2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Evet bence de kendine göre çözümünü bulmuş, olayı bitirmiş ezgi:))))
Bir taraftan üzülüyoruz ama bir taraftanda ürettikleri çözümler süper.
 
bu tür yarışların galibi çocuklar oluyo işte. ama yine de yatağınıza gelmemiş seni çağırmış bak anne yatmak istiyorum yatağımda ama engeller var demenin vurgusu da bu bence..

çağanda karanlıktan korkuyodu ya ben koridorun ışığını yakıyodum. gece lambası aldım bi tane onu kullanıyorum artık. iki gündür bakıyorum lambayı alıp kendi odasına takıyo hayırdır burda mı yatacaksın diyorum yok ben sizle yatacamda o benim odayı aydınlatsın diyo. karanlık işini aştık galiba. nedeni sormayı bıraktım bayadır o korkuyorum deyince bende korkuyorum napcaz dedim hep. hadi saklanalım dedi yatağa gömüldük sonra kendiliğinden çıktı böyle böyle aşmışız olayı
 
valla serpilcim baktım çok duygusal... korkuyorum diyor sizi istiyorum diyor birde üzerine bu olunca daha zorlamanın anlamı yok dedim...onu istemediğimizi düşünüyor duygusal bakıyor olaya maglesef...

psikiyatrist arkadaşıma anlattım şimdi çok byük mesaj vermiş sana üsteleme dedi... bunlar çok basit ve geçicei geliyor ona göre.. sadece gündüz özlediğinden diyor...

şuan cinsel problemlerle ugraşıyormuş maglesef... erkekçocuklarının erkege ilgisi kızların kızlara ilgisivs...
 
bir arkadaşımın oglu ikiye gidiyor hala annesiyle yatıyor ama dedim

bakın bana ne demiş aslıhan psikiyatrist arkadaşım:KK43:(

derya bizim anneler olarak en büyük hatamız hep kötü örnek üzerinde dururuz birçok çocuk annesinin yanında yatar ama hep bunu uzatan çocukları görürüz:KK43:((

çok dogru evet haklı :KK43:(
 
Son düzenleme:
doğru bizimkilerde bu olayı uzatırlarsa o zaman düşünürüz ne yapacağımızı. ben bi çok konuda aceleci davrandım mesela. emziği bırakmaz emer durur dediler pat diye emziği bıraktırdım biberonla nereye kadar dediler ansızın biberonu aldım elinden arkadaşların çocuklarının ellerinde biberon emzik gördükçe çağanımın onlara bakışını görmeliydiniz. çocuğun elinden biberonu düşse çağan koşar geri verir bide tutardı bidaha düşürmesin diye. sende benim gibi kaybetme demek istiyordu herhalde.
ne zaman yemek yiycek hep emiyo diye düşündükçe her istediğinde göğsümü vereceğime ağzına kaşık dayadım yemedi neymiş emdiği sürece yemezmiş tabi onlar biliyo ya herşeyin doğrusunu yaptım denilenleri noldu hala yemek yemeyi reddediyor. noldu pat diye birgün beni de emmeyi bıraktı bıraktıda noldu o bıraktıktan sonra 10 ay boyunca sütüm gelmeye devam etti ama küstürdük bi kere.
yavruma zzevk veren herşeyi ben acele edip bıraktırdım. nolurdu ki devam etseydi. belki şu an olduğundan daha iyi olurdu. şimdi bırakıyorum yatsın bizimle hem ona sarılıp uyumak bana da müthiş zevk veriyor artık. önceden korkuyodum ama artık korkmuyorum yatsın sıkılana kadar. off içim dolmuş hem ağladım hem yazdım kusura bakmayın....
 
ay benide aglatacaksın şimdi..

dün zaten hürremi izleidinizmi eşimde yoktu ay o bebek öldü ya ben agla agla içim çıktı :KK43:((
 
merhabaa...
kızlar yahu ben size kaç gündür bişi sorcam..nil bi kabardı falan neys onu hallettik ama tüm vucudu soyuldu,sanki daha yeni geldi tatilden ,normal mi?
ay ezgi çok tatlı,bence de uğraşma derya nil de bi ara devamlı çiş yapıodu:KK43:bilerek..
uff serpil çok duygusal yazdın yedin beni ben de vermedim bile biberon:KK43:(
şimdik kursa geç kalıorum,mcukkk:)
 
