çok erkenci kaçta yatarsa yatsın 6,5 gibiydi şimdi 7 gibi kalkıo(bi gece 12 de yattı da değişti)valla ben de gözümü açamıorum açıorum tv 'yi gidip yatıorum,1 saat falan daha..çizgi fim olunca ses çıkarmıo eşşekkk..
ben de buraya alışmaya başlıoum nil sayesinde geziorum biraz biraz ama o kadar sıcakki markete gidesim gelmio ..bi iş bulsam mı diorum soona vazgeçiorum..aradayım??
 
yazana kadar ne okuduğumu unuttum iyi mi.
çağanın bugün ateşi çıkmamış çok şükür.
bende kendimi daha iyi hissediyorum sağolun iyi dilekleriniz için evet allah üstesinden gelemeyeceğimizi vermesin bi ara depresyona girdiğimi sandım:)
nazlı eşinin sürprizi süper olmuş inşallah bi aksilik çıkmaz canım.
filiz o bilgisayarın kapanması çokkötü olmuş. başında adam ayyy ayaayyy
bizim bu yıl yaz etkinliği namına hiç bişey yapmadılar. fakiltenin havuzuna gitmişlerdi geçen yıl ama bu yıl kabul etmemiş. 2007 lileri zor almışlar. tabi çiş yapan falan oluyodur onlarda haklılar aslında. havuz olimpik havuz o yüzden sıkıntı oldu herhalde.
anlatım mı bilmiyorum hafta sonu dışarı çıktık. daha doğrusu önce cuma iftara dışarı çıktık. parkı olan bir lokanta var orayı tercih ediyoruz. parkta çocuğun biri çağana dadandı. benim yanımda yüzüne daldı yapma bakıyım dedim derken çağan korktu kaçtı çocuk peşinden koştu çağanı yakaladı vurdu çağan hala kaçıyo derken annesi gördü geldi bende yetiştim bu arada çağana neden kaçıyorsun sende vursana diye bağırdım. çağan hala kaçmaya çalışıyo. oğlum niye kaçıyosun diyorum kadın da özürdilerim diyo. ama kadını bile gözüm görmedi ben kadını dinlemedim bile çağana kızıyorum niye kaçıyosun o senden küçük bak diyorum kadın çocuğun ellerine vuruyo eşimde vurmayın çocuğa dedi kadına daha da sinirlendim çocuğa vuruyo diye dayak arsızı yapmış çocuğu çocuk tınlamıyo bile. sonra çağan baya ağladı oturdu yanımıza biraz yemek yedi sonra parka gitmeye kalktı aynı çocuk yine çağanı kovaladı ee manzara çağan önde çocuk arkada. gün boyu parka giremedi bizimki korkudan bana daha da geldiler. bende müdahale etmek istemiyorum başının çaresine bakmayı öğrensin diye ama yok bizimkinde o ışık yok anacım.
sonra dün biyere gittik benzer bi manzara daha. çağan kaycak iki çocuk bir olmuş çağanı kaydırmıyo. kaydırağa kayılan yerden tırmanıyolar çağan da düşcem diye kaymıyo kay oğlum dedim. ama çocuğa çarparım diyo çarp oğlum dedim artık çarp. ama benim oğlanın yaradılışına ters. sonra eşime dedimki bu çocuğu karate tekvando ne varsa araştır gönderelim dedi. sonra bugün arkadaşlarla konuştuum vurmayacak olan çocuk yine vurmaz dediler. bana da mantıklı geldi. yyaaaa napcam ben bu çocuğu bi akıl verin bana. hadi şimdi kreşte öğretmenler göz kulak oluyoda iki sene sonra okulda nasıl olcak tenefüse çıkmaz benimki bu kafayla giderse. ağırbaşlı oluşu hoşuma gidiyo ama dayak yemesi hoşuma gitmiyo. parka çıkıyoruz bisikletine bakan çocuk olunca başta vermem diyo sonra iniyo istersen binebilirsin diyo bindiriyo falan bu davranışları hoş ama hırpalanıyo işte.
neyse bana bi akıl verin olur mu
 
Nazlı'cım dukan diyeti yapıyorum ya onun son aşaması koruma evresi , 5 ekimde koruma evresine geçiyorum onu yazdım motive ediyor beni o yazı da:))

değişmiyor filizcim malesef hep aynı saatte 7 de kalkıyor , bu arada sizin gittiğiniz kreşi çok merak ettim bana mesaj atarmısın adını

aynı bunlar işte , Onat artık tv de izlemiyor sabah uyanınca eskiden izlerdi 2 saat falan bende yanında koltukta uyurdum yani yarı uyurdum ama yinede uykumu alırdım şimdi o yok gözünü açar açmaz anne oyna benle hadi uyan sabah oldu oynayalım diyor , bakıyor bende tık yok bu sefer üzerime çıkıyor atlıyor zıplıyor vuruyor sürekli tacizde


Serpilcim öncelkle çok geçmiş olsun canım, bu çocukların hepsi bir başka kelin ilacı olsa kendine sürermiş misali benim oğlanda senin anlattığın karşı taraf gibi dövme huyu yok ama kaydırak sahnesi aynı onat tersten yürür kaydırakta çocukları kaydırmaz bilet ver der falan yada çığlık atar kaçırmaya çalışır falan filan diyeceğim okurken güldüm içinden sen seninkine kızıyorsun sessiz kalıyor diye bende benimkine kızıyorum niye böyle yapıyor diye bende senin gibi ne yapsam acaba diye düşünüyorum bugün eşimlede konuştum bunlar sonuçta çocuk bugün böyleler yarın başka sürekli davranışları değişiyor karakterleri belirmeye başlıyor fazlada üzerine düşmeyelim dedim ne çok serbest bırakalım nede çok sıkalım kendi doğal akışında büyüsün çocuk dedim , dedim ama sonuç ne olacak bende bilmiyorum artık ben içimden geldiği gibi davranmak istiyorum oluruna bırakmak istiyorum çocuğuma kızmaktan sıkıldım vede yoruldum vede vicdan azabı duyuyorum neyse çok yazdım işte böyle
 
