2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

yok ya..bişi yapamıolar..gitmedim ama konuştuk uzun uzun..ama bu seferde eren bayram dönüşü de okula gelmemiş acaba nil bahane mi üretüo ya döndük gene..
eren oyuncak falan paylaşmıo nil de istio ,ısrar ediomuş,soona da çat dayağı yio bi de saçını çekiomuş..bazen büyükler de ereni itiomuş nil öle dio..nil 4 yaş sınıfında ya..kendi de küçük zati..
öğretmeni okula döndürmek için biraz daha yakın ,birebir iletişime geçecek şimdi bööle deneyelim dedi..ne diyeyim olur dedim,erenin ailesi arkadaş zaten ,biliolar..ama eren biraz sıkıntılıymış..yani onun da ilgiye ihtiyacı var falan filan
ayy süpermiş demek başbaşa..:))))nil de her kakasında kitap okur,okutur:))
 
kızlar merhaba nasılsınız

ben iyi değilim çok bunalıyorum az önce yine kavga ettim onatla sabah 7.30 da kalkıyor tv yi bir açıyor sonra bir daha kapattırmıyor oturup seyretmiyor da sadece açık olsun istiyor kazara kanal değiştiriyim bu sefer de hemen cailloun cd sini takıyor banada senin sıran gelmedi diyor bende inatlaşırsam ki az önce olduğu gibi ağlarken yıkıyor ortalığı hem de hiç susmuyor bir kere denedim nerdeyse tam yarım saat ağladı artık ağlamaktan nefes alamaz hale gelmişti öksürük krizine girmişti yine de pes etmedi ağlamayı kesmedi ben pes etmek zorunda kalmıştım Allah korusun boğulcak sandım ağlaarken o kadar yani inadım inat kesinlikle bir şey yaptıramıyorum, az öncede aynısı oldu kanal d de doktorumu seyrediyim dedim hemen zırt diye caillou cd si takıldı ben hayır dedim o evet dedi başladı ağlamaya benimde sinirlerim bozuldu işte neyse yazarken rahatlamışım meğer şimdi biraz daha iyiyim ama ben baş edemiyorum bu çocukla ya kural faalan koymam mümkün değil hep kendi istediğini yapıyor ve de az önceki gibi asla pes etmiyor çok çok ama çok inattttt
 
Günaydınlar,
Tam zamanları inatlaşmak için emelcim.Ben inatlaşmammaya çalışıyorum egehanla.Ama yemek konusunda inatlaşıyoruz.Bir süre sonra bırakıyorum ne yaparsan yap diye.
Bizim de tv sorun.Sabah 7,30 da kalkıyor, tivizyonu açsana bana diyor.Giydiriyorum, açıyorum tv yi.O da aslında seyretmek istediğinden değil.Bir ara sürekli tv başındaydı.Kanal değiştiremezdik, akşama kadar, daha doğrusu yatıncaya kadar hep onun istedikleri olurdu.Anneme biraz uzak tutalım tvden dedim.Sabah kalkınca açmadık televizyonu.Eğer ben evdeysem, egehanı farklı şeylerle oyalıyorum, ben yoksam annem puzzle filan çıkartıyormuş beraber yapıyorlar.
Şimdilerde biraz daha rahatız.İllaki tv diye tutturmuyor.O başka şeylerle uğraşırken kanal değiştiriyoruz, farkettiğinde illaki kendi istediğini açmak isterse de bitti diyoruz, biraz mızıldanırsa bak yok bitmiş senin istediğin diyoruz.Eve çizgi film cd si almadım özelllikle.Onu taktırıp başına oturmasın diye.
Bir de biz artık ağladığında yapmıyoruz hiç birşey.Babası da aynı bende.Bizden ağlayarak bir şey isterse kesinlikle yapmıyoruz.Ağlamayı kesersen istediğin şey olur diyoruz.Ama senin dediğin gibi yapmıyor allaha şükür.Kendini yerlere filan atsa da bir süre sonra sakinleşiyor.

