2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hatice çağanın bugün o kadar yükselmedi ama 38 lerde idi. buna şükür dedim artık bugün. mızzzmızzmız..
 
Sağol hatice en yakın zamanda yaptırcam inşallah eşinin işi uyuyosa neden olmasın aileler nerde misal bende bi ara çok düşündüm ama ailelerimiz falan istte eşimin işide uymuyo anca belkiii emekli olunca
 
ahh benimde hayallimdir ege kıyıları. birde iznik ten geçerken uğradık çok beğendim ben ama okul mesele olur. hayallerimiz gerçek olur inşallah birgün..
çağan bu sabah 39 derece ateşle uyandı yine artık korkmaya başladım.
 
merhaba...
taşındım ama yerleşemedim kızlar,evimi de çok tutmadım eski evi azcık makyajlamışlar,erkeğe bırakınca bööle oldu ama neys...
çağana çook geçmiş olsun,deryanın ii aklına gelmiş,bi sor dr.'a bizi de perişan etmişti..
nazo hipoglisemi denilio ona ama işallah diildir,ağzına tatlı diil de tuzlu bişi alsan daha ii ,yavaş olur ama daha ii hissedersin..
samsundan haberim yok,Allah korusun,yardım etsin....
 
ay ne biliyim doktora sorsam ne diycek ki. 5. 6. hastalıksa da yapacak bişey yok. zaten antibiyotik alıyo. anlamadım ki. keyfi iyi şu anda ama keyfine göre hareketetmek doğru mu bilmiyorum açıkcası.
yarın annemi alıp gelcem önümüzdeki haftada gönderemem kreşe. azcık yese bide.

kızlar ben evde dondurma yapmaya karar verdim. çikolata krizini böyle aşmaya çalışcam. hazır dondolar çok katkılı . süt siparişimi verdim yarın geliyo yarından itibaren ev hanımı olup yoğurdumu kendim mayalıycam dondo yapcam öyle işte. çağana da yemek yesin diye taklalar atcam artık serbest bıraktık yine olmadı artık istediği gibi olsun napayım.

duygu hayırlı olsun. seni anlıyorum benim evide eşim tutmuştu ama sanki ben olsam napardım ev yokmuş o dönemde şimdi inşaat çöplüğü heryer. satılık kiralık. kısmet buraymış. bu yaz bile taşıncam diye takmıştım ama vazgeçtim artık. arabayı da kullanmaya başladım araba kullanınca hiçbiyer uzak olmuyormuş. sende alışırsın bi süre sonra.
nili napcaksın hemen verebilecekmisin kreşe. eşin işini ayarladı herhalde ee anlat biraz.
sen okulu bitirdin demi. yüksek mi yapıyordun öyle kalmış aklımda
 
Merhabalar kızlar, nasılsınız_*

Çağana geçmiş olsun serpilcim.Bu kadar uzun süre ateş yükselmesi tehlikeli de.O kadar tahlilde bir şey bulamadılar mı_* 6 hastalıksa zaten sorun değil.Egehan 7-8 aylıktı 3 gün ateş 40 larda seyrettti, 4 gün birden geçti. Bizde ezgideki gibi döküntüde olmamıştı.
Serpil bence de evde yap hayatım yoğurdunu filan:))) En güzeli o.

Deryacım size de geçmiş olsun.Ne panikletiyorlar insanı böyle yaaa.Allahtan birşey yokmuş.

Duygu hayırlısı olsun güzelim.Kolay gelsin sana da artık.İnşallah bu son olur taşınmaların.

Nazo sana da geçmiş olsun canım.Niye oluyor acaba. Kontrollerini iyice yaptır.

Hatice , ege kıyılarına taşınmak istiyoruz demişsin.Eşin ne iş yapıyor, buralarda ne yapacaksınız.Bunları bana anlatabilirsen yardımcı olmaya çalışırım hayatım. Ama okul olayı serpilin dediği gibi sorun.İstanbuldaki gibi seçeneğin yok.