Anladım emelcim hadi bakalım benden ramazandan sonra tekrar başlim diyodum ama bu gidişle gerek kalmıcak iki kilo verdim şimdiden
sağol serpil evet süper oldu inşallah çıkmaz
evet filiz çok tatlılar maşallah defneye
evet meral ufacık bi gelişim göstermesi nası sevindiriyo

katılıyorum bi cacık olcak para vermezler bu arada neden erken kalkmalarını istemiyosunuz bende tam tersi erken kalksınlar istiyorum genelde 7.30da kalkıyolar 8.30 olsun defne kalkmamış olsun ben kaldırıyorum hem gece yatmaları hem gündüz yeme düzenleri düzgün oluyo öğünleri kaçmıyo hemde benimde işim düzenli oluyo he ben napıyorum kızlar uyudumu bende en geç 12de uyuyorum ki şimdi derene muhallebi yaptığım için 12 daha önce 11 hatta 10-10.30da yattığm oluyodu uykumu alabilmek için
 
Günaydın kızlar,

Nazo eskiden ben de erken yatardım ama yaz akşamları egehan uyuduğu zaman hiç olmazsa biraz kendi başıma kalayım, tv de güzel bir film varsa izleyeyim, ya da eşimle sohbet edeyim istiyorum.Tabii bunları yapınca da 12-1 gibi anca yatıyorum.Yatmadan önce çoğunlukla duş alıyorsun falan derken uyumam 1-1,5u buluyor. Sabahta o kadar dinç kalkamıyorum:)) Ben de tv yi açıyorum, çizgi film seyrediyor, ya da arabalarıyla oynuyor.Ama bazen dolap içlerinden şeker çukulata bulup ben kahvaltı veremeden onları yiyor.Ne kadar yukarı kaldırsamda sandalyeyi çekip dolapları karıştırıyor.O nedenle sürekli aklım orada olduğundan uyuyamıyorumda ...

Serpil her çocuğun yapısı farklı, bak onat çağanın karşısındaki çocuk gibiymiş:))) Emelde ondan şikayetçi. Yapılabilecek çok fazla birşey yok aslında.Huyu nasılsa öyle devam edecek.Sen karateye filanda göndersen vurmayı sevmiyorsa vurmayacak. Okul zamanı geldiğinde bazı şeylere alışacaktır.Ya da girmeyecektir.Kendini bir şekilde ya soyutlar ya da kendine uygun arkadaşlar bulur. Ama yapabileceğin bir şey yok sanırım .Belki bir psikolojik danışmanla konuşabilirsin.Yardımcı olabilir belki. Egehan da bazen senin çağan gib, birisi oyuncağını elinden alınca almaya çalışıyor çocuğun elinden.Alamazsa ağlamaya başlıyor.Ben de ağlama al diyorum ama hayır ben almıycam sen al diyor.Bunu da istemiyorum ben.Kendisi hakkını savunmalı.Kreşte de böyle durumlarda, köşeye çekilip sinirinden titriyormuş.Bana geçen gün öğretmeni ,egehanın istediği birşey olmazsa köşeye çekiliyor.Titriyor neden olabilir dedi. Aşırı sinirli dedim.Burada nazda yapamıyor, zarar vermekte istemiyor, o nedenle sinirinden köşeye çekilip ağlıyordur dedim.Benim yanımda bu şekilde değil.İstediği olmadığında, olsun diye çığlıklar atarak bağırıyor.Kolay kolay yapmıyorum istediğini.Ama nerdeyse 10-15 dakika ağlaması devam ediyor.Sonra sakinleşiyor.

Yaaa kızlar benim derdim farklı.Egehanı sinek ısırdığında şişiyor , iltihaplanma oluyor.Ona ne kullansam.Sinek telleri var, ilaç var odasında prize takılı ama yine de giriyor bir yerlerden sivri sinek.Geçen gün yüzünü burnunun üstünden ve çevresinden 4-5 yerden ısırmış.3 gün oldu, bu sabah gözüne yakın yerden olan ısırık iltihaplanmış, gözünün çevresi şişmiş.Her sene yaşıyorum bunu.Geçen sene arı soktu böyle olmadı.Ama sivri seinekte çok kötü oluyor.Ne kullansam o ısırıklara.
 
Marmaristen gunaydinlar kizlar :)
Hafta sonu tasindik cok zormus tasinma isleri bide cocukla iki kat daha zor. Ece büraDaki evi cok sevdi surekli 'anne bu evi cok sevdim eski evde canim sıkılıyodu ' diyor :) havuzdan cikmak istemiyo ,bahceyi suluyo tavuklari kovaliyo :)
Meral biz kusadasina gittigimizde ordaki sinekler canimiza okumustu eczaci bi ilac vermisti ama aklima gelmiyor bi sor istersen...
Serpil ayni durum bizdede seni cok iyi anliyorum...karakterini degistiremiyoruz maglesef ...surekli soyluyorum sana vurusa sende vur iyi davranan cocuklara sende iyi davran... Ama iste o cani nasil isterse oyle davraniyo...koruyup kollamaktan baska yapacagimiz pek bisey yok gibi..
 
Hoşgeldinnn:)))

Zaten en çok ecenin hoşuna gidecek burası, özellikle yaz dönemi:)))
Sağol canım, bir eczaneye sorayım bakalım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…