Çağanın yaptığı da çok güzel:)))Çocuklar kimi özlediyse ona yaptırmak istiyorlar herşeylerini.Ben eve gittiğimde bana söylüyor.Geçen pazar ben de evdeydim.Babası dılardaydı.Akşam gelince babasına baba benim çişim geldi sen yaptır dedi.Birisini istediyse kesinlikle değiştirmiyor bir de.İllaki o kişi olacak yanında giden.
Nortmalde çişi geldiğinde hiç haber vermeden gidip yapıyor, sadece pantolonunu yukarı çekmeyi beceremediği için yaptıktan sonra gelip pantolonunu çekmemizi istiyor.

Akşam eve gittiğimde bana sarılıp annecim seni çok seviyorum demesi süper yaa, ne kadar kızdırsalarda bir sarılması ile herşey bitiyor.Bir de arkasından anneannemi sevmiyorum, seni seviyorum diyor:)))))Anneannesinin gözüne bakarak.Akşama kadar ona seni seviyorum diyor, akşam gelince eve onun pabucu dama atılıyor, bana sarılıp söylemeye başlıyor.
 
meralcim geçmiş olsun elvinde sakız koparıp sokmuştu burnuna sakız erimiş bide zorla çıkarmıştım ama bayılcaktım korkudan..
deryacım nice mutlu yıllara sağlıklı huzurlu...

herkese ii günlerr...
 
emelcim bende sadece sabah açıyorum kahvaltıyı hazırlayana kadar 15 dk izliyor sonra mutfaga çağırıyorum yoksa tv başında izlemek çok hoşuna gidiyor...

ama sonu yok kitlenip kalıyor sorulara cevap vermiyor yatıyor tv başına izliyor o yüzden tüm gün başka şey açık oluyor ... eve geldiğimizde zaten haberler başlamış oluyor haber saati şimdi diyorum onu açıyorum...

inat konusunda ezgi de eskisinden çok aglıyor ama yapmıyoruz bizde ağladığında hatta git odanda ağla susunca gel diyorum hemen susuyor...

bizim tek sorunumuz gece hala yanzımıza gelmesi... 9,5 gibi uyuyor gece 1-2 gibi geliyor kesin... ben sizi göremiyorum ordan ben sizi istiyorum diyor sürekli (
 
Bizde de son zamanlarda aynı dert oluştu.Gece uyanıp yanımıza gelmeye başladı.Bende onu alıp odasına gidiyorum.İlla sen de yat burya diyor.Eğer o uyuduktan sonra ben kalkarsam, tekrar uyandığında bana sesleniyor illa yanımda yatacaksın diye.Mecburen yanında yatıyorum.Allahtan ona çift kişilik fazla yatağım vardı, onu vermişim.:)))Ama sabaha kadar uyuyamıyorum yanında yatınca, uykum sürekli bölündüğünden dolayı.
 
aynen meralcim ya 3 yasına ne kaldı şurda hala yanında yatıcam diyor...

bende hiç uyuyamıyorum... eşim çok rahat uyuyor o yüz veriyor zaten...
 
Valla ne yapacağız bilmiyorum.Koca eşek olacaklar hala yanımızda yatmak isteyecekler sanırım:))))
 
Bende eceyi alip yanimiza getiriyorum.kucucuk yatakta 3 kisi yatiyoruz.bazen odasinda uyutamiyorum gidip yatiyorum.oda yanima geliyor oyle sarilip uyuyoruz.esimde alisti goturme diyo alistim tekmelerine :)
Bizimki kendi odasinda uyumaya alisti.uzun zamandir kendi kalkip gelmiyor.beni odasina cagiriyo.
Biz kizimla yeniden hasta oluyoruz bogazlar gidik.sabah atesi 37.5 ti.antibiyotik yazmisti dr ama almamistim.peditusla gecirdik.bugun oksurmeye basladi antibiyotiksiz gecmicek galiba.
 