Şimdilik benden bu kadar, arada girmeye çalışıyorum aslında ama, her zaman yazamıyorum.
 
meral hoşgeldin. eşim rahat davranıyo sürebilir diyo ama nasıl bu kadar rahat olabiliyo bilmiyorum. başı çok ağrıyomuş çağanın sinüzit için daha 10 gün önce yaklaşık 15 gün antibiyotik kullandık ama yine sinüzit herhalde. ne bilim aklıma bi o geliyor. 5.6. olsa diyırum çoktan geçmezmiydi. pazartesiden beri böyle
..
desenize git doktora anlat diye.
bu arada yine çıktı ateşi offff
 
Yaaaa, küçücük çocukta sinüzit nasıl oluyor, nasıl farkettiniz_?
Geçmiş olsun tekrar.Neden bu kadar uzun sürdü acaba bu ateş_?
Kreşe başladığından beri, güya ilkbaharda başlattım özellikle, ama öksürük ara ara gün içinde, burun akması ara ara var sürekli. İlaç filan kullanmıuyorum, dr a da götrümedim.
 
yaz başlamış kış başlamış pek farketmiyor bende geçen haziran başlatmıştım. ilk yıl olur diyorlar ilk yılı da geçirdik ama yok işte. ben şaşırdımartık neyle ilgili olduğu konusunda hiç bir fikrim de yok. kreş mi beslenme sorunumu bünye mii bilemedim. allah büyük dert vermesin.
o burun akıntısına falan takma fazla ateşlenirse gidersiniz bence. ilk dönem sümüklü oluyorlar biliyorsun.
bizimkinin pek burnu akmaz tıkalıdır hep ve çocuğum sürekli başının ağrıdığını söylüyor tam da o kısımları gösteriyor.
bi sene kayınvalidemdeydim. eşim yoktu. çocuk hastalanmıştı. sağlık ocağına gittik doktor antibiyotik verdi annem kullandırtmadı öyle hemen verilmez dedi. bende salak kafa kullanmadım. annem iyidir hoştur ama çok bilir gerçekten çok bilir ve kullanıp kullanmama konusunda benim bildiklerimi de egale edince kullanmadım işte. eşim geldi sonra o da bana kızdı çocuğun sinüzite döndü sayenizde kronikleşcek görürsünüz dedi dediği gibi de oldu. ogün bugündür çekiyor işte o da bende
 
Sağol duygu sağol meral evet duygu bende okudum öle bişeyler bakalım istanbula gitmeme daha var beklemem burda yaptırım belki serpilcim sizinkide tam kelin ilacı durumu
 
Serpil umarim caganin atesi dusmustur :26:

Meralcigim esim internet uzerinden calisiyor ev yada ofis farketmiyo (cevirmen) ben calismiyorum bizim dusuncemiz soyle ;sehir merkezine cok uzak olmayan bahceli ve esyali bi ev olsun bir yillik kiralayalim. Bu surede buradaki evimizi kapaticaz hani olurda alisamayiz yazin iyidir ama kisi geciremeyiz diye dusunursek geri gelebilelim. Kalmaya karar verirsekte bir yil sonra buradaki evimizi kiraya verip ordan uygun bi ev bulursak almak..
Sana sormak istedigim ev kiralari ne kadar, denize gittiginiz yer halk plajimi,kisin isinma durumu nasil..orada yasamanin olumlu ve olumsuz yonleri neler..
Beni tek dusunduren sey okul ..ozel okul alternatifi var mi ? Cok soru sordum
 
Selam

Serpil geçmiş olsun, benim kuzenimin oğluda çok ateşleniyo, antibiyotik kullanıyo geçiyor bir süre sonra tekrar ateş, çocuk aylardır böyle onun ki boğazındanmış, bademcikleri fazla büyükmüş o yapıyomuş. Çağanınki de böyle birşeymi acaba.


derya geçmiş olsun, işgüzar hastaneler var böyle işte.

Duygu gözün aydın sonunda taşınmışsın, inşallah herşey istediğin gibi olur yeni hayatında.

Hatice çok iyi düşünmüşsünüz eşinin işide müsaitmiş oh negüzel ister orda kal ister burada.

Nazlı bende de aynı şeyler oldu iki üç gün kadar, ayağa kalkınca başım dönüyodu gözüm kararıyordu, bir halsizlik, bir mide ağrısı karın ağrısı gibi tuhaf birşeyler vardı üzerimde köydeyken. tansiyonum düşüktü. sıkıntıdan da olabilir sürekli çocukların peşinde koşmaktan psikolojik olarak bitiyo insan sıcakta cabası tabi.
 

git git hiç durma... istanbuldan iyi oldugu kesindir heralde...

hafta sonu görümcemdeydik... sapancaya ev yaptırdılar...

sabah 7,5 ta kalktık eşimle gezelim dedik.... heryer meyve agacı, ordan erik burdan dut kayısı yiye yiye gezdik durduk... heryerden sular akıyor cennette gibiydik...

ezgide yok gibiydi :))) bütün gün bahcede havuzda vakit geçirdi. ve yatarken. bugun çok keyifli bir gun geçirdik dimi anne dedi....

bizimde bahceli bir ev hayalimiz oldu iyice... hemde bu ev ege de olursa of of ne guzel olurdu... bizim iş yuzunden çok zor maglesef....
 