Serpil gerçekten söylediklerinde çok haklısın.
Ben egehanda bir çok şey için kimseyi takmadım.Diğerlerinde hep dışardan birileri ya şöyle olur, ya böyle olur deyip duruyorlardı.Bunda ben biliyorum dedim.Egehan emdiği sürece benimle beraber yattı.Eşim rahat edemediğinden bizi de rahatsız etmek istemediğinden 11 ay salonda yattı.Bana senden ayrılmaz hep yanında yatar dediler.Emmeyi bıraktıktan sonra ikimizinde rahat edebilmesi için odamıza park yatağını koydum, canı isterse orada yattı, canı isterse benim yanımda.Ama bir süre sonra kendi yatağında yatmak daha çok hoşuna gitmeye başladı.Ev taşıdığımda ona oda yaptım, yatağını odasına koydum.İlk geceden itibaren hiç sorunsuz yattı odasında.Biberon olayı bizde hala var.Emzik kullanmadı ama hala meyva suyu içerken, su içerken, gece sütünü içerken biberon kullanıyorum.O ne zaman bırakırsa o zaman bıraksın.Bardak kullanmayı biliyor ama ona rahatlık oluyor biberon.
2,5 yaşına kadar altını bağladım.Anneannemler filan aa olur mu koca çocuk dediler.Valla bana da ona da rahat dedim.O ne zaman hazır olursa bana söyler dedim, gerçekten de hazır olduğunda bezi bıraktık.Arada denemelerimde hep başarısız olmuştum.Ama zamanı gelince kendileri biliyor, gece bez,ini ben bağlayayım diye düşünürken 2. gece anne benim değil o, o pis dedi bağlatmadı.O zmanadan beri de üşümediği sürece, koaly kolay yatağa yapmaz çişini.Gece çok sıkışırsa beni çağırır, çişim geldi diye.
Çok uzattım ama herşey dışarıdakilerin ne diyeceğiyle ilgili olmamalı bence. Bırak istediğiniz gibi yaşayın hayatınızı oğlunuzla.Nasıl olsa bir süre sonra o kendisi isteyecek ayrı bir odası olmasını orada yatmayı.Ben babaannemle büyüdüm, 7-8 yaşına kadar onunla yattım.Ama sıkılmaya başladığımda ben kendim söyledim, diğer odada yatacağım diye. Sarıl oğluna yat boşver:))))
Ben de dün gece yine egenin yanındaydım:))Sarıldık yattık.Sabah uyanmış, bana sarılarak annecim seni çok seviyorum diyordu:)))Herşeye değer sözler bunlar işte.

Deryacım ben dizi seyretmiyorum, içimizi daha fazla karartıyorlar:))))
 
merhabaaa..
meral haklısın ..biz ilk kez anne olmanın zorluklarını yaşadık,bugün daha 7 aylık kızı olan bi arkadaşla nille oğlu olan başka bi arkadaş gece beraber yatmayı konuştuk,biz normal karşılarken o amannn sakın olur mu hiç dedi:)
 
Off serpil yazdiklarini okuyunca gozlerim doldu.kendi yaptigim yanlislislar film seridi gibi gecti gozumun onunden :KK43: o kadar cok ki
Nilin cevabida cok duygusal :KK43: herseyi biliyor anliyorlar.
Derya bencede odasinda yatmaya hazir degil. Ece 5 ayliktan beri kendi odasinda yatiyor.donem donem yanimizda yatti.odasinda uyumak istiyor bende orda uyutuyorum. Bizim yanimiza gelmek isterse bizimle yatiyor.
ece de cok duygusal.hemen alinip kuser.sinirlenince esim odana git derdi bazen biz yanina gidene kadar gelmezdi.Gurur yapardi :KK43:
Bende hic dizi izlemiorum hatta tv. Seyredemiyorum .oyun oynamaktan baska bi etkinligim yok :)
 
duyguuu yemek tarifi bekliyorum senden ... kendin yapıp yemehepsini bize yaz bizde yapalım...
 
bugün çocuğumu kreşe göndermedim. evdeyiz kahvaltımızı yaptık arabaları izlemek istedi açtım akşama misafir çağırdım mercimek köftesi yapıyorum şimdi sol elimle yuvarlayıp sağ elimle laf yetiştiriyorum.
dün akşam vandan bi arkadaşımız vardı buralı 11.11.11 de doğum yapanlardan onlara ziyarete gittik. küçüüükk meme ağzından çıksın başlıyo ağlamaya vantuz gibi annesine yapışıyo kendim geldim aklıma ayıp gayıp kalmamaıştı bizde de kim gelirse gelsin bi örtü ört emsin dursun napıyım başka odaya gitsem misafir kendi başına oturup gider yoksa çağan ilk başta bi bebek olduğunu farketmedi sonrada gördü dibinden ayrılmadı gelicez artık geri döndü teezee öpebiliimiyim mi dedi öptürdüler. sonra tutturdu bize götürelim ya da bana bi kardeş yapıın. ben olur diyorumda babamız istemiyo. valla ben bütün zorlukları göze aldım aslında da eşim alamıyo işte gerçi iş ciddiye binse bende cayarmıydım bilmiyorum. neyse bebek her daim evde olması gereken bi melek işte
 
bu arada duygu hiçbi fikrim yok neden soyulduğu hakkında. nası kabardı ki onla alakalıdır belki suçiçeği falan değil dimi.
bide evet tarif versene bak akşam misafirim gelcek. hadi yap bi güzellik..
bende resme başladım kurs değil doğaçlama
 
selam kızlar...
benim olsa 2.çocuk herşeye rağmen isterdim ama tekrar tüp bebek falan uğraşamam yaşımda 36 oluyo artık ..
Allah duru ya benim ömrümdende katsın uzun ömürlü olsun diyorum başka çare yok...
 