mrb kızlar
duygu ya kızmayın erene bak nazı da attılar okuldan nooldu sanki çocuk problemli gibi hemen pedagoğa koştuk.alakası yoktur eminim hani aile psikpat falan diilse öğretmenin ilgisizliği ya da sınıfın kalabalığıdır.çnkü öğretmen ne yapıp etmeli daha eren taaruza geçmeden elini bile sürmeden uzaklaştırmalı, zaten 1hafta kimseye vurmazsa çocuk unutuyo tekrar ettikçe artıyo olumsuz davranış.ve 2-5yaş arası ısırma vurma saç çekme hepsi hepsi çok normal hiç kimsenin çocuğu asla yapmaz diye bişiey yok önemli olan yanındaki büyüğün nasıl davrandığı çocuklar herşeyi taklitle deneyerek öğreniyo lütfen öğretmenle birebir konuş o çocuğun yanında sakın aman kızımı dövdün ne yaramaz gibi laflar edilmesin çocuk ne duyarsa onu yapıcak öğretmen çözmeli çocuğun ne suçu olabilir ki yazık..
emelcim bizimkine de genelde ben açıorum çzgi film falan ama hiç sevmiyo 5dk izlese hadi biz de çilek kız olalım falan bana sarıyo neden böle anlamıorum naz çok ilgiye aç bi çocuk kardeşi olsa napardı bilmiorum hep oyun oynuoruz beraber börek yapıoruz inanın tuvalette bile o lazımlığında ben klozette::)))o kadar içiçe bi dönem geçirioruz hiç bu kadar düşkün olmamıştı bana tabi okula da gitmek istemiyo benden ayrılmak istemiyo bu ay bitsin haftada 2 yapıcam hergün çok geliyo çocuğa heralde havalar da soğuk otursun benimle
 
geçmiş olsun haticecim aman alıştırmayın yanınıza ya çok zor olur ayırmak artık herşeyin farkındalar dediklerini yaptırmak için hep inatlaşıolar ama başta taviz vermezsek biz kazanırız bu savaşı
 
emelcim çok zor. insan kızınca arkasından bide vicdan yapmasa kolay olacak ama anne olunca bu zor tabiki..
çağanda sürekli çizgi film istiyor. babamız sağolsun her fırsatta yeni i çizgi filme alıştırıyo. arabalar 1 sonra iki kayıp balık nemo hoops kungfu panda bide papağanlı bi film. şimdi de şirinler. bide bunlar film olanlar yani2 saat falan sürüyo. ama hergün illaki birini istiyo. bazan ikincisinide. benimle yanlızken tutturmuyo ben onun ilgisini değiştirebiliyorum. babaya kolay geliyo tabi.
ağlama inata binice zor oluyo tabi ama ben inatlaşınca vazgeçmiyorum. nadiren inatlaşıyorum o da ağlasa da patlasa da yenilmiyorum. onlar bizim yılma eşiğimizi bilirler bi defa izin vermek yetiyo onlara. hayırsa hayır ama eğer en başta yenileceğimizi fazla inatlaşamayacğımızı kestirebiliyorsak hiç inatlaşmamak lazımmış. kullanmasınlar diye. aslında çizgi film saati kavramı yapsak saati önüne koyup bak şimdi akreple yelkovanı gösterip hergün saat buraya geldiğinde çizgifilm açacağız buraya geldiğinde de kapatacağız desek bunu kendimiz için de yapsak bak şimdi de saat burdan buraya kadar da benim istediğimi izliycez desek kurala bizde uysak. mesela çizgiflmin bitttiği yerde (saat dolduğunda) uff ya bak zaman doldu keşke dolmasaydı ama bende izlemek istiyorum ama malesef zamanımız doldu yaa niye zaman doldu çok güzeldi keşke zaman bitmeseydi gibi ona duygularını ifade etmesine fırsat vermeden onun söyleyeceklerini biz söylesek duygularını paylaştığımızı hissettirsek ama zamandan ödün vermesek. ayyy anlatabildim mi acababende çözüm arıyorumda bunu bi deniyim bakalım. bu yolla biçok şeyi çözdüm çünkü. yani onun duygusunu ben yaşıyormuşum gibi ifade ettim faydalı oluyo. bu arada amma çok ama demişim. neyse

