2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı



nice yıllara meralcim ... sevdiklerinle uzun mutlu saglıklı bir ömür geçir insşallah
 
çağana çok geçmiş olsun ben bu kreşlere uyuz olmaya başladım iyice :KK43:((

ezgi sevmiyor artık okulu hep aynı sabhalrı gitmiycem sende işe gitme evde kal benimle... benimle oyna beni sev başkasını sevme.. sürekli gelip öpüyor sarılıyor seni çok sseviyorum diyor çok özlüyor belliki...

bir çocuk psikiyatristi var masterda yapmış ona sordum ezginin gece yanımızda yatmasını yatsın dedi... tüm gün özlüyor sizi gece temas ederek uyumak istiyor dedi... bir nebze rahatladım sanırım
duymak istediğim buydu ...
 
teşekkür ederim kızlar. çağan uyumuyodum diyo birden düştüm diyo. öğretrmeni bi anda uyukladı herhalde anlamadım nasıl düştü diyo valla bilmiyorumda çok kötü mosmoorr oldu anecim gocaman gocaman morardı diyo..
bugün itibari ile 3 gün nb. istirahatlisiyim. çağanı okula yollamadım bugün çok öksürüyo bnim nöbetten beri dr.a götürcem. şimdi oturuyoruz birlikte temizlik yaspıyoruz sıkıldı çizgi film aç dedi açtım evi temizlemem lazım bigün daha böyle oturamıycam çünkü.

meralcim 35. doğum günün kutlu olsun.
ah keşke saymak istediğimiz yerde sayabilsek dimii.yaşlanmak istemiyorum beenn.
 
valla derya bu konuda psikiyatristlerin her biri farklı konuşuyo. bizimki de sorunların asıl kaynağı gece sizinle yatması demişti. (korkuları falan varya)
buda benim duymak istemediğim bi cevaptı.
ancak herkes kendi çocuğunu bilir sonuçta nasıl davranmak istiyorsak öyle davrancaz. çocuğun yanımızda yatmasını istemesek ne yapar ne eder onu bu huyundan vazgeçirirdik eminim. demekki bizde çok rahatsız değiliz. bizde hep birlikte yatıyoruz artık. hiç git yatağına bile demiyorum. eşim bazı geceler ceza verdiğini sanıyor. bu gece yanımızda yatamazsın diyor git odana diyor. ama bu büyük sorun çünkü çocuk odasını ceza çekilecek biyer olarak algılıyor. ben odasını güzel çekici hale getirmeye çalışıyorum seve seve gideceği orada vakit geçirmekten hoşlanacağı biyer haline getirmeye çalışıyorum eşim hepsini mahvediyor. çocuk odasında korkarsa cezaevi gibi görmeye başlarsa elbette odasına gitmez. ama eşimle bunu konuşa konuşa aştırdım. yanlış yaptığını anlattım. tabi bu biraz zaman aldı benim kadar ayrıntılı düşünemiyor bu konularda. neyse işte kendini hazır hissettiğinde gider odasına. zaten şu van depremlerinden sonra odasında yanlız yatırmakta istemiyorum. ev alma opsiyonumu değiştirdim. bulabilirsem hesaplı olması kaydıyla müstakil dairelerden oluşan site düşünüyorum. daha dayanıklı olur .
ne kadar zaman alır bilmiyorum ama bu evde oturduğum süre boyunca hep tedirginim. 16 kat benim üstümde 5 kat daha var korkuyorum işte. oyüzden varsın yatsın yanımızda 15 ine gelince de yatcak değil ya:))

kreş öğretmenimiz aradı bugün. nasıl oldu gelmedi falan diyo. çağan sesini tanıdı anneee öğrütmem aramışş dedi. verdim eline telefonu ah bi şımarıklık görmeniz lazım. öyle olunca da demekki çok seviyo dedim. içim yumuşadı
 
ezgi dünden beri bir çagan çıkardı başımıza :))

ben çağanı öptüm çagan beni öptü... öğretmenleri güzel boyamayapınca mavi boncuk veriyor onlara çıkartma ellerine yapştırıyor..