Bende 5 gün köyde kaldım çocuklar için süperdi ama benim için eziyetti sabahın 6:30'unda kalkıyolar, bir öğle uykusu için eve giriyorlar gece 11'e kadar dışarıdalar. Günde 10 posta üst baş değiştirmekten, peşlerinde dolaşmaktan bittim. Elif denizden korktu yaklaşmadı bile, kumda oynadı ancak, zaten denizde hiç güzel değildi, çok dalgalı ve yosunluydu, malum şile denizi sonra şişme havuza su doldurduk, Defne havuzun bütün suyunu içti resmen, bağırıp çağırmaktan boğazım patladı ama engel olamadım.
Defne bütün mızmızlığını yaptı bana bütün hafta, üzerime yapışık gezdi, ne istediği belli değil, herşeye ağlama zırlama of yani, artık sesi kulaklarımda çınlamaya başladı, o ağladıkça Elif'te aynı bebek hareketleri yapmaya başlıyo onun gibi ağlamaya çalışıyo, ikisi birden bir başlıyolar zır zır zır, insanlar cinnet geçiriyo ya hiç yadırgamıyorum artık, dağlara çıkıp avazım çıktığı kadar bağırasım var, hele bir sabah kahvaltıda başımı duvarlara vuracaktım valla sinirimden çıldırttı beni kendimi kaybettim artık.
Bu arada ben evde yokken bizim evde tamirat, boya badana falan vardı, cuma günü geldim ki heryer heryerde cumartesi pazarda ev temizliğiyle geçti, dün gece 1''de bitiirdim temizliği, Defne sıcaktan uyuyamıyo burda ya, bu sabah ezanına kadar terasta salıncakta pinekledik onunla, ezandan sonra ancak uyudu,
yani tatilmi beni yedi benmi tatili bilemedim, uykusuzluk yorgunluk hat safhada, herzaman dediğim gibi işyeri dinlenme yeri benim için valla.
 
Evet filiz bende de hepsi var çocuklarla uğraşmak gerçekten yorucu zaten sıcağa hiç gelemem kendimi bildim bileli ay dünde bugünde çok sıcak bide regl oldum sizin tatil nasıl
 

:))))))))) YAZIK SANA....

valla görümcem aldı gece beraber yattılar ezgiyle ... sabah öglen akşam görümcem hazırladı kayınvalidem yedirdi yemeklerini.... havuzdada görümcemin oglanlarla oynadı... kolluksuz yüzmeye çalıştı :))) tutma beni diye bagırdı bana habire... bırakınca cup aşağı tabi... beceremedi taktı kollukları geri...

tek çocuk olunca farklı tabi... iki tane daha zor... kendi kendini oyalamayı ögrendi ezgi ama ilgilenende çoktu... hiç yalnız kalmadı. biri aldı gezdirdi biri aldı yedirdi :)))

rahat ettik bizde....
 
Filiz valla senin tatil değil tam işkence olmuş.Eve gelince de ayrı telaş varmış.Kolay gelsin, işte dinlen hayatım bari:))

Derya aynı dediğin gibi burada da, ama bizim evimiz işimiz burada olunca öyle gezmeye vaktimiz olmuyor:))) Ama her yer incir, dut, çeşit çeşit meyva ağacı...Hele de bahçeli olunca ev çok rahat ediyorsun.