çağan bugün kreşte sandalyede uyuklamış ve düşmüş gözünün yanını vurmuş hemde ne vurma mosmor ve şiş.
ve köh köh öksürüyo. nöbette üşüttüm çocuğu herhalde hastane buz gibi olunca
 
Serpil geçmiş olsun canım nasıl düşmüş öyle sandalyeden yavrum yazık , dediğin yöntem olabilir canım ama benimkine oda sökmedi o sıranın hep kendinde olmasını istiyor ne akrep kaldı göstermediğim ne yelkovan eğer bir şeyi canı issterse uyuyor istemzse yok

Ayşegülcüm bu yaşlarda anneye düşkünlük artarmış normal yani , Onatda çok düşkün bana beni tek başıma hiçbir yere göndermek istemiyor , markete çıkıyorum bende gelicem diyor oğlum babanla otur diyorum olmaz sen beni yalnız bırakma diyor birde bir naz yapıyor bir triplerde bir görseniz dersiniz ki bu kadın bu çouğu hep bırakıp bırakıp gidiyor galiba garibim yazık dersiniz :))

Bu arada biz artık gündüz uykusunu bıraktık önceden öğlen uyumayınca akşam 4 den sonrasını zehir ederdi artık bünye alıştı sanırım gayet iyi oturuyor akşama kadar keyfi yerinde, bende akşam 7.5 - 8 gibi uyutuyorum sabah 7.5 da uyanıyor böylesi daha iyi oldu artık 12 saat ayaktayız 12 saat uyuyoruz
 
valla emel her yolu denemişsen ve olmuyorsa bi süreliğine durumu kabullenmek düşüyor galiba. yapacak bişey de yok. teslim olacaksın sorun yok gibi davranacaksın böylece kendini harabetmeyeceksin. insan çaresiz kaınca ne desen boş oluyo. ben bu duyguyu çok iyi biliyorum.
valla sorma hemde öyle kötü düşmüş ki gözünün yan tarafı çok kötü.
şimdi bi film izliyoduk adam kadını öpüyo çağan : bakk bide öpüyoooo dedi.bu aralar buna taktı bak bide öpüyooo baak bide sarılıyoooo ama deyiş tarzını gör çok komik
 
merhabaa..
off valla okudukça kalıorum..ne zaman büyüyecek bu kuzular,acaba dana olunca kuzu hallerini çok mu arayacağız..
öncelikle çağana çook geçmiş olsun(
ayşegülcüm bende erene kızmıorum,okulu yetersiz buluorum bu konuda ama bazen de ne günahı var benim kızımın die düşünüorum,1 sene oldu,nil de eren fobisi oluştu.tabi okuldan atsınlar demiorum zaten bizim kreşe ters ,onlar çocuğu kazanma tarafındalar..
tv konusunda ben uyanınca direkt açıorum ,gece de uyku saati gelince son çizgi film die die büyükbaba :) kapatıo..ama nil bire bir çok az seyredio,belli çizgi filmleri var ama hep baby tv gibi kanallar açık benim de hakkım yok,hemen ben bunu sevmiorum dio..
ben de serpil gibiyim hayır hayırdır.baktım iice çirkinleşio iş konuyu değiştirmeye çalışıorum ,ya da olanlar oluo..nil de yerlere atıo bazen kendini emel ama at diorum ,derya gibi odanda ağla beni rahatsız etme..tabi gitmio,ben yer değştiriorum bu sefer de annecim ama ben seni çok seviorum..ben de seni çok seviorum ama diorum bööle yapmaman lazım falan filan...
nil yaklaşık 1 senedir öğlen uyumuo
 
çağan dün resim çizmiş güyaaa. beni babasını ve kendini çizmiş. işte kafalar var upuuuzuuuuun bi boyun kocaman bi gövde bi tanesine gövdeye yapışık el çizmiş birine de saç. bu kim dedim sensin diycek sandım ama babasıymış. babamızın saçları uzunda onu vurguluyo herhalde.
neyse diyoki annecim ama ben kardeşimi çizemedim çünkü benim kardeşim yok olmadığından için çizemedim.
iyi kardeş istermisin
evet yapsanaaaaa

anam iki gün sonra tuttururmu ki kardeş diye. yandık vallaaa..

bide dün babamız yemek hazırlarken elini doğradı. sardık falan koca bi sargı oldu parmağında. çağana öpsene babacım çok acıyo dedi. çağan tiksindi şöyyle bi baktı babacım sardık ya onu geçer geçer öpmeye gerek yok dedi.
acaip cevaplar veriyo artık şaşıyoruz bizde.
 