biz çağanla üstümüzü giycez sıcacık elele tutuşup mavi boncuk almaya gidicez diyor... siz gelmeyin diyor :)))

kızım kaybolursunuz diyorum ben üzülürüm bende geliyim yok gelmeyin...

babası dedi erkekleri öpme birdaha bir kızıyor napıcaz bilmem
 
Teşekkürler kızlar, sağolun:)))) Serpil yaş olayını ben çok fazla takmıyorum hayatım.Her yaşta farklı güzellikler var.Eh zaten göstermiyorum sorun yok:)))))
Deryacım pasta süpermiş.Teşekkür ederim:))))

Aslında kendi odasında yatma olayı benim için sadece uyku sorunu oluşturmasın diye.Yoksa dediğin gibi 15 yaşına geldiğinde yatmayacak ya.O zaman kaçacak yer arıyorlar emin ol.Kız arkadaş erkek arkadaş olayları aileyi doğru dürüst görmüyorlar bile.Ama odasını onun seveceği bir duruma getirmek ceza olayı olarak kullanmamak lazım.

Derya bizim ilk başladığımızda bir eminemiz vardı.Sürekli emine öptü, bu yanak eminenin filan deyip duruyordu.Şimdilerde yok.Sanırım belli dönemlerde sevdikleri arkadaşları ile bu şekilde davranıyorlar.Çok fazla önemseme bence.
 
selam..
meralcim doğum günün kutlu olsun! kesinlikle yaşını göstermiyosun!
beraber yatma bizdede var gece sürekli yokluyo yanında azıcık kıpırdasam nereye gidiyosun diyo :KK43:(
çağana çok geçmiş olsun..
 
merhabaaa...
nasılsınız:)))
ay meralcimmmm nice güsel,sağlıklı,mutlu...senelereeeeeeeee,iiki doodunnnn.:)))
çağan çok güldürüo beni,sardık bitti acıtasyon yapmayın,nil de ama yara öpülmez ki der!!
ezgimin çağanı da hayırlı olsun..:)mavi boncuk alamaya ha:)))bizim 3'ten soona babası alışmaya başladı,geçen serviste ardayı görüp,bana bak kızımdan uzak dur,kırmimmm kafanı dedi..çocuk bakakaldı:)))öptürme falan da demesin,ilerki hayatını etkilemesin şimdiden!:))
amann nil dün gece yanımızdaydı soona ben onun yatağına,o ne derse o oluo,sabah ben pelt kalkıorum:KK43:biz de yatağındaki asansörü çıkarınca başladı.
 
meral yaşı takmak değil benimki yaşlanmak ve sona yaklaşmak. işte bütün mesele bu......

bak sende büyük çocukta var daha donanımlısın bize göre öyle herşeyi takmamak gerektiğini bizden daha iyi biliyorsun tecrübeyle sabit olarak.. kız arkadaş falan off daha çok işimiz var

çağanınız hayırlı olsun derya. sıcacık elele tutuşmak falan çok hoşlar yaaa

duygu sizin babanızda hoşmuş yani. kafa kırmak haa.

ay az sonra çağanı dr a götürcem temizlik bitti. ama ortada yemek yok. alt komşu geldi tanışmaya 12 aylık oğlu varmış arkadaş arıyormuş oğluna. oturmaya çağırdı 4 gibi de ona uğrıycam

balık çorbası yapmak istiyorum tarif vereniniz olur mu acaba.......
 
Balık çorbasını eşim çok güzel yapar.Aklımda kaldığı şekilde anlatayım sana.