birincisi tüp bebek olupta ikinciye hiç çaba göstermeden sahip olan arkadaşlarım var. 3 kişi ben tanıyorum en azından. bu işler hiç belli olmuyor yani. allah bunlara uzun ömürler versin senin benim ömrümüzden almadan beraber yaşayacağımız çok şeyler. allah hepsini görmeyi nasip etsin..
 
benim bir arkadaşıma normal olmaz asla deiler almanyada yaşıyor...3 kere tüp bebek denedi... tutmadı. tutan durmadı...

en son kendi kendine kaldı...şimdioğlu doğdu ... kısmet işi...
 
mrblar..
biz heralde en erken anne yatağını terk edenlerdeniz hatta yatağı da diil odayı, 3aya kadar sleeper da uyudu sonra odasına yatağına geçti.hiç problem yaşamadık yani istemedi gelmek yanımıza hasta olmaları hariç.ama bu durumda en zorlanan ben oldum ilk sene zaten defalarca uyanırdı kalk yat sersem olurdum çoğu gece.ve hala dönem dönem böleyiz git gel mahvoluorum şimdi okudum yazdıklarınızı bu gece baba başka odada yatsın ben kızımla uyuycam artık takatim kalmadı dayanamıorum yanımda piş pişle uyur döne döne.bizimkinin huzursuzluğu da okul diye düşünüorum tabi derya o kız erkek farkındalığı da sanırım bu dönemi zorlaştırıo geçen makara almıştım rengarenk onları bile kız erkek ayırmış pembe lila turuncu kız kalan bütün renkleri erkek diye çöpe atıyo:)
ne diodum işte bizim okula gitmek istememe sorunumuzu ben çözemedim bugün gene ağlayarak gittik okul kapısının önünde 3kere kustu pes ettim süresiz bi ara verelim dedim artık bi pedagogla falan konuşup karar vericem çocuk asla gitmek istemiyo siz bıraktıktan sonra sakinleşiyo diolar ama almaya gittiimde montunu bile giymeden arabaya koşuyo artık iç sesimi dinleme zamanı dedim göndermemeye karar verdim bi süre..arkadaşlar okul değiştir dio ama bu da geçici bi çözüm bence ondan da sıkılınca napıcam doyumsuz yapıcam çocuğu bu yaşta..:KK50::44:
 
yağlı poğaça:
1 paket margarin
1/2 su bardağısıvıyağ
3 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
3 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi için istenilen malzeme..

afiyet olsun...




simit
2 yumurta(birinin akını ayır)
1 paket margarin
2 yemek kaşığı yoğurt(isteğe bağlı)(yoğurtsuz yaptık hep kırıldı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu
1 çay kaşığı mahlep
3 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
susam

yumurta akını suyla karıştırıp şekil verilen hamur içine batırılır,ordan da susama..

afiyet olsunn...
 
Aysegul ece 3 ay oyun grubuna gitti gecen sene yazdan beri hep soruyorum gitmek istermisin diye hayir diyor.bizimle birlikte vAkit gecirmek istiyorlar.cok zor sabahtan aksama kadar ugrasmak Dayanilir gibi degil ama ne yapalim katlanmak zorundayiz. Ben krese degilde annemlere birakip kurs yada spor dusunuyorum sonra vazgeciyorum. Suan anneye ihtiyaci var. Zaten calismiyoruz bi sekilde gunler geciyor.
Biz sAbah kalkiyoruz basliyoruz oyuna aksam yatana kadar. Surekli oyuncaklari konusturuyoruz.hic bikmiyor doymuyo oyuna uyumak istemiyorum diye agliyor. Oyun oynicakmis sabaha kadar :)
 
valla ayşegül allahtan evdesinde bi çaren var her zaman için. çalşıyor olsaydın ağlasa da sızlasa da mecbur gönderecektin veya bi bakıcı bulacaktın. zamanla çocuk da alışırdı alışmak değil çaresizliğin kabullenişi...
belkide senin evde olduğunu biliyor olmak ve kendinin başka yere gidiyor olması haksızlık gibi geliyodur ona. ben evde olduğum zamanlarda (arada bi nöbet istirahatim oluyo) gitmek istemiyo çağan onun dışında hiç sıkıntı çıkarmıyo. beraber çözümü bulacaksınız. senin yanında olmaktan keyif alıyo işte başka açıklaması yok aslında düşününce daha da çok küçükler. tabi evde anneleri ile olmak isterler. zamanla geçecektir buda..
ayrıca erkekleri çöpe atmasına da çok güldüm. tam bir feminist yetişiyor desene..
duygunun nili de erkek bebek istiyodu en son
 
X