Serpil gecmis olsun. Nasil kimse gormemis uyuklarken ?

Aysegul bizimki sizinle yaticam diye tutturmuyo. Biz istiyoruz yanimizda :) hergun degil arada bi iki gun biZimle yatiyor. Simdi hasta diye bizimle. Atesi cikmadi ama kuru oksuruk var. Yarin atibiyotige baslicam. Bogazim cok aciyo anne diyo

Vurma konusinda aysegulun soyledigine katiliyorum. Eylemi gerceklestirmeden engellemek gerek.

Bizde eceyle butun gun oyun oynuyoruz. Hayvanlar, arabalar, bebekler vs. Hepsini konusturuyoruz. Nasil bunaldim anlatamam. Surekli anne konustur. Disari cikarkende minnie sini aliyo seni geZmeye goturuyorum diyor.nereye gidiyoruz ne yapicaz hepsini anlatiyo.ben konusturuyorum surekli oyuncaklari hic bikmiyo. Aksam esim gelincede ona yapisiyor konustur diye :)) konusan bi robot olsaydi catlamisti konusmaktan :))
 
Günaydın,
Çağan ve ece ye geçmiş olsun. Uyuklarken nasıl fark etmemişler gerçekten...
Aslı 2,5 yaşına kadar hiç bizim yanımızda yatmadı, sonra bir gün yatağında uyurken sinek uyandırmış, o gün bu gündür bizimle yatıyor. Yatağına koyduğumuzda hemen ağlamaya başlıyor, anne böcük geliyo diyerek...Ama bizde gayet mutluyuz onunla uyumaktan, uyurken göğsüme kafasını dayayıp sarılarak uyumasından müthiş keyif alıyorum.
bizimki 2 aydır falan TV izliyor. Ama öyle bağımlı değil sadece 5-10 dk., pepeee, keloğlan izliyor, bunlar bitti deyince biraz mız mızlık yapıyor ama ağlamıyor. Biz hiç CD almadık, PC'den çizgi film izlettirmedik. Bizimki bizimle oynamayı daha çok seviyor. Emelcim oyun grubuna gidiyor mu Onat? Eğer gitmiyorsa haftada 1-2 gün gönderebilirsin, belki sana da ona da iyi gelir.
 
Günaydın kızlar,
Çağana ve eceye geçmiş olsun.Ama nasıl dikkat etmemişler çocuğa o da ayrı bir konu.

Dün gece ege gelmedi yanımıza.Sanırım üşüdüğü zaman uyanıyor yanımıza gelmek istiyor ya da beni çağırıyor.Dün de bekledim gece ağlayarak uyandırmasını beni ama uyandırmadı.Ben uyandıkça gittim odasına baktım.Saat 2,30 ta odasına bir gittim gece lambasını yakmış, yatakta çocuk yok.Yorganı bir kaldırdım, ışıktan ve üşüdüğü için sanırım, yorganın altına girmiş kaybolmuş:))))
Sabaha karşı yine uyandım, aynı manzara:))Bana seslenmemiş ama lambasını yakıp, yorganı tepesine çekmiş, öyle uyumuş.

Bugün benim doğum günüm:)))42 yaşımı doldurdum bende.Ama derya gibi ben 35 imden yukarı gitmeyeyim bariiii:))))Her sene 35 olayım:))
 
Dogum gunun kutlu olsun meral.onemli olan hissettigin yas
Aferim egeye demek usuyunce yorgani cekmis kafasina :) biz sabaha kadar ustumuz acik yatiyoruz yanimizda olsada farketmiyo. Gerci ev cok sicak oluyo.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…