Hatice, eğer işiniz müsaitse, burada ev kiralama şansınız var tabii ki.Ama şimdilerde ev kiraları oldukça yüksek.Zaten pek kiralıkta yok bu dönem.Ancak ekim kasım gibi boşalmaya başlar evler. Geçenlerde bir arkadaşa ev aradık, marmarisin girişinde beldibi belediyesi var, oradan ancak bulabildik.İçmelerde bulamadık.İçmeler beldibi arası 15 km.2-3 sene önce içmelere taşınmadan evvel, işyerim içmelerde, evim beldibindeydi.Her gün sabah git akşam gel yaptığım için kesin konuşuyorum:)))) O evi 500 liraya tuttular sanırım.Oralarda olursa yeni binalar var, eşyalı ya da eşyasız bulunabilir.
Ben burasının kışını daha çok seviyorum, hem çok soğuk olmuyor, hem de her bakımdan daha sakin.Tam köy hayatına dönüyor.İçmeler için konuşuyorum ama, marmaris daha hareketli. Evlerin çoğunluğu klimalı, mal sahibi özel isterse kendisine kat kaloriferi döşetebiliyor.
Olumsuz yanlarını sayarsam; aşırı yağmurlu buarsı.Kar yok ama yağmur hayatı felç ediyor. Küçük marketler, sokak arası dükkanlar çoğunlukla kapanıyor.Her aradığını içmelerde bulamıyorsun.Marmaristen yapıyorum çoğu alışverişimi. Okul konusunda sorunlu dediğim gibi.içmeler de 2 sene önce açılan bir özel kreş, geçen sene açılan devlet okulu olan bir kreş var.Fakat akşam 3,5 -4 gibi çocuğu alaman lazım orada, fiyatı uygun ama zamanlaması uygun değil benim için. Zaten geçen sene yaşı tutmuyordu, bu sene müdürle tekrar konuşacağım, hiç olmazsa 6 ya kadar çocukların kalabileceği bir düzenleme yapmazlarsa , özel kreşe göndermeye devam edeceğim. İlk okul bir tane, onu da pek önermiyorlar.Ben o dönemde büyük ihtimalle marmariste bir devlet okulu ya da yine marmariste özel okula vereceğim.Özel okul dediğim de zaten 2 adet.Bir tanesi marmaris koleji, diğeri ufuk koleji. Eğitim ufuk kolejinde daha iyi.Ama onunda görüşünü sevmiyorum.O nedenle hala karar verebilmiş değilim okul konusunda.Araştırmaya devam...

Deniz için içmelerin halk plajı var, ama küçük bir alan.Belediye çoğu yeri otellere ve restoranlara kiraladığı için fazla bir elen yok. Biz sahile akşam saat 6-7 den sonra gidiyoruz, egehan kreşten geliyor, güneş biraz alçaldığında sahilde kimse de kalmıyor zaten.Egehan kumda oynuyor, biz şezlonglara oturup keyif yapıyoruz. Denize girmek istersek hafta sonları bir çok alternatifin var, özellikle de araban varsa.Çevre köylere gidebilirsin, turunç, orhaniye, selimiye.... İster yakın ister uzak seçme özgürlüğün var.

Sanırım sorularına biraz açıklık getirebildim.Yine de sormak istediğin bir şey olursa arayabilirsin beni. Ama bence ilk önce bu taraflara 1-2 haftalığına gelip bazı şeyleri kendi gözünüzle görmeniz gerekir. Ona göre karar vermeniz daha kolay olur.
 
Tek çocuk avantajı birazda ezginin durumu:))) Kendi kendini de çok güzel oyalayabiliyorlar. Benimde bir yere gittiğimde, eğer inadı tutmadıysa, hiç sorunum olmuyor.
Dün arkadaşın balıkçı teknesiyle koy gezisi yapalım dedik.İçmelerden çıktık, sabahtan akşam o koy senin bu koy benim girdik çıktık.Beğendiğimiz de denize girdik, beğenmediğimiz de hiç durmadık.Egehan bu sene denize girmeye pek meraklı değildi.Özellikle onun için istemiştim.sabahtan akşama teknede bir şekilde denize girecektir diye.Gerçekten de öyle oldu.Ama ezgi gibi kolluk takmayı hiç istemedi.Ellerini yere dayayıp vücudunu kaldırarak bak ben yüzüyorum diye kendi kendine eğlendi. Ben yüzmeye giderknede "annecim, çok uzağa gitme seni görmeyince korkuyorum ben" dedi bana:))))

Dönerken de babasına" babacım ben çok eğlendim bugün biliyor musun" diyordu:))
 
Filizcim işin zor ama biraz daha büyüsünler herşey senin için çok güzel olacak. Hafta sonundan sonra bende senin dediğin gibi işte dinleniyorum, en azından fiziki yorgunluk olmuyor.
Ezgi ve Ege ne güzel de ifade etmişler eğlendiklerini...
Serpil Çağan'ı merak ettim umarım iyidir şimdi...
Hatice fikrinize bayıldım...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…