Büyük balıkların kafasından yapıyor özellikle.Balıkları temizledikten sonra içine arzuna göre patates, soğan, sarımsak, havuç , defne yaprağı, karabiber koy.Hepsini kaynat.Balıklar piştikten sonra, balığı içinden çıkar, tamamen kılçığından ayırıp etlerini tekrar çorbanın içine at.

terbiyesi içinde un, yumurta, ve tereyağ ile terbiyesini hazırla.Çorbaya karıştırdıktan sonra bir taşım kaynat.
Hadi afiyet olsun.Bende bu hafta isteyeyim eşimden en iyisi:))))
 
Meralcim doğum günün kutlu olsun canım mutlu yıllar

Bizde onatla beraber yatıyoruz her gece, uyanıyor bakıyor ben varım yine yatıyor ben yoksam çağırıyor anneee çuu iştiom çuu ver diye sesleniyor ben gidince suyunu içip yatıyor benim için tek sorun baba yatmıyor o zaman bizimle ayrı gayrı oluyoruz çünkü rahat edemiyor o zaman 3 kişi yatakta bende bizim yatağın yanına onatın tek kişilik bazasını koymayı düşünüyorum yani eni 2.40 lık bir yatak hayal ediyorum sere serpe yatarız üçümüz nasıl olur sizce:)
 
emel o şekilde yapan 3 arkadaşım var ... yatagı birleştiren yani ama ben hala hayal kuruyorum yatagında yatacak diye işi o raddeye getirmiyorum ama sere serpe yatmak bana hayal çünkü ezgi bana yapışık uyuyor canım :))
 
Yaa yapan var demek ki iyi bir tek ben değilim düşünen :)) Biz sere serpe yatarız çünkü onat uyurken kendisine sarılmamı yada dokunmamı istemiyor hatta beni kovuyor git diyor o rahat yatmayı seviyor yatakta dönüp duruyor zaten
 
benim oğlumda var bi anormallik. o babasına sarılmayı daha çok seviyor. ee çocuk babasıyla bitek yatakta temas edebiliyor. bizim babamızın yatağa alıştırma sebebide bu bence. gün içinde fazla haşır neşir olamadıklarından gece temas ediyorlar. gerçi çağan da bi süre sonra off puff sıkıştım daraldım demeye başlıyor ama yanımızda yatmaya da devam ediyor
 
kızlar benn okuldan gelince nile sordum,çocuklar nie anne babasıyla yatmak ister die..özlerler de o yüzden dedi..peki dedim izin vermezse anne babası ,üzülürler o zaman..
 
günaydın herkese meralcim nice mutlu yıllara öpyrm seni

elvinde bizimle beraber yatıyo ben bütün gün görmediğim için kıyamıyorum gecede yatığını ayırmaya bakalım ne kadar gidecek böle bi kere dedim sen büyüdün artık çocuklar anne babalarıyla yatmaz die küstü bana konuşmadı benimle bende kıyamadım öle yapınca...biz boyuna değil enine yatıyoruz alıştık öle yatmaya...
 
Günaydın, tekrar teşekkürler kızlar.

Nilin cevabı harika duygu.Çok net ve kesin söylemiş neden olduğunu:)))))
 
işte kime sorarsan sor seni tatmin edemeyecek cevaplar verirler. ama nil hem kendisinin heömde bizim çocuklarımızın cevabını vermiş bu bütün kuralları yıkmaya değer bi cevap. öpüyorum nil yavrumu:)
 
Dün gece noldu biliyormusunuz??? :KK43:( ezgiye artık kendi yatagında uyu sen büyüdün dedim bayagı konuştuk tamam dedi. gece lambası taktık uyudu... gece 2 gibi bana seslendi bir gitti oturuyor yatagın içinde çiş yapmış yatagına... yatagım ıslandı artık sizin yatakta uyumak zorundayım dedi :KK43:(( çok üzüldüm ... kendince bir çözüm buldu yani... daha da üstelemiyorum nerde isterse orda uyusun napıyım çok etkilendi bellikii...